Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(given444 @ 2012 10 23, 22:49)
riesutu piena nnn sykiu bandziau, o vat suri/varske... g.gif kiek zinau, vln brangiai gaunas, bet noris pabandyti...

ai, šiuo metu aš kažkaip neskaičiuoju ... kas brangiai... kas nebrangiai, jei reikia , tai ir gaminu, o ką daugiau daryti, man brangiau visokios priemonės sudirgusiai odai ir vaistai bei vizitai atseina nei investuoti į savo organizmą tokiais būdais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(claries @ 2012 10 23, 23:32)
aš tik iš makadamijų riešutų bandžius esu sūrį, tai nepatiko  schmoll.gif
tai pakol kas daugiau nebuvo noro.

tą receptuką žiūrėjau - na, darbelio tai tikrai nemažai, kol kas atidedu. biggrin.gif

Beje, riešutų pieną laikyti sandariame inde , ar ne? ir kiek laiko jis gali išstovėti šaldytuve? kelias diena ar ilgiau? mirksiukas.gif

priešpiečiams stiklinaitė migdolų pienelio išgėriau - tiesiog pasaka wub.gif negardinau niekuo ( nei datulių dėjau ar pan. saldiklių, nei druskos.. ) tai sakyčiau, skonis kažkiek atitinka gyvulinio pieno ... dar ta putelė ant viršaus, kai ką tik išspaustas hihihi.gif Žodžiu, puikumėlis, turėsiu dar vieną kalcio šaltinį savo mityboje thumbup.gif Dabar azartas pagavo kitų riešutų ( makadamijų, bertoletijų, lazdynų, kedrinių pinijų ir t.t.t.t. ) pienelį išbandyti biggrin.gif

QUOTE(claries @ 2012 10 23, 23:32)
Iš viso, riešutų vartojimą iki minimumo apmažinau

o kodėl sumažinai ? mirksiukas.gif
Atsakyti
Ai, jei kam bus įdomu, radau kaip iš migdolų riešutų sūrį pasigaminti :

receptas

vaizdo medžiaga Youtube

tik dabar mąstau, o tuos probiotiko miltelius galima vaistinėse rasti ? ar kur? g.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 10 24, 10:08)
tą receptuką žiūrėjau - na, darbelio tai tikrai nemažai, kol kas atidedu.  biggrin.gif
Beje, riešutų pieną laikyti sandariame inde , ar ne? ir kiek laiko jis gali išstovėti šaldytuve? kelias diena ar ilgiau?  mirksiukas.gif

priešpiečiams stiklinaitė migdolų pienelio išgėriau - tiesiog pasaka  wub.gif negardinau niekuo ( nei datulių dėjau ar pan. saldiklių, nei druskos.. ) tai sakyčiau, skonis kažkiek atitinka gyvulinio pieno ...  dar ta putelė ant viršaus, kai ką tik išspaustas hihihi.gif Žodžiu, puikumėlis, turėsiu dar vieną kalcio šaltinį savo mityboje  thumbup.gif  Dabar azartas pagavo kitų riešutų ( makadamijų, bertoletijų, lazdynų, kedrinių pinijų ir t.t.t.t. )  pienelį išbandyti  biggrin.gif
o kodėl sumažinai ?  mirksiukas.gif

taip, man labai gerai issilaiko net atvirame buteliuke saldytuve (dangtelio neradau tasyk ax.gif ) savaite panasiai kazkur: kazkaip nelabai daug geriu jo paskutiniu metu.
Taip, sumazinau riesutu vartojima, nes ipusejau skaityti 80/10/10 (kur Shoeaholic paskolino dar vasara paskaityt, o as vis negrazinu blush2.gif doh.gif ), o ten raso, kad labai negerai vartot riesutukus dideliais kiekiais (riebalai gi....) + kaip minejau, ir poreikis dingo jiems.
Dabar ankstinius valgau, zelmenis auginu (pakol kas paprastose dezutese, kol dar daigykles profesionalios neturiu), zaliuosius geriu ir man gerai lotuliukas.gif (o ir pigiau, kaip given megsta sakyt: reik taupyt, tsakant, ir man smile.gif )
Atsakyti
vat, vat, ir irmuliai ta noris pasakyti: zaliavalgiai negali kg-kimsti riesutu, bileko, avocadu, isvis geriau kuo maziau riebalu, (beje, nuo riesutu gali taip pat lb stipriai berti oda), ir kuo daugiau angliavandeniu. 80/10/10 santykis.
tik as abejoju butent del vaisiu ir darzoviu kokybes (o vaisiai ir darzoves ir sudaro tuos geruosius angliavandenius ax.gif .) Shinya knygos teigia labai liudnai: kasmet blogeja dirvozemis, kasmet morka ir obuokys nebe tokie patys).
uztat kaip zinoti, ar blogiau jauties, kad tas dirvozemis toks nykus, ar kad tau tikrai "mesos reikia", kaip tradiciniai saltiniai teigia?
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 10 23, 12:49)
o vat tautosaka, atmenu ne. bet pagal tautosakos meniu, mano vaikai seniai butu numire. kokteilis ryte ir vakare - ne jiems. apsritai jie sunkiai geria pliurzes visokias, taigi...

oi, Tu, Given, Given, kai paskaitau, net man linksma pasidaro - medalį Tau reiktų suteikt smile.gif)))) Ne tokie jau žaliavalgiai mano tie vaikai... paauglius labai sunku perauklėt, jiems tik "junk" maisto duok - ir bus patenkinti... Namuose nėra - tai mokykloj ar su draugais privalgo... Nestovėsiu gi aš visą dieną šalia jų... Apskritai, sakiau, tegul ima ir patys darosi, kad jau taip viskas negerai, ką pagaminu. Turbūt didžiausias prijaučiantis žaliavalgiams - mano penkiametis.

Daržoves stengiuosi užsiauginti pati, aišku tik dalį - nes nėr vietos tiek, kad galėčiau užtektinai užsiauginti. Tą patį dirvožemį galima gerinti, be chemikalų, aišku. Bet nuo rūgštaus lietaus, va, niekur nepasislėpsi.

Riešutus ir avokadą valgau, sakyčiau dažnai - kiekvieną kartą įmetu po saują į salotas - man taip skaniau. Pieną spaudžiu labai retai. Prie karvės pieno buvau pripratusi, kažkaip kas vakarą man jo reikėjo - o riešutų pieno vat ir nesinori... Sūrio dar ir nebandžiau daryti...

Probiotiko miltelių, kaip ir mielių (nutritional yeast) irmulia, turėtum rasti sveiko maisto parduotuvėje.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 10 24, 18:53)
vat, vat, ir irmuliai ta noris pasakyti: zaliavalgiai negali kg-kimsti riesutu, bileko, avocadu, isvis geriau kuo maziau riebalu, (beje, nuo riesutu gali taip pat lb stipriai berti oda), ir kuo daugiau angliavandeniu. 80/10/10 santykis.
tik as abejoju butent del vaisiu ir darzoviu kokybes (o vaisiai ir darzoves ir sudaro tuos geruosius angliavandenius ax.gif .) Shinya knygos teigia labai liudnai: kasmet blogeja dirvozemis, kasmet morka ir obuokys nebe tokie patys).
uztat kaip zinoti, ar blogiau jauties, kad tas dirvozemis toks nykus, ar kad tau tikrai "mesos reikia", kaip tradiciniai saltiniai teigia?

matai, given444, kiekvienam savo juk negali milijonai žmonių gyventi pagal vienas taisykles, ar tuo labiau maitintis... augaliniai riebalai yra išvis tiek kitokie nei riebaliniai ( ir sudėties atžvilgiu, ir virškinimo) , o kas dėl jų kiekio, tai vėl gi reikia labiau į savo organizmą, jo konkrečius individualius poreikius atsižvelgti, nes dažnai tos teorijos nepasitvirtina ax.gif o kad beria nuo pieno, tai jau senai išsiaiškinau irnesakyk.gif , riešutų kilogramais per dieną juk neryju... lotuliukas.gif lotuliukas.gif Na, gerai rašo apie blogėjantį dirvožemį, prastėjančius vaisius ir daržoves ir bla bla bla, bet juk dėl to nenustosi jų valgyti ar ne , ir dėl to niekas neis kartis ar ne ? reikia pozityvo visame kame, nes taip galima ir kojas pakratyti doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Tautosaka @ 2012 10 25, 02:47)
Riešutus ir avokadą valgau, sakyčiau dažnai - kiekvieną kartą įmetu po saują į salotas - man taip skaniau. Pieną spaudžiu labai retai. Prie karvės pieno buvau pripratusi, kažkaip kas vakarą man jo reikėjo - o riešutų pieno vat ir nesinori... Sūrio dar ir nebandžiau daryti...

Probiotiko miltelių, kaip ir mielių (nutritional yeast) irmulia, turėtum rasti sveiko maisto parduotuvėje.

avokadai yra gėris thumbup.gif galėčiau juos tonomis valgyti , bet nevalgau, nes reikia visur saiko ir dar, sunku rasti normaliai prinokusius LT prekybcentriuose...

dėl pieno, teko vasarą atnaujinti jo vartojimą, tai ir pastebėjau, kad atsinaujino bėrimai ( o iki to buvau ilgam jo atsisakiusi visiškai, nė menkiausio lašelio) na bet dabar puikiai "sueis" riešutinis pienelis thumbup.gif

ačiū, pasižiūrinėsiu, čia vaistinėse radau tokius Linex probiotikus , ir toje nuorodoje , kur buvau įkėlusi apie sūrio gaminimą, juos naudojo.
Ką manote, apię šiuos? mirksiukas.gif
Atsakyti
irmulia tikrai sutinku su tavo mintimis, kad neisi kartis.
bet vat del to teiginio, kad riebalai gerai, svarbu ne gyvunines kilmes - kazi kodel tam labai Douglas Graham priestarauja g.gif jis sako: riebalai yra RIEBALAI, ir tiek. taigi, su saiku tu avokadu ir riesutu. turbut jis mates, o ir patys zaliavalgiai liudija, kad silpna, bloga, truksta energijos, kai pakimba vien ant riesutu/avokadu irtt. teidingai sakai, saikas svarbiausia. bet Graham teigia, kad juo maziau uz saika, juo geriau.

man daug kas neaisku, todel issakau abejones cia, jau vis geriau jums, negu 'tradiciniams', nes tradiciniai visai apjuoks - ir sakys: ar as nesakiau? mesk tas nesamones ir davai, visko po truputi. smile.gif

tarkim su tuo kuno svarinimo principu. tikrai nemastau kasdien, neleidzia to nei tempas, nei pareigos smile.gif , bet smeksteli absurdiskos mintys. prisimenu kazkodel vis neigiamas, gal man toks metas: viska tirti, kritikuoti. taigi, prisimenu tokia minti; 'zaliavalgiai apsinuodija nuo savo paciu metaboliniu procesu". tarkim, ivairios pakopos. vat, jums patinka visokie saldumynai, raw picos, raw blynai, o mono-zaliavalgiai jau subloguotu nuo to. kas dar? pradzioje zaliavalgiaujantys valgo bet kada, bet kur, ir GERAI jaucias (ji lyginsi tiek metu valgyra virta/kepta maista), o po to.... idomu, ar yra lygmuo, kada sveikata sustoja ir nebegereja?
pavyzdiui. Quantam Eating autore jau kyla dar auksciau: neleidzia valgyt bet kada, o dukart i diena, geriausia, kai paskutinis valgis baigiasi 14 val. smile.gif
kas dar? yra ir aukstesne pakopa. smile.gif kazkuri jusu minejo, kad yra zmoniu, gyvu azoto dalelem, jas sintetina ir tt. smile.gif
nu zinote, as taip filoksofiskai i viska ziuriu. ar zmogus to siekia del ko? vardan ko? ar tai jam tampa dievu, stabu, misija, nes kitokiu nemato? ar del sveikatos? ar tikrai butina del sveikatos patobuleti iki tiek, kad azotu maitintis, arba tik vaisiais? (vaisiavalgyste auksciausi is zaliavalgyste rusiu - visur skanduojama).

jei zmogus tokiom priemonem siekia to visko tam, kad liktu ilgaamzis, nemirtingas, tam tikru peridou bus labai nuobodu gyventi, ir netgi baisu. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 25 spalio 2012 - 05:58
Labukas,
Jei kas dar neturit kuriu nors knygu apie zaliavalgyste tai cia fantastiskos nuolaidos 4u.gif
KNYGOS
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotica: 25 spalio 2012 - 21:18
Idomi diskusija 4u.gif
As nutariau pasigaminti savos granolos...turiu is uosvio naturalaus medaus...tik beda, akd tos dziovintuves neturiu, tai sakiau uzdesiu ant silpnos temperaturos orkaiteje....gal nors siek tiek to gerio liks joje...
Beto, skaiciau, kad kai kas ne tik medu deda, bet ir siek tiek aliejaus pila...ar jus taip bandet?
Ir dar... skaiciau rekomendacijas, kad geriau visas tas dziovintas uogas det i isdziovinta/atvesusia granola...Bet kai paziurejau granolos gaminimo recepta, tai ten viska i viena maise.... tikriausiai todel, kad turejo ta gera dziovykle g.gif
Atsakyti
Sniegas užpustė visus žaliavalgius lotuliukas.gif
Skaičiau internete eilinį straipsnį apie žaliavalgystę, ir kaip žaibas tvykstelėjo man mintis - kodėl man pavyko iškart atsisakyti kavos vien tik paragavus žalio kokteilio... ogi dvasinė praktika... meditacija mano gyvenime jau buvo atsiradusi anksčiau, o žalieji kokteiliai - kaip dar viena galvosūkio išaiškėjusi dalis... Shoeholic, atsimenu kavą dar geri - ar medituoji, o gal praktikuoji kokią jogą?
Atsakyti
Laba ryteli.

As siandiena bandau buti 100% raw.( 'Go raw for a day' pagal Karen Knowler).

Dar tik rytas, bet as jau laukiu nesulaukiu vakarienes, kuomet isbandysiu marinuotas darzoves, kurias pasiruosiau is vakaro :-)

Geros dieneles visoms 4u.gif
Atsakyti