Įkraunama...
Įkraunama...

Puošiame balkonus

QUOTE(Jurgita&P @ 2007 01 21, 20:14)
Ir jei atmintis neslubuoja, tai surfinijos kad geriau sudygtu reikiadaugiau silumos,okai jau sudygsta tinka ir kambario temperatura. O gal as nusisneku?

Tikrai nenusisneki, daiginti galima net tamsoje, kad tik silciau butu. As pastatau ant radiatoriaus, o kai tik sudygsta greit nesu i sviesa. Jei radiatoriai karsti reikia padet ant lentutes, o as dedu ant knygos lotuliukas.gif Taigi mano gaigeliai protingi isdygsta smile.gif
Atsakyti
Aha kazkas panasaus. Ir as panasiai pernai dariau kai gavau sipatarima, tik va sudziuvo mano vieni daigeliai,kiti tai puikiai isaugo. Dar kazkur girdejau kadtaip greit neisdziutu prie radiatoriu daiginami daigai reikia maistine plevele uzdengti. As tai ka isgirstu ta ir bandau smile.gif
Atsakyti
Surfinijų sėklos 18 - 20 laipsnių temp. dygsta 14- 20 dienų. Žemesnėje temperatūroje dygsta ilgiau. Jei surfinijos sėjamos ir auginamos žiemą - žiedų reikia laukti apie 18 savaičių, o jei vėlyvą pavasarį - tai apie 9 savaites. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgita&P @ 2007 01 21, 21:21)
Aha kazkas panasaus. Ir as panasiai pernai dariau kai gavau sipatarima, tik va sudziuvo mano vieni daigeliai,kiti tai puikiai isaugo. Dar kazkur girdejau kadtaip greit neisdziutu prie radiatoriu daiginami daigai reikia maistine plevele uzdengti. As tai ka isgirstu ta ir bandau smile.gif

Zinoma, kad reikia pridengti, galima paprasta plevele arba stiklu.Tik reikia kasdien pravedinti, kad zeme nepradetu pelyti.
Atsakyti
Labai patogu sėti plastikinėse dėžutėse su dangteliais (tose, kur prekybos centruose pardavinėja pyragus), tik dangteliuose reikia išdurti kelias skylutes, kad vyktų ventiliacija mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 01 21, 20:10)
Tik nepamirškit, kad smulkių sėklyčių (tokių kaip begonijos, surfinijos, petunijos)negalima užberti žemėmis .  smile.gif

O kodel ju negalima uzpilti zememis, ar blogaiu sudygsta ? As pernai daiginau petunijas tai buvau uzberusi zememis, tai is pakelio seklu nedaug sudygo.
Atsakyti
Tiesiog yra sėklų, kurios dygsta šviesoje.
Atsakyti
Neseniai pradejau skaityt sita tema, ir ziuriu, kad rudeni nieko neberaset apie balkonu puosima.O kaip balkonus puosiat ziemai? Pas mus (Vokietijoj) niekas nenuima ziemai nei loveliu, nei dideliu pakabinamu vazonu - jie paprasciausiai visi papuosiami zieminemis dekoracijomis ir atrodo ne maziau ispudingi, nei vasara. Paprasciausias budas prismaigstyti pusu sakeliu su kankoreziais, ivairiu kadagiu, ibesti keleta dziovintu dazytu ar naturaliu augalu. Is tolo svyti dekoratyviniu dumplainiu raudoni burbulai, ar kadagiu sakeles raudonom uogom, as tai ir margalape gebene isodinu rudeni, kad butu kas svyrancio. Kai pries Kaledas dar ir miniatiurinem girliandom palanges ar balkonai pasipuosia, tai grozi sunku aprasyt net thumbup.gif . Taigi pavasari visada galvoju, kuo puosiu lovelius ziemai, tai ir atitinkamu augalu pasiseju biggrin.gif .
Atsakyti
patarkit ka galeciau planuot vasarai - balkonas mano istiklintas ir pietu pusej - diena vasara buna tikru tikriausia Sachara - jauciu nelabai ka ir galiu auginti... o gal yra tokia labai siluma megstanti vasarine 'puosmena'? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dasha @ 2007 02 06, 13:53)
patarkit ka galeciau planuot vasarai - balkonas mano istiklintas ir pietu pusej - diena vasara buna tikru tikriausia Sachara - jauciu nelabai ka ir galiu auginti... o gal yra tokia labai siluma megstanti vasarine 'puosmena'?  unsure.gif

siulau palergonijas (nesvyrancias). Jos lengviausiai sacharos salygas isgyvena. as pietvakariniame stiklintame balkone auginu
Atsakyti
Dėl žiemos tai turiu ir aš tokių minčių,kadangi kasmet vis didinu lempučių ir kt. papuošimų atsargas. Šiemet žūt būt pasigaminsiu gražius laikikliu lovialiams prie palangių. O žiemą pridėsiu pušų šakų lizgalų ir lempučių, kad žibėtų ir Kalėdų senis nuo toli pamatytų smile.gif
O dėl vasaros.. pernai pimą kartą pabandžiau pelargonijas šiemet penujų jau nebenorių, man jos labiau patiko smile.gif
Atsakyti
Siandien prisipirkau durpiniu tableciu ,,Zalioje stoteleje,, Ismirkiau vandenyje kaip jos issipute, net apstulbau ir prisodinau surfiniju ir svyranciu palargoniju o sakiau kad pirksiu daigais biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Negaliu praeiti pro sali jei pamatau seklas ax.gif pripuosiu balkonus ir sodyba tik tegu pavasris greiciau ateina. thumbup.gif
Atsakyti