Įkraunama...
Įkraunama...

Netaisyklingas sąkandis

QUOTE(lialka85 @ 2012 09 25, 10:38)
Sveika,
taip Kaune. Ryt pas Simona i Vln vaziuoju, kad visus jau galutinius taskus sudeti...
Man taip pat apatinis zandikaulis... Del to gulejimo ant nugaros tiktai, tai bus trb sunkiausia, nes as niekada ant nugaros nemiegu... net nescia nemiegodavau smile.gif bent ant sono miegodavau...
O kaip tu siandien jautiesi?
Kaip su maistu? Ar pirkaisi tuos spec. misinius?
Kada planuoja paleisti?
Linkiu, kad nebutu tynimu ir greiciau tirpimas praeitu wink.gif

tynimas yra. pagal slauge - vidutinis. atrodau kaip labai gerai pavalgius biggrin.gif
Nutridrinka reikia nusipirkti. Pirkau po viena braskini ir bananini, o kitus tipo be skonio. tai su prieskoniu daugiau nepirksiu. tas, kur be skonio tai primena tipo kakava, ar kava Late. Pirkau Maximoj, kur prie kliniku su medaus kortele pigiau. Lupoms tep ti nupirkau tepaliuka (irgi ten pat) Vitamins A&D 5g. jis tokiam "maiseli", maza kampuka nukirpau ir tepu, nes Pantnolio tepaliuko lupoms negavau. turekit maza veidrodeli su savim. antstaliuko pasidejau ir tepu. ka cia dar?
Pasiimkit kojines sau. man tai kojom buvo salta, tai vyras atveze.
ir megztini, tik ne per galva.
dar patariu pasiimti su savim pagalve C formos. tokia po kaklu kuria deda. Laaaabai dziaugiuos, kad ja isimeciau. nezinau kaip buciau issivertus be jos. po kaklu as jos retai dejau, bet po galva labai gerai buvo.
o siaip klostosi neblogai. su gerimu/valgymu prasciau, bet atrandi kazkoki savo valgymo buda. rytoj paleis.
Atsakyti
dar prisiminiau, kad man nuo saltos kaukes gerklei nesmagu buvo, tai as medicinine servetele uzkisau. is karto kitaip pasidare.
o siaip nepatiko man priklausomybe nuo to aparato. siandien issilaisvinau smile.gif
Atsakyti
Sveika,

man atkele operacja keliom dienom, tai operuos 10.05 ir Vilniuje... bus labai nepatogu, bet ka darysi....
toks asmeniskas klausimas, kiek tau op kainavo? Gali ir az parasyti, jei viesai nenori, nes juk tau, kaip rasei, dare ir smakro korekcija...
siule ir man snd smakra, bet as kadangi nenoriu dideliu pokyciu, tai atsisakiau, bet vis dabar persekioja mintys gal reikia...
didelis ACIU uz tavo pasisakymus! jie tikrai labai man padeda! dar klausimelis del pizamos, savo turejai ar dave? ir dar del maisto, gal verta savo atsivezti visokiu skystu jogurtuku ar sultiniu?... kuom ten tave maitina?
del palatos.... ar su patogumais gyveni? biggrin.gif
Atsakyti
atsiveziau naktinius. reikejo atsigulti jau sekmadieni.
ryte, vedant i operacine, apvilko baltais marskiniais ir kelnem (buvo jau paruosta palatoj). is vakaro jau valgai lengva maista. dar veliau nebegeri vandens. ryte irgi jokio vandens (nakti susapnavau, kad isgeriau arbata, tai pabudau saltam prakaite "kas dabar bus?!" smile.gif ). rytinis wc, dusas ir sitie drabuziai.
Kaune palata 1 zm. su kraiukle ir staliuku su stalciais. tulikas koridoriuj. vaziavau su lagaminu, virsutinius drabuzius jame ir paslepiau.
maisto atsivezk tik is vakaro pavalgyt, o siaip nesivezk, nebent pora geriamu jogurtuku tipo "Miau", "Smilga". as atsiveziau, bet man tokie nenaturalus jie pasirode. jogurtus ir varske padovanojau slaugei smile.gif patiko ligonines sriuba per pietus. bulve, morka, gal svogunas koks, sutrinta ir tokia skysta. o siaip buvo sriuba su manu kruopu grudeiais.
nu man visai patiko tas "beskonis" drinkas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ra2ga @ 2012 09 26, 20:05)
atsiveziau naktinius. reikejo atsigulti jau sekmadieni.
ryte, vedant i operacine, apvilko baltais marskiniais ir kelnem (buvo jau paruosta palatoj). is vakaro jau valgai lengva maista. dar veliau nebegeri vandens. ryte irgi jokio vandens (nakti susapnavau, kad isgeriau arbata, tai pabudau saltam prakaite "kas dabar bus?!" smile.gif ). rytinis wc, dusas ir sitie drabuziai.
Kaune palata 1 zm. su kraiukle ir staliuku su stalciais. tulikas koridoriuj. vaziavau su lagaminu, virsutinius drabuzius jame ir paslepiau.
maisto atsivezk tik is vakaro pavalgyt, o siaip nesivezk, nebent pora geriamu jogurtuku tipo "Miau", "Smilga". as atsiveziau, bet man tokie nenaturalus jie pasirode. jogurtus ir varske padovanojau slaugei smile.gif patiko ligonines sriuba per pietus. bulve, morka, gal svogunas koks, sutrinta ir tokia skysta. o siaip buvo sriuba su manu kruopu grudeiais.
nu man visai patiko tas "beskonis" drinkas smile.gif

reikes vadinasi kompa veztis, kad bent filmus paziureciau biggrin.gif
parasyk kitom dienom kaip jausies, nes tikrai labai idomu wink.gif kaip tynimai, kaip savijauta ir pan...
beje, kaip kalbeti sekasi?
Atsakyti
apie tynimus jau anksciau parasiau. kalbet zandai trukdo, lenda tarp dantu smile.gif
temperaturos buna 37 su trupuciu.
"varle" kazkokia gerklei vakar ir per nakt sedejo siandien jau maziau smile.gif

reikia daug gerti negazuoto vandens. as is krano geriu, man skanesnis vanduo smile.gif
gali nusivezti keleta bambaliu is pardes.

minksta dantu sepeteli nusipirk, jau antroj dienoj liepe valyti dantys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ra2ga: 26 rugsėjo 2012 - 19:28
QUOTE(Hmzz @ 2012 09 25, 10:48)

Beje, kramtuskee1, man su tais tiesintais dantimis taip lengvai nepasisekė kaip tau, pas mane bus darbelio juos sulankstyti reikiama kryptimi...

ogo tau dar ir mrt reik g.gif o del dantuku tai tau jau apskaiciavo,kad reiks juos stumdyt ? nes man tai is pradziu ir taip sake bet 3-ia vizita apsigalvojo smile.gif o kas laukia jei blogi sanariukai ?
Papildyta:
QUOTE(ra2ga @ 2012 09 26, 20:22)
"varle" kazkokia gerklei vakar ir per nakt sedejo siandien jau maziau smile.gif
reikia daug gerti negazuoto vandens. as is krano geriu, man skanesnis vanduo smile.gif
gali nusivezti keleta bambaliu ir pardes.

dideli dideli sveikinimai ir stiprybes 4u.gif 4u.gif jetau kaip pavydziu jau isoperuotom ir belaukianciom smile.gif bet as lb bijau to negalejimo valgyt, nes abu zandikaulius reiks grazint o ir nevalgau as nei kosiu nei pieno produktu ir sriubu schmoll.gif

lialka85 kodel tau perkele ?
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2012 09 26, 20:29)
ogo tau dar ir mrt reik  g.gif o del dantuku tai tau jau apskaiciavo,kad reiks juos stumdyt ? nes man tai is pradziu ir taip sake bet 3-ia vizita apsigalvojo smile.gif o kas laukia jei blogi sanariukai ?
Papildyta:

dideli dideli sveikinimai ir stiprybes  4u.gif  4u.gif  jetau kaip pavydziu jau isoperuotom ir belaukianciom smile.gif bet as lb bijau to negalejimo valgyt, nes abu zandikaulius reiks grazint o ir nevalgau as nei kosiu nei pieno produktu ir sriubu schmoll.gif   

lialka85 kodel tau perkele ?

sake daug serganciu, tai dabar "stumdosi" eile sad.gif na bet 4 dienos jau nieko nepakeis wink.gif
Atsakyti
... o ir nevalgau as nei kosiu nei pieno produktu ir sriubu schmoll.gif   

reikes pamilt koses. bet as galvoju, kad koses (is manu irgi) virsiu ant vistienos buljono, man skaniau.
galima issivirti sriuba ir sutrynti kaip kudikiui smile.gif
paskui, jau veliau pvz. balandeli sutrynti ir skyscio uzpilti.
Atsakyti
QUOTE(ra2ga @ 2012 09 26, 20:33)
reikes pamilt koses. bet as galvoju, kad koses (is manu irgi) virsiu ant vistienos buljono, man skaniau.
galima issivirti sriuba ir sutrynti kaip kudikiui smile.gif
paskui, jau veliau pvz. balandeli sutrynti ir skyscio uzpilti.

man sake trinta maista tik po 10 dienu galima pradeti valgyti, o iki tol, tai tie spec. misiniai ir jogurtai, pienas, kefyras, sultiniai ir pan....
Atsakyti
QUOTE(lialka85 @ 2012 09 26, 20:11)
reikes vadinasi kompa veztis, kad bent filmus paziureciau biggrin.gif

pasiimk ausines, nes uzia saldymo aparatas ir tada reikia garsinti.
bet, manau, pirma-antra diena turesi veiklos ir filmu nepasiilgsi.
siandien jau perziurejau viena filma, bet daugiau nenoriu. ir jau pavargau nuo kompo, tik, kad miegot dar anksti.
Atsakyti
ogo tau dar ir mrt reik  g.gif o del dantuku tai tau jau apskaiciavo,kad reiks juos stumdyt ? nes man tai is pradziu ir taip sake bet 3-ia vizita apsigalvojo smile.gif o kas laukia jei blogi sanariukai ?

agam, viską apskaičiavo - pradėjo pasakot ir tuomet pradėjom apie sąnarius kalbėti, nes aš pasakiau, kad tai pagrindinė problema dėl kurios aš čia ir atėjau, o ne dėl estetikos - dėl estetikos aš tokios procedūros nesidaryčiau - per didelė rizika.. ir jis tuomet pasakė, kad iš esmės sąnarių ši operacija nesutvarkys.. nebent jei sąnariai yra savo vietoje, tuomet galima bandyt su stabilizuojančia kapa ir tuomet operacija, kuri gal palengvins sąnariam gyvenimą, bet, jeigu sąnariai ne vietoje, tuomet reiktų kalbėt ne apie ortognatinę operaciją, o apie artroskopiją, kurios LT dar tik pradedamos daryti.. tai vat ir sutarėm, kad po MRT susitinkam ir tuomet jau bus aiški situacija ir spręsim, ką daryti, nes pasirodo šis najoviškas 3D KT parodo labai daug info, bet sąnarių nerodo - tą rodo tik MRT..

o tu jam savo sąnariais skundeis ar nea? kad nedavė MRT..
Atsakyti