Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Contessa, na ka as galiu pasiulyti...
GOJI uogu, BALTUJU GRIKIU (kas be ko, kaip ir pati minejai), saulegrazos ju labai fainos - daigios, SILKAUOGIU dziovintu (kaip jos ten vadinasi tiksliai nepamenu). Maciau jau lyg ir KOKOSO MILTU (gali ir drozliu tuo paciu) yra... Na saldiklio kokio atsargai - ilgam gi uzteks STEVIOS arba AGAVOS, KAKAVOS, MUNGO, ALFA ALFA seklu, SPIRULINOS (jei perki Lietuvoje). Ko gero cia va ir viskas toks sarasiukas mano butu g.gif
Atsakyti
Moulenrouge, grazus tavo avataras, visgi Graham pabrezia vaisius, kad jie teikia mums energijos ir visko pagrindas, ne darzoves...vaisiai naturalesni, ne sukulturinti....smile.gif

norejau paklaust. as turiu Boutenko Zalioji Mityba ir Zalieji Kokteiliai. Dabar radau Zalumynai Visam Gyvenimui. ar verta pirkti dar trecia jos? ar bus tas pats per ta pati?

siaip mano aplinkoj vel nieko gero(turbut nusibosiu su nekokiom naujienom). mano pazistamui vegetarui diagnozuotas kepenu vezys (baisi forma, nes tokioj vietoj negali taikyt nei chemo, nei operuot.) jis pasirinko buda -badauti 40, na ir ka. vezys nei susitrauke, nei pamazejo, o as tikrai labai labai tikejaus. dabar metastazes plauciuose. aisku, gal per velai pradejo, bet. keistai reaguoja organizmas, umunine sistema, juk kt ir is 4stadijos pagyja, bet turbut neimanoma lyginti. na, bet labiausiai liudina tai to zm mintys. pats jis sako: visa gyvenima nei rukiau, nei geriau, nei valgiau mesa, ir man taip, tai dabar po badavimo VISKA valgysiu... zdz... na, zinau, kad jie tikrai nesveikai maitinosi, labai astriai, suriai, picos visokios, chalvos, rududu, pieno produktai. zodziu, mesos nevalgyti tai nereiskia kad busi sveikas.

bet gaila ir tiek. zdz, sita visa situacija matydami mano artimieji vel pradejo spaudima ant manes: na va, nezaisk tuo zaliu maistu, neuzsikrauk sau, matai, kad zmogui jis nepadeda, mes valgom viska ir kaip ilgai gyvenam (mano seneliu kraujo rodikliai l geri, nors jie viska valgo), na ir ka as jiems neatsakysiu. del manes tai dzin, bet jie teigia, kad kankinu/marinu vaikus savo savo issidirbinejimais.

tai vat. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 26 lapkričio 2012 - 23:53
QUOTE(given444 @ 2012 11 26, 22:53)
Moulenrouge, grazus tavo avataras, visgi Graham pabrezia vaisius, kad jie teikia mums energijos ir visko pagrindas, ne darzoves...vaisiai naturalesni, ne sukulturinti....smile.gif
....

kkkkka?!?! ar jus ragavot kada nors laukinio obuoliuko? rugstybe neispasakyta. vaisiai yra tiek ir dar tiek priturbinti (selekcijos budu, ok), kad butu kuo saldesni, skanesni. darzovems iki vaisiu "naturalumo" dar toli sviecia.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Prajuokinai, given biggrin.gif
Kaip suprantu, Graham'as Tau labai svarbus. smile.gif

O del vaiku, as jau buvau minejus. As apskritai tokia esu pakankamai 'skeptiska' ar kaip pavadinti, religijose - judejumuose ir t.t. Na tai jei vadinti zaliavalgyste 'sveiko gyvenimo budo-mitybos judejimu', tai as ta linkme galiu zygiuoti tiek, kiek man norisi ar reikia, bet vaiku, kol jie nera tiek samoningi,kad patys pasirinktu i tai planuoju 100% neitraukti. TAIP sviezios darzoves ir vaisiai dabar jau uzima musu pagrindine raciono dali, bet vaikams ir vyrui tikrai ne venintele. Kokteiliukus geria, salotu visada turim daug, uzkandizuku prisidziovinu sau ir vaikui, vyras jau vis praso kale cipsu ir kalafijoro popkornu daugiau padaryti, kad ilgeliau uztektu. Vyras mano granola naikina sau sparciai ir t.t., labai del to dziaugiuosi, bet ir zinau, kad daugiau nei jie patys nores pasiimti is mano mitybos 'nauju' iprociu - neipirksiu ir per prievarta nesistengiu 4u.gif
Atsakyti
Given, o ar neimanoma su artimaisiais rasti kitu temu pokalbiams, kur taip nesipjautu nuomones? 4u.gif
Atsakyti
na, aš irgi prisilaikau nuosaikios nuomonės ir dėl vaikų, ir dėl vyro, ir dėl aplinkinių smile.gif manau, kad jie nebūtinai turi išpažinti mano religiją wink.gif nors ir nesu 100 proc. raw, bet bent jau stengiuosi link to judėti. Pas mus šeimoje kardinaliai priešingos stovyklos - su dukra iki pykčių kariaujam dėl visokių bulkų ir pan, nes daržovės jai staiga patapo neskanios mad.gif Jos vaikščiojimus link šaldytuvo reikia riboti... vyras - totalus mėsedis, o mažasis atvirkščiai - pykstamės, kad nevalgo. Ale nieko, gyvenam. Pykstamės su vyru dėl visko, nu bet dėl vaikų maitinimo tai niekad - visko turi būti su saiku. Tik jis mane vis žolėde apvadina. Bet aš nepykstu.
o jei rimtai - esu gan kategoriškai nusistačiusi prieš vaikų žaliavalgystę. Manau, kad jiems reikia visko, išskyrus aišku junk food. Bet ir be to neapsieisi. Gerbiu aišku tas, kurių vaikai su malonumu yra žaliavalgiai, bet prievarta tikrai to nedaryčiau ir nelebai pateisinu tai darančias. Nebent kokia liga būtų (tfu tfu) . Bet čia jau kita tema
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2012 11 27, 01:23)
kkkkka?!?! ar jus ragavot kada nors laukinio obuoliuko? rugstybe neispasakyta. vaisiai yra tiek ir dar tiek priturbinti (selekcijos budu, ok), kad butu kuo saldesni, skanesni. darzovems iki vaisiu "naturalumo" dar toli sviecia.

jautiena, cia gi ne as, cia visi rawistai taip teigia:) pilnas netas tos info...
taigi ziurekit, musu proteviai gyvena giriose ir kaip simpanzes valge vaisius, saknis,m zalumynus. tik po to atsirado, kapliai, morkeles, sukulturinti odai, darzai, ir tt....

vaisiavalgiu interviu kai ziuriu, jie visi kalba kad vaisiai auksciau/geriau/naturaliau uz darzoves. Graham naudoja vaisiu savo meniu daug daugiau nei darzoviu (imant santyki...)
Papildyta:
QUOTE(Algyte @ 2012 11 27, 09:18)
Given, o ar neimanoma su artimaisiais rasti kitu temu pokalbiams, kur taip nesipjautu nuomones?  4u.gif

nesupratau. tai negalvokit kad mes apie maista vien kalbam. gi nerasau cia visko, cia maisto tema. todel rasau tuos atvejus kai kalbamasi apie maista. daug periodu/tarpu maisto tema igonuoja, bet vat ispuole ypatingas atvejis su baisiu veziu ir sveiko vyruko (palyginus), tai vel pasipyle susirupinimas manim ir vaikais. tikka dabar man vel atskaite paskaita, kad ziureciau savo racione druskos, nes visokius nusibadavusius, iskaitant ir mano si drauga, daktarai ligoninese per lasalines pumpuoja natrio chloridu.
man ,aisku, sumaistis ir liudesys del tokiu dalyku, nes kaip gali argumentuotai ka pasakyt per minute gydytojams profesionalams? mane pacia trikdo daugybe poziuriu i mityba. Tarkim Batman "Vanduo ir druska" tikrai teigia, kad druskos reikia, BUTINAI, o vat Graham, pasiskaitykit, jis teigia, kad druska ir aliejai visokie - totalus nuodas ir nereikalingumas. o kaip tada su musu organizmo unikumu? kodel vieniems viskas gerai su zaliavalgyste, tarkim stipreja nagai, plaukai ir nieko netruksta...o kitiems...na, nera taip idealu, ir kai kurioms is jusu kaip rasot , skilineja nagai, plaukai. tai ka...dabar. sutapimas ar ne, bet man irgi ismetus is raciono daug nesveiku produktu, eme skilinet nagai (tiksliau atsilaupe jau vienas, tai ziuresim kaip bus toliau.) kaip zinot ar tau tiks viskas iki galo? kodel vienas su dioptrijom zaliavalgis, veliau dziaugiasi pagerejusiu regejimu, o kitam ziurek, akys ne per grama nepagereja...
nuo ko cia priklauso, genu, ypatybiu ir tt?
ka noriu pasakyt, o tai, kad zaliavalgyste niekad aplinkiniams neatrodys saugi, ypac todel kad vien musu dabartiniai vaisiai zalumynai darzoves talpina savy maziau mineralu ir visokio kito gerio.....
todel ir busiu nuolat puolama, na su tuo jau susitaikiau. nes mesos kimst ir pieno nenoriu. na, tiersiog susitaikiau su tuo, kad ir gyvas maistas nenes tiek gyvybes, nes viska lemia tie dirvozemiai, kuriuose tas maistas isauga, o dirvozemiai blogeja kasmet.

p.s. moulenrouge shoeholic, kodel man Graham svarbus? as skaitau daug autoriu ir visus juos lyginu, o cia ne visas mintis reiskiu. kaip tik apie graham galvoju kad jo pasiulyti meniu ir dietos tai tik superturtuoliams, na, tikrai ne mano draugu ratui kuri as pazistu. ir manayu, ar jis sugebetu jos laikytis jei gyventu lietuvoje.... zodziu, man auksto lygio jo mityba, pati geriausia, atrodo, nes liudijimai zmoniu, peremusiu jo stiliu, yra galingi. tie zmones, visi pradzioje, buvo normalus zaliavalgiai kaip tu, pilna cipsu, dziovintu dalyku, ir tt. daug riebalu ir tt, o po to perejo ant 10/8/8.... ir ju visos bedos isnyko (nes pradzioj, nors buvo isnyke tikka po virto maisto, bet ilgainiui pasieke 0 lygi, t.y. nesveikata pradejo sugrizineti, organizmas priprates buvo...)
as tikrai nemanau kad kazkada taip gyvensiu, ir juolab ilga laika. tikrai zinau, ir jauciu kad busena super, nes tai patyriau ir per savo ta zalia savaite, bet bent jau kitiem tai gerai. as tai nejauciu poreikio eiti i auksta lygi. jei neduok D, pagalvoju, vezys ar kas, butu tuomet lengviau moraliskai pereit, jau susipazinus teoriskai su visu tuo.
o ir siaip zaliavalgyste suprantu kaip Graham. kad ir ta zalia savaite. ji turi buti mono ir jokiu dziovintu dalyku. tiesiog atskiri produktai, o ne "patiekalai". jokiu tortuciu per ta savaite, netgi zaliu.

bet jums, kurios ilgai ta praktikuojat, tai aisku torciukai ir duoniukai nepamaiso. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 27 lapkričio 2012 - 14:38
given, as eilini karta isitikinu Tavo pasisakymus skaitydama, kad Tu, man atrodo LABAI blaskaisi, del to Tau ta zaliavalgyste tokia komplikuota atrodo... Na tieisog toks ispudis susidaro. g.gif

Del Grahamo, sakiau apie ji ta pati, apie Boutenko irgi... Ne vienas is ju MAN nera vienintelis ir nenugincyjamas, todel as zaliavalgyste SAU 'prisiderinau' pasirinkusi is visu autoriu tai, kas MAN tiko labiausiai.

P.S. RIEBALU (kaip aliejus pvz ar ypac gyvulines kilmes) as beveik nenaudoju, ju gaunu pakankamai manau is anot Taves (t.y. Graham'o) 'baisiuju' riesutu, kuriu neabejoju, kad ziema vis tik reikia ir organizmas tiesiog pats reikalaujasi ju daugiau nei vasara, tad sezoniskumas organizmui irgi labai svarbus. DRUSKU daugiau darzovese ir lapiniuose 'produktuose', o va pati mastai, kad ji svarbi, bet Graham'as 'neleidzia' darzoviu daug vartoti...
Na cia labai daug galima prirutulioti ir isvedzioti, bet esme ta, kad MAN asmeniskai nera vieno idealo zaliavalgysteje, visi savotiskai zavus - naudingi - vertingi - idomus ir t.t., bet AS esu AS as ir nesu nei Grahamas , nei Boutenko, nei Mimi Kirk, As esu MOULENROUGE ir mano zaliavalgystes principas yra savitas ir kitoks, atitinkantis mano organizmo reikalavimus tam tikrais gyvenimo tarpsniais ir aplinkybemis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoulinRouge: 27 lapkričio 2012 - 15:17
na tai yra tavo nuomone.
as nesiblaskau.
as reiskiu savo mintis garsiai.
o dauguma cia nereiskia (lietuvinis tipinis bruozas) bet nereiskia kad negalvoja.
o tu pati neabejoji? juk pati ivardijai kad su vaiku neeksperimentuoji, pati ivardijai "neirodyta zaliavalgystes nauda", kuria bandai tik ant saves. t(aip iseina, kad net as vaikam maziau ko duodu nei tu. bet ne tame esme. )
beje, pacios teigiat kad nesat fanatikes, nepatinka jums visokie judejimai.

nu ir tu, pvz, ka darytum, jei tau kaip vienai musu forumietei, staiga pablogetu kraujas, visi rodikliai(ar dauguma) blogi ir kas tada? manai, neapimtu taves abejones? nepradetu visokiu minciu listi i galva. ir ko cia tie kompleksuoti lietuviai taip bijo visokiu abejoniu ir tt.

labai gerai kad zmogus nuolat abejoja, domisi. kaip neabejosi jei sitiek skirtingu nuomoniu, negi medikai patys nepatiria abejoniu vel isgirde priestaringa nauja straipsni?
man idomu, as viska visur skaitau, ir judu tuo keliu.

pvz tapau vegane nuo balandzio men, visu pirma ne del sveikatos (nes turbut dauguma jusu zaliavalgyste bandot del sveikatos - nors daugelis cia taip ir nepasake savo motyvu), o as pradejau nuo morales. man buvo ziauru skaityt kaip elgiamasi su gyvunais ir tt. ir jus pacios visos matot, kad veganizmo kelias, tai nebutinai sveikatos kelias. nes, tarkim, pagal zaliavalgyste medus geriau nei cukrus, bet veganai naudos verciau nesveika cukru ar sirupa nei raw medu, grynai del filosofijos, o sveikata jiems antram plane.
kitas pvz, egzistuoja tokie dalykai kaip raw pienas, raw varske, raw mesa/zuvis, kuriu veganai irgi nevalgys. na ir tt. ir pan.

Papildyta:
QUOTE(MoulinRouge @ 2012 11 27, 13:16)
Na cia labai daug galima prirutulioti ir isvedzioti, bet esme ta, kad MAN asmeniskai nera vieno idealo zaliavalgysteje,

nesuprantu kur as kalbejau apie idealus. sakau, jo budas auksto lygio, dziaugiuos zmoniu liudijimais.... bet idomu, ar jis pats isgyventu taip MUSU KLIMATE?

visgi tarkim kodel manau kad vaisiavalgyste dar grynesne? ziurejau viena interviu, kur moteris zaliavalgiavo (bet kaip) 3 metus!!!! deja, jos ypatinga letine beda/liga nesusitvarke, o emus valgyt tik vaisius (turbtu gavosi jai naturaliai tas 10/8/8 metodas), jai eme nykti pozymiai jau net po 10dienu....
taigi. todel ir sakau. cia viskas labai priklauso nuo zmogaus unikalumo, jo organizmo. kaip su skiepais (vieniems - "nieko", kitiems - suzaloja ryskiai imuniteta). kaip ir su kontracepcija, vienos nebepastoja, kitos vartoja ir vaisingos iki negaliu.

ir svarbu nebut fanatiku.

o man dar svarbu neliudeti del savo draugu/giminiu, kurie, nors uzmusk, nepasidaro jokiu
ismintingesniu isvadu. o serga, su metais vis labiau nyksta.... bet jiems nedaeina ko/kodel/priezastys? stengiuos vaidint moderniai tolerantiska, kaip dabar madinga sakyt "nesikisk", nu bet kaip kaip...juk Tavo mylimieji, artimieji,.... g.gif g.gif tampa ligoti, kencia,....negalia isitvirtina ju gyvenime.
jau senai su jais neklabu nuo vasaros tom maisto temom, nes net ir tada IKI GALO neisgirdo NE VIENO mano argumento (pries kelias dienas seneliui turejau rekte isrekt (nes jis vel teige kad marinu savo vaikus), kad kodel niekas nepaklausia, ko mano vaikui nebeplanuojama zarnu operacija, gal jau jie uzmirso? taip taip, vis tik ta mityba turi itakos, ar ne?" )...

taigi, snekos su visais visos baigtos, bet as esu jiems gyvas pavyzdys, ir deja, i neigiama puse, nes mano kudejima jie vertina kaip "susibaigima". o as atvirksciai vertinu kaip atjaunejima ax.gif zodziu, net ir sioj srity nieko gero lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 27 lapkričio 2012 - 18:26
Sveikos,

Ateinu su gimtadienio tortu:
user posted image
Torto apatiniam sluoksniui:
1 puodelis (raw) migdolų
1 puodelis nesaldintų kokoso drožlių
3/4 puodelio (raw) kakavos miltelių
1/4 šaukštelio jūros druskos
6-8 Medjool datulių, be kauliukų
1 pokelis šviežių gervuogių (~3/4 puodelio)

Kokoso drožles ir migdolus susmulkinti iki miltų. Pridėti kakavą, viską išmaišyti. Dėti po vieną datules, kol masė pradės jungtis. Pridėti gervuoges ir viską gerai išmaišyti.
Gautą masę lygiai paspaudžiant iškloti torto formą.

Baltojo šokolado sluoksniui:
2 puodeliai anarkaidžių riešutų (mirkytų ne mažiau kaip 4 valandas)
1 puodelis (raw) migdolų pieno
2 šaukštai citrinos sulčių
1/8 šaukštelio jūrosdruskos
3/4 (raw) agavos sirupo
2 šaukštai lecitino miltelių (pridėti pabaigoje)
3/4 puodelio (raw) kakavos sviesto, ištirpdyto garuose (pridėti pabaigoje)

Blenderyje sumalti riešutus, migdolų pieną, citrinos sultis, druską ir agavos sirupą iki lygios masės. Pridėti lecitiną ir ištirpdytą kakavos sviestą. Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant apatinio sluoksnio į torto formą. Dėti į kamerą, kad sušaltų.

Papuošimas:
3/4 puodelio medaus (galima keisti agavos sirupu)
3/4 puodelio (raw) kakavos miltelių
1/4 šaukštelio jūros druskos
3/4 puodelio kokosų aliejaus, ištirpdyto.

Viską gerai išmaišyti ir aptepti tortą gauta mase.

Šaltinis: http://nouveauraw.co...-cheese-cake-2/ (tik kaip visada - perdariau savaip smile.gif) )

Visos ligos, kurias mes turime, yra dėl mūsų pačių blogų savybių... Maistas tik papildoma priemonė. Jeigu viduj bus daug pykčio, apmaudo, liūdesio, graužaties - galite jau dabar pirkti gyvybės draudimą, nes vėžys anksčiau ar vėliau atkeliaus pas jus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 27 lapkričio 2012 - 21:02
QUOTE(MoulinRouge @ 2012 11 27, 09:01)
Labas rytas  4u.gif

Prajuokinai, given  biggrin.gif
Kaip suprantu, Graham'as Tau labai svarbus.  smile.gif

O del vaiku, as jau buvau minejus. As apskritai tokia esu pakankamai 'skeptiska' ar kaip pavadinti, religijose - judejumuose ir t.t. Na tai jei vadinti zaliavalgyste 'sveiko gyvenimo budo-mitybos judejimu', tai as ta linkme galiu zygiuoti tiek, kiek man norisi ar reikia, bet vaiku, kol jie nera tiek samoningi,kad patys pasirinktu i tai planuoju 100% neitraukti. TAIP sviezios darzoves ir vaisiai dabar jau uzima musu pagrindine raciono dali, bet vaikams ir vyrui tikrai ne venintele. Kokteiliukus geria, salotu visada turim daug, uzkandizuku prisidziovinu sau ir vaikui, vyras jau vis praso kale cipsu ir kalafijoro popkornu daugiau padaryti, kad ilgeliau uztektu. Vyras mano granola naikina sau sparciai ir t.t., labai del to dziaugiuosi, bet ir zinau, kad daugiau nei jie patys nores pasiimti is mano mitybos 'nauju' iprociu - neipirksiu ir per prievarta nesistengiu  4u.gif

gal galima receptus ? g.gif
Atsakyti
Dėkui už nuostabų gimtadienio torto receptą thumbup.gif bandysiu gaminti sesers gimtadieniui 4u.gif
Atsakyti