QUOTE(Besishypsanti @ 2012 09 14, 12:00)
Laba rytą. Mano nauja žinia (labai labai netikėta man pačiai), nusilpęs kraujas. Vakar pasidariau tyrimus, nes anksčiau dažnai tekdavo kovot su mažakraujyste, bet pastaruosius du metus hemoglobinas visad būdavo normoj. Tos dalys kaip eritrocitai, leukocitai ir dar kažkas, ką tiria gretimai su hemoglobinu, NIEKAD nebuvo išėjusios iš normos ribų. O vakar va man šokas- visi rodikliai "netraukia" net ant minimumo. Kad geležies yra 109, o gyd. siūlo pasikelt bent iki 120, tai man kažkaip nebaisu, čiut čiut tik trūksta, bet kad visi kiti rodikliai žemesni už minimumą, tai jau nesmagu. Kaip sakė gyd. tai organizmas kažko neįsisavina, todėl tie rodikliai ir per žemi. Jos pasiūlymas buvo per savaitę suvalgyti bent 200 gr. raudonos mėsos ir gerti geležies preparatus. O aš taip nenoriu to daryt
Kadangi su medicininiais tais dalykais pati nieko bendro neturiu, tai nežinau kiek teisingi mano pamąstymai, bet pagalvojau apie tai, kad visą gyvenimą vartojau labai daug pieno produktų: sūrelių, jogurtų, varškės ir pan. to buvo kasdien mano racione, o va mėsos mėgėja niekad nebuvau, valgydavau tik vištieną ir tai vos kartą ar du per sav. Tai gal tuos trūkstamus rodiklius organizmas ir gaudavo ar perdirbdavo iš tų pieno gaminių
o dabar kai pieno produktų pas mane nebeliko, tai va ir rezultatas toks. Tai va, susimąsčiau kaip čia protingai ir teisingai pasielgti, kad po 2-3 mėn. pakartojus tyrimus rezultatai būtų bent kiek pakilę į viršų. Gal kam nors irgi teko su tuo susidurti?

As dar vis delsiu atsilikti tuos tyrimus, bet kuri cia savaitgali kalbejau su dukrytes krikstateviais (abu medikai), tai labai nepalaiko tos mano zaliavalgiavimo krypties ir liepe kuo skubiau atsilikti issamius kraujo tyrimus (biocheminius + ne vien hemoglobina is bendro kr. tyrimo stebeti, o ir feritino koncentracijos kraujyje tyrima atlikti), o po menesio vel, kad butu matyti bent kokia dinamika.
Sake, kad 7 metus tikrai zmogaus organizmas atlaiko tai, o paskui jau ima byreti, nes rezervai vidiniai issenka (as vis va ir galvoju, kodel butent po 7 zaliavalgystes metu V. Boutenko eme valgyt po truputi virtu darzoviu: gal ir jai kas neigiamo pasireiske?) ir gasdino, kad viska reikia su protu daryti, o ne taip radikaliai.
Pakol kas nebuvau issigandusi, kadangi, kaip minejau, irgi nedristu vis (na, gal laiko nerandu) kraujo tu tyrimu atsilikti, bet jau dabar reikes ir man nueiti butinai. Tikrai idomu, ka pamatysiu (ir ka - po kontrolinio tyrimo po menesio).
Jauciuosi irgi gerai (bet jie sake, kad tai - ne rodiklis).
Zodziu...
Tiesa, as tai kaimiskos riebios varskes ir jogurto graikisko iki siol valgydavau vis epizodiskai (kavos ten ar sokoladu - ne)...
Tik paskutinius kelis kartus skrandis labai sunkus jau buvo nuo tu produktu: gal irgi jau, kaip Shoeaholic, pradejau netoleruot