Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(klaara @ 2012 09 14, 22:10)
skaitinėju jus,pati ne žaliavalgė,tiesiog smalsi smile.gif

Įsiterpsiu dėl vaikų-o kokio amžiaus jie?kaip jie norėtų maitintis?ar jų neklausiat?jei ūgtelėję tai patys ir nusprendžia kaip jiems maitintis-maniškė devynmetė geri metai kaip"metė" mėsą,žuvį ir kiaušinius(tfu tfu tfu  gerai kad pieno produktų nesugalvojo atsisakyt)-tiesiog vieną dieną nusprendė taip ir viskas smile.gif Tikrai nežadu jai prievarta brukt tos mėsos nes taip"reikia"augančiam organizmui schmoll.gif Ką norėjau pasakyt?-vaikai manau geriau jaučia už suaugusius kokio maisto jiems reikia smile.gif tik,aišku,kalbu apie jau šiek tiek ūgtelėjusius vaikus,už visai mažus visgi sprendžia tėvai..tai ir atsakomybė jiems tokiu atveju didesnė

mano maziukui 10 men. wub.gif
o vyresnieji, naturalu, kad renkasi patys. Siuo etapu ju pasirinkime yra mesa ir paukstiena, bet nepraleidziu niekada progos papasakot "tarp kitko" kaip tie kotletukai ar kepsneliai ant musu stalo atsirado (su visom detalem). Klauso - o akys dideles tokios tuo metu...bet pakol kas toliau valgo vis vien...Ziuresim, kaip cia bus eigoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo claries: 14 rugsėjo 2012 - 22:32
Gal kuri gaminates riesutu suri? Labai noriu pasigaminti pvz., migdolu suri su bakterijom, bet nežinau kokias čia dėti? Ar tinka paprastos iš vaistinės?
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2012 09 14, 23:10)
skaitinėju jus,pati ne žaliavalgė,tiesiog smalsi smile.gif

Įsiterpsiu dėl vaikų-o kokio amžiaus jie?kaip jie norėtų maitintis?ar jų neklausiat?jei ūgtelėję tai patys ir nusprendžia kaip jiems maitintis-maniškė devynmetė geri metai kaip"metė" mėsą,žuvį ir kiaušinius(tfu tfu tfu  gerai kad pieno produktų nesugalvojo atsisakyt)-tiesiog vieną dieną nusprendė taip ir viskas smile.gif Tikrai nežadu jai prievarta brukt tos mėsos nes taip"reikia"augančiam organizmui schmoll.gif Ką norėjau pasakyt?-vaikai manau geriau jaučia už suaugusius kokio maisto jiems reikia smile.gif tik,aišku,kalbu apie jau šiek tiek ūgtelėjusius vaikus,už visai mažus visgi sprendžia tėvai..tai ir atsakomybė jiems tokiu atveju didesnė

Vaikai jau nemaži. 14 metų sūnus yra gryniausias mėsėdis. Pagrindiniai patiekalai- mėsa, bulvės, kiaušiniai pieno produktai, miltiniai... verysad.gif Mano žaliavalgiškus arba bent jau vegetariškus patiekalus tiesiog ignoruoja... rolleyes.gif 11 metų sūnus "minkštesnis" mitybos klausimu, išgeria ir sulčių ir daržovių salotas suvalgo, tačiau vis tik didžioji maisto raciono dalį sudaro tradiciniai patiekalai. Buvo momentas, kai beveik nevalgė mėsos, tačiau pastebiu, kad kuo toliau, tuo labiau jos nori... ax.gif

Atsakyti
Liūdna, liūdna diskusija per pastarąją dieną išsirutuliojo ax.gif

Pasidalinsiu mūsų patirtim - vyras 100 proc. žaliavalgis ketvirti metai, kraujas puikus, jaučiasi gerai, fiziniai žaliavalgystės pliusai - praėjo alkūnės ir kelio sąnarių skausmai, kai jau gydytojai siūlė leisti gaidžio skiauterių ekstraktą (jei tiksliai atsimenu), baigėsi baisūs galvos skausmai - medikė teta jau buvo auglį pažadėjus.

Apie mane - nelabai įdomu, nes vaikus augindama ir užsiimdama daugeliu užsiėmimų laiko sau neturiu. Du metus mėsos nevalgau, pieno produktų minimum, kai paragauju, suprantu, kad parduotuvinių pieno produktų kokybė vis prastėja, grietinė iš miltelių visai šiaip sau, visokių E iš sūrio nesinori. Žuvies produktų vartoju l. retai, dar susigundau sušiu. Kraujas geras (127), energijos daug, nagai pagerėjo, plaukai niekada nebuvo super, per tuos porą metų manau nepakito. Link teisingesnės mitybos judu palaipsniui, tolydžio keisdama įpročius, pomėgius, nuostatas ir smegenų turinį biggrin.gif

Vaikai mėsos nevalgė niekada (panelei beveik 4 metai, jaunikaiciui 1,6 m.), parduotuvinių pieno produktų taip pat, dabar mažiukui ožkos pieną gaunam iš patikimos moteriškės, kur ožką augina aptvarėly, tai nevirinam ir encefalito nebijom - sūnelis geria vakarais, dukrelė - jei nori. Maitinam didžiąja dalimi žaliai, sūnelį labiau žaliai, dukrytę - mažiau (mėgsta naminę duoną, košes). Kraujas abiejų geras (HGB 120-123).
Kiekvieną rytą mažiukui - tyrelė su vaisiais ir žolėm, sėklyčių daigais, sėklytėm/avokadais/uogom, dar sėkmingai valgo daigintus ankštinius, grikius, saulėgrąžas. Paskui - visiems žalio kokteilio 2 l. Aš tą gerą kraują daugiausia sieju su žaliu kokteiliu, būtinu buvimu gryname ore ir vidine nuostata - esu sveikas. Kas čia svarbiausia - nežinau, prisimenu Tibeto vienuolius, kurie valgo labai mažai, yra visi vegetarai, valgo per dieną dubenėlį ryžių su daržovėm, intensyviai dirba ir mankštinasi ir yra puikios sveikatos. Dėl virto maisto nesu susidarius galutinės nuomonės, Frederic Patenaude straipsnis apie vaikų mitybą tam irgi turėjo įtakos: Straipsnis, tačiau, man idėja, kad kitų mirtis reikalinga, kad mes gyventume, yra absoliuti netiesa.

Yra puikių natūralių būdu kraujui gerinti - jei nevartojat, vartokit žaliuosius kokteilius (ypač gerai dilgėlės, petražolės), sultis su žalumynais, burokėlius, granatus, spanguoles, bičių žiedadulkes, naudokit žolyčių daigus (daugumoje jų yra geležies), daigintus lęšius, gerkit kviečių, o ypač miežių želmenų sultis - kas kad neskanu, bet tai daug geriau nei skerdieną valgyt.

Vaikų maitinimas be mėsos - tai ne eksperimentas, mėsa, pieno produktai su hormonais, vaistais - va čia tai eksperimentas. Man visai nelinksma darosi, kai pažiūriu į mano ūgio dešimtmečius, didelį kaimynės šešiametį, kuriam ketverių iškrito pirmieji dantukai - čia tai bent akceleracija. Darželinis vaikų maitinimas irgi eksperimentas - vaikai negauna beveik nieko žalio, maistas gaminamas iš pigiausių ir prasčiausių sudėtinių dalių ir dar plius patiria didelį buvimo be tėvų stresą, kur tikėtis, kad jų sveikata bus gera.

Man teisinga žalia mityba - nuolatinis ieškojimas, klausimas į kurį atsakymo ieškau kartu su jumis 4u.gif

Skaitau dabar Ann Wigmore knygelę ''Kam kentėti" - skaniai skaniai perskaičiau trečdalį, nuostabi knygelė, labai įdomu ir gera ją skaityti - rekomenduoju 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Britule @ 2012 09 15, 12:31)
...

Turiu Jums klausima. Ar Jusu vaikai eina/eis i darzeli, veliau mokykla? O gal edukuoti juos planuojate namie? 4u.gif
___

P.S. Aciu uz optimistiska (zaliavalgystes poziuriu) pasisakyma, kartais tiek tereikia tam, kad toliau butu lengva tiketi, jog elgiesi, zmogus, teisingai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mjk @ 2012 09 14, 14:33)
Ok, tai sakykim as sumasciau pasigaminti tos duoneles, kokia butu eiga?
1.nusiplaunu pomidora  - 1, 2 ar 5?
2.reik ji lupt...
3.linu semenu maltu turiu
4. ka dar? krapu, petrazoliu?
5. visa tai su blenderiu sutrinti?
6. Ka daryt su mase jei as kazkokios spec.dziovykles neturiu?
7. formuoti plonus blyneliusu ir i orkaite? bet tada jau bus ausktesne eni 42 laipsniai  g.gif

Sorry uz klausimus, bet pakolkas man visiskas miskas  verysad.gif

Sorry, buvau praleidusi kazkaip sita pasisakyma.
Bandysiu atsakyti...

1. Kiek norit (kuod augiau pomidoru, tuo rugsciau bus - prisiminkit dziovintu pomidoru skoni). As dedu 1-2
2. Nelupu beveik nieko apskritai (isskyrus citrusinius, avokada ir banana)
3. ... Jei ne, galima susimalti - dar geriau malti pries pat vartojima.
4. Galit... svogunu laisku, petrazoliu, krapu, pagal skoni bet ka
5. taip
6. Nebandziau niekad orkaitej, tad nezinau ar pavyks, bet teoriskai - turetu pavykti ir orkaiteje (isklokite groteles rudu kepimo popieriumi ir 'drebkite' mase, mentele issklaidydama ta mase i norima forma. Patariu palikti ta 'blyna' pakankamai stora, nes dziunant LABAI suplones)
4.
Atsakyti
Paskaitai kartais jusu tema, neu zaliavalge, bet stengiuosi sveikai maitinti savo seima, valgome daug savo vaisiu ir darzoviu, gaminu zepter puodose ir konvekcineje krosneleje, manau cia yra gera alternativa valgyti virtus produktus, bet issaugoti maksimaliai naudingu medziagu smile.gif O savo trigrasi ikisau, nes del gilgeles noriu perspeti, labai jau tirstina krauja, dideja trombozes rizika, nescioms apskritai jos nepatartina valgyti, cia yra stiprus vaistas, taigi saikingai ir i kokteilius dekite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 15, 13:31)

1. Kiek norit (kuod augiau pomidoru, tuo rugsciau bus - prisiminkit dziovintu pomidoru skoni). As dedu 1-2
2. Nelupu beveik nieko apskritai (isskyrus citrusinius, avokada ir banana)
3. ... Jei ne, galima susimalti - dar geriau malti pries pat vartojima.
4. Galit... svogunu laisku, petrazoliu, krapu, pagal skoni bet ka
5. taip
6. Nebandziau niekad orkaitej, tad nezinau ar pavyks, bet teoriskai - turetu pavykti ir orkaiteje (isklokite groteles rudu kepimo popieriumi ir 'drebkite' mase, mentele issklaidydama ta mase i norima forma. Patariu palikti ta 'blyna' pakankamai stora, nes dziunant LABAI suplones)
4.

ACIU dideliausiai, eisiu gaminti 4u.gif Parasysiu kaip gavosi 4u.gif britule...aciu uz mintis...idomu skaityti ir aisku, skatina judeti link visiskos zaliavalgystes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 15, 15:31)
Turiu Jums klausima. Ar Jusu vaikai eina/eis i darzeli, veliau mokykla? O gal edukuoti juos planuojate namie?  4u.gif

Vaikai i darzeli neina, ar eis - nezinau biggrin.gif, jei vesciau, tai i Valdorfo privatu darzeli, nes man artimas ju rysys su gamta, daug buvimo lauke, darzely gamintas maistas, galimybe maitinti bent jau vegetariskai ir kaina ne visai privataus darzelio biggrin.gif Pati darzelio labai nemegau, man tai vienas is blogiausiu atsiminimu, dukryte matosi, kad darzeliui kol kas nepasiruosusi, net su senele ne visada lengvai pasilieka, sunelis - kitoks, visiems mielai sypsosi, nors jei ka - greitai pas mamyte biggrin.gif, bet jam i darzeli kol kas dar ne laikas. Zinoma tikiu ir tuo, kad gyvenimui vaikus geriausiai galiu paruosti as, perduoti savo, o ne aukletojos, vertybes ir poziuri i aplinka. Apie mokykla galvoti kol kas dar ne laikas, velgi mums labiausiai prie sirdies Valdorfo mokykla, kurioje mokytojams svarbus mokiniai, neskatinama konkurencija, tarp mokiniu daug zmogiskesnis, draugiskesnis rysys.

Papildyta:
QUOTE(toffi1 @ 2012 09 15, 15:52)
O savo trigrasi ikisau, nes del gilgeles noriu perspeti,  labai jau  tirstina krauja, dideja trombozes rizika, nescioms apskritai jos nepatartina valgyti, cia yra stiprus vaistas, taigi saikingai ir i kokteilius dekite 4u.gif

Daznai girdziu, kad juodieji serbentai, dilgeles tirstina krauja, bet ar tai tikrai jau taip reiksminga? - kraujagysles pas ateroskleroze serganciuosius susiaureja tikrai ne nuo siu produktu. Nuoroda straipsnio apie produktus, labiausiai tirstinancius krauja: Kas tirstina krauja, kiek zinau greitai bus isleista sio autoriaus knyga lietuviu kalba.
Papildyta:
QUOTE(mjk @ 2012 09 15, 17:17)
ACIU dideliausiai, eisiu gaminti  4u.gif  Parasysiu kaip gavosi 4u.gif  britule...aciu uz mintis...idomu skaityti ir aisku, skatina judeti link visiskos zaliavalgystes  4u.gif

Na as dar nesu zaliavalge ax.gif biggrin.gif, gal jus greiciau nujudesit link zaliavalgystes ir mane pamokysit 4u.gif
Atsakyti
britule, ir as tariu tsau ACIUUUU uz nuraminima...
zalieji kokteiliai tikrai yra gerias.
bet kaip tu manai? cia klausimas ir visoms.
vis galvoju apie ta dirvozemi, apie prastejancias kasmet darzoves ir tt. neturiu galimybes nuolat viska pirkti is ukininku ar lakstyti i miska. stai uzvakar pirkau spinatu Silo parduotuvej kaune, ir ka jus manot - nu man jie tokie plastikiniai. unsure.gif ar vis tiek sakote, kad bent toks geriau nei visai negerti? bet tarkim: gal tuomet vien obuoli valgyti geriau nei maisyti su tokiu spinatu?
o gal islepau - vien misko zaluma kaime geriau,o dabar jau po 3kart n uspirkau maximiniu salotu, ir jos man ...tokios...dirbtines geriant g.gif

as irgi galvoju apie vaikus.
beje, noriu pasidziaugti del vyresniojo, kuriam (9m.) gydytojas skyre dauuug vaistu nuo uzkietejimo plkius si rugseji turejom gultis (treciam pakartotiniam tyrimui i ligonine.) vaistus gerem apie menesi, (turejome gerti viso - tris), po to - meciau tuos vaistus, ir ememes tos mitybos plano. daugiau vandens, kokteiliai ryte ir siaip vaisiai, kuriu vaikas neatsisakydavo niekad. bet vaisiu daug, ne siaip vienas du, na ir kokteiliai...ir kas jus manot? buna dabar kad net triskart 9vienasyk - penkis kart - taip ner buve gyvenime) eina i tualeta, o anksciau: 2-3kartai i savaite ax.gif
sakyciau, nuostabu. ir nuostabu butu ir toliau, jei kaip sakoma, neprisidedu gelezies ir tt trukumas ir pan. bet gal nebus, mano vaikis uzvalgo mesos, tai pas senelius, tai pas teva....negaliu drausti, jau ne tas amzius... tik paburbu su patarimais bigsmile.gif
o vat del maziuko (tuoj 2m.) bus - enzinau kaip daryt,. ar visai be mesos dar paauginti, ar laiks nuo laiko duoti (na, bent zuvi zalia galvoju duoti, lasisa - kuria pati megstu.)
Atsakyti
Va ir vel "sveikas" produktas lasisa, lig ir labai geras butu, bet nera pas mus priekyboje laisvai auganciu zuvu, o auginta rekomenduojama valgyti tik 1-2 kart per menesi, nes antibiotiku kiekis persoka visas imanomas ribas doh.gif http://www.salmo.lt/...-kepsnio-verte/, as kaip blogas angelas cia rasau, bet tokia yra tiesa rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Britule @ 2012 09 15, 15:52)
Na as dar nesu zaliavalge ax.gif  biggrin.gif, gal jus greiciau nujudesit link zaliavalgystes ir mane pamokysit 4u.gif

Prasau, tik be kreipinio - jus - labai uztenka paprasto - tu-

Oi...nezinai kaip cai bus...siandien apgalvojau, butu paprasta laikytis zaliavalgystes, ejigu butu kas salia, kuris gamintu viska smile.gif o taip ir kartu butu galima ismokt kaip ka gaminti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 09 15, 17:32)
cia klausimas ir visoms.
vis galvoju apie ta dirvozemi, apie prastejancias kasmet darzoves ir tt. neturiu galimybes nuolat viska pirkti is ukininku ar lakstyti i miska. stai uzvakar pirkau spinatu Silo parduotuvej kaune, ir ka jus manot - nu man jie tokie plastikiniai.  unsure.gif ar vis tiek sakote, kad bent toks geriau nei visai negerti? bet tarkim: gal tuomet vien obuoli valgyti geriau nei maisyti su tokiu spinatu?
o gal islepau - vien misko zaluma kaime geriau,o dabar jau po 3kart n uspirkau maximiniu salotu, ir jos man ...tokios...dirbtines geriant  g.gif

Del dirvozemio tai tikra problema. Ir kas met, gal net kas menesi jis blogeja padedant pramoniniam ukininkavimui.
Man asmeniskai labai pasiseke, gyvenu uzmiesti, turime nemazai zemes, prisodinu visko pavasari: bulves, morkos, kopustai, visokios salotos, ridikai, agurkai, pomidorai, svogunai, cesnakai, topinambai, burokeliai ir kita. Matau kaip derlius mazeja kasmet, jeigu nieko nedaryti. Esu pries visokias cheminias trasas, jau 7 metai kaip ju visai nenaudoju savo ukije. Bet nors derlius ir prastesnis, bet skonis darzoviu nepaliginamas su parduotuviniais. Mes net ziema pomidoru ar agurku neperkam is parduotuves, nes skonis ju mums nepriimtinas, tiesa sakant jos is vis neturi jokio skonio...
Dabar susidomejau biodinaminiu ukiu ir jau antri metai kai ukininkauju biodinaminio ukio pagrindais. Derlius gereja ir skonis sodresnis. Taigi kas turite zemes lopineli, butinai isbandykite toki ukininkavima, minimaliai pastangu o rezultatai ispudingi. Ir su kiekvienais metais dirvozemis tik gereja, o ne prasteja.
Siais metais prekiaujant braskemis ir avietemis sulaukiau pagirimu del uogu is pastoviu kasmetiniu pirkeju, neva skanesnes, saldesnes, ryskesnio skonio ir kvapo. Tai labai dziugina, reiskia biodinaminis ukis tai jega, kaip ir zaliavalgyste biggrin.gif .
Tuo labiau vartojame ekologiska sviezu maista.
Kai duomejausi apie toki ukininkavimo metoda, pasirodo jau daug kur pasaulyje senokai taip auginamos darzoves, vaisiai, uogos, tik gaila kad ju derlius nepasekia Lietuvos... verysad.gif
Atsakyti