Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

vat kaip idomiai gaunasi..jus ziurit i ja su gailesciu ir lyg pateisinat..
o tai paskaicius kazkodel ateina mintis...kad jokie siauri latakai ne prie ko..
esme paciame zmoguje..kiek jai idomu ir kiek ji turi kantrybes uzbaigti pradetus darbus...koks skirtumas ka ji veikia...bet matyt neidomu, neveza..gal tingi, uzsistabarejus gal neturi viduj stabilumo, zinojimo - ko nori.....zindyme, darbe, versle, namie..gerai, kad bent nestumas vienas is tu dalyku, kuriu taip paprastai nepaliksi nepabaiges...
o vyras..ka jam daryti..kesti ir susitaikyti..ar spirti i uzpakali, kad labiau atsirinktu ka daryti, kuo uzsiimti, kad atsirastu noras isitraukti i tai ...?
gaila, jei zmogus taip ir neras saves niekur..o gyvenimas praeis pro sali..ir liks kruva apgailestavimu..

QUOTE(Eureka @ 2013 01 03, 10:48)
JAV...mano draugė ten gyvena, turi du vaikus. Abiejų vaikų praktiškai nežindė, "nes neturėjo pieno", nors konsultavosi su žindymo konsultantais. Savo darbo labai nevertino, tad būdama nėščia išėjo iš pirmo darbo ir prabuvo namuose iki 1,5 metų, "nes daugiau negalėjo būti be didesnės veiklos", vaiką leido į darželį. Užnėštėjus antrą kart, pradėjo savo verslą, bet gimus vaikui, "užraukė" jį "iki geresnių laikų". Vyras daug padeda. Bet va, žindyti vis tiek  nesisekė. Kažką ji ten aiškino apie galimai siaurus pieno latakus ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolia: 03 sausio 2013 - 12:38
QUOTE(Nikolia @ 2013 01 03, 13:11)
vat kaip idomiai gaunasi..jus ziurit i ja su gailesciu ir lyg pateisinat..
o tai paskaicius kazkodel ateina mintis...kad jokie siauri latakai ne prie ko..
esme paciame zmoguje..kiek jai idomu ir kiek ji turi kantrybes uzbaigti pradetus darbus...koks skirtumas ka ji veikia...bet matyt neidomu, neveza..gal tingi, uzsistabarejus gal neturi viduj stabilumo, zinojimo - ko nori.....zindyme, darbe, versle, namie..gerai, kad bent nestumas vienas is tu dalyku, kuriu taip paprastai nepaliksi nepabaiges...
o vyras..ka jam daryti..kesti ir susitaikyti..ar spirti i uzpakali, kad labiau atsirinktu ka daryti, kuo uzsiimti, kad atsirastu noras isitraukti i tai ...?
gaila, jei zmogus taip ir neras saves niekur..o gyvenimas praeis pro sali..ir liks kruva apgailestavimu..

Siauri latakai pasitaiko, bet čia kaip aprašyta ta mergina tai ką aš vadinu grynai amerikoniškas gyvenimo būdas. Gyvenu nes man taip patogu-štai kaip tai vadinasi. Ir patikėkit niekas čia nuo nieko nenukenčia ir net nesuvokia kad tai kažkas toookio dėl ko jau reikia verkti. Kaip tik atsipūtus jauna ir nepavargus moteris. Manau ir vyras ne kitoks. Taip kad... tokių visada buvo ir visada bus, visose taurose, visokiose religijose ir visais laikais.
Atsakyti
Sveikos,
Vyresnėlei 2 su puse, dabar laukiuosi, nėštumo pradžia, ir pradėjo labai pykinti. jau apie pora savaičių beveik nieko nevalgau, negaliu ir žiūrėti į maistą. Gal turit kokios info kur būtų galima išsiaiškinti apie žindymą ir nėštumo toksikozę daugiau... ne kaži ką "google" pagalba terandu...
Atsakyti
QUOTE(šviečia_saulė @ 2013 01 03, 21:00)
Sveikos,
Vyresnėlei 2 su puse, dabar laukiuosi, nėštumo pradžia, ir pradėjo labai pykinti. jau apie pora savaičių beveik nieko nevalgau, negaliu ir žiūrėti į maistą. Gal turit kokios info kur būtų galima išsiaiškinti apie žindymą ir nėštumo toksikozę daugiau... ne kaži ką "google" pagalba terandu...

Na mane pykino labai, vėmiau nemažai ir maitinau ir viskas gerai buvo smile.gif Tik kai buvo 4 nėštumo mėn., susitarėm su sūneliu, kad pienukas bus tik prieš dienos ir nakties miegelius, nes pajutau, kad nepajėgiu suvalgyti tiek, kiek reikia energijos ir lauktis, ir dažnai žindyti. Tai tie du kartai iki šiol liko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2013 01 02, 18:27)
vaikutis jau didelis ir t.t
Dar visai nedidukas wub.gif 4u.gif

QUOTE(Eureka @ 2013 01 03, 08:48)
Kažką ji ten aiškino apie galimai siaurus pieno latakus ir pan.
biggrin.gif
Taigi...ko tik moterys neprisigalvoja, noredamos save pateisinti... Mano pazistamos, gyvenancios JAV ir auginancios trecia vaikeli versija - 'uzkalkeje' pieno latakai biggrin.gif Ir dar 4 menesiu nesulaukes vaikas jau pompuojamas kosemis... Ir tai 'normalu', niekam del to galvos neskauda. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 01 03, 20:26)
Na mane pykino labai, vėmiau nemažai ir maitinau ir viskas gerai buvo smile.gif Tik kai buvo 4 nėštumo mėn., susitarėm su sūneliu, kad pienukas bus tik prieš dienos ir nakties miegelius, nes pajutau, kad nepajėgiu suvalgyti tiek, kiek reikia energijos ir lauktis, ir dažnai žindyti. Tai tie du kartai iki šiol liko smile.gif

Klausimas toks, visiškai nevalgant, iš kokių medžiagų toliau žinda vyresnis ir auga naujas lėliukas?ar nebus nesivystančio nėštumo... g.gif Tuo labiau,kai antras jau toks tikrai nemažas...
Sumažinti būtų gerai, bet pas mus nori ir prieš miegelį, ir po jo, tai jau gaunasi 4 krt per parą...
Atsakyti
QUOTE(šviečia_saulė @ 2013 01 03, 21:55)
Klausimas toks, visiškai nevalgant, iš kokių medžiagų toliau žinda vyresnis ir auga naujas lėliukas?ar nebus nesivystančio nėštumo... g.gif Tuo labiau,kai antras jau toks tikrai nemažas...
Sumažinti būtų gerai, bet pas mus nori ir prieš miegelį, ir po jo, tai jau gaunasi 4 krt per parą...

Organizmas pirmiausia viską atiduoda besivystančiam žmogučiui, tada pieno gamybai, o galiausiai mamai. Taigi, labiausiai reikia pergyventi dėl savęs. Visgi bandyčiau atrasti produktus, nuo kurių mažiau pykina. O nevalgot, nes viską išvemiat ar tiesiog, kad nepykintų? Nes vien dėl pykinimo aš valgyčiau per prievartą... Nebuvo ir man labai malonūs pirmieji mėnesiai, tikrai toli gražu ne visi produktai traukė, o kartais ir man skanių pavalgius lėkdavau į tualetą... Bet žinojau, kad valgyt reikia ir valgiau.

O su 2,5 m. vaiku, manau, jau tikrai galima susitarti, kad liks du ar vienas kartas vietoj keturių. Maniškiui buvo 1 m. 10 mėn., kai susitarėm, nors aš širdy jaučiau, kad viskas bus gerai. Jei būčiau anksčiau bandžius, būtų daug ašarų buvę. Galit tiesiog pabandyt gražiuoju susitart, paaiškint, kad mamytei reikia daugiau energijos ir tiek pienelio dabar nėra, kad jo būtinai atsiras iki kito, sutarto karto ir pan. smile.gif

Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 01 03, 21:01)
Organizmas pirmiausia viską atiduoda besivystančiam žmogučiui, tada pieno gamybai, o galiausiai mamai. Taigi, labiausiai reikia pergyventi dėl savęs. Visgi bandyčiau atrasti produktus, nuo kurių mažiau pykina. O nevalgot, nes viską išvemiat ar tiesiog, kad nepykintų? Nes vien dėl pykinimo aš valgyčiau per prievartą... Nebuvo ir man labai malonūs pirmieji mėnesiai, tikrai toli gražu ne visi produktai traukė, o kartais ir man skanių pavalgius lėkdavau į tualetą... Bet žinojau, kad valgyt reikia ir valgiau.

O su 2,5 m. vaiku, manau, jau tikrai galima susitarti, kad liks du ar vienas kartas vietoj keturių. Maniškiui buvo 1 m. 10 mėn., kai susitarėm, nors aš širdy jaučiau, kad viskas bus gerai. Jei būčiau anksčiau bandžius, būtų daug ašarų buvę. Galit tiesiog pabandyt gražiuoju susitart, paaiškint, kad mamytei reikia daugiau energijos ir tiek pienelio dabar nėra, kad jo būtinai atsiras iki kito, sutarto karto ir pan. smile.gif

Sėkmės 4u.gif

Visiškai nejaučiu jokio alkio jausmo, ir nevalgius pykina mažiau, išgeriu tik kavos su saldainiu ar sausainiu, ir užtenka visai dienai to.o jei pavalgau,nors ir labai nedidelį normalaus maisto kiekį, pradeda labai pykinti, maistas stovi skersai gerklės nevirškinamas visą likusią dieną, kyla seilės į viršų ir vimdo.todėl geriau jaučiuosi nieko nevalgydama unsure.gif per pirmą nėštumą tokių pojūčių nebuvo. nesinori prarasti lėliuko, juk būna ir nesivystantys, ir nelabai sveiki auga... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(šviečia_saulė @ 2013 01 04, 11:02)
Visiškai nejaučiu jokio alkio jausmo, ir nevalgius pykina mažiau, išgeriu tik kavos su saldainiu ar sausainiu, ir užtenka visai dienai to.o jei pavalgau,nors ir labai nedidelį normalaus maisto kiekį, pradeda labai pykinti, maistas stovi skersai gerklės nevirškinamas visą likusią dieną, kyla seilės į viršų ir vimdo.todėl geriau jaučiuosi nieko nevalgydama unsure.gif per pirmą nėštumą tokių pojūčių nebuvo. nesinori prarasti lėliuko, juk būna ir nesivystantys, ir nelabai sveiki auga... unsure.gif

na taip badauti ir nesilaukiant negerai... nes net jei išvemi maistą, kažkas vis tiek susivirškina... aš prisiverčiau nors kiek normalaus maisto suvalgyti... vis tiek nuo kažko mažiau pykins, nuo kažko daugiau. Aš paieškočiau, nuo ko pykina mažiausiai ir valgyčiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(šviečia_saulė @ 2013 01 04, 09:02)

o kiek laiko taip?
aš pirmos besilaukdama badavau, gal kelias savaites tas truko. Bandydavau vis kitokį maistą, kokio įprastai nevalgau, kad ir kokią baisią pakelinę sriubą - susivaidenę buvo, kad labai skanu smile.gif Tikrai, sumuštinis koks buvo vienintelis dienos maistas.. ir arbata su cukrum, kad kalorijų daugiau gaučiau smile.gif Kūdikėliui tai nepakenkė niekaip, tiesa, žindyt tuo metu nežindžiau, pirmo laukiaus. Antrą trimestrą baigės pykinimai, valgiau kuo daugiau, svoris augo sunkiai, pašoko tik į nėštumo pabaigą staiga, taigi gimdžiau su plius 20kg.
bandyčiau ieškoti kokio kitokio maisto, iš kitų šalių virtuvės, gal kas netikėtai tiks. Kokių riešutų pagraužt ar pan. - tas lėtai valgomas maistas mažiau pykindavo.
Atsakyti
QUOTE(šviečia_saulė @ 2013 01 04, 11:02)

Gerkite arbatas su medumi ir imbieru. as darydavau paprasta nestipria juoda arbata su sauksteliu medaus, pertrintomis spanguolemis. Atpjaudavau nedideli imbiero saknies gabaliuka, sutrindavau ir isspausdavau i arbata sultis. Galima ir i virduliuka kartu su arbata pertrinta imbiera deti ir uzplikyti. Bet bus astresnis gerimas tada. Ne visiems patinka ar skrandis toleruoja. Bet nuo pykinimo super padeda! thumbup.gif
Atsakyti
Man tai būdavo padeda pačiai eit į parduotuvę ir uost lentynas, taip būdavo kasdien kokias tris savaites, nes va atrodo noriu mirsiu kokios nesąmonės tą dien valgau o rytojaus dieną išmetu nes smirda jau man ir einu ko kito. Arba sumąstau ko noriu ir MB siunčiu nes parduotuvėj nuo visko pykina kvapų per daug doh.gif žodžiu va taip kaip vadinu lengvas stabilus pagirių jausmas, ir taip po to didelio pykinimo tęsėsi iki pat gimdymo brrr. O maitint kažin ar būčiau maitinus nes tokio jautrumo buvau kad neliest-net-negalvot atrodė, net rūbai dirgindavo, žodžiu būna visokių situacijų manau, reikia labai įsiklausyt į save ir jei jau net purto nuo kokios veiklos ar maisto geriau ir atsisakyt nes organizmas nėštumo metu labai daug signalų duoda, kaip ir ko jam reikia ar nereikia
Atsakyti