Na ką, reik ir man priimti sprendimą - ar ryžtis operacijai ar ne.. Galvojau, kad lengviau bus apsispręsti po plano pristatymo.. visai negundo dviejų sveikų dantų šalinimas vien tik tam, kad visus dantis patraukti atgal, o paskui visą žandikaulį pastumti į priekį

QUOTE(*Pasaulio saulė* @ 2012 10 23, 16:45)
Na ką, reik ir man priimti sprendimą - ar ryžtis operacijai ar ne.. Galvojau, kad lengviau bus apsispręsti po plano pristatymo.. visai negundo dviejų sveikų dantų šalinimas vien tik tam, kad visus dantis patraukti atgal, o paskui visą žandikaulį pastumti į priekį 

Neproblema, tas dantuku salinimas, nes vien breketus nesiojant daug kam salina po kelis sveikus dantis

[COLOR=purple]Kaip sekasi merginoms po operaciju, jau valgot kazka kietesnio, dirbat ar vis namu rezimu gyvenate ?

QUOTE(kramtuskee1 @ 2012 10 23, 16:48)
Neproblema, tas dantuku salinimas, nes vien breketus nesiojant daug kam salina po kelis sveikus dantis
O siaip koks planelis, abu ar vieno zandikaulio ? Kiek ilgai truktu pasiruosimas ?

Deja, man pasitvirtino tas blogasis variantas, kur tau iš pradžių Simonas žadėjo.. 2 metai, abu žandikauliai (plius dar visą tą laiką kapą nešioti ir tiesint pradžioj tik viršų, kai jį pilnai sutvarko ir paruošia, tuomet pereiti prie apačios) ir tai dar gali užtrukt ilgiau, nes šaknys aptirpę po pirmojo nešiojimo, tai reiktų judinti labai lėtai, kad visai nenutirptu.. plius dar po operacijos turbūt pusmečio neužteks - reiks metų.. ir išvis dėl sąnario garantijų jokių nėra - tai vat neapsisprendžiu iki galo ką daryti.. ai dar plius daryti vėl tarpą ištrauktam dantukui viršuj ir sukti implantą

QUOTE(*Pasaulio saulė* @ 2012 10 23, 17:19)
Deja, man pasitvirtino tas blogasis variantas, kur tau iš pradžių Simonas žadėjo.. 2 metai, abu žandikauliai (plius dar visą tą laiką kapą nešioti ir tiesint pradžioj tik viršų, kai jį pilnai sutvarko ir paruošia, tuomet pereiti prie apačios) ir tai dar gali užtrukt ilgiau, nes šaknys aptirpę po pirmojo nešiojimo, tai reiktų judinti labai lėtai, kad visai nenutirptu.. plius dar po operacijos turbūt pusmečio neužteks - reiks metų.. ir išvis dėl sąnario garantijų jokių nėra - tai vat neapsisprendžiu iki galo ką daryti.. ai dar plius daryti vėl tarpą ištrauktam dantukui viršuj ir sukti implantą 

Eina sau tai visai tada nekas...Na tokioj situacijoj ir as tada susimastyciau. As kai jam sakiau, kad man skauda ta zandikauli, tai sake, operacija cia nepades, bet jis man tu kapu nesiule, o as ir neuzklausiau. Tai dabar suku galva ka cia man daryt, gal jam laiska parasyt, gal i ortodonte kreiptis ir ji pas ka nors nusius, o gal nieko nedaryt, taip, kaip net ir kapos nesiojimas neduoda jokiu garantiju. Man tai belieka tik taupyti pinigelius ir vasari ar net kova eiti del breketu sudejimo. Noreciau pratempt taip laika, kad operacija ivyktu velyva rudeni

QUOTE(kramtuskee1 @ 2012 10 23, 18:48)
Eina sau tai visai tada nekas...Na tokioj situacijoj ir as tada susimastyciau. As kai jam sakiau, kad man skauda ta zandikauli, tai sake, operacija cia nepades, bet jis man tu kapu nesiule, o as ir neuzklausiau. Tai dabar suku galva ka cia man daryt, gal jam laiska parasyt, gal i ortodonte kreiptis ir ji pas ka nors nusius, o gal nieko nedaryt, taip, kaip net ir kapos nesiojimas neduoda jokiu garantiju. Man tai belieka tik taupyti pinigelius ir vasari ar net kova eiti del breketu sudejimo. Noreciau pratempt taip laika, kad operacija ivyktu velyva rudeni 

man tą patį irgi sakė, kad sąnariui tai įtakos neturės, bet nepaneigė, kad kai taisyklingai susidėlios žandikauliai, sumažės krūvis sąnariam, atsipalaiduos raumenys ir galbūt pagerės - tai čia nepabandęs nesužinosi.. Mano situacija gal kke kitokia, nes aš jau nešioju kapą, nes be jso man skausmai būna.. realiai, nešiojant visą laiką kapą ir stabiliai laikant sąnarines galvutes, sąnario kapsulė turėtų susitraukti ir mažiau vietos tam sąnariui judėti taigi kartu ir dislokuotis (už tai svarbu visą gydymą su kapa - kai viršų tvarkysim kapa apačioje, o kai apačią - viršuje).. o per operacija tai bus vienintelė diena, kuomet jisai negalės kontroliuoti galvutės padėties, bet, kiek supratau, jei tai būtų ideali operacija - galvutė gali atsistoti į savo vietą - bet čia lygu stebuklui

QUOTE(*Pasaulio saulė* @ 2012 10 23, 19:23)
man tą patį irgi sakė, kad sąnariui tai įtakos neturės, bet nepaneigė, kad kai taisyklingai susidėlios žandikauliai, sumažės krūvis sąnariam, atsipalaiduos raumenys ir galbūt pagerės - tai čia nepabandęs nesužinosi..
Tai va pas mane irgi sansas 50 ant 50

QUOTE(kramtuskee1 @ 2012 10 23, 20:17)
Tai va pas mane irgi sansas 50 ant 50
pas mane vienas sanarys yra nudiles, o skausmai tai tokie lyg raumenys butu labai patempti, negaliu nei ziotis, nei sypsotis, tik as kazkaip pas neika nesikonsultavau del to, tad neaisku ka kitas gydytojas pasakytu

mhm.. nium joa tada.. matai mane pas Simoną ir siuntė dėl sąnario pasikonsultuoti - tai gal dėl to skirtingi pokalbiai, nes ėjom skirtingais tikslais

QUOTE(*Pasaulio saulė* @ 2012 10 23, 20:21)
mhm.. nium joa tada.. matai mane pas Simoną ir siuntė dėl sąnario pasikonsultuoti - tai gal dėl to skirtingi pokalbiai, nes ėjom skirtingais tikslais
na bet svarbu, kad bet kuriuo atevju rezultatas būtų idealus (kiek tai įmanoma) 

Tai va, o nepabandes nesuzinosi

QUOTE(kramtuskee1 @ 2012 10 23, 21:24)
nium sėkmės

Sveikos,
as jau pilnai dirbu ir apie op jau beveik pamirsus
, nors 5-dieni tik 3 sav. po op bus. Apie op primena tik maistas
dar nekramtau nieko 
kita savaite pas Simona, tai ziuresiu ka sakys del maisto
gumytes nesioju tik nakti, vis daugiau jau issizioju
tikrai nieko cia baisaus!
tinimas dar labai minimalus yra.
as jau pilnai dirbu ir apie op jau beveik pamirsus

kita savaite pas Simona, tai ziuresiu ka sakys del maisto

gumytes nesioju tik nakti, vis daugiau jau issizioju

tikrai nieko cia baisaus!
tinimas dar labai minimalus yra.
sveikos. paskaiciau kai kuriu pasisakymus, taip nesmagu pasidare, jog kai kurioms ortodontai sako, jog vienintele iseitis - operacija..
na gal kai kurios senbuves ant manes uzsinores supykti, bet noriu priminti, jog yra dar vienas variantas, kuri jau isbande nemazai suaugusiu su dantu sakandzio problemom, ir rezultatais liko patenkinti. vienas is tu zmoniu - as pati.
Australu aparatai
o jei noresis daugiau informacijos, tiesiog pagooglinkit apie Trainer ir Myobrace.
neketinu gincytis su teigianciais, kad "sitie guminukai veiksmingi tik vaikams", nes jau seniai irodyta, kad tai netiesa. rasau i sita temele del to, kad labai noreciau, jog sumazetu jusu kancia del savo burnyciu problemu, nes kazkada pati kankinausi ir galvojau ka man daryt...
na gal kai kurios senbuves ant manes uzsinores supykti, bet noriu priminti, jog yra dar vienas variantas, kuri jau isbande nemazai suaugusiu su dantu sakandzio problemom, ir rezultatais liko patenkinti. vienas is tu zmoniu - as pati.
Australu aparatai
o jei noresis daugiau informacijos, tiesiog pagooglinkit apie Trainer ir Myobrace.
neketinu gincytis su teigianciais, kad "sitie guminukai veiksmingi tik vaikams", nes jau seniai irodyta, kad tai netiesa. rasau i sita temele del to, kad labai noreciau, jog sumazetu jusu kancia del savo burnyciu problemu, nes kazkada pati kankinausi ir galvojau ka man daryt...

Nemanau, kad šie "treineriai" išsprendžia problemas, kurios išsprendžiamos tik operaciniu būdu...