Aš svyrančių neskabiau, jos man ir neauga į viršų, gal vos tik, pradėjo augt į šoną, ir greitai manau pradės svirti iš vazono.
Tai augs į šoną,bet gal nuskabyta labiau subujos
tuo pačiu daugiau žiedų?

Nežinau, man jos ir taip dar labai mažutės, jau žydi.
Čia buvo tokios 1,5 savaitės po pasodinimo:

Dabar dar po geros savaitės jau trigubos tai tikrai.
Čia buvo tokios 1,5 savaitės po pasodinimo:

Dabar dar po geros savaitės jau trigubos tai tikrai.
Sveikos gyvos, gėlių augintojos
Esu juodai nekokia gėlininkė, bet pasipuošti balkoną ir man baisiai norisi. turiu tokį klausimą - mano balkonas yra pietinėje pusėje, viskas stiklinis nuo žemės iki lubų, karšta vasarą jame nerealiai, net atidarius langus. Porą metų bandžiau auginti surfinijas ir petunijas, tai visos tikra ta žodžio prasme sudegė per dieną. Vienintelės gėlės, kurios atlaikė tuos karščius - palergonijos, tačiau jos pas mane jau daugiametės, aš žiemai jas įsinešu į butą, pavasarį apskabau, ir vėl į balkoną nešu. Gražu man tos palergonijos, bet jau kažkaip norėtusi įvairovės. Gal žinot, kokios dar gėlės nebijo tokio karščio, kad išgyventų mano balkone? Dėkui už atsakymus.
Esu juodai nekokia gėlininkė, bet pasipuošti balkoną ir man baisiai norisi. turiu tokį klausimą - mano balkonas yra pietinėje pusėje, viskas stiklinis nuo žemės iki lubų, karšta vasarą jame nerealiai, net atidarius langus. Porą metų bandžiau auginti surfinijas ir petunijas, tai visos tikra ta žodžio prasme sudegė per dieną. Vienintelės gėlės, kurios atlaikė tuos karščius - palergonijos, tačiau jos pas mane jau daugiametės, aš žiemai jas įsinešu į butą, pavasarį apskabau, ir vėl į balkoną nešu. Gražu man tos palergonijos, bet jau kažkaip norėtusi įvairovės. Gal žinot, kokios dar gėlės nebijo tokio karščio, kad išgyventų mano balkone? Dėkui už atsakymus.
Aero, jau vėloka sėti, kol sudygs, kol užaugs, vasaros galas ateis

Gavau dovanų svyrančią daugiametę pelargoniją. Taip man sakė. Jos išvaizda, lapeliai ir žiedeliai man labiau primena Jeronimą, tik kad svyra žemyn ir smulkesni.
Pirmą dieną dar nieko atrodė, bet pastebėjau, kad vienoj pusėj lapeliai jau pageltę. Persodinau į lovelį ir išnešiau į balkoną. O dabar kasdien vaizdas vis liūdnesnis, baigia visi lapeliai nugeltonuoti. Niekaip nesuprantu, ar ji tokia sena ( šakos jau sumedėjusios ), ar sušalo, ar sudžiūvo. Šiandien nusprendžiau gelbėti, nes gėlytė graži, visai prarasti gaila. Nuskabiau visus lapelius ir susmaigsčiau į lovelį. Gal dar prigis.

Svyrancios pelargonijos pakankamai sunkiai dauginasi.Nors siuo metu tiketis galima..
Kaip manote jei išpikiuosiu jau tokius nemažus našlaičių daigus ir pasodinsiu į nuolatinius vazonus. Ar galiu jas jau laikyti balkone? Ar dar per anksti tokiems mažiems?
QUOTE(Kozete @ 2006 05 11, 12:29)
Kaip manote jei išpikiuosiu jau tokius nemažus našlaičių daigus ir pasodinsiu į nuolatinius vazonus. Ar galiu jas jau laikyti balkone? Ar dar per anksti tokiems mažiems?
as naslaites isnesiau pries kokias 3 savaites i lauka ir palikau, taigi jos nebijo salciu, o dydis ju buvo apie 1 cm, tikrai gali isnesti ir palikti.
Aš kaip supratau laurindre nuskabei lapelius ir pasodinai.Tai kiek žinau iš lapelių niekas neužaugs,reik kotelį su keliais lapeliais skinti,na žodžiu vien nuskinti lapeliai neužaugs. Ar aš klystu? Žinantieji patikslinkite.
QUOTE(Marzde @ 2006 05 11, 13:48)
Aš kaip supratau laurindre nuskabei lapelius ir pasodinai.Tai kiek žinau iš lapelių niekas neužaugs,reik kotelį su keliais lapeliais skinti,na žodžiu vien nuskinti lapeliai neužaugs. Ar aš klystu? Žinantieji patikslinkite.

Gelbėjau tokius, kurie dar lapelių sveikų turėjo, t.y. sveikas šakeles.

Šiaip aš beveik visada svyrančias pelargonijas iš šakelių dauginu ir normaliai prigyja. Visą lovelį taip prisidauginau, nes iš viso pakelio tik 2 sėklos išdygo.

Tikiuosi bent kelios prigis, nes įsmeigiau gal 20, labai didelė gėlė buvo.