Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(braskel @ 2012 10 17, 12:10)
Kas dėl dantų. Parašysiu iš savo patirties. Nesu 100 proc raw, bet čia tirs mėnesius sočiai geriame sultis, nusipirkę hurom sulčiaspaudę. Taigi, mano dideliam liūdesiui,  žiū, kad viršutinio iltinio danties emalis lyg nubirėjęs dviejose vietose prie dantenų.  verysad.gif Dantis šiaip turiu kaip arklio, skylučių tai kokį 10 metų kaip neturiu, o čia va kokia staigmena  verysad.gif Reik užsirašyti pas dantistę, nežinau ar ką ji man pasakys. Internete kiek skaitinėjau, tai čia grynai, 100 proc to priežastis - sultys. Reiks pasižiū pastą su fluoru, ir dar mačiau yra kažkokie ale tepaliukai dantims, kad emalį stiprintų... Nepatinka man tokios terlionės, bet dantų tai gaila.  verysad.gif

As irgi pas odontologe kitam menesiui uzsirasiau - tas pats: dviejose vietose ryskiai nuejes emalis...
Jei rasit, imeskit, prasau nuoroda dek tu tepaliuku, kur emali stiprina.
Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2012 10 17, 01:24)
Kadangi man vasarą daug plaukų išslinko, po plovimo su ruginių miltų bei žolelių mišiniu..

Gal galima kiek plačiau? Ar sunkiai išsiplauna miltai?
Papildyta:
QUOTE(braskel @ 2012 10 17, 13:10)
Kas dėl dantų. Parašysiu iš savo patirties. Nesu 100 proc raw, bet čia tirs mėnesius sočiai geriame sultis, nusipirkę hurom sulčiaspaudę. Taigi, mano dideliam liūdesiui,  žiū, kad viršutinio iltinio danties emalis lyg nubirėjęs dviejose vietose prie dantenų.

Gal tuoemt reik sultys gert per šiaudelį? g.gif
Atsakyti
Del dantu emales. Kai kur rekomenduoja po valgymo praskalauti vandeniu su soda, nes soda gerai neutralizuoja rugstis. Ale velgi terlione...
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2012 10 14, 23:51)

Tautosaka, mačiau tavo užklausimą, bet kadangi nesu žaliavalgė, tik mėgstu skaityti, ir domėtis, ir atsirinkti... Baltymų vieni užginčys kad nereikia sekti, kiti sakys reikia, jei sportuoji, o jų tikrai reikia jei sportuoji, nes kitaip prisidarysi bėdų- organizmas pats save nuodys iš vidaus, ardydamas save patį atstatymo procesams ir išskirdamas tikrai nuodus į organizmą.... Vėlgi gramai skiriasi... moteris nuo 0,6 iki 1,2 gramo pusei kūno kilogramo (vienur tuos skaičius rašo kaip vienam kūno kilogramui...).. ir net daugiau gramų kiti suvartodami jaučiasi gerai. Skaičiai lieka skaičiais, pats žmogus turi matyti ant savęs, kaip jį veikia koks kiekis baltymų... Na nunykęs kūnas tik su oda ir kaulais nėra gražu, o raumens reikia vien dėl ateities, osteoporozių visokių... Raw bodybuilderių ir yra... Hemp protein geras dalykas, kaip kad kanapės yra geras daiktas. Nepamaišys. Aš čia ne kaip atletėms rašau, tiesiog taip pavyzdžius daviau su tuo sportu... (gal ir nebemoku nešališka sportui likti biggrin.gif)

Papildyta:
QUOTE(Sense @ 2012 10 17, 14:03)
Papildyta:

Šiaudelis tikrai gera idėja - mačiau sąlyčio su dantimis.... juk netgi FUN smile.gif užmovus kokį vaisių ant to šiaudelio ir geri sau smoothie vos ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2012 10 17, 16:03)

Manau kad šiaudelis ne išsigelbėjimas. Reikia pasirūpint ypač gera dantų priežiūra, ilgiau, atidžiau, švelniau, dažniau valyti, dantų pastos naudoti minimaliai, po valgymų - galima be pastos, tik šepetėliu, naudot purškalus burnai atstatančius rūgščių pusiausvyrą, ir pasirūpint kad mityboj netrūktų pakankamo kiekio riebaluose tirpių vitaminų A, E, D, K. Teks rinktis, ar daugiau vargo su dantimis, ar dažnesni vizitai pas odontologą. Beveik visi vaisiai yra rūgštaus pH, mažiau negu 5, kai neutralus 7. Soda atstato pH nes yra šarminė. Žaliavalgiams su maistu sudėtinga gauti pakankamai vitamino D, be jo irgi "tirpsta" kaulai, dantys.
Šiaudelis negerai nes visą, net ir skystą, maistą reikia "kramtyti", kad susimaišytų su seilėmis, būtų geriau virškinamas, kad skrandžio sultys laiku padėtų gamintis. 4u.gif
Pastos su fluoru labai nesveikos... verysad.gif
Remineralizacijai naudoju pastą su hydroksiapatitais, natūraliuose dantyse, kauluose esančiu svarbiausiu mineralu, jis kažkiek gali užpildyti mikroįtrūkimus. Bent taip teigiama...
Atsakyti
Siaudelis ne issigelbejimas, bet tikrai pagalbine priemone mirksiukas.gif bent jau tos sultys tada per priekinius dantis nebega, na kai geri, o su seilem vis vien manau susimaiso, as pati per siaudeli geriu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2012 10 17, 06:03)

Neseniai rašiau smile.gif Pas mane dušas reguliuojasi, tai su stipriausia srove išsiplauna. Dabar jau prisiruošiu vis svogūnų nuoviro dar praskalavimui...

QUOTE(Sedindriuke @ 2012 10 17, 07:20)
Tautosaka, mačiau tavo užklausimą, bet kadangi nesu žaliavalgė, tik mėgstu skaityti, ir domėtis, ir atsirinkti... Baltymų vieni užginčys kad nereikia sekti, kiti sakys reikia, jei sportuoji, o jų tikrai reikia jei sportuoji, nes kitaip prisidarysi bėdų- organizmas pats save nuodys iš vidaus, ardydamas save patį atstatymo procesams ir išskirdamas tikrai nuodus į organizmą.... Vėlgi gramai skiriasi... moteris nuo 0,6 iki 1,2 gramo pusei kūno kilogramo (vienur tuos skaičius rašo kaip vienam kūno kilogramui...).. ir net daugiau gramų kiti suvartodami jaučiasi gerai. Skaičiai lieka skaičiais, pats žmogus turi matyti ant savęs, kaip jį veikia koks kiekis baltymų... Na nunykęs kūnas tik su oda ir kaulais nėra gražu, o raumens reikia vien dėl ateities, osteoporozių visokių... Raw bodybuilderių ir yra... Hemp protein geras dalykas, kaip kad kanapės yra geras daiktas. Nepamaišys. Aš čia ne kaip atletėms rašau, tiesiog taip pavyzdžius daviau su tuo sportu... (gal ir nebemoku nešališka sportui likti biggrin.gif)

Ačiū 4u.gif Nesu atletė, tik sportuoju dėl savęs... prasidėjo nuo to, kad norėjau savo paauglį "uždegti pavyzdžiu", kad pradėtų sportuoti, o ne prie tv sėdėtų... o gavosi, kad pati užsikabinau... lotuliukas.gif Šiandien į chia pudingą įdėjau vieną šaukštelį - matyt, man trūko proteinų - stipriau jaučiausi iš tiesų. Atrodo, jau ir tų knygų tiek perskaičiau, ir tikrai žinių bagažas nemenkas, bet vis - mokytis ir mokytis smile.gif)))

Agne/Ramute, dėl vitamino D... buvimas saulėje duoda vitaminą D, o kur dar jo būtų galima gauti?
O dantų pastą pirkau šią: http://www.drcollins...-toothpaste.asp - be florido

Papildyta:
user posted image
vėlgi iš Matt Amsden knygos "RAWvolution..."
Kiaušinių salotos, be kiaušinių.

1/2 puodelio vandens
1/2 puodelio šviežių citrinos sulčių
1 ir 1/2 šaukštelio turmeric miltelių (ciberžolė)
2 skiltelės česnako
1 ir 1/2 šaukštelio jūros druskos
1 ir 1/2 raw macadamia arba cashew riešutų (aš naudojau cashew)
1/3 puodelio smulkintų svogūnų
1/3 puodelio smulkintų salierų
1/3 puodelio smulkinto raudono pipiro.

Blenderiu sumalti vandenį, citrinos sultis, ciberžolę, česnaką, jūros druską ir riešutus iki vientisos masės. Į masę dėti svogūnus, salierus ir raudoną pipirą. Išmaišyti ir valgyti. Mano vyrui labai patiko, o vaikai visi nosis šalin suko. Man kaip vienas salotas valgyti buvo šiek tiek aštroka, norėjosi kažko "duoniško", tad įmečiau dar papildomą saują cashew riešutų - tada jau viskas ok buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 18 spalio 2012 - 00:20
QUOTE(braskel @ 2012 10 17, 13:10)
Internete kiek skaitinėjau, tai čia grynai, 100 proc to priežastis - sultys. Reiks pasižiū pastą su fluoru, ir dar mačiau yra kažkokie ale tepaliukai dantims, kad emalį stiprintų... Nepatinka man tokios terlionės, bet dantų tai gaila.  verysad.gif

Dėl fluoro priminėjiau dėl šito posto. Va Tautosakos parodyta dantų pasta kaip tik kaip privalumą nurodo, jog joje fluoro nebėra. Pasenus ir pavojinga ta fluoro mada. 4u.gif

[quote=Tautosaka,2012 10 18, 01:22]
Neseniai rašiau smile.gif
Agne/Ramute, dėl vitamino D... buvimas saulėje duoda vitaminą D, o kur dar jo būtų galima gauti?
O dantų pastą pirkau šią: http://www.drcollins...-toothpaste.asp - be florido

Kaip Braskel minėjo, sultys gali prisidėt prie dantų gedimo. Kramtymas dantims reikalingas (perdaug - irgi negerai, nudyla nuo per kieto maisto), dantenos masažuojasi, kraujotaka gerėja, žandikaulis dirba, raukšles veide mažina... Viskas susiję.

Ir vitaminas D tikrai ne paskutinėj vietoj, ne vien sultyse problema, žaliavalgiaujant jo ima trūkti, kam anksčiau (jei ir taip mažai teturėjo), kam vėliau. Jei jau kyla problemos su dantimis, pasitikrinkit pirmoj eilėj koks jo lygis būtent jūsų kraujyje - dabar galvojate kad po vasaros pakanka. Ar tikrai? O kiek bus pavasarį? Kuriai grupei priklausot, ar iš tų apie 80 proc. lietuvių, kuriems trūksta, ar esat iš tų laimingųjų kurių lygis normos ribose . Mokamas tyrimas,bet jums tikrai svarbus. Tada galėsit imtis efektyviausių jums priemonių. Jei trūksta, su maistu trūkumo turbūt neatstatysite. Saulė arba papildai. Saulė - atskiras klausimas. Kiek organizmas susintetins vit. D ir kiek jo pateks į kraujotaką, priklauso nuo daugelio faktorių - odos spalvos, apsaugos priemonių, metų ir paros laiko, buvimo saulėje trukmės, vartojamų vaistų, organizmo ypatumų ir net nuo to, kaip ir kiek prausiatės. Jei po deginimosi nusišveičiat su plovikliais - didžiąją dalį D nuplaunat kartu su odos riebalais, jam reikia laiko kad iš viršutinių odos sluoksnių nukeliautų gilyn. Nuo spalio iki kovo lietuvoj su saule natūraliai neįmanoma gauti, UVB spinduliai kai saulė nepakyla pakankamai aukštai nepraeina pro atmosferos sluoksnius, o be jų oda D nesintetina.
Pasiskaitykit, pasidomėkit apie vit. D. Iš maisto galima gaut, bet pilnai apsirūpint sudėtinga, taip jau žmogus sutvertas. Šaltiniai jums tikrai žinomi, nieko naujo nepasakysiu - riebi žuvis, kepenys, kiaušiniai. Ne visos juk valgot tokius produktus, ir ne tokiais kiekiais kad gautumėt pakankamai. Nenuvertinkit šitos problemos.
Sportas gerina kaulų būklę, D įsisavinimą, šventa tiesa. Bet osteoporozė, ypač moterims, atima daugiau pilnaverčio gyvenimo metų negu visų rūšių vėžys, išskyrus plaučių. Tokia yra realybė. verysad.gif Aš pykstu kad tiek daug kalbama apie krūties vėžį, nes mamografijos tyrimas - pelningas (o moterims pavojingas), ir tiek mažai apie osteoporozę, kurios profilaktika paprasta ir pigi... Atsiprašau, ne į temą. biggrin.gif
Beje, perskaičiau V. Butenko knygą. Yra gerų idėjų, bet net man, ne medikei, akis badė gana dažnos ir grubios klaidos, kur ji kalba apie medžiagų apykaitą, žmogaus fiziologiją. Skaitykit tokius autorius - kaip čia pasakius - su žiupsneliu atsargumo, nepiimkit visko kaip šventos tiesos. 4u.gif Receptais pasinaudosiu, knygos pakaks vienos, mylimiausia autore netaps. 4u.gif
Žoles valgau seniau negu Butenko pradėjo... Tokio viršvorio irgi nesu gyvenime turėjus (ir kur buvo jos protas, iki prisiaugino tuos savo 127 kg?). Mano tėvai turėjo sodą, mama salotoms visada pjaustydavo ridikėlius su labais, burokų lapai pas mus irgi buvo valgomi, neišmetami. Taigi ta prasme - žaliavalgiauju virš 40 metų. Tik nepasakysiu koks procentas, įvairiai gaunasi. Natūraliai mėgstu žalumynus, vasarą salotos dažniausia vakarienė. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 18 spalio 2012 - 11:16
http://www.addictedtoveggies.com/ sitas puslapis gerumelis, daug visko pritaikoma (ne vien tik anakardziai ir makadamijos, kas is tiesu brangu; daug ideju su semkem smile.gif) daigintom avizom,..

Agnė/Ramutė miela malonu skaityti, ką rašote. Kas tiesa, tas ne melas....o kodėl jųs ne medikė biggrin.gif o osteoporoze taip susidomima..oi jums jau virš 50 metų.. kur anksčiau buvote...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 18 spalio 2012 - 11:21
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 10 17, 17:28)
Manau kad šiaudelis ne išsigelbėjimas.
Šiaudelis negerai nes visą, net ir skystą, maistą reikia "kramtyti", kad susimaišytų su seilėmis, būtų geriau virškinamas, kad skrandžio sultys laiku padėtų gamintis. 4u.gif

Bet padėtų. Geriant per šiaudelį skystis nevisur pateks ant dantukų ir ne tokiu kiekiu kaip įprastai geriant. Aišku po to gerai praskalauti vandeniu ar vandeniu maišytų su kuo nors.
Tarkim kas išsibalina dantukus, po to rekomenduojama gerti per šiaudelį vyną, kavą, netaip nudažo dantukus, tai vat ir sumąsčiau pasiūlyti. ax.gif
Na kiekvienos reikalas apmąstyti ir nuspręsti pačiai. Jau geriau mažiau su seilėm, akd susimaišytų nei emalė trupėtų.
Papildyta:
QUOTE(Tautosaka @ 2012 10 18, 01:22)
[url=http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=865628&st=108]Neseniai rašiau smile.gif

4u.gif nepatebėjau, nes kai kada atidaro paskutinę žinutę ir riek ieškot kur baigiau skaityt.
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 10 18, 12:16)
Kas tiesa, tas ne melas....o kodėl jųs ne medikė biggrin.gif o osteoporoze taip susidomima..oi jums jau virš 50 metų.. kur anksčiau buvote...

Na, man dar nėra 50, bet tikiuos laimingai sulaukti, tikrai nebetoli biggrin.gif ir osteoporozės grėsmės nejaučiu, nes kaulų tankis - viršutinė normos riba, vit. D taip pat turiu pakankamai net pavasariais, tikrinu. Ne medikė, kraujo bijojau ir dabar galiu nualpt vien pagalvojus lotuliukas.gif Humanitarinis mano protas, chemijos nemėgau. Medicina ir būtent vitaminu D domiuosi, man tiesiog įdomu ir dažnai būna naudinga... 4u.gif Tėvus, uošvius šefuoju. biggrin.gif Ne senatvėje osteoporoze laikas susirūpinti, o kaip tik jaunoms, nes kiek kalcio, fosforo savo kauluose sukaupsit, išlaikysit, tiek ir turėsit, vyresniems atstatyti sunku. 4u.gif Ypač tos kurios turi smulkučius kauliukus, mažą svorį turi rūpintis.
Gerkit per šiaudelį, gal kažkiek padės dantis apsaugoti. Bet vis tiek paskui reikia pasiskalaut, ir po vaisių valgymų taip pat. Saldūs vaisiai rūgština burnos terpę ir tirpdo dantukus, ne tik pačios sultys tiesiogiai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 18 spalio 2012 - 15:21
QUOTE(claries @ 2012 10 17, 10:26)
As irgi pas odontologe kitam menesiui uzsirasiau - tas pats: dviejose vietose ryskiai nuejes emalis...
Jei rasit, imeskit, prasau nuoroda dek tu tepaliuku, kur emali stiprina.
Dekui  4u.gif

tas pats ir man....tik ne dvejuose, o..... todel ir neidealizuoju zaliavalgystes 100proc, ir niekad aciu D ji man nebuvo panaceja. ne tas, tai tas....
Atsakyti