as vienais metais dariau ,bet zelatinos neuzvirinau piliau ja istirpinta karstam vandeni ,tai gerai uzstingo(aisku bijojau kad nestoves ),o tos kurios buvo uzvirintos tos tik saldytuve uzstingdavo.
labai grazu ir skanu...........
as vienais metais dariau ,bet zelatinos neuzvirinau piliau ja istirpinta karstam vandeni ,tai gerai uzstingo(aisku bijojau kad nestoves ),o tos kurios buvo uzvirintos tos tik saldytuve uzstingdavo.
as vienais metais dariau ,bet zelatinos neuzvirinau piliau ja istirpinta karstam vandeni ,tai gerai uzstingo(aisku bijojau kad nestoves ),o tos kurios buvo uzvirintos tos tik saldytuve uzstingdavo.
QUOTE(dziunka @ 2008 08 28, 15:07)
labai grazu ir skanu...........
as vienais metais dariau ,bet zelatinos neuzvirinau piliau ja istirpinta karstam vandeni ,tai gerai uzstingo(aisku bijojau kad nestoves ),o tos kurios buvo uzvirintos tos tik saldytuve uzstingdavo.
as vienais metais dariau ,bet zelatinos neuzvirinau piliau ja istirpinta karstam vandeni ,tai gerai uzstingo(aisku bijojau kad nestoves ),o tos kurios buvo uzvirintos tos tik saldytuve uzstingdavo.
Ačiū ačiū. Nu man net šaldytuve tada nestingo. Bet tai kai supili užpilą su želatina ant pomidorų, tai juos dar reikia kaitint puode po to, kaip žinot kiek, kad neperkaistų tas užpilas, nes jaučiu aną kart taip ir perkaitinau, o tada kaput ir nestingsta. O tu neturi kokio patikrinto recepto su proporcijm?
QUOTE(RiMami @ 2008 08 28, 15:33)
Ačiū ačiū. Nu man net šaldytuve tada nestingo. Bet tai kai supili užpilą su želatina ant pomidorų, tai juos dar reikia kaitint puode po to, kaip žinot kiek, kad neperkaistų tas užpilas, nes jaučiu aną kart taip ir perkaitinau, o tada kaput ir nestingsta. O tu neturi kokio patikrinto recepto su proporcijm? 
Aš pomidorus su želatina kaitinu orkaitėj apie 20 min nuo burbuliukų kilimo pradžios
QUOTE(RiMami @ 2008 08 28, 14:33)
Ačiū ačiū. Nu man net šaldytuve tada nestingo. Bet tai kai supili užpilą su želatina ant pomidorų, tai juos dar reikia kaitint puode po to, kaip žinot kiek, kad neperkaistų tas užpilas, nes jaučiu aną kart taip ir perkaitinau, o tada kaput ir nestingsta. O tu neturi kokio patikrinto recepto su proporcijm? 
As tau ryt galesiu parasyt,nes namie turiu,nu arba vakare tikslais proporcijas apie pomidorus su zelatina,gerai?
O kaitinau tikrai neilgai,gal 15 min.
Tai as istiprinu zelatina,o tas marinatas atvesinamas ganetinai ir tada supilama istirpinta zelatina,tai kai uzpili pomidorus pravesusiu uzpilu ir pakaitini 15 min,tai nera ilgai ir manau zelatina turi gerai laikytis,juolab kad zelatinos as dejau daugiau nei recepte.tai ryt imesiu
O acto niekada as nepadauginu,nes sugadina skoni,man per daug acto-nilabai.Pernai puske toki grazu trilitrini dave su iv.darzovem,kad galvojau jetau kaip skanu,viska l.graziai atrode,bet..kai atidariau stiklaini,tai net kvapas galvojau uzmus ir skonis
QUOTE(RiMami @ 2008 08 28, 15:33)
Ačiū ačiū. Nu man net šaldytuve tada nestingo. Bet tai kai supili užpilą su želatina ant pomidorų, tai juos dar reikia kaitint puode po to, kaip žinot kiek, kad neperkaistų tas užpilas, nes jaučiu aną kart taip ir perkaitinau, o tada kaput ir nestingsta. O tu neturi kokio patikrinto recepto su proporcijm? 
mano toks:
1litras vandens
0,5 stikl. acto
3 saukstai cukraus
1,5sauksto druskos
9 zirneliai pip.6 lauro lapai
zelatino 4saukstai(pasildyti ir istirpdyti,neuzvirti atskiram inde),butu gerai kad vanduo butu virintas ir pabandyti indus apdoroti verdanciu vandeniu,kuriuos naudosit zelatinai
is to litro isvrdam marinata(5 min)
as tai tuo marinatu tris katrus uzpyliau,po to ipyliau zelatinair kiek tilpo dapyliau marinato ir uzvakavau.kik atsimenu tai labai skanu
QUOTE(dziunka @ 2008 08 28, 14:55)
mano toks:
1litras vandens
0,5 stikl. acto
3 saukstai cukraus
1,5sauksto druskos
9 zirneliai pip.6 lauro lapai
zelatino 4saukstai(pasildyti ir istirpdyti,neuzvirti atskiram inde),butu gerai kad vanduo butu virintas ir pabandyti indus apdoroti verdanciu vandeniu,kuriuos naudosit zelatinai
is to litro isvrdam marinata(5 min)
as tai tuo marinatu tris katrus uzpyliau,po to ipyliau zelatinair kiek tilpo dapyliau marinato ir uzvakavau.kik atsimenu tai labai skanu
1litras vandens
0,5 stikl. acto
3 saukstai cukraus
1,5sauksto druskos
9 zirneliai pip.6 lauro lapai
zelatino 4saukstai(pasildyti ir istirpdyti,neuzvirti atskiram inde),butu gerai kad vanduo butu virintas ir pabandyti indus apdoroti verdanciu vandeniu,kuriuos naudosit zelatinai
is to litro isvrdam marinata(5 min)
as tai tuo marinatu tris katrus uzpyliau,po to ipyliau zelatinair kiek tilpo dapyliau marinato ir uzvakavau.kik atsimenu tai labai skanu
0,5 stiklines acto marinato litrui kartsias ne per daug
QUOTE(Shliopke @ 2008 08 28, 16:00)
tai buvo senai ,bet skanu buvo ,o manau kad jis po to prasiskiede su zelatina juk ja supiliau pirma , o tik tada ta marinata,
merginos toki tik ir teturiu receptuka ,o dariau tai tikrai buvo normaliai,va tik neatsimenu kokiam kieki as zelatina istirpinau,matomai tik tiek kiek matsi kad jau isbrinko vandens nebuvo
Dziunka, labai ačiū už receptą, jau iškart matau kame reikalas buvo. Pas tave 4 šaukštai želatinos, o kai aš dariau tik 2 ant litro vandens. Tai kur tau stings
(receptas buvo paimtas iš receptai.ten.lt - pasirodo tik aprašymas gražus, o šnipštas gaunasi), na dar ir želatina želatinai nelygi. O gal tikrai 2 kartus pomidorus užpylinėti vandeniu, o trečią kartą su želatina nekarštu marinatu. Tuomet kaitint nereiktų. Kaip manai, ar gerai būtų?
Labai lauksiu ir tavo recepto, juk jau patikrintas
QUOTE(Shliopke @ 2008 08 28, 15:54)
As tau ryt galesiu parasyt,nes namie turiu,nu arba vakare tikslais proporcijas apie pomidorus su zelatina,gerai?
Labai lauksiu ir tavo recepto, juk jau patikrintas
Dziunka, labai ačiū už receptą, jau iškart matau kame reikalas buvo. Pas tave 4 šaukštai želatinos, o kai aš dariau tik 2 ant litro vandens. Tai kur tau stings
(receptas buvo paimtas iš receptai.ten.lt - pasirodo tik aprašymas gražus, o šnipštas gaunasi), na dar ir želatina želatinai nelygi. Man tavo idėja užpylinėti 3 kartus labai patinka, tuomet kaitint nebereia (aš to kaitinimo puode prisibijau).
Labai lauksiu ir tavo recepto, juk jau patikrintas
Papildyta:
Atsiprašau labai, norėjau pakoreguot pirmesnę žinutę, bet nesigavo, sorry
QUOTE(Shliopke @ 2008 08 28, 15:54)
As tau ryt galesiu parasyt,nes namie turiu,nu arba vakare tikslais proporcijas apie pomidorus su zelatina,gerai?
Labai lauksiu ir tavo recepto, juk jau patikrintas
Papildyta:
Atsiprašau labai, norėjau pakoreguot pirmesnę žinutę, bet nesigavo, sorry
QUOTE(RiMami @ 2008 08 29, 00:00)
Dziunka, labai ačiū už receptą, jau iškart matau kame reikalas buvo. Pas tave 4 šaukštai želatinos, o kai aš dariau tik 2 ant litro vandens. Tai kur tau stings
(receptas buvo paimtas iš receptai.ten.lt - pasirodo tik aprašymas gražus, o šnipštas gaunasi), na dar ir želatina želatinai nelygi. Man tavo idėja užpylinėti 3 kartus labai patinka, tuomet kaitint nebereia (aš to kaitinimo puode prisibijau).
Labai lauksiu ir tavo recepto, juk jau patikrintas
Papildyta:
Atsiprašau labai, norėjau pakoreguot pirmesnę žinutę, bet nesigavo, sorry

Labai lauksiu ir tavo recepto, juk jau patikrintas
Papildyta:
Atsiprašau labai, norėjau pakoreguot pirmesnę žinutę, bet nesigavo, sorry
as juos pas drauge valgiau ,o po to pati dariau pries kelis metus,man ir mano liaudziai labai patiko.dar reikes siemet padaryti
taip ,arba puselem arba 0,5 cm riekelem.arba pomidora dalinau i 6-8 dalis ,,,,,kaip patogiau





