Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Tikrai neradau senos temos apie pomidorų marinavimą ir įvairius ruošimo būdus žiemai g.gif
Atsakyti
Perskaičiau visą temą ir neradau ar praleidau receptuką POMIDORAI SAVOSE SULTYSE o gal niekas tokių nedaro g.gif
Atsakyti
QUOTE(aukseliss @ 2008 08 05, 12:17)
Perskaičiau visą temą ir neradau ar praleidau receptuką POMIDORAI SAVOSE SULTYSE  o gal niekas tokių nedaro  g.gif


pomidoriukus reikia blansiruoti, t. y. panardinti trumpam i verdanti vandeni, o po to staigiai i salta, tuomet labai lengvai nusilups ju odeles. juos sudeti i iskaitintus stiklainius ir uzpilti sultimis. pasterizuoti 1l. talpos stiklainiukus 30 min. sultis pasigaminu taip: sumalu didelius, prinokusius pomidorus, kaiciu ant virykles, ir verdu iki norimo tirstumo. 1 litrui sulciu reikia 1 sauksto druskos ir cukraus. jei megsti, gali deti cesnako ar kt. prieskoniu 4u.gif
Atsakyti
Žiurekit temą aukščiau, yra net 8 puslapiai.
Papildyta:
Tema vadinasi - marinuoti pomidorai.
Atsakyti
Na bet pomidoru marinavimas ne vienintelis budas juos uzkonservuoti. As irgi suku galva kaip sudoroti pomidoru derliu. Vakar parsinesiau puskibiri vynuoginiu pomidoriuku o siandien viena likau su maze, tai taupydama laika ir jegas paruosiau elementaru pomidoru padaza:
1. pomidorus (apie 3-4l pagal turi) supyliau puoda nepjaustytus (jeigu butu dideli,zinoma, butu reikeje pjaustyti, ipyliau puse stiklines vandens ir virinau atvirame puode ant mazos ugnies, kol pomidorai suminkstejo ir skyscio sumazejo perpus.
2. Idejau keturias supjaustytas dideles morkas ir keturis supjaustytus svogunus, 3 saukstus cukraus ir 2 saukstus druskos. Pavirinau apie 45 min. ir isjungiau
3. Kai truputi praauso sublenderiavau visa puodo turini, vel paausinau ir ispilsciusi i mazus maisiukus, sudejau i saldikli.
Ziema pasiimsiu po viena maiseli ir naudosiu padazams gaminti.

Siaip as dar svajoju isigyti dehidratoriu ir pasigaminti dziovintu pomidoru. Su jais galima visokiu skaniu patiekalu pasigaminti, bet parduotuviniai yra labai brangus.
Atsakyti
QUOTE(Ania @ 2008 08 08, 12:11)
Žiurekit temą aukščiau, yra net 8 puslapiai.
Papildyta:
Tema vadinasi - marinuoti pomidorai.

neradau tokios ir as schmoll.gif
Atsakyti
sveikutes,gal kas zino kaip skaniai pasiruosti ziemai vysninius pomodoriuskus?
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2008 08 10, 15:35)
neradau tokios ir as  schmoll.gif

tai ką, temų sąrašus ne visoms vienodai rodo? Kuo puikiausiai žemiau šitos temos pavadinimo 3 tema yra „Marinuoti pomidorai“ ten visokiausių receptų net 8 psl., ką tik kelis įdomesnius nusirašiau bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 10 rugpjūčio 2008 - 21:43
Radau labai išgirtus 2 receptus štai čia ir čia
Šįmet pamėginsiu pagal pirmąjį pasidaryti, gal ir jus sudomins
POMIDORŲ PUSELĖS

Pomidorai,
svogūnai.

Marinatas 5-iems litriniams stiklainiams:
1,5 l vandens,
2 v. š. druskos be kaupo,
6 v. š. cukraus,
aliejaus (1 v. š. vienam stiklainiui),
acto (1 v. š. vienam stiklainiui).
prieskonių – kvepiančiųjų pipirų, gvazdikėlių, juodųjų pipirų žirneliais, česnakų.
prieskoninių žalumynų – petražolių ir krapų, тархун, иссоп, baziliko, mėtų, melisos.

Vandenį, druską ir cukrų užvirinti. Į litrinius stiklainius (arba bet kokius kitus, bet ne didesnius negu litriniai) ant dugno supjaustyti česnako skiltelę, vieną svogūną žiedais, šakelę petražolės ir krapų, truputį prieskoninių žalumynų, po vieną kvepiantį pipirą ir gvazdikėlį, keletą juodųjų pipirų žirnelių. Pomidorus supjaustyti puselėmis, arba į 4 dalis, jeigu dideli. Į kiekvieną stiklainį įpilti po 1 v. š. aliejaus ir acto 7–9%, užpilti marinatu nedapilant 1,5 cm iki viršaus.
Sterilizuoti 5–10 min. Užsukti, apversti, šiltai užkloti, kol visiškai atauš.

POMIDORAI SALDŽIAM MARINATE

Autorės žodžiai:
Paskaičiuota 1-am trilitriniui stiklainiui. Mes uždarėme 30 tokių trilitrinių stiklainių su pomidorais – jau nei vieno nėra. Skanu iki neįmanomai. Jokių prieskonių, krapų ir česnakų nedėti!!!

Pipiras,
pomidorai,
cukrus,
obuolių actas 5%,
druska.

Ant sterilaus stiklainio dugno dedame 1 pipirą, supjaustytą į 4–6 dalis ir išvalytą nuo sėklų. Ant viryklės dedame puodą su maždaug 2 litrais vandens. Kai užvirs – dedame į jį pomidorus porai sekundžių, ištraukiame ir glaudžiai sudedame į stiklainį (aš visada „Slyvinių“ rūšies imu). Užpildytą stiklainį užpilame iki viršaus tuo vandeniu, kuriame blanširavome pomidorus. Pridengti dangteliu.
Po 20 min. vandenį nupilti į puodą, įdėti į jį 150 g cukraus, 2 v. š. druskos ir 2 v. š obuolių acto 5%. Kai užvirs – supilti į stiklainį ir užsukti.



Atsakyti
Radau seną temą thumbup.gif kaip šią panaikinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Soul @ 2006 08 09, 16:27)
Aš kaip tik šiuo metu darau antrą tokių pomidorų partiją.

3l vandens
10 šaukštų su kaupu želatinos
4kg pomidorų
1kg svogūnų
3 šaukštai druskos
8 šaukštai cukraus
1 stiklinė (250ml) acto

Į puodą supilu 2,5l vandens, o kitame 0,5 litro išbrinkinu želatiną, o jei reikia ir truputį pakaitinu, kad ištirptų. Tą 2,5 litrus vandens užverdu, įmetu juodų ir kvepiančių pipirų, lauro lapų, cukrų, druską, actą, užverdu... Tada supilu tą išbrinkintą želatiną, vėl užverdu. Šį marinatą atšaldau (kadangi tingiu ilgai laukt, tai atšaldau tik truputį  blush2.gif ).
Supjaustytus pomidorus ir svogūnus sudedu į 0,5 l stiklainius, užpilu ant jų atvėsusį marinatą. Tada kišu stiklainius į šalto vandens puodą, ant dugno pastačius rankšluostuką ir pakaitinu nuo vandens užvirimo (tame puode) 15-20 min. Stiklainiuose temperatūra turi būti maždaug apie 60 laipsnių, bet neturiu termometro ir nekvaršinu sau galvos. Na ir užsuku dangteliais- galima paprastais užsukamais, galima ir su tais su aparatėliu.
Valgyti rekomenduojama min po 10 dienų, kad visas tas skonis į pomidorus ir svogūnus pereitų... O aišku skaniausia tai žiemos sulaukt 4u.gif


O AKI UZPILI ATVESUSI MARINATA, TADA SAKEI STATAI PAKAITINTI JUOS, O VISI STIKLAINIUKAI NETELOPA ISKARTO KAITINTI, NEIKO TOKIO AKD JEI STOVES SU AMRINATU APAILTI POMIDORAI, AR GRYNAI KPRIES AKITINANT IPILTI TO MARINTAO ANT TU POMIDORU, PIRMA KARTA DARYSIU, NEAISKU MAN smile.gif
Atsakyti
Laba,
Gal kas bandėte džiovinti pomidorus tose kelių aukštų elektrinėse džiovyklose?
Atsakyti