Įkraunama...
Įkraunama...

Avietės

QUOTE(saintlina @ 2013 07 31, 21:50)
tai čia pirmas ar antras derlius? Jei tas, kuris turi būt rudeninis, tai laaabai anksti  blink.gif

Rudeninis čia taip užskubėjo mirksiukas.gif

QUOTE(Kineziukas @ 2013 08 01, 09:26)
Tai jeigu aš noriu derliaus vasarą ir rudenį tai man jų nekarpyti? ar tada turėt dvi veisles viena kuri ankstyva ir vasara uogų derlių duoda ir kita kur rudenį tas remontantines kur karpyt reikia? smile.gif

Tai reiktų auginti vasarines ir remontantines veisles. Vasarinės veda uogas ant antramečių ūglių, o remontantinėms LT sąlygomis reiktų leisti tik kartą derėt, t.y. rudenį. Tiek vienų, tiek kitų genėjimas skiriasi.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 08 01, 09:05)
Rudeninis čia taip užskubėjo  mirksiukas.gif

skanumėlis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 31, 17:28)
Remontantines prieš gerą savaitę pradėjom skint, anksti šiemet.

Gerai, Gaudvile, kad perskaičiau apie Tavo avietes 4u.gif Nuėjau saviškių pažiūrėt: ogi tikrai sirpsta, ir persirpusių yra, ir nubirusių jau...
Atsakyti
reiks ir man saviškes apžiūrėt nuvažiavus. Gal pasirodys, kad ir pas mane jau byra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 01, 19:14)
reiks ir man saviškes apžiūrėt nuvažiavus. Gal pasirodys, kad ir pas mane jau byra  biggrin.gif

tą patį norėjau pasiūlyt lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš čia gal ir ne į temą, bet ką skanaus darote žiemai iš aviečių?
Atsakyti
QUOTE(mamukas71 @ 2013 08 02, 08:58)
Aš čia gal ir ne į temą, bet ką skanaus darote žiemai iš aviečių?

Avietė man skaniausia be jokiu priedu,cukriuko nedaug ir viskas ax.gif Pernai pas draugus valgiau džiovintas thumbup.gif ,tikrai patiko.Geras priedas prie sausu pusryčių ax.gif Dar labai skanu,avietės" farširuotos"varškytės desertu.
Atsakyti
Klausiu patarimo labiau patyrusių - ar galima avietes mulčiuoti pušų spygliais, nebijos jos rūgštaus dirvožemio? Ir kadangi pas mane jos dar dera - kada jau bus per vėlai jas genėti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Morepink @ 2013 09 29, 14:43)
Klausiu patarimo labiau patyrusių - ar galima avietes mulčiuoti pušų spygliais, nebijos jos rūgštaus dirvožemio? Ir kadangi pas mane jos dar dera - kada jau bus per vėlai jas genėti? 4u.gif

Na,gal nelabai joms pušų spygliai patiktų,avietės ne šilauogės g.gif Aš sugrėbtais lapais ir lapuočių pjuvenom mulčiuoju.O geniu,kai nušąla,jei tai remontantinės... Su uogom genėt ranka nekiltų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 09 29, 16:06)
Na,gal nelabai joms pušų spygliai patiktų,avietės ne šilauogės g.gif Aš sugrėbtais lapais ir lapuočių pjuvenom mulčiuoju.O geniu,kai nušąla,jei tai remontantinės... Su uogom genėt ranka nekiltų  schmoll.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
ne kas šiemet su avietėm.. tiek daug primegzta buvo, maniau - įspūdingas derlius bus. O apšąlo kaip reta anksti doh.gif
Atsakyti
nulijo,apšalo, sutęžo ir supuvo doh.gif šakės avietėms... gerai,kad spėjom prisiskint, bet jau nei draugam nei giminėm nieko nebus...
Atsakyti