QUOTE(ada21lt @ 2012 10 09, 21:20)
OHO, kaip idomu, nuo kada alergijos uzkreciamos per mamos piena, cia ka kokie naujausi mokslo atradimai
Del zindymo darykit ,kaip jums atrodo teisingiausia su kuo mazesnemis gydytoju konsultacijomis. Bent mano zinoma informacija zindymas nesekina moters organizmo, gal kita veikla siek tiek suletinkit, laiko sau daugiau skirkit
As irgi panasiai tiek laiko nescia-zindau-nescia zindau

ir kol kas neisivaizduoju kada baigsiu, sake dukryte, dar ilgai jai reikes pienuko
Alergija yra imuninės sistemos sutrikimas, tad visai tikėtina, kad jos žodžiuose yra tiesos.
O dėl to išsekimo ir "kitų dalykų sulėtinimo, sau daugiau laiko"... Matai, teorija gali būti labai graži, bet gyvenimas yra sudėtingesnis. Asmeniškai mane ilgas žindymas išsekino ne tiek fiziškai, kiek emociškai. Žindymas ir alerginiai sutrikimai, kurių turiu visą puokštę (egzema, atopinis dermatitas ir šienligė) yra pakankamai sudėtingas derinys, nes žindant negalima vartoti beveik jokių vaistų, kurie bent kiek palengvintų gyvenimą esant sudirgimui. Kad ir dabar - atrodau klaikiai, ir nieko negaliu padaryti. Nežindyčiau - galėčiau išgerti vaistų ir būtų ramu. Dabar mano gyvenime toks etapas, kai tenka nemažai bendrauti su nepažįstamais žmonėmis ir įtikinėti juos, kad esu patikima verslo partnerė, o mano veidas atrodo taip, tarsi namuose periodiškai gaučiau nuo vyro "į dantis". Ir negaliu net pasidažyti, nes bet kokia makiažo priemonė padidina sudirgimą. Nuolat jaučiu fizinį ir psichologinį diskomfortą, ir taip gyvenu jau 6 metus... Esi tikra, kad žindymas tokiu atveju nesekina?
Be to, mūsų vyresnysis sūnus turi šiokių tokių sveikatos problemėlių, dėl kurių keletą kartų per metus tenka gulėti ligoninėje. Ir kiekvieną kartą mums tai yra labai dideli rūpesčiai, nes aš negaliu likti su juo ligoninėje nakčiai, ir mūsų tėtis tiesiai iš ligoninės, kurioje nakvoja su sūnumi, turi važiuoti į darbą, po jo - vėl į ligoninę, aš mažąjį turiu žadinti vos ne paryčiais, kad spėčiau prieš jo darbą palikti pas močiutę ir nuvykti į ligoninę jo pakeisti... Vaiko liga (jo priepuoliai paprastai būna ūmūs ir netikėti, ligoninėn važiuojame skubiai) ir šiaip yra stresas, o šie rūpesčiai visiškai sutrikdo ir išbalansuoja visos šeimos gyvenimą.
Žodžiu, man ir mano šeimai apsisprendimas ilgai žindyti kainavo daug daugiau, nei daugeliui kitų mamų, bet darau tai, nes matau prasmę ir naudą, ir nė kiek nesigailiu. Bet vis dėlto jau prieita ta riba, kai jis kelia ne geras emocijas, o tik diskomfortą. Buvau apsisprendusi šį rudenį nutraukti, bet viską sumaišė vaiko laimo liga, ir dabar jau nežinau, kaip pasielgti...
Papildyta:
QUOTE(vikutuke @ 2012 10 10, 11:17)
O dėl išsekimo tai net nzn -man pvz baigia visi plaukai iškristi jau. Niekada tokių bėdų neturįjau. Ir kelias mamas pažįstų kurioms taip pat buvo, bet tvirtinti kad tai žindymo pasekmė tai tikrai negaliu.
Po gimdymo daugeliui moterų slenka plaukai, ir kartais tas procesas užsitęsia. Tai ne išsekimas - tiesiog plaukai nuolat iškrenta ir vietoje jų auga nauji, o nėštumo metu šis procesas sustoja, užtat po gimdymo "atsigriebiama" už visą tą laiką. Tai ne išsekimo požymis