Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato svajonių namus - 31 tema

Ir dar nesuprantu kur jūs čia ieškot ekonomijos? difuzinė 2,5Lt/m2, o garo plėvelė 1Lt/m2. NA tarkim su visokiais sukeitimais gausis, kad difuzinė 3Lt /m2. visos bėdos 2Lt/m2. Kai visa kepurė man kainavo apie 185Lt/m2 su visokiais lietvamzdžiais ir pakalimais, tai tie 2 Lt paskęsta ir tos naudos kotos plėvelės aš dar vis nesuprantu.
Atsakyti
Tarp difuzines / antikondensacines pleves ir grebesto ar dejote kokias sandarinimo juostas ar kanors papildomo sandarinimui?
Atsakyti
AD tai jūs susidėjot difuzinę ir dabar raunat plaukus, kodėl ne kažkokią kitokią? smile.gif manau nusiraminkit. nes difuzinės paskirtis praleisti garui iš palėpės (manau kad tikrai efektyviau nei kokia kita polietileno) ir sulaikyti kondensato prasiskverbimą nukreipiant jį link latakų.
Atsakyti
Tokia patikimesne stora difuzine, sakykim su lipucka bei skirta mazesniam nuolydziui tai jau 5 - 7lt/m2

QUOTE(Giedruolė @ 2012 09 02, 21:08)
Ir dar nesuprantu kur jūs čia ieškot ekonomijos? difuzinė 2,5Lt/m2, o garo plėvelė 1Lt/m2. NA tarkim su visokiais sukeitimais gausis, kad difuzinė 3Lt /m2. visos bėdos 2Lt/m2. Kai visa kepurė man kainavo apie 185Lt/m2 su visokiais lietvamzdžiais ir pakalimais, tai tie 2 Lt paskęsta ir tos naudos kotos plėvelės aš dar vis nesuprantu.

tai ***** kazko nesuprantu. Tai Jus man pasakykt, kodel negali buti tiesiog antikodensacine tokiu atveju? juk ji teturi sulaikyti, kad ant skardos vidinio pavirsiaus susidares kondensatas nevarvetu zemyna ant tarkim siltinimo sluoksnio ar mediniu konstrukciju. Bet jei pas mus siltinta perdanga, o palepes ventiiliavimas sprendziamas kazkaip kitaip - nesinventiliuoja per stoga, plevele, kam mums reikalingas tas laidumas garui - difuzine plevele?

Tai jai palepe nesildoma ir yra tarpas tarp siltinimo ir gegniu minimum 10cm, pagal auskciau ideta nuoroda deti uztenka vien antikondensacine su salyga kad tas tarpas vedinas. Jai siltinimas tarp gegniu virs jo turi buti difuzine.

Mano atveju stogas vienslaitis, dalis glausis, dalis (puse) liks vedinama. Pleve desiu difuzine ir kuo storesne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 02 rugsėjo 2012 - 21:18
QUOTE(Giedruolė @ 2012 09 02, 21:13)
AD tai jūs susidėjot difuzinę ir dabar raunat plaukus, kodėl ne kažkokią kitokią? smile.gif manau nusiraminkit. nes difuzinės paskirtis praleisti garui iš palėpės (manau kad tikrai efektyviau nei kokia kita polietileno) ir sulaikyti kondensato prasiskverbimą nukreipiant jį link latakų.

tai mane apemes toks nemalonus jausmas, kad eilini karta padariau nesamone, ar nors koks mazytis privalumas yra tos difuzines nuo paprastos politilenines (antikondensacines) mano atveju, kai palepe nesildoma ir tures buti papildoma normali palepes ventiliacija?
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 09 02, 22:04)
pats pavadinimas sako, kad neusidarytų kondensatas,

O gal pavadinimas sako "kovojanti su susidariusiu kondensatu"?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 09 02, 22:09)
Tarp difuzines / antikondensacines pleves ir grebesto ar dejote kokias sandarinimo juostas ar kanors papildomo sandarinimui?

ne nedėjom, o kas tai galėtų būti? \Naujas būdas išmelžti pinigų? Jei jau bijoma to grebėstų supuvimo, tai geriau atkreipkit dėmesį kokiais vinim ar medsraigčiais tvirtinami lotai, lai jie būna tokio ilgio kad pasiektų gegnę... Aš čia pati dabar taip sugalvojau, o kaip pas mane padaryta nesidomėjau ir nesidomėsiu... Tikrai nieko stoge nekeisiu artimiausiu metu schmoll.gif
ir tarp kitko grebėstai turėtų būti kalami su tarpais kad oro cirkuliacijos tap gegnių neuždaryti. Ypač jei ventiliacija ne per kraigą, o per kaminėlius.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 09 02, 22:19)
ir tarp kitko grebėstai turėtų būti kalami su tarpais kad oro cirkuliacijos tap gegnių neuždaryti. Ypač jei ventiliacija ne per kraigą, o per kaminėlius.

Tarpus garantuoja makaronai, kalami išilgai gegnių, o grebėstai jau skersai ant makaronų
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 09 02, 21:19)
ne nedėjom, o kas tai galėtų būti? \Naujas būdas išmelžti pinigų? Jei jau bijoma to grebėstų supuvimo, tai geriau atkreipkit dėmesį kokiais vinim ar medsraigčiais tvirtinami lotai, lai jie būna tokio ilgio kad pasiektų gegnę... Aš čia pati dabar taip sugalvojau, o kaip pas mane padaryta nesidomėjau ir nesidomėsiu... Tikrai nieko stoge nekeisiu artimiausiu metu  schmoll.gif

Gal tiesiog tas uzpildas sudarytu kliutis vandeniui patekt iki pradurtos vietos. Medis gi juda, kraipos, ypac ant saules..

Tarpus garantuoja makaronai, kalami išilgai gegnių, o grebėstai jau skersai ant makaronų

Gerai kad paaiskinai o tai as tu dvieju niekaip neisidemiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 02 rugsėjo 2012 - 21:27
Viliene, o Jusu plevele po skarda - itempta? Tai kai nubegines kondensatas (po skarda jo bus daugiau nei po cerpemis), ar nera pavojaus nuolatiniam makaronu slapimui ?
Atsakyti
Nu tai aš či ajau prisipainiojau su grebėstais ir lotom smile.gif sorry žodžiu tie pagaliukai kur išilgai ant gegnių , tai kalasi su tarpais dėl geresnės cirkuliacijos, o skersiniai pagaliukai su tarpais pagal dangos rekalavimus.
Aš kažkaip apie "nekvėpuojančią plėvelę" savu laiku negirdėjau, ir ačiū die (vienu galvos skausmu mažiau, nes turiu vėdinamą nešiltintą palėpę biggrin.gif ) gal dėl to ir susimėčiau vėlgi sorry. Jei kas taip pasidarė - nepulkit į neviltį ir gerai kad jau tamsu, tai gal nespėjot sudrąskyti plėvelių biggrin.gif
Pasakysiu atvirai, mane labai suglumino, kad AD pasimetęs ir kažko tipo nežino, nes esu tikra, kad neapgalvotų sprendimų pas jį nėra ir nebus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 09 02, 21:33)
Pasakysiu atvirai, mane labai suglumino, kad AD pasimetęs ir kažko tipo nežino, nes esu tikra, kad neapgalvotų sprendimų pas jį nėra ir nebus wink.gif

cia si vakara visus klausimus ne AD formuluoja o "AD d" :-) thumbup.gif

reziumuojant as manau, save raminu, kad ne visiskai buvo ismesti pinigai, nes stogas didelis ir gerai, kad bus galimybe dregmei pasisalinti ir per stoga, nors mano palepe ir nera sildoma ir tures buti numatyta kazkokios angos ventiliacijai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AnaDeizy: 02 rugsėjo 2012 - 21:42