QUOTE(given444 @ 2012 11 04, 00:38)
tautosaka, tu cia pas mus jau profe pagal ilguma ar ne?
iki profesionalumo man dar toli

)) į žaliavalgystę nėriau praeitą vasarą. Aišku ne visu 100 procentų. Pirmiausia atsirado žalieji kokteiliai, paskui dariau 7 dienų detox, kurio metu buvo vien žalias maistas. Man labai patiko, jaučiau, mačiau tik gerus pokyčius. Taip žalio maisto mano racione vis daugėjo, o virtas - keptas maistas pamažu išnyko. O ir prieš pradedant tokį gyvenimo būdą aš jau nevalgiau mėsos, žuvies ir kiaušinių. Nuo šios vasaros esu beveik 100 procentų raw, išskyrus, kai kepu ruginę duoną namuose, vis paragauju. Turiu aš ir dehydratatorių, galvojau džiovinsiu daigintų grūdų duoną, bet kaip ir su žaliavalgiškais keksiukais (nors jau visus reikalingus produktus ir įrangą turiu) - norai geri, bet neprisiverčiu padaryti, nors tu ką. Didžiausias minusas, kad visa šeimyna pripažįsta žalią maistą (mato gyvą pavyzdį - mane), bet jo nevalgo. Įdedi visą širdį gamindama, o jie - pasirenka greitąjį "junk" maistą... Turbūt tik žalius kokteilius (išskyrus mano dygliuotąjį keturiolikmetį) ir tortus valgo visi...
Dėl valgymo vien bananų... nežinau, aš nesiryžčiau. Nors prieš gal keturis ar tris metus, dvi savaites gėriau vien tik šviežią karvės pieną ir daugiau nieko. Tai nebuvo dieta, tai buvo psichologinis nusiteikimas, ieškojau atsakymo į svarbų klausimą. Kai esi gilioj duobėj - ieškai visokių išeičių... Alkio nejaučiau, bet per Kūčias labai norėjau kūčiukų su aguonpieniu, bet... aišku išgeriau tik taurę pašildyto pieno... Jeigu turi sulčiaspaudę, rytais spausk iš žalialapių daržovių sultis - taip gausi reikalingų mikroelementų.
Dėl vyno - mano atsakymas paprastas: aš negerčiau.
Žaliavalgiškus maistus galima pašildyti dehydratatoriuje

nereikės valgyt vien šalto... o prieskoniai, kaip ir Agnė/Ramutė sakė, turi labai daug įtakos. Aš iš amžinai sušalusios keičiuosi į nebešalančią

)) mano prieskoniai: imbieras, cinamonas, cayenne pipirai