Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Besishypsanti @ 2012 09 14, 12:00)
Laba rytą. Mano nauja žinia (labai labai netikėta man pačiai), nusilpęs kraujas. Vakar pasidariau tyrimus, nes anksčiau dažnai tekdavo kovot su mažakraujyste, bet pastaruosius du metus hemoglobinas visad būdavo normoj. Tos dalys kaip eritrocitai, leukocitai ir dar kažkas, ką tiria gretimai su hemoglobinu, NIEKAD nebuvo išėjusios iš normos ribų. O vakar va man šokas- visi rodikliai "netraukia" net ant minimumo. Kad geležies yra 109, o gyd. siūlo pasikelt bent iki 120, tai man kažkaip nebaisu, čiut čiut tik trūksta, bet kad visi kiti rodikliai žemesni už minimumą, tai jau nesmagu. Kaip sakė gyd. tai organizmas kažko neįsisavina, todėl tie rodikliai ir per žemi. Jos pasiūlymas buvo per savaitę suvalgyti bent 200 gr. raudonos mėsos ir gerti geležies preparatus. O aš taip nenoriu to daryt  schmoll.gif Kadangi su medicininiais tais dalykais pati nieko bendro neturiu, tai nežinau kiek teisingi mano pamąstymai, bet pagalvojau apie tai, kad visą gyvenimą vartojau labai daug pieno produktų: sūrelių, jogurtų, varškės ir pan. to buvo kasdien mano racione, o va mėsos mėgėja niekad nebuvau, valgydavau tik vištieną ir tai vos kartą ar du per sav. Tai gal tuos trūkstamus rodiklius organizmas ir gaudavo ar perdirbdavo iš tų pieno gaminių  g.gif  o dabar kai pieno produktų pas mane nebeliko, tai va ir rezultatas toks. Tai va, susimąsčiau kaip čia protingai ir teisingai pasielgti, kad po 2-3 mėn. pakartojus tyrimus rezultatai būtų bent kiek pakilę į viršų. Gal kam nors irgi teko su tuo susidurti?

As dar vis delsiu atsilikti tuos tyrimus, bet kuri cia savaitgali kalbejau su dukrytes krikstateviais (abu medikai), tai labai nepalaiko tos mano zaliavalgiavimo krypties ir liepe kuo skubiau atsilikti issamius kraujo tyrimus (biocheminius + ne vien hemoglobina is bendro kr. tyrimo stebeti, o ir feritino koncentracijos kraujyje tyrima atlikti), o po menesio vel, kad butu matyti bent kokia dinamika.
Sake, kad 7 metus tikrai zmogaus organizmas atlaiko tai, o paskui jau ima byreti, nes rezervai vidiniai issenka (as vis va ir galvoju, kodel butent po 7 zaliavalgystes metu V. Boutenko eme valgyt po truputi virtu darzoviu: gal ir jai kas neigiamo pasireiske?) ir gasdino, kad viska reikia su protu daryti, o ne taip radikaliai.
Pakol kas nebuvau issigandusi, kadangi, kaip minejau, irgi nedristu vis (na, gal laiko nerandu) kraujo tu tyrimu atsilikti, bet jau dabar reikes ir man nueiti butinai. Tikrai idomu, ka pamatysiu (ir ka - po kontrolinio tyrimo po menesio).
Jauciuosi irgi gerai (bet jie sake, kad tai - ne rodiklis).
Zodziu...
Tiesa, as tai kaimiskos riebios varskes ir jogurto graikisko iki siol valgydavau vis epizodiskai (kavos ten ar sokoladu - ne)...
Tik paskutinius kelis kartus skrandis labai sunkus jau buvo nuo tu produktu: gal irgi jau, kaip Shoeaholic, pradejau netoleruot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 14, 07:18)
Sveikos  4u.gif

Nugi, nera cia to 'recepto' kaip ir... As dedu kas po ranka tuo metu, tik visad stengiuosi, kad butu pomidoro ir linu semenu maltu (cia jau butina, kad suristu visa mase).

Ok, tai sakykim as sumasciau pasigaminti tos duoneles, kokia butu eiga?
1.nusiplaunu pomidora - 1, 2 ar 5?
2.reik ji lupt...
3.linu semenu maltu turiu
4. ka dar? krapu, petrazoliu?
5. visa tai su blenderiu sutrinti?
6. Ka daryt su mase jei as kazkokios spec.dziovykles neturiu?
7. formuoti plonus blyneliusu ir i orkaite? bet tada jau bus ausktesne eni 42 laipsniai g.gif

Sorry uz klausimus, bet pakolkas man visiskas miskas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(claries @ 2012 09 14, 14:08)

Na tikrai įdomu kaip čia yra viskas iš tiesų. Galvoju, gal dar visgi reikia prie žaliavalgystės pereiti palaipsniui, pvz pirmus metus atsisakyti mėsos, antrus metus- pieno produktų ir t.t., kad organizmas spėtų tinkamai adaptuotis ir kažkaip pasigamintų tas medžiagas reikiamas iš to, ką gauna. Ar tai neįmanoma g.gif Aš tai kritau į tą raw stačia galva, gal tai įtakojo labiau tuos blogus tyrimus. Nes pvz Greghamas siūlo vagyti tik vaisius ir daržoves, mažai riešutų.. o energijos kiek pas jį tuose youtubo filmukuose! bigsmile.gif Žodžiu Jūs ruoškitės ruoškitės ir eikit tikrintis, aš lauksiu rezultatų-Jūsų ir savo po kelių mėnesių. Tik kaip elgsiuos su valgymu dar nesugalvojau..
Atsakyti
QUOTE(Besishypsanti @ 2012 09 14, 13:00)
Laba rytą. Mano nauja žinia (labai labai netikėta man pačiai), nusilpęs kraujas.

hmm, na va kaip negerai... rolleyes.gif

Parašysiu iš savo patirties. Nesu žaliavalgė, tačiau šešis metus nevalgiau mėsos, stengiausi valgyti kuo daugiau vaisių, daržovių. Na ir vieną dieną darbe pradėjo siūbuoti žemė po kojom... unsure.gif iš pradžių nesupratau kas darosi. Vėliau tai kartojosi. Pasitikrinau kraują, jis buvo nusilpęs. Duomenų tiksliai nepamenu. Vartojau geležies preparatus, kraujas sustiprėjo. Tiesa, po to vėl pradėjau valgyt mėsą... rolleyes.gif

Manau, kad tiems, kas linkę į mažakraujystę ir nusprendus atsisakyti mėsos, tą daryti reikėtų labai atsargiai, gerai apgalvojus kokiais natūraliais geležies šaltiniais pakeisti mėsą... rolleyes.gif
Atsakyti
claries, besishypsanti - TELEPATIJA 4u.gif

norejau kaip tik parasyti sia tema 4u.gif bet jusu temoje esu vadinama pesimiste, todel nenorejau uzvesti kalbos.
vakar buvo visa mano seimyna susirnke, su sese vel uzvedem kalba. ji minejo, kad jos vaikino sesuo taip pat METUS laiko zaliavalgiavo. ir ?
arba dare kazka blogai, valge VIENODUS PRODUKTUS, ko pasekoje: nusilpo labnai, eme slinkti, plaukai , luzineti nagai (shoeholic - unsure.gif ), ir SLENKA IKI SIOL. ji iki siol eina pas gydytojus, geria visokius preparatus. gydytoja minejo - kad procesai, kad ir plauku slinkimo - prasideda nestabdomi.
man irgi idomu kas darosi su tuo organizmu.
todel as savo pasirinkima laikau teisingiausiu, ne tokiu drastisku - esu vegane, laikaus augalines mitybos, kurioje yra ir virtas maistas - nes tikrai tikiu, kad REIKIA mums ANKSTINIU produktu - raudonuju pupu, juodu/margu, laukiniu ryziu, lesiu - jie turi atstoti mesa... maistas turi buti ivairus,reikia viska daryti atsakingai, ir tt.

mane neramina visalaik viena mintis, kuria radau Shinya knygoje "Mikrobu faktorius". visa ko esme, - DIRVOZEMIS, o jis kas metai blogeja unsure.gif esme tame, kad mums reikia ne morkos, o - tam tikru medziagu. ir faktas/tragedija tame, kad tarkim morka, kuria vlagysime po 5 metu, bus ne TAPATI morka, kuria valgom siandien. unsure.gif dirvozemis prasteja, tos pacios darzoves prasteja - tai, kaip, nesusiubuos zeme po kojomis????
tas pats su vaisiais. taip megstu bananus, bet tikrai suvokiu - tai ne tas pats bananas su puikiomis medziagomis, kuri nusiskinciau indijoje unsure.gif

tai ka daryti? mesos ir pieno nevalgyti esu linkusi ne tiek del savo sveikatos, kiek del morales - vien del ziauriaus elgesio su gyvunais (nors drauges sako: nustok, baik, cia ltv tokiu dalyku nera, gal tik kur amerikoje, kur karviu po 600simtus - vienam garde), bet vis tiek....

zodziu, atsakymu nera. dabar del savo vaiku suabejojau. duoti jiems retkarciais mesos/surio? jei neduokD nusipls kraujas, mane ex uzpuls, kad vaikus marinu............. g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 09 14, 18:29)

zodziu, atsakymu nera. dabar del savo vaiku suabejojau. duoti jiems retkarciais mesos/surio? jei neduokD nusipls kraujas, mane ex uzpuls, kad vaikus marinu............. g.gif

va.. labai skaudi tema. .. rolleyes.gif Su savo organizmais galim daryti ką norim. Ir tai sulaukiam visokių siurprizų. O kaip su vaikais? Ar mes turim teisę nuspęrsti ką jie turi valgyti, ko ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 09 14, 18:29)
tai ka daryti? mesos ir pieno nevalgyti esu linkusi ne tiek del savo sveikatos, kiek del morales - vien del ziauriaus elgesio su gyvunais (nors drauges sako: nustok, baik, cia ltv tokiu dalyku nera, gal tik kur amerikoje, kur karviu po 600simtus - vienam garde), bet vis tiek....

Zinok... Yra ir pas mus, prasciau 'besilaikanciose' skerdyklose situacija liudna (mano ata dede buvo dirbes skerdykloje...tai pasakodavo visko) Va. Man mesos ir pienisku prod. irgi vien del isitikinimu nebekyla mintis vartoti verysad.gif Na zuvies ir juros gerybiu, kaip ir minejau, dar enatsisakau. Ir tikrai, sakiau, kad labai ivairu maista ta 'zalia' varotu, plius visi superfoods eina pas mane i trasa kaip reikiant, bet va plaukai-nagai... nekas nekas, tai labai susimasciua ir as sad.gif Pradeti gal vis del to, palengva itraukti kazko virto / ant garu patroskinto augalinio.

P.S Savo 7 men pupa primaitinti pradejus, mesos duodu ir tyreliu patroskintu taip pat. Nutariau ta 'neirodyta zaliavalgystes nauda' isbandyti tik ant saves, jei vaikai suauge sumastys irgi - ju valioj bus nuspresti, tad kol aks 'adaptuoju' dabartinei visuomenei vaikus, nors pagrindas vis tik pas mus virtuvej augalines kilmes + "jurines" kilmes produktai unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoeaholic: 14 rugsėjo 2012 - 18:02
Besishypsanti, važiuok, kur į kaimą, dilgėlių prisiskink. Jose ypatingai daug geležies. Pas mane aplink niekur neauga, tai žadu kitąmet užsisakyti dilgėlių sėklų ir namuose auginti. smile.gif)) Jų lapai valgomi labai paprastai, iš apačios paimi lapą, sulenki per pusę, paskui dar per pusę ir dar. Tada ir sukramtai - šitaip nedilgina. Pavalgyk mėnesį, pamatysi rezultatai bus tikrai geresni 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2012 09 14, 21:07)
Besishypsanti, važiuok, kur į kaimą, dilgėlių prisiskink. Jose ypatingai daug geležies. Pas mane aplink niekur neauga, tai žadu kitąmet užsisakyti dilgėlių sėklų ir namuose auginti. smile.gif)) Jų lapai valgomi labai paprastai, iš apačios paimi lapą, sulenki per pusę, paskui dar per pusę ir dar. Tada ir sukramtai - šitaip nedilgina. Pavalgyk mėnesį, pamatysi rezultatai bus tikrai geresni  4u.gif

Ačiū, pabandysiu įtraukt jų į savo racioną, pažiūrėsiu kokių jos ten naudingų savybių turi smile.gif Dabar turiu kaip tik iš kaimo, bet džiovintų, plaukus skalaut vis planuoju biggrin.gif Auginimas namuose tikrai gera idėja, būtų super švarios bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 14, 18:01)
P.S Savo 7 men pupa primaitinti pradejus, mesos duodu ir tyreliu patroskintu taip pat.  Nutariau ta 'neirodyta zaliavalgystes nauda' isbandyti tik ant saves, jei vaikai suauge sumastys irgi - ju valioj bus nuspresti, tad kol aks 'adaptuoju' dabartinei visuomenei vaikus, nors pagrindas vis tik pas mus virtuvej augalines kilmes + "jurines" kilmes produktai  unsure.gif

o as kazkaip nesiryztu vis pradeti tos mesos, kad ir ant garu troskintos, duoti vaikui...sedi "vargsas" be jos (tik niekam neprisipazistu) - irgi reikes krauja istirti sykiu, nes kotais paakiai tokie nelabai man jo...Gal rimtai ko truksta? Nors dilgeliu zaliuosius kokteilius noriai geria, chia seklu kose ismirkyta irgi lapnoja...Na, ir kito zaliavalgisko meniu neatsisako. Dar putpeliu kiausiniu zaliu tryniu gauna. Reikes pasistudijuot kada, ko dar tokio rekomenduotina itraukt i mazuju meniu, jei negauna mesos ir pieno produktu (bet dar maitinamas MP).

QUOTE(Tautosaka @ 2012 09 14, 19:07)
Besishypsanti, važiuok, kur į kaimą, dilgėlių prisiskink. Jose ypatingai daug geležies. Pas mane aplink niekur neauga, tai žadu kitąmet užsisakyti dilgėlių sėklų ir namuose auginti. smile.gif)) Jų lapai valgomi labai paprastai, iš apačios paimi lapą, sulenki per pusę, paskui dar per pusę ir dar. Tada ir sukramtai - šitaip nedilgina. Pavalgyk mėnesį, pamatysi rezultatai bus tikrai geresni  4u.gif

Man kazkaip nekilo mintis vienu valgyt g.gif Taciau kokteilin tikrai nemazai prisikraunu. Pas anyta ju tiek daug - dabar kaip tik svieziu ugliu pridygo. Skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 14, 18:01)
P.S Savo 7 men pupa primaitinti pradejus, mesos duodu ir tyreliu patroskintu taip pat.  Nutariau ta 'neirodyta zaliavalgystes nauda' isbandyti tik ant saves, jei vaikai suauge sumastys irgi - ju valioj bus nuspresti, tad kol aks 'adaptuoju' dabartinei visuomenei vaikus, nors pagrindas vis tik pas mus virtuvej augalines kilmes + "jurines" kilmes produktai  unsure.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
as pasiziurejau nete patiekalu...tema - veganiski patiekalu receptai... tai oi oi oi.... vos kelis radau kur tikria veganiski...visi kiti greiciau vegetariski... o man kaip nevlganciai druskos, cukraus, miltiniu dalyku ir t.t.t tai apskritai nieko nera unsure.gif tada ir pagalvojau, kaip gali sakyti, kad patiekalas veganiskas jeigu sudetis visiskai priesinga unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 09 14, 18:52)
va.. labai skaudi tema. ..  rolleyes.gif Su savo organizmais galim daryti ką norim. Ir tai sulaukiam visokių siurprizų. O kaip su vaikais? Ar mes turim teisę nuspęrsti ką jie turi valgyti, ko ne?  g.gif

skaitinėju jus,pati ne žaliavalgė,tiesiog smalsi smile.gif

Įsiterpsiu dėl vaikų-o kokio amžiaus jie?kaip jie norėtų maitintis?ar jų neklausiat?jei ūgtelėję tai patys ir nusprendžia kaip jiems maitintis-maniškė devynmetė geri metai kaip"metė" mėsą,žuvį ir kiaušinius(tfu tfu tfu gerai kad pieno produktų nesugalvojo atsisakyt)-tiesiog vieną dieną nusprendė taip ir viskas smile.gif Tikrai nežadu jai prievarta brukt tos mėsos nes taip"reikia"augančiam organizmui schmoll.gif Ką norėjau pasakyt?-vaikai manau geriau jaučia už suaugusius kokio maisto jiems reikia smile.gif tik,aišku,kalbu apie jau šiek tiek ūgtelėjusius vaikus,už visai mažus visgi sprendžia tėvai..tai ir atsakomybė jiems tokiu atveju didesnė
Atsakyti