QUOTE(naitas @ 2012 11 02, 18:22)
nu nu.. ir dar lapo apačioje parašyta - KOKIŲ DAR žinai erzinimų?
Hmm.. tikrai.. galima gi į vaikų teises kreiptis

idėja

Skundą rašyti.
Nu jooo
Papildyta:
QUOTE(naitas @ 2012 11 02, 00:03)
aš galiu paaiškinti, kaip vaikui paaiškinti:
pirmiausia, visokios baimės yra tik pas mamas. Vaikas tokios baimės neturi. Vaikas neturi baimės, kad jis nesugebės kalbėti, rašyti taisyklingai pirmoje klasėje. Čia bijo mamos. Ir mamos žino, ką reiškia "ką žmonės pasakys".
Antra, neužakcentuokit, kad vaikas kartoja kursą, liko antriems metams, o jo draugai išėjo į mokyklą. Jo draugai TIESIOG išėjo kitur. Tiesiog "taip reikia". Kam aiškinti vaikui, kad jis liko darželio paruošiamoj grupėj antriems metams? Paaiškinsit, kai Jūsų vaikas savo vaikų turės.. jeigu jam dar įdomu bus
Juk iš darželio vaikas išeina į mokyklą. Nei jis kada nors dar sutiks savo darželio "kolegas", nei prisimins jų vardus ar veidus. Neužakcentuokit šito. Buvo buvo ir dingo tas darželis..
Ir dar, pats liūdniausias mano argumentas - juk ne taip jau ir lengva gauti vaikui "sveikatą tausojantį režimą". Jeigu tokį dokumentą išrašo, vadinas, vaikis tikrai turi problemų. Ne visada jis ir suvoks, kad kažkur
gėdingai liko antriems metams. .. Prašykit darželio auklėtojų, kad šito fakto nepabrėžtų, nors tikiu, kad jos ir pačios tai supranta.
Aš praėjau Trišalę sutartį. Ir NESIGAILIU. Ji buvo labai savalaikė. Ir dar jeigu būtų galima, dar vienus metus aš savo vaikui uždėčiau. Vieni metai tokiam amžiuje yra kaip kokia 15 metų, kai žmogui 50 ar 60 metų..
Kai mano sūnus pradėjo eiti į priešmokyklinę grupę šį rudenį, pradėjo vis kartoti, kad "aš eisiu į mokyklą", gal dėl to, kad darželyje jiems ten vis auklėtojos tai sako, nors tikrai žinau, kad jis dar nelabai suvokia, kas ta mokykla ir ką ten veikti reiks. Seniau vis sakydavo, kad "neisiu į mokyklą", bet seniau jis ir darželio nekentė (šiemet pakeitėme darželį - kuo labai džiaugiamės). Aš ramiu tonu pritariu, kad jis būtinai eis į mokyklą, bet kad dar daug ko ir darželyje reiks išmokti. Jo grupėje dar yra keletas penkiamečių, kuriems kitais metais nepriklauso eiti į mokyklą, o ir tėveliai sakė per susirinimą, kad dar neleis. Taip kad maniškis vienas tikrai neliks. Kaip
naitas sako, nereikia užakcentuoti tos mokyklos. Reikia tai reikia DAR eiti į darželį, tuo labiau, kad jis darželį dabar tiesiog dievina
Kaip kad turėjau 100 procentinę nuojautą, kad darželio pakeitimas pasitvirtins teigiamai 100 proc., taip esu tikra, kad dar 1 metai ne mokyklos suole yra dar vienas mūsų šansas išeiti į mokyklą su didesne psichologine branda bei pasistūmėjusia raida dar labiau

O su mokykla sutartį planuoju daryti su ta, kuri yra arčiausiai dabartinio darželio, o jau į mokyklą norėčiau leisti arčiau namų. Bet...jei mokytoja bus tikrai gera (o tas svarbiausia), tai nieko baisaus bus pavežioti ir į tą pačią mokyklą.