Įkraunama...
Įkraunama...

Netaisyklingas sąkandis

Na ką, reik ir man priimti sprendimą - ar ryžtis operacijai ar ne.. Galvojau, kad lengviau bus apsispręsti po plano pristatymo.. visai negundo dviejų sveikų dantų šalinimas vien tik tam, kad visus dantis patraukti atgal, o paskui visą žandikaulį pastumti į priekį doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Pasaulio saulė* @ 2012 10 23, 16:45)
Na ką, reik ir man priimti sprendimą - ar ryžtis operacijai ar ne.. Galvojau, kad lengviau bus apsispręsti po plano pristatymo.. visai negundo dviejų sveikų dantų šalinimas vien tik tam, kad visus dantis patraukti atgal, o paskui visą žandikaulį pastumti į priekį  doh.gif

Neproblema, tas dantuku salinimas, nes vien breketus nesiojant daug kam salina po kelis sveikus dantis smile.gif O siaip koks planelis, abu ar vieno zandikaulio ? Kiek ilgai truktu pasiruosimas ? smile.gif

[COLOR=purple]Kaip sekasi merginoms po operaciju, jau valgot kazka kietesnio, dirbat ar vis namu rezimu gyvenate ? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2012 10 23, 16:48)
Neproblema, tas dantuku salinimas, nes vien breketus nesiojant daug kam salina po kelis sveikus dantis smile.gif O siaip koks planelis, abu ar vieno zandikaulio ? Kiek ilgai truktu pasiruosimas ? smile.gif

Deja, man pasitvirtino tas blogasis variantas, kur tau iš pradžių Simonas žadėjo.. 2 metai, abu žandikauliai (plius dar visą tą laiką kapą nešioti ir tiesint pradžioj tik viršų, kai jį pilnai sutvarko ir paruošia, tuomet pereiti prie apačios) ir tai dar gali užtrukt ilgiau, nes šaknys aptirpę po pirmojo nešiojimo, tai reiktų judinti labai lėtai, kad visai nenutirptu.. plius dar po operacijos turbūt pusmečio neužteks - reiks metų.. ir išvis dėl sąnario garantijų jokių nėra - tai vat neapsisprendžiu iki galo ką daryti.. ai dar plius daryti vėl tarpą ištrauktam dantukui viršuj ir sukti implantą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Pasaulio saulė* @ 2012 10 23, 17:19)
Deja, man pasitvirtino tas blogasis variantas, kur tau iš pradžių Simonas žadėjo.. 2 metai, abu žandikauliai (plius dar visą tą laiką kapą nešioti ir tiesint pradžioj tik viršų, kai jį pilnai sutvarko ir paruošia, tuomet pereiti prie apačios) ir tai dar gali užtrukt ilgiau, nes šaknys aptirpę po pirmojo nešiojimo, tai reiktų judinti labai lėtai, kad visai nenutirptu.. plius dar po operacijos turbūt pusmečio neužteks - reiks metų.. ir išvis dėl sąnario garantijų jokių nėra - tai vat neapsisprendžiu iki galo ką daryti.. ai dar plius daryti vėl tarpą ištrauktam dantukui viršuj ir sukti implantą  ax.gif

Eina sau tai visai tada nekas...Na tokioj situacijoj ir as tada susimastyciau. As kai jam sakiau, kad man skauda ta zandikauli, tai sake, operacija cia nepades, bet jis man tu kapu nesiule, o as ir neuzklausiau. Tai dabar suku galva ka cia man daryt, gal jam laiska parasyt, gal i ortodonte kreiptis ir ji pas ka nors nusius, o gal nieko nedaryt, taip, kaip net ir kapos nesiojimas neduoda jokiu garantiju. Man tai belieka tik taupyti pinigelius ir vasari ar net kova eiti del breketu sudejimo. Noreciau pratempt taip laika, kad operacija ivyktu velyva rudeni biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2012 10 23, 18:48)
Eina sau tai visai tada nekas...Na tokioj situacijoj ir as tada susimastyciau. As kai jam sakiau, kad man skauda ta zandikauli, tai sake, operacija cia nepades, bet jis man tu kapu nesiule, o as ir neuzklausiau. Tai dabar suku galva ka cia man daryt, gal jam laiska parasyt, gal i ortodonte kreiptis ir ji pas ka nors nusius, o gal nieko nedaryt, taip, kaip net ir kapos nesiojimas neduoda jokiu garantiju. Man tai belieka tik taupyti pinigelius ir vasari ar net kova eiti del breketu sudejimo. Noreciau pratempt taip laika, kad operacija ivyktu velyva rudeni biggrin.gif

man tą patį irgi sakė, kad sąnariui tai įtakos neturės, bet nepaneigė, kad kai taisyklingai susidėlios žandikauliai, sumažės krūvis sąnariam, atsipalaiduos raumenys ir galbūt pagerės - tai čia nepabandęs nesužinosi.. Mano situacija gal kke kitokia, nes aš jau nešioju kapą, nes be jso man skausmai būna.. realiai, nešiojant visą laiką kapą ir stabiliai laikant sąnarines galvutes, sąnario kapsulė turėtų susitraukti ir mažiau vietos tam sąnariui judėti taigi kartu ir dislokuotis (už tai svarbu visą gydymą su kapa - kai viršų tvarkysim kapa apačioje, o kai apačią - viršuje).. o per operacija tai bus vienintelė diena, kuomet jisai negalės kontroliuoti galvutės padėties, bet, kiek supratau, jei tai būtų ideali operacija - galvutė gali atsistoti į savo vietą - bet čia lygu stebuklui biggrin.gif o stebuklai kartais būna (bent aš tuo tikiu) biggrin.gif man gal kiek sunkesnis pasirinkimas, nes arba operacija, arba kapa visą gyvenimą.. tai kol kas aš linkstu link operacijos, bet dar galutinai nepriėmiau sprendimo, nes gąsdina, o kas bus, jei sukisi tiek sveikatos, laiko ir pingų, o rezultatas bus blogesnis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Pasaulio saulė*: 23 spalio 2012 - 18:24
QUOTE(*Pasaulio saulė* @ 2012 10 23, 19:23)
man tą patį irgi sakė, kad sąnariui tai įtakos neturės, bet nepaneigė, kad kai taisyklingai susidėlios žandikauliai, sumažės krūvis sąnariam, atsipalaiduos raumenys ir galbūt pagerės - tai čia nepabandęs nesužinosi..

Tai va pas mane irgi sansas 50 ant 50 biggrin.gif pas mane vienas sanarys yra nudiles, o skausmai tai tokie lyg raumenys butu labai patempti, negaliu nei ziotis, nei sypsotis, tik as kazkaip pas neika nesikonsultavau del to, tad neaisku ka kitas gydytojas pasakytu
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2012 10 23, 20:17)
Tai va pas mane irgi sansas 50 ant 50 biggrin.gif pas mane vienas sanarys yra nudiles, o skausmai tai tokie lyg raumenys butu labai patempti, negaliu nei ziotis, nei sypsotis, tik as kazkaip pas neika nesikonsultavau del to, tad neaisku ka kitas gydytojas pasakytu

mhm.. nium joa tada.. matai mane pas Simoną ir siuntė dėl sąnario pasikonsultuoti - tai gal dėl to skirtingi pokalbiai, nes ėjom skirtingais tikslais smile.gif na bet svarbu, kad bet kuriuo atevju rezultatas būtų idealus (kiek tai įmanoma) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Pasaulio saulė* @ 2012 10 23, 20:21)
mhm.. nium joa tada.. matai mane pas Simoną ir siuntė dėl sąnario pasikonsultuoti - tai gal dėl to skirtingi pokalbiai, nes ėjom skirtingais tikslais smile.gif na bet svarbu, kad bet kuriuo atevju rezultatas būtų idealus (kiek tai įmanoma) smile.gif

Tai va, o nepabandes nesuzinosi biggrin.gif Tad jau pradejau taupymo akcija ir drebinu kinkas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2012 10 23, 21:24)
Tai va, o nepabandes nesuzinosi biggrin.gif Tad jau pradejau taupymo akcija ir drebinu kinkas biggrin.gif

nium sėkmės wink.gif
Atsakyti
Sveikos,

as jau pilnai dirbu ir apie op jau beveik pamirsus lotuliukas.gif , nors 5-dieni tik 3 sav. po op bus. Apie op primena tik maistas smile.gif dar nekramtau nieko smile.gif
kita savaite pas Simona, tai ziuresiu ka sakys del maisto smile.gif
gumytes nesioju tik nakti, vis daugiau jau issizioju smile.gif
tikrai nieko cia baisaus!
tinimas dar labai minimalus yra.
Atsakyti
sveikos. paskaiciau kai kuriu pasisakymus, taip nesmagu pasidare, jog kai kurioms ortodontai sako, jog vienintele iseitis - operacija..

na gal kai kurios senbuves ant manes uzsinores supykti, bet noriu priminti, jog yra dar vienas variantas, kuri jau isbande nemazai suaugusiu su dantu sakandzio problemom, ir rezultatais liko patenkinti. vienas is tu zmoniu - as pati.

Australu aparatai

o jei noresis daugiau informacijos, tiesiog pagooglinkit apie Trainer ir Myobrace.

neketinu gincytis su teigianciais, kad "sitie guminukai veiksmingi tik vaikams", nes jau seniai irodyta, kad tai netiesa. rasau i sita temele del to, kad labai noreciau, jog sumazetu jusu kancia del savo burnyciu problemu, nes kazkada pati kankinausi ir galvojau ka man daryt...

4u.gif
Atsakyti
Nemanau, kad šie "treineriai" išsprendžia problemas, kurios išsprendžiamos tik operaciniu būdu...
Atsakyti