Įkraunama...
Įkraunama...

Būsto pirkimas UK

yra toks forumas, vadinasi Housepricecrash

pasiklauskite tenai 4u.gif
Papildyta:
dar moneysavingexpert forumas lb geras
Atsakyti
Sveikos smile.gif Gyvenu UK jau apie 3.5 metu, dabar esu paskutinio kurso studente su perspektyvomis gauti darba Londone. Ten ir noreciau kraustytis kartu su SB. Tada noreciau pirkti buta uz kokiu 6-12men iki £200k ir geriausia freehold. Tai sakykim jeigu as turiu kontrakta, nors ir neseniai gauta, su tarkim £30k metams ir mortgage imu tik
ant saves su geru credit score manot pavyktu?

Dar bandyciau pirkti su NewBuy schema su kuria tik 5% deposito reikia turet arba tartis su banku del 100%LTV (kas nesu tikra ar pasisektu). Mano klausimas butu, jeigu tarkim as susitvarkau mortgage, ka dar reikia padaryti (tarkim ar reiktu kviesti ka nors patikrinti ar gerai namas pastatytas, nors jis naujas)? Kokiu dar mokesciu reikia sumoketi? Ir ar teisingai supratau kad jeigu butas freehold tai nereiks council taxu moketi? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TexSy @ 2013 03 14, 21:26)
Sveikos smile.gif Gyvenu UK jau apie 3.5 metu, dabar esu paskutinio kurso studente su perspektyvomis gauti darba Londone. Ten ir noreciau kraustytis kartu su SB. Tada noreciau pirkti buta uz kokiu 6-12men iki £200k ir geriausia freehold. Tai sakykim jeigu as turiu kontrakta, nors ir neseniai gauta, su tarkim £30k metams ir mortgage imu tik

Dar bandyciau pirkti su NewBuy schema su kuria tik 5% deposito reikia turet arba tartis su banku del 100%LTV (kas nesu tikra ar pasisektu). Mano klausimas butu, jeigu tarkim as susitvarkau mortgage, ka dar reikia padaryti (tarkim ar reiktu kviesti ka nors patikrinti ar gerai namas pastatytas, nors jis naujas)? Kokiu dar mokesciu reikia sumoketi? Ir ar teisingai supratau kad jeigu butas freehold tai nereiks council taxu moketi? smile.gif

Council tax moket reikia visiems, net ir tiems, kurie nuomojasi busta. Tai komunaliniai mokesciai (uz gatviu apsvietima, vaiku darzelius, siuksliu isvezima ir pan. Jeigu butas freehold (kas siaip su butais retai buna gan, nebent visi namo gyventojai issiperka kartu zeme po namu), nereikia moketi zemes nuomos mokescio smile.gif

Banku reikalavimai skiriasi, bet jei kredito istorija gera, algos uztenka, galite pateikti algalapius, paskola gauti turetumete. Svarbu uzstata tureti, nes kuo mazesnis uzstatas - tuo didesnes palukanos. Nemaciau, kad bankai duotu 100%

Sekmes smile.gif

P.S. O new buy schema nera naujos statybos bustams tik? Ar Londone jau galima uz 200k naujos statybos busta isigyti? 4u.gif
Atsakyti
taip tik naujos statybos. nebent 1 bedrumo kokiam uzkampy uz tiek nupirksi, naujos statybos
Atsakyti
QUOTE(TexSy @ 2013 03 14, 14:26)

su tokiu atlyginimu ir tik viena dirbanti mortgage is banko geriausiu atveju gausite iki 150 000. 4u.gif
Atsakyti
Aciu merginos 4u.gif

Nezinau, as kai vis paziurineju rightmove (na nelabai daug as ten ziuriu nes visgi negreit dar planuoju pirktis) tai nuo centro +5 mylios buna vis keletas naujos statybos butu iki 200k..+10 myliu aisku buna daug daugiau bet ten jau tolokai gaunasi smile.gif

Kad duotu 100% LTV as irgi nemaciau, bet girdejau...mano kursiokai (kuriu nemazai yra ir brandesnio amziaus) sneka kad oficialiai jie interneto puslapiuose nededa tokios informacijos, bet jeigu eit su jais kalbetis, tai galima susitart, jeigu tu jiems patinki, etc.
Atsakyti
QUOTE(TexSy @ 2013 03 18, 07:53)

Kad duotu 100% LTV as irgi nemaciau, bet girdejau...mano kursiokai (kuriu nemazai yra ir brandesnio amziaus) sneka kad oficialiai jie interneto puslapiuose nededa tokios informacijos, bet jeigu eit su jais kalbetis, tai galima susitart, jeigu tu jiems patinki, etc.

Pati dar kol kas tiesiogiai nesusidūriau su finansavimu namui, bet domiuosi daug kuo net jei šiuo metu man tai nereikalinga smile.gif Bent anksčiau bankai kiek skolinti žmogui būsto pirkimui apskaičiuodavo imdami metines šeimos pajamas ir daugindami jas iš 4 ar tai 5 metų - būtent tokią sumą maksimaliai gali skolinti bankai. Imti paskolą be jokio įnašo gal ką nors sukant ir įmanoma, tačiau šiuo metu lyg reikalaujamas minimalus 10% įnašas. Be to ir pati pagalvok, jei imsi visus 200000 paskolą ar nebus persunku mokėti mėnesius įnašus kurie tikrai bus nemaži ir plius visi šildymai, elektros, council taxai ir panašiai.... Man rodos geriau truputį pasitaupius įnešti didesnį įnašą, bet vėliau mokėti paskolą jau nebebus taip sunku 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif , prisijungiu ir aš prie jūsų pašnekesių. Mes taip pat dairomės paskolos namui, tik mūsų situacij dar kitokia nei jūsų, aš sef emploeyd, vyras agentūroj dirba, bet kažkaip buvome keliose agentūrose, paskolą mums duoda, aišku turime 10% ir paskola juokinga 70 - 80 tūkstantukų biggrin.gif, kaip sako Londone už tokią kainą tik garažas išeina lotuliukas.gif , o Nottinghame 3 double bedroom namą gali nupirkti smile.gif. Norėjau paklausti jūsų, gal susidūrėte su Finansai UK LTD agentūra Londone? Su agentu Albertu?
Idomu sužinoti jūsų nuomonę, ar galima pasitikėti, nes baisoka lietuviams patikėti, kad neliktume basi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Indruciukas333 @ 2013 03 21, 14:29)
Sveikos merginos  4u.gif , prisijungiu ir aš prie jūsų pašnekesių. Mes taip pat dairomės paskolos namui, tik mūsų situacij dar kitokia nei jūsų, aš sef emploeyd, vyras agentūroj dirba, bet kažkaip buvome keliose agentūrose, paskolą mums duoda, aišku turime 10% ir paskola juokinga 70 - 80 tūkstantukų biggrin.gif, kaip sako Londone už tokią kainą tik garažas išeina  lotuliukas.gif , o Nottinghame 3 double bedroom namą gali nupirkti smile.gif. Norėjau paklausti jūsų, gal susidūrėte su Finansai UK LTD agentūra Londone? Su agentu Albertu?
Idomu sužinoti jūsų nuomonę, ar galima pasitikėti, nes baisoka lietuviams patikėti, kad neliktume basi  g.gif

Su ta kompanija nesu susidurusi,tad neturiu nei blogo nei gero ka pasakyti apie juos. Bet klausimas, o kam jiems papildomai dar moketi? Jei esate self-employed ilgiau nei 3 metus, tai bankai i jusu pajamas ziuri , kaip i normalu full-time darba. Mse su vyru abu self-empoloyed, tai niekada nekilo jokiu problemu del jokiu paskolu.
nebent neseniai prisiregistravote arba rodote tik labai zemas pajamas.
Atsakyti
QUOTE(No comment @ 2013 03 21, 15:01)
Su ta kompanija nesu susidurusi,tad neturiu nei blogo nei gero ka pasakyti apie juos. Bet klausimas, o kam jiems papildomai dar moketi? Jei esate self-employed ilgiau nei 3 metus, tai bankai i jusu pajamas ziuri , kaip i normalu full-time darba. Mse su vyru abu self-empoloyed, tai niekada nekilo jokiu problemu del jokiu paskolu.
nebent neseniai prisiregistravote arba rodote tik labai zemas pajamas.

Aš pirmi metai tik deklaruosiu pajamas, nenoriu daug deklaruoti, kad labai daug mokesčių nepriskaičiuotų, iš tikro tai nelabai aš ten suprantu, gal galit man paaiškinti?
Pvz: jei aš užpildysiu 20000 pajamų iš jų 12000 išlaidų, tai man skaičiuosis tie 8000 ar jie skaičiuos nuo tų 20000?
Atsakyti
MB dirbo per agentura, tai bankai neskaiciavo jo pajamu visiskai...
Atsakyti
QUOTE(Indruciukas333 @ 2013 03 21, 16:09)
Aš pirmi metai tik deklaruosiu pajamas, nenoriu daug deklaruoti, kad labai daug mokesčių nepriskaičiuotų, iš tikro tai nelabai aš ten suprantu, gal galit man paaiškinti?
Pvz: jei aš užpildysiu 20000 pajamų iš jų 12000 išlaidų, tai man skaičiuosis tie 8000 ar jie skaičiuos nuo tų 20000?

£20000 tai yra ne pajamos, o apyvarta. grynosios pajamos yra £8000. Tuos 8000 ir laiko disponuojamom lesom.
Atsakyti