Liūdna, liūdna diskusija per pastarąją dieną išsirutuliojo
Pasidalinsiu mūsų patirtim - vyras 100 proc. žaliavalgis ketvirti metai, kraujas puikus, jaučiasi gerai, fiziniai žaliavalgystės pliusai - praėjo alkūnės ir kelio sąnarių skausmai, kai jau gydytojai siūlė leisti gaidžio skiauterių ekstraktą (jei tiksliai atsimenu), baigėsi baisūs galvos skausmai - medikė teta jau buvo auglį pažadėjus.
Apie mane - nelabai įdomu, nes vaikus augindama ir užsiimdama daugeliu užsiėmimų laiko sau neturiu. Du metus mėsos nevalgau, pieno produktų minimum, kai paragauju, suprantu, kad parduotuvinių pieno produktų kokybė vis prastėja, grietinė iš miltelių visai šiaip sau, visokių E iš sūrio nesinori. Žuvies produktų vartoju l. retai, dar susigundau sušiu. Kraujas geras (127), energijos daug, nagai pagerėjo, plaukai niekada nebuvo super, per tuos porą metų manau nepakito. Link teisingesnės mitybos judu palaipsniui, tolydžio keisdama įpročius, pomėgius, nuostatas ir smegenų turinį
Vaikai mėsos nevalgė niekada (panelei beveik 4 metai, jaunikaiciui 1,6 m.), parduotuvinių pieno produktų taip pat, dabar mažiukui ožkos pieną gaunam iš patikimos moteriškės, kur ožką augina aptvarėly, tai nevirinam ir encefalito nebijom - sūnelis geria vakarais, dukrelė - jei nori. Maitinam didžiąja dalimi žaliai, sūnelį labiau žaliai, dukrytę - mažiau (mėgsta naminę duoną, košes). Kraujas abiejų geras (HGB 120-123).
Kiekvieną rytą mažiukui - tyrelė su vaisiais ir žolėm, sėklyčių daigais, sėklytėm/avokadais/uogom, dar sėkmingai valgo daigintus ankštinius, grikius, saulėgrąžas. Paskui - visiems žalio kokteilio 2 l. Aš tą gerą kraują daugiausia sieju su žaliu kokteiliu, būtinu buvimu gryname ore ir vidine nuostata - esu sveikas. Kas čia svarbiausia - nežinau, prisimenu Tibeto vienuolius, kurie valgo labai mažai, yra visi vegetarai, valgo per dieną dubenėlį ryžių su daržovėm, intensyviai dirba ir mankštinasi ir yra puikios sveikatos. Dėl virto maisto nesu susidarius galutinės nuomonės, Frederic Patenaude straipsnis apie vaikų mitybą tam irgi turėjo įtakos:
Straipsnis, tačiau, man idėja, kad kitų mirtis reikalinga, kad mes gyventume, yra absoliuti netiesa.
Yra puikių natūralių būdu kraujui gerinti - jei nevartojat, vartokit žaliuosius kokteilius (ypač gerai dilgėlės, petražolės), sultis su žalumynais, burokėlius, granatus, spanguoles, bičių žiedadulkes, naudokit žolyčių daigus (daugumoje jų yra geležies), daigintus lęšius, gerkit kviečių, o ypač miežių želmenų sultis - kas kad neskanu, bet tai daug geriau nei skerdieną valgyt.
Vaikų maitinimas be mėsos - tai ne eksperimentas, mėsa, pieno produktai su hormonais, vaistais - va čia tai eksperimentas. Man visai nelinksma darosi, kai pažiūriu į mano ūgio dešimtmečius, didelį kaimynės šešiametį, kuriam ketverių iškrito pirmieji dantukai - čia tai bent akceleracija. Darželinis vaikų maitinimas irgi eksperimentas - vaikai negauna beveik nieko žalio, maistas gaminamas iš pigiausių ir prasčiausių sudėtinių dalių ir dar plius patiria didelį buvimo be tėvų stresą, kur tikėtis, kad jų sveikata bus gera.
Man teisinga žalia mityba - nuolatinis ieškojimas, klausimas į kurį atsakymo ieškau kartu su jumis
Skaitau dabar Ann Wigmore knygelę ''Kam kentėti" - skaniai skaniai perskaičiau trečdalį, nuostabi knygelė, labai įdomu ir gera ją skaityti - rekomenduoju