QUOTE(jautiena @ 2012 11 27, 01:23)
kkkkka?!?! ar jus ragavot kada nors laukinio obuoliuko? rugstybe neispasakyta. vaisiai yra tiek ir dar tiek priturbinti (selekcijos budu, ok), kad butu kuo saldesni, skanesni. darzovems iki vaisiu "naturalumo" dar toli sviecia.
jautiena, cia gi ne as, cia visi rawistai taip teigia:) pilnas netas tos info...
taigi ziurekit, musu proteviai gyvena giriose ir kaip simpanzes valge vaisius, saknis,m zalumynus. tik po to atsirado, kapliai, morkeles, sukulturinti odai, darzai, ir tt....
vaisiavalgiu interviu kai ziuriu, jie visi kalba kad vaisiai auksciau/geriau/naturaliau uz darzoves. Graham naudoja vaisiu savo meniu daug daugiau nei darzoviu (imant santyki...)
Papildyta:
QUOTE(Algyte @ 2012 11 27, 09:18)
Given, o ar neimanoma su artimaisiais rasti kitu temu pokalbiams, kur taip nesipjautu nuomones?
nesupratau. tai negalvokit kad mes apie maista vien kalbam. gi nerasau cia visko, cia maisto tema. todel rasau tuos atvejus kai kalbamasi apie maista. daug periodu/tarpu maisto tema igonuoja, bet vat ispuole ypatingas atvejis su baisiu veziu ir sveiko vyruko (palyginus), tai vel pasipyle susirupinimas manim ir vaikais. tikka dabar man vel atskaite paskaita, kad ziureciau savo racione druskos, nes visokius nusibadavusius, iskaitant ir mano si drauga, daktarai ligoninese per lasalines pumpuoja natrio chloridu.
man ,aisku, sumaistis ir liudesys del tokiu dalyku, nes kaip gali argumentuotai ka pasakyt per minute gydytojams profesionalams? mane pacia trikdo daugybe poziuriu i mityba. Tarkim Batman "Vanduo ir druska" tikrai teigia, kad druskos reikia, BUTINAI, o vat Graham, pasiskaitykit, jis teigia, kad druska ir aliejai visokie - totalus nuodas ir nereikalingumas. o kaip tada su musu organizmo unikumu? kodel vieniems viskas gerai su zaliavalgyste, tarkim stipreja nagai, plaukai ir nieko netruksta...o kitiems...na, nera taip idealu, ir kai kurioms is jusu kaip rasot , skilineja nagai, plaukai. tai ka...dabar. sutapimas ar ne, bet man irgi ismetus is raciono daug nesveiku produktu, eme skilinet nagai (tiksliau atsilaupe jau vienas, tai ziuresim kaip bus toliau.) kaip zinot ar tau tiks viskas iki galo? kodel vienas su dioptrijom zaliavalgis, veliau dziaugiasi pagerejusiu regejimu, o kitam ziurek, akys ne per grama nepagereja...
nuo ko cia priklauso, genu, ypatybiu ir tt?
ka noriu pasakyt, o tai, kad zaliavalgyste niekad aplinkiniams neatrodys saugi, ypac todel kad vien musu dabartiniai vaisiai zalumynai darzoves talpina savy maziau mineralu ir visokio kito gerio.....
todel ir busiu nuolat puolama, na su tuo jau susitaikiau. nes mesos kimst ir pieno nenoriu. na, tiersiog susitaikiau su tuo, kad ir gyvas maistas nenes tiek gyvybes, nes viska lemia tie dirvozemiai, kuriuose tas maistas isauga, o dirvozemiai blogeja kasmet.
p.s. moulenrouge shoeholic, kodel man Graham svarbus? as skaitau daug autoriu ir visus juos lyginu, o cia ne visas mintis reiskiu. kaip tik apie graham galvoju kad jo pasiulyti meniu ir dietos tai tik superturtuoliams, na, tikrai ne mano draugu ratui kuri as pazistu. ir manayu, ar jis sugebetu jos laikytis jei gyventu lietuvoje.... zodziu, man auksto lygio jo mityba, pati geriausia, atrodo, nes liudijimai zmoniu, peremusiu jo stiliu, yra galingi. tie zmones, visi pradzioje, buvo normalus zaliavalgiai kaip tu, pilna cipsu, dziovintu dalyku, ir tt. daug riebalu ir tt, o po to perejo ant 10/8/8.... ir ju visos bedos isnyko (nes pradzioj, nors buvo isnyke tikka po virto maisto, bet ilgainiui pasieke 0 lygi, t.y. nesveikata pradejo sugrizineti, organizmas priprates buvo...)
as tikrai nemanau kad kazkada taip gyvensiu, ir juolab ilga laika. tikrai zinau, ir jauciu kad busena super, nes tai patyriau ir per savo ta zalia savaite, bet bent jau kitiem tai gerai. as tai nejauciu poreikio eiti i auksta lygi. jei neduok D, pagalvoju, vezys ar kas, butu tuomet lengviau moraliskai pereit, jau susipazinus teoriskai su visu tuo.
o ir siaip zaliavalgyste suprantu kaip Graham. kad ir ta zalia savaite. ji turi buti mono ir jokiu dziovintu dalyku. tiesiog atskiri produktai, o ne "patiekalai". jokiu tortuciu per ta savaite, netgi zaliu.
bet jums, kurios ilgai ta praktikuojat, tai aisku torciukai ir duoniukai nepamaiso.