Įkraunama...
Įkraunama...

Navigacija, GPS

QUOTE(Bambucio @ 2007 07 21, 12:41)
Jooo 300 lt uz 10 dienu , kaip i vandeni  sad.gif
O jei dar ilgiau ???? ar apsimoka nuomoti ???
schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

tai jums bet kokia nuoma pinigai i vandeni smile.gif
o as manau kad 10dienu tikrai apsimoka, nereik investuot 1000-1500lt, gal tik karta su juo ir isvaziuosi, ar i metus karta.
pinigai ne i vandeni, o uz patogu vaziavima keliais smile.gif
bet jei vazinet daznai, tai tikrai geriau pirkti, manau geras daigtas, reikalingas, nereik zemelapiu vartyt, ziurinet kur koks posukis thumbup.gif
Atsakyti
O kaip del Lietuvos, Latvijos, Rusijos zemelapiu, ar isvis yra tokie originaliom navigacijom? Pvz VW Multivan'ui 2006 ar 2007 metu? Gal kas nors zino.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dsanto @ 2007 07 21, 12:51)
Jei ką domina TomTom balsai, yra dar vienas "šviežias" smile.gif vyriškas balsas internete:

http://rapidshare.co...lsas_TomTom.rar

Na, isidejau Ramuno balsa (nors ir anksciau kazkoki nebloga lietuviska Jona turejau) ir rytoj isvarau i USA. Grisiu po savaites ir pranesiu, ar TomTom is viso tokioj militaristinej saly veikia smile.gif Gal ten Pentagonas GPS signala slopina...
Atsakyti
QUOTE(Noramas @ 2007 07 21, 22:28)
Na, isidejau Ramuno balsa (nors ir anksciau kazkoki nebloga lietuviska Jona turejau) ir rytoj isvarau i USA. Grisiu po savaites ir pranesiu, ar TomTom is viso tokioj militaristinej saly veikia smile.gif Gal ten Pentagonas GPS signala slopina...

Sėkmės kelionėje smile.gif

Beje, originaliame TomTom Vlado variante yra įgarsinimo klaida: komandos "kelio pabaigoje" ir "sukite į kairę" sumaišytos vietomis... Kartais tai gali būti gan pavojinga, jei klausysi vien tik komandų...
Atsakyti
QUOTE(dsanto @ 2007 07 22, 10:55)
Sėkmės kelionėje smile.gif

Beje, originaliame TomTom Vlado variante yra įgarsinimo klaida: komandos "kelio pabaigoje" ir "sukite į kairę" sumaišytos vietomis... Kartais tai gali būti gan pavojinga, jei klausysi vien tik komandų...

Apie tai jau diskutavom. Yra naujesnių variantų (Noramo minėtas Jonas, t.y. atnaujintas Vladas- veikia puikiai, tikriausiai taip pat yra su Jūsų pasiūlytu Ramūnu?), kur šitų problemų nebėra. Dar girdėjau, kad yra Rasa - gražus TomTom'o sukurtas moteriškas balsas. Taip kad pasirinkimas jau yra thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo palangė: 24 liepos 2007 - 08:33
Sakykite o ar imanoma delninuka suderinti su NOKIA N80 kad veiktu kaip freehand'as ? PVZ per buetooth ?
Atsakyti
QUOTE(Noramas @ 2007 07 21, 21:28)

Grizau i Tevyne. Galiu pasakyti, kad ir GSM ir GPS Amerikoje veikia ir Amerika visai tokia nebloga salis. Taksistai kartais naudoja kazkokius Garmin Neverlost navigatorius, powered by Navteq. Tokie senoviski, bet kelia rodo. Mano TomTom-as labai stengdavosi nusukti i 6 eiliu i viena puse magistrale, nors as gerai jausdavausi ir "kaimo kelyje" su dviem juostom viena puse smile.gif. Mano zemelapis, atrodo, buvo Teleatlas gamybos, todel pagalvojau, kad geriau Navteq, nes tai amerikieciu kompanija. O siaip paciam vairuoti neteko, tai tik del idomumo kelia ziuredavau sededamas keleivio vietoj...

Beje, uzkniso tas naujas TomTom Ramuno balsas- sneka istisai nesustodamas, visai netyli. Mano Jonas (arba balsas be pavadinimo) man labiau patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noramas: 30 liepos 2007 - 19:45
Mes su navigacija vazinejom Italijoj. Ji daugeliu atveju gelbejo, bet 100 proc pasitiketi negalima, nes pav. zemelapyje rodo posuki i desine, o garsiai pasako, kas sukti i kaire biggrin.gif O siaip labiausiai navigacija gelbejo vaziuojant per miesta, pav Roma, Florencija. Aisku, nebloga pagalba uzsienyje.
Atsakyti
Na pas mane tai Jono balsas visai be pauzių tarp komandų, o Ramūno balsas su didesnėm pauzėm, net norėtųsi, kad mažesni tarpai būtų. Išbandžiau Ramūno balsą su TomTom 6.01 telefonuose N71 ir N76. Nelabai noriu tikėti, kad Jonas kalba su pauzėm, o Ramūnas be pauzių. Juo labiau, kad pas mane atvirkščiai.
Atsakyti
QUOTE(dsanto @ 2007 08 01, 13:12)
Na pas mane tai Jono balsas visai be pauzių tarp komandų, o Ramūno balsas su didesnėm pauzėm, net norėtųsi, kad mažesni tarpai būtų. Išbandžiau Ramūno balsą su TomTom 6.01 telefonuose N71 ir N76. Nelabai noriu tikėti, kad Jonas kalba su pauzėm, o Ramūnas be pauzių. Juo labiau, kad pas mane atvirkščiai.

As cia ne apie pauzes, man pasirode, kad jis tiesiog daugiau sneka, net ir tada, kai Jonas tyli. Bet cia gal del tos USA, nes ten daug visokiu isvaziavimu, tai Ramunas tratejo nesustodamas, teko garsa isjungt. O Jonas tikrai daro maziau pauziu ir man pasirode, kad jis bent jau dabar yra geresnis uz Ramuna. Gal kas zinot, kur gaut ta lietuviska moteri?
Ir niekada niekam nesiulau naudoti to lenkiskai lietuvisko Vlado, kuri proteguoja TomTom savo puslapyje- tas tinka nebent kokiai komedijai. Mano vaikai visada zvengdavo is "Jus pasisiekti savo keliones tiksla"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noramas: 01 rugpjūčio 2007 - 20:20
QUOTE(Noramas @ 2007 08 01, 21:18)
As cia ne apie pauzes, man pasirode, kad jis tiesiog daugiau sneka, net ir tada, kai Jonas tyli. Bet cia gal del tos USA, nes ten daug visokiu isvaziavimu, tai Ramunas tratejo nesustodamas, teko garsa isjungt. O Jonas tikrai daro maziau pauziu ir man pasirode, kad jis bent jau dabar yra geresnis uz Ramuna. Gal kas zinot, kur gaut ta lietuviska moteri?
Ir niekada niekam nesiulau naudoti to lenkiskai lietuvisko Vlado, kuri proteguoja TomTom savo puslapyje- tas tinka nebent kokiai komedijai. Mano vaikai visada zvengdavo is "Jus pasisiekti savo keliones tiksla"

Ramūno balsas buvo įrašinėjamas 44,1 kHz dažniu dėl geresnės kokybės, nors TomTom navigacijos įrenginiai naudoja 22,05 kHz dažnį. Tai iš pradžių pagalvojau, kad kažkas negerai su pauzėmis, nors, kaip minėjau, pas mane su TomTom Mobile 6.01 viskas tvarkoje. Šiaip Ramūno balsą naudojau daugelyje Lietuvos kelių, tai nepasirodė, kad jis per daug šnekėtų, nei kiti balsai smile.gif Tiesiog kartais vienoje vietoje būna daug manevrų, ir jie seka vienas po kito.

Su Jono balsu man yra problemų, kai sako "penkiasdešimt", tai skamba kaip sulėtinta juosta, baubiančiu garsu.

Yra TomTom moteriškas balsas, viename forume skaičiau, kad jis lyg ir Rasos. Šiaip labai neblogas variantas, nors fone girdisi pašalinis zyzimas. Jį gali parsisiųsti iš čia:

http://rapidshare.com/users/TDRLHD

password: agneda

O jau Vlado balsas tai tragedija, iš pradžių buvo juokinga, bet iškart po to pradėjau ieškoti kitų balsų, kol galiausiai įrašėm Ramūno balsą.
Atsakyti
Na sorry, gal Ramunas sneka tiek kiek reikia, nes, matyt, paciu komandu TomTom-e yra fiksuotas kiekis. Na, reikia priprast ir pagarba dsanto, jei netingejo su balsais prasidet. Tuomet prasymas- gal dar koki seksova moteriska balsa gali irasyt? smile.gif

Beje, jei kas galvojate pirkti koki TomTom (o gal ir kitoki navigatoriu), tai siulyciau naudotis eBay. Man naujas TomTom One Regional kainavo tik apie 209 € su pristatymu, nors lietuvoj oficialiai parduoda uz 1100-1200 LT
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noramas: 01 rugpjūčio 2007 - 22:16