Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato svajonių namus - 31 tema

QUOTE(AnaDeizy @ 2012 09 02, 21:03)
tai ta suprantu, uz tai ir sakau, nafig brangi garui is vidaus pralaidi plevele tokiu atveju? ventiliusis gi ne per stoga, o per skyles pakalimuose, nes palepe nesildoma ?

Biskyti papildžiau apie palėpę
Lyg ir nesakiau/nerašiau "difūzinė", tik plėvė smile.gif aišku jei nešiltintas tai tik antikondensacinė.
Vėdinime reikia ir ištraukimo, ir padavimo. Paduos iš apačios, per pakalimus, o ištraukt gali tik per kraigą - jei neužteks tarpinių po kraigo skardinimu teks kaminėlį įrengt, o tai jau bėda su spalvom
Papildyta:
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 09 02, 20:59)
Kad efektyvus tai tikrai, bet kad pigus pas AD tai tikrai nesutiknku..... biggrin.gif ..

Ir aš su pamastymu, nežinau kaip geriau padaryti: antro aukšto sienų pertvaras (muras) iki kiek geriau mūryti?. Galvoju iki 5cm žemiau gegnių  (jos  pas mane 250mm) O šiltinsiu trisdešimt 30cm. Ir šiltinsiu tarpus tarp gegnių, bet galvoju lubas teks veliau leisti, nes vietom aukštis iki 4 m. Tarkime lubas paleidus o sienas įsimūrijus aukščiau aš šalčio neprigaudysiu? nes gegnių tarpai šiltinasi  smile.gif

Todėl ir "labai pigus" su kabutėm 4u.gif
Pertvaras mūryčiau tik po stogo/lubų šiltinimo, daug svarbiau tai atlikti netrukdomai o pertavos px, pakils prie esamų lubų po šiltinimo.
Ką dėsite po gegnėm ir tarp? Po murlotu, ant blokelių patarčiau dėti juostą EPS100 10cm taip pakeliant murlotą ir tuos 5cm pogegninio šiltinimo atremiant į murloto šiltinimą. Kodėl tik 5cm??? Tikiuosi nežadate "prasisukti" su 30cm vatos??? doh.gif
Atsakyti
tai ta suprantu, uz tai ir sakau, nafig brangi garui is vidaus pralaidi plevele tokiu atveju? ventiliusis gi ne per stoga, o per skyles pakalimuose, nes palepe nesildoma ?
Papildyta:

mano kaminas nepigus tik mano sugaisto laiko saskaita. O jo sugaista daug smile.gif. O siaip gavosi taip, kad pirkau Tona, kuri nemokamai virto Shiedel. Ar gali buti geriau ?  drinks_cheers.gif  thumbup.gif

http://www_stogui_lt...nstrukcija-100/

6 pav.

cia is to pacio puslapio:

Stogo plėvelės klojimas

Prieš klojant stogo plėvelę būtina patikrinti stogo matmenis, tai atliekama pamatuojant stogo plokštumų įstrižainių ilgius. Įstrižainių ilgiai turi būti lygūs, tai užtikrina čerpių eilių vertikalumą ir visos stogo dangos uždengimo vienodumą. Kaip taisyklė, stogo plėvelė klojama horizontalia kryptimi, pradedant nuo apačios.Tvirti­nama ventiliaciniais tašeliais 25 x 50 mm. Klojant "nekvėpuojančią" plėvelę, juostos neturi būti labai įtemptos, kad tarp gegnių susidarytų 20-30 mm įdubimai, susikaupusiam kondensatui nutekėti. Plėvelės juostos klojamos užleidžiant jas vieną ant kitos 100-200 mm, priklausomai nuo stogo nuolydžio, juostos jungiamos ant gegnių. Plėvelės sąnaudos vidutiniškai 15 % viršija dengiamą stogo plotą

Antikondensacine irgi gali deti per kaip matosi 6 pav reikia nuo siltinimo sluoksnio palikti 80-100 mm tarpa ir plevele turi tureti ilinki 2-3 cm.
Atsakyti
giedruole, pas Jus irgi yra dalis palepes saltos, t.y. siltinta perdanga? Kokia plevele dejot, difuzine ar antikondensacine?

Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 09 02, 21:14)

Todėl ir "labai pigus" su kabutėm 4u.gif
Pertvaras mūryčiau tik po stogo/lubų šiltinimo, daug svarbiau tai atlikti netrukdomai o pertavos px, pakils prie esamų lubų po šiltinimo.
Ką dėsite po gegnėm ir tarp? Po murlotu, ant blokelių patarčiau dėti juostą EPS100 10cm taip pakeliant murlotą ir tuos 5cm pogegninio šiltinimo atremiant į murloto šiltinimą. Kodėl tik 5cm??? Tikiuosi nežadate "prasisukti" su 30cm vatos??? doh.gif

Dar ne įsigilinau į stogo šiltinimą, tai galutinio sprendimo neturiu.... Sprendžiu kiek muryti, kad visiems atvejams tiktų, nes kai mūrininkai ir pastoliai ir blokeliai išeis bus sunkiau ir kelias eiles pamūryti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 09 02, 21:37)
Dar ne įsigilinau į stogo šiltinimą, tai galutinio sprendimo neturiu.... Sprendžiu kiek muryti, kad visiems atvejams tiktų,  nes kai mūrininkai ir pastoliai ir blokeliai išeis bus sunkiau ir kelias eiles pamūryti. smile.gif

Patikėkit, giliai px ir mūrininkai, ir pastoliai lyginant su stogo šiltinimu 4u.gif jei nėr galimybės mūryti po šiltinimo - nedamūrykit keletą eilių kad netrukdytų normaliai, kokybiškai sudėti šiltinimą, garo barjerą ir tvirtinimo elementus luboms.
30cm stogo šiltinimas turėtų būti iš labai kokybiškų medžiagų, arba storis turi didėti.
Atsakyti

g.gif
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 09 02, 21:33)
giedruole, pas Jus irgi yra dalis palepes saltos, t.y. siltinta perdanga? Kokia plevele dejot, difuzine ar antikondensacine?

Kažko aš čia nesuprantu ir jau galvoju, kad kažko nebepamenu iš stogo etapo... JEi aks būtų paklausę kokią plėvelę aš dėjau, tikriausiai būčiaui pasakius, bet kai gavau pasirinkimą iš dviejų variantų, tai stipriai suabejojau. einu paskaitinėti suvestinių, gal ką ten atrasiu.
Šiaip pačios palėpės vėdinimui AD siūlau kamino kuriame suvedam įv. vent kanalus padaryti dar vieną ortakiuką, jei tarpai tarp ortakiu bus sandarinami, jei nebus sandarinamas ortakių mazgas kamine, tai papildomo nieko nereiktų. bet čia reiktų dar pamąstyti, be to pas jus kaip ir du susikertantys stogai tai kitame stoge vėlgi reiktų kažką sugalvoti.
Pačio ventiliacino tarpo vėdinimui pas mane yra ventiliaciniai kaminėliai tokie prigludę prie dangos, jia šiaip atkartoja čerpę, bet labai tiko ir prie mano juodų bitumo čerpelių. Pasak tų kaminėlių pardavėjų, kad grebėstai nesupųtų ir 100proc ventiliuotųsi tas tarpas tai reiktų tokius kaminėlius dėti tarp visų gegnių doh.gif nepatikėjau biggrin.gif nu pasakysiu dabar kaip eilinė statybininkė - niekur taip nemačiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 09 02, 20:44)
g.gif

Kažko aš čia nesuprantu ir jau galvoju, kad kažko nebepamenu iš stogo etapo... JEi aks būtų paklausę kokią plėvelę aš dėjau, tikriausiai būčiaui pasakius, bet kai gavau pasirinkimą iš dviejų variantų, tai stipriai suabejojau. einu paskaitinėti suvestinių, gal ką ten atrasiu.
Šiaip pačios palėpės vėdinimui AD siūlau kamino kuriame suvedam įv. vent kanalus padaryti dar vieną ortakiuką, jei tarpai tarp ortakiu bus sandarinami, jei nebus sandarinamas ortakių mazgas kamine, tai papildomo nieko nereiktų. bet čia reiktų dar pamąstyti, be to pas jus kaip ir du susikertantys stogai tai kitame stoge vėlgi reiktų kažką sugalvoti.
Pačio ventiliacino tarpo vėdinimui pas mane yra ventiliaciniai kaminėliai tokie prigludę prie dangos, jia šiaip atkartoja čerpę, bet labai tiko ir prie mano juodų bitumo čerpelių. Pasak tų kaminėlių pardavėjų, kad grebėstai nesupųtų ir 100proc ventiliuotųsi tas tarpas tai reiktų tokius kaminėlius dėti tarp visų gegnių  doh.gif nepatikėjau biggrin.gif nu pasakysiu dabar kaip eilinė statybininkė - niekur taip nemačiau biggrin.gif

Giedruole, bet esme, dejot paprasta pleve ar pralaidzia garui? ir ar Jusu pleve itempta ar ..kaip Lokys rase, 2 cm idubus, kad nubegtu kondensatas neslapindamas makaronu?
Atsakyti
žODŽIU DĖJAU difuzinę plėvelę. Ir dabar galvoju , ką pas jus veiktų antikondensacinė... Pastaroji gi neleidžia susidaryti kondensatui ant paviršiaus vadinasi ji turi izoliuoti kokį tai paviršių kuris galimai gali pasidengti kondensatu... Kondensatas iškrinta ant vidinio skardos paviršiaus kai naktį ji greitai atvėsta, o iš palėpės ir toliau sklinda dieną sukauptas karštis. Vat ant tos atvėsusios skardos ir susidaro kondensatas, kuris varva žemyn . laša ant difuzinės kuri neperšlampa kiaurai. Kuo nuolydis stogo mažesnis tuo difuzinės sukeitimas turi būti didesnis. pas mane kadangi kondensato tikimybė maža, tai aš ant to per daug neišlaidavau, tik rinkausi standesnę plėvelę, kad kol uždengs dangą nuo vėjų ir saulės nesuplyštų.
Dar yra tokios detalės kaip perėjimas per stogą antenoms ir panašiai. tai planuojantiems kada nors montuotis saulės kolektorius patarčiau du tokius perėjimus galimoje montavimo vietoje susimontuoti dengiant stogą.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 09 02, 20:55)
žODŽIU DĖJAU difuzinę plėvelę. Ir dabar galvoju , ką pas jus veiktų antikondensacinė... Pastaroji gi neleidžia susidaryti kondensatui ant paviršiaus vadinasi ji turi izoliuoti kokį tai paviršių kuris galimai gali pasidengti kondensatu... Kondensatas iškrinta ant vidinio skardos paviršiaus kai naktį ji greitai atvėsta, o iš palėpės ir toliau sklinda dieną sukauptas karštis. Vat ant tos atvėsusios skardos ir susidaro kondensatas, kuris varva žemyn . laša ant difuzinės kuri neperšlampa kiaurai. Kuo nuolydis stogo mažesnis tuo difuzinės sukeitimas turi būti didesnis. pas mane kadangi kondensato tikimybė maža, tai aš ant to per daug neišlaidavau, tik rinkausi standesnę plėvelę, kad kol uždengs dangą nuo vėjų ir saulės nesuplyštų.
Dar yra tokios detalės kaip perėjimas per stogą antenoms ir panašiai. tai planuojantiems kada nors montuotis saulės kolektorius patarčiau du tokius perėjimus galimoje montavimo vietoje susimontuoti dengiant stogą.

tai ***** kazko nesuprantu. Tai Jus man pasakykt, kodel negali buti tiesiog antikodensacine tokiu atveju? juk ji teturi sulaikyti, kad ant skardos vidinio pavirsiaus susidares kondensatas nevarvetu zemyna ant tarkim siltinimo sluoksnio ar mediniu konstrukciju. Bet jei pas mus siltinta perdanga, o palepes ventiiliavimas sprendziamas kazkaip kitaip - nesinventiliuoja per stoga, plevele, kam mums reikalingas tas laidumas garui - difuzine plevele?
Atsakyti
Kaip suprasti paprastą plėvelę? polietileninę? Dėjau difuzinę. Tokio laisvumo kaip Lokys mini iš montavimo taisyklių pas mane tikrai nėra, kad labai įtempta taip pat nepasakyčiau. Aš tada kai montavo stogą pamenu tą diskusiją ir pasikartosiu, tiesiog nesureikšminau šito dalyko, nes kondensato pas mane nedaug. Be to patikėkit manim labai nesmagiai girdisi kaip tos bangos, vėjuj pučiant atitinkama kryptimi, daužosi. Reikia nepersistengti.
Papildyta:
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 09 02, 22:00)
tai ***** kazko nesuprantu. Tai Jus man pasakykt, kodel negali buti tiesiog antikodensacine tokiu atveju? juk ji teturi sulaikyti, kad ant skardos vidinio pavirsiaus susidares kondensatas nevarvetu zemyna ant tarkim siltinimo sluoksnio ar mediniu konstrukciju. Bet jei pas mus siltinta perdanga, o palepes ventiiliavimas sprendziamas kazkaip kitaip - nesinventiliuoja per stoga, plevele, kam mums reikalingas tas laidumas garui - difuzine plevele?

Jūs įkelkit tos antikondensacinės plėvelės nuorodą, nes aš nesuprantu apie čia? pats pavadinimas sako, kad neusidarytų kondensatas, jūs norit kad susidariurį kondensatą nepraleistų į palėpę ir plukdintų į latakus? tai čia paprasta plėvelė?
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 09 02, 21:55)

Skaitydama supratau,kad vel itariu kliurka padarem doh.gif Stogas jau ant namo su difuzine, bet perejimu jokiu nepadarem doh.gif ,net nezinojom,kad tokie yra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 09 02, 21:04)
Kaip suprasti paprastą plėvelę? polietileninę? Dėjau difuzinę. Tokio laisvumo kaip Lokys mini iš montavimo taisyklių pas mane tikrai nėra, kad labai įtempta taip pat nepasakyčiau. Aš tada kai montavo stogą pamenu tą diskusiją ir pasikartosiu, tiesiog nesureikšminau šito dalyko, nes kondensato pas mane nedaug. Be to patikėkit manim labai nesmagiai girdisi kaip tos bangos, vėjuj pučiant atitinkama kryptimi, daužosi. Reikia nepersistengti.
Papildyta:

Jūs įkelkit tos antikondensacinės plėvelės nuorodą, nes aš nesuprantu apie čia? pats pavadinimas sako, kad neusidarytų kondensatas, jūs norit kad susidariurį kondensatą nepraleistų į palėpę ir plukdintų į latakus? tai čia paprasta plėvelė?

zinau, kad pleves ypac itempti negalima dar ir todel, kad medines konstr kazkiek vaiksto. Aisku, cia ne apie 2 cm sneka eina. Pas mane itempta. Tai gal gerai bus ta difuzine ir mano atveu, kai nesiltinta palepe, geriau iseis dregme..
Atsakyti