O kaip del kryzminimosi, ar galima sodinti salia avieciu gervuoges?

Galiu iš savo patirties pasakyti- geltonos avietės ir gervuogės auga šalia jau 10 metų. Jokio kryžminimosi nepastebėjau.
QUOTE(Eureka @ 2014 09 29, 07:21)
Galiu iš savo patirties pasakyti- geltonos avietės ir gervuogės auga šalia jau 10 metų. Jokio kryžminimosi nepastebėjau.
aciu labai

QUOTE(Laima.g @ 2014 09 24, 11:02)
mano avietės susodintos viena eile, na arba tiksliau dviem eilėm šachmatine tvarka kas 50 cm. Jos gale daržo, išvienos pusės tvora su pamatu, o iš kitos pusės daržas.
Niekada nepalieku avietėms augti taip kad būtų šabakštynas, kiekvieną pavasarį tvarkant iškasu, išrankioju netinkamai ne vietoje išdygusias, taip pat šaknis, apkasu tiesiog apie kiekvieną krūmą kad taip neplistų ir uždedu storu sluoksniu mulčo, arba žolės. Per vasarą vis papildau mulču, bujoja jos pas mane, derlius pasakiškas, visiems užtenka. Nuo daržo pusės labai joms patinka kai pasodinu bulves, tada vyras vis su plūgeliu tokiu pravarinėja, tai tos šaknys kaip ir neturi kur plisti... O ir kai visa žemė mulčiuojama tai nelabai jos eina tolyn.
Dėl trąšų- niekada aviečių netręšiau jokiomis trąšomis, tik žolė, šienas, šiaudai ar ką tik sugalvojat ir pelenai... Jos labai mėgsta pelenus. Va tokios mano žinios iš patirties.
Niekada nepalieku avietėms augti taip kad būtų šabakštynas, kiekvieną pavasarį tvarkant iškasu, išrankioju netinkamai ne vietoje išdygusias, taip pat šaknis, apkasu tiesiog apie kiekvieną krūmą kad taip neplistų ir uždedu storu sluoksniu mulčo, arba žolės. Per vasarą vis papildau mulču, bujoja jos pas mane, derlius pasakiškas, visiems užtenka. Nuo daržo pusės labai joms patinka kai pasodinu bulves, tada vyras vis su plūgeliu tokiu pravarinėja, tai tos šaknys kaip ir neturi kur plisti... O ir kai visa žemė mulčiuojama tai nelabai jos eina tolyn.
Dėl trąšų- niekada aviečių netręšiau jokiomis trąšomis, tik žolė, šienas, šiaudai ar ką tik sugalvojat ir pelenai... Jos labai mėgsta pelenus. Va tokios mano žinios iš patirties.
Ar laistote avietes?
QUOTE(ziv @ 2015 02 11, 09:35)
Ar laistote avietes?
specialiai nelaistau, nebent atzalas naujai isodinu, tai kuri laika palieju.
QUOTE(Aurimukas:) @ 2015 02 11, 09:38)
Turite uomenyje pardavimui? Jas reikia labai greitai realizuoti po skynimo, ar sugebėsite?
QUOTE(ziv @ 2015 02 11, 10:35)
Ar laistote avietes?
Niekada nelaisčiau, tik pernai kai buvo labai didelė sausra pas mus, mačiau kad lapeliai jau pradeda vysti su uogomis užmegstomis tai keletą kartų su šlanga perėjau...

QUOTE(Vailija4 @ 2015 02 21, 15:00)
Nelabai man sekasi jas augint. Uogų nebūna daug. Pagailiu praretint gal todėl, būna tų uogų, bet nesakyčiau, kad daug.
Jeigu tai rudeninės veislės, jas reikia visiškai rudenį nupjauti, nes jos dera tik ant naujų ūglių . Jei paliekame senus, jos dera, bet uogų būna mažai ir nekokybiškos

QUOTE(vera.vera @ 2015 02 21, 19:05)
Jeigu tai rudeninės veislės, jas reikia visiškai rudenį nupjauti, nes jos dera tik ant naujų ūglių . Jei paliekame senus, jos dera, bet uogų būna mažai ir nekokybiškos 

Aš palieku kokių 10 cm stiebelius. Gal reikia iki žemės nupjauti? Norėčiau vasarinių aviečių, rudeninės nebespėja sunokti visos. Kokios geros vasarinių aviečių veislės?
QUOTE(Vailija4 @ 2015 02 22, 09:56)
Aš palieku kokių 10 cm stiebelius. Gal reikia iki žemės nupjauti? Norėčiau vasarinių aviečių, rudeninės nebespėja sunokti visos. Kokios geros vasarinių aviečių veislės?
Kerpu iki žemės, nes paskui tie styrantys stagarai labai trukdo.
Rudeninės tuo ir patinka, kad dera iki pat šalnų.
Vasarines auginu Laska, Tulamch ir bevardes geltonas, parsivežtas iš Babtų