Įkraunama...
Įkraunama...

Skausmas mėnesinių metu

Apie mėnesienas jau daug daug prirašyta čia

Kai skauda, reikia išgert vaistukų nuo skausmo, tikrai neverta kentėt. Jei reguliarios mėnesinės, prieš jom prasidedant kokias 2-3 dienas ryte išgert po tabletę aspirino - skystina kraują ir palengvina mėnesines.
Dėl maisto - taip, reikia rinktis lengvesnį, vengt saldumynų (juodas šokoladas - gerai), labai aštrių, sūrių patiekalų, gert skysčius, bet labiau prieš miegą daug negert, nes užsilaiko tokiom dienom skysčiai organizme. Ir taip maitintis reikėtų jau porą savaičių prieš susergant. Kitom, kai skauda, padeda karšta pūslė, netgi lengvas pasportavimas.
Atsakyti
Mane kamuoja ta pati bėda. sad.gif Aš tomis dienomis atsisakau kavos, geriu mėtų arbatėlę (šiek tiek apramina spazmus) ir geriu analgetikų. Jei galiu drybsot namie, tai vaistų geriu mažiau, daugiau ilsiuosi, jei tenka dirbti - vaistukus geriu reguliariai. Skysčių kiekio nedauginu, nes ir taip būnu išpampus. Į maistą kažkaip neatkreipiau dėmesio, valgau tai, ko noriu tuo momentu. Labai dažnai ieko nenoriu mirksiukas.gif
Atsakyti
taigi vaistineje galima isigyti ivairiausiu tableciu, lasiuku tiek pms tiek menesinem lengvinti! tongue.gif
Atsakyti
mane kamuoja irgi ta pati beda..siandien kaip tycia pirma diena sad.gif , tai vos pasedziu..nakti prasidejo tokie skausmeliai..tai dabar prigeriau vaistu, bet vis tiek skauda. unsure.gif .valgau dar sokoloda(man gal skausmu nenuima, bet kazkaip moraliskai palaiko)..
kai geriau KT, buvo geriau.blogiausia kad vaistai nepadeda-skauda pilva, strenas, pykina, nesinori su niekuo bendrauti, silpna, salta, skauda krutis..ir taip nuo 13 metu..noriu tik namo, i lova..o darbo diena dar tik prasidejo sad.gif
Atsakyti
man padedavo ketanovas arba tramadolis ph34r.gif jokios nospos,ibumetinai nepadedavo,galedavau prisiryti.... dabar tie vaistai receptiniai.dabar geriu kt ir vargo nematau,ar as trucysiu save analgetikais ar hormonais koks skirtumas,nors skausmo nebejauciu...net nepajuntu kad susergu wink.gif
Atsakyti
Turiu tokią pačią problemėlę, po echoskopijos sužinojau, kad labai užsilenkus gimda, dėl to per mėnesines atsilenkdamas kaklelis spazmuoja, skausmo nenuima net KT. Buvo rekomenduota pagerti kelios dienos prieš mėnesines antispazminių vaistų (urispas, berods), o šiaip pati visada naudoju Ketanov, kitos galbūt nuima skausma, bet visus išpampimus, pūtimus ir panašius dalykus tik Ketanov nuima - pas ginekologe mačiau net prispausdinta Ketanov receptųsmile.gif Dėl maisto - skaičiau, kad kalcis mažina PMS simptomus... taigi, pagėriau tirpių kalcio ir magnio tablečių, šiek tiek poveikis pasijuto.
Atsakyti
tingiu skaityti visą temą
gal galite parašyti natūralių būdų pagreitinti mėnesines
o tai nervai ima blush2.gif unsure.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Mane kamavo lygiai tokia pati problema. Atsimenu net į mokyklą neidavau, nes skausmas tai nežmoniškas buvo, ir vemdavau, siaubas net atsiminti nenoriu. cry.gif Mama kišdavo Nospa gert, nė velnio ji man nepadėdavo. Kiek vėliau, o t. y. jau gerokai vėliau, draugė leisdavo nuo skausmo vaistus Tramadol, tai dar nuimdavo skausmą. O skausmo atsikratyti padėjo tik KT, net menkiausio skausmelio nėra. thumbup.gif
Atsakyti

Man irgi skauda per menesines unsure.gif
Tai as pacia pirma diena, tik joms prasidejus, "ikalu" dvi Nospos tabletes ir Saridono viena. Bet isgerti reikia pradzioj, kol skausmas dar "neisisiubavo". Tai tarsi uzkerta kelia tolimesniam skausmo plitimui, ir dazniausiai daugiau vaistu gerti neprireikia rolleyes.gif
Atsakyti
O man padeda ROWAPRAXIN. Vaistininkė kažkada pasiūlė vietoj nebeparduodamo baralgino. Nošpa (nuo jos pykina baisiai), analginas ar panašūs niekada nepadėdavo... Tiesa, po vaikio tie skausmai apmažėjo, bent jau "sienom nebelipu" smile.gif
Atsakyti
ojoj mane irgi sita beda kamuoja cry.gif irgi ginekologas pasake kad gimda i kaire per daug uzsilenkus sake po gimdymo turetu palengvet nors nelabai tikiu g.gif anksciau ketanowas padedawo db jau organizmas priprato, padeda tikdolmen ax.gif o paauglysteje net karta ir gereitaja kwiete kaip skaudejo doh.gif
Atsakyti
man irgi pirma diena buna kosmaras. ketanovo tablete visada gerdavau.bet si menesi negeriau,nes jau trecias menuo geriu nakvisos aliejaus kapsules.tik si menesi galva skaudejo siaubingai...
gydytoja patare tas kapsules,tik sake,kad nesitiketi po savaites efekto.bet jau tiek laiko kai geriau,tai pastebejau,kad padeda.ir ciklo vidury sonu skausmai mazesni buna...
nebandet tu nakvisos kapsuliu?
Atsakyti