QUOTE(vijoleta20 @ 2015 06 03, 23:03)
Prisijungiu, mergaites, ir as, nukentejusi nuo tos pardavejos

Zodziu, aciu uz akiu atverima, nupurksiu raundapu kokiu, kad tas kutvelas sunaikinti net iki saknu ir vietos neuzimtu

Graudu, kai uz laukines veisles tokius pinigus ima

Dar pasisakysiu. Dianos avietes(bus tu laukinukiu nauja veisle

Zinokit, krumeliai bus nedideli, tik po 50-80cm, uogos smulkios, bet birios:padedavau dezute po jomis ir trinkteledavau per krumeli, visos uogos graziai sukrisdavo i dezute, skinti nereikia-bent toks privalumas.
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 06 05, 15:56)
Prisijungiu, mergaites, ir as, nukentejusi nuo tos pardavejos
Tik mano nuostolis kur kas didesnis-600vnt kazkokiu laukiniu avieciu
Pirkau is tos pacios Dianos tradiciniu Polkos, Polanos, sugalvojau egzotikos-Nedosigajamaja, mokejau po 5 litus uz sakni. Atveze i vieta. Kadangi toks didelis kiekis, prasiau saskaitos fakturos, pasake, kad issrasys veliau. Laukiu jau trejus metus. Ka galiu pasakyti: po jusu visu nusiskundimu supratau tik viena, kad gavom sulaukejusias avietes.
Nesvarbu, kokios veisles, visos jos vienodos. Nedosigajama neprigijo ne viena.
Polka, Polana-smulkios, mazuteskaip miskines. Is pradziu kaltinau, kad zeme netinkama(ir meslu tresta, ir mulciavau, ir trasu daviau), paskui kaltinau, kad pernai vasara sausa buvo, savo hektaru palieti nesugebejau. Tik vat idomus dalykas: prisidauginau is savo tevu labai vislios, remontantines veisles avieciu, uogom didelem, gausiom, kad net sakos luzta-ir augo toj pacioj zemej, per ta pacia sausra kaip koks priekaistas tom laukinukem.
Zodziu, aciu uz akiu atverima, nupurksiu raundapu kokiu, kad tas kutvelas sunaikinti net iki saknu ir vietos neuzimtu
:
) tikrai remontantines, nes dera rudeni. Vadinasi, mintis apie miske iskastas avietes atkrenta. Su vyru landziojom po Lenkijos internetines sodininkystes psl ir uz Varsuvos radom gaaaaausybeeeee pramoniniam avietynams skirtu avieciu uz...10vnt-1 zlotas.
Kai savo hektarus apsodinti norejom, dar norejom vaziuoti ir nusipirkti, sakom, tooookia kaina
Ale issigandom, kad pramonines veisles-tai pramonines, jos skirtos nurinkineti su masinom,nebus dideles, saldzios. Tai stai ir pirkom "lietuviskas"
Ir dar uz stebuklinga kaina
Zinokit, krumeliai bus nedideli, tik po 50-80cm, uogos smulkios, bet birios:padedavau dezute po jomis ir trinkteledavau per krumeli, visos uogos graziai sukrisdavo i dezute, skinti nereikia-bent toks privalumas.

Eina sau...neturiu zodziu...
QUOTE(mikute000 @ 2015 06 05, 21:15)
As siandien tai Dianai bandziau prisiskambinti, bet numeris raso kad visai nenaudojamas, nors praeita sestadieni siuo numeriu paskambinau ir pasakiau kad neprigijo daugiau kaip puse. Gal kuri bandete skambinti?
Ir mes 200 daigu Atlant turim

suskaiciavau ir saviskes: is 100 vnt 44 rodo gyvybes zenklus. Visos tylejom, del to kad galvojom, kad paciuos kaltos tai zeme, tai ka... siandien bandziau skambinti, sako sujungimas negalimas. Buciau dekinga jei kas turi kokios informacijos del tikslesniu pardavejos duomenu, pavardes adreso ir pan. panasu kad cia tikrai aferizmu kvepia, reikia bandyti kazka daryti, kad daugiau nebujotu sis jos biznis
a toks pas mus vaizdelis siai dienai:

QUOTE(koveria @ 2015 06 06, 13:28)
suskaiciavau ir saviskes: is 100 vnt 44 rodo gyvybes zenklus. Visos tylejom, del to kad galvojom, kad paciuos kaltos tai zeme, tai ka... siandien bandziau skambinti, sako sujungimas negalimas. Buciau dekinga jei kas turi kokios informacijos del tikslesniu pardavejos duomenu, pavardes adreso ir pan. panasu kad cia tikrai aferizmu kvepia, reikia bandyti kazka daryti, kad daugiau nebujotu sis jos biznis

Matyt daug kas skambinti pradejo, nes praeita sestadieni telefonas dar veike. As parasiau zinute el. Pastu, nes radau dar skelbimus, kad parduoda siuos daigus. Jeigu kam pavyks susisiekti su ta aferiste duokit zinoti.
Gaila, kad taip vėlai viskas išaiškėjo
Labai jau daug ji čia apgavusių yra. O kiek dar tokių kaip mes yra, kurios laukia "stebūklo", tikisi gal kažkas užaugs ir kaltina save dėl prastos priežiūros ar žemės...
Aš jai neskambinau, bet matau ko gero iki jos jau nuėjo žinia, kad "yla iš maišo išlindo".... Aš irgi norėjau sąskaitos ar kokio čekio kaip įrodymo, kad pirkau iš jos, bet pasakė, kad kaina bus visai kita
na tai "pataupiau"
Dar prisiminiau kaip ji pamačiusi mano avietes, kurių turiu vos viso labo apie 20 daigelių, bet šeimai pavalgyt ir užsišaldyt pakakdavo ir tiek, apgailestavo, kad nepasakiau aš jai, nes ji būtų iš manęs nupirkusi, tipo man gerą būtų padariusi, nes "atlant" su kitos veislės avietėmis augti nelabai gerai ,nes gali susikryžminti ir uogos bus prastos ir kaltinsiu juos, kad tipo blogą veislę pardavė
Dabar jau aišku, kad aferistė ne pirmi metai
Jai nemelavo (nes akivaizdu ji tai puikiai moka daryti) tai vyrą pristatė kaip Arūną.... Gal ieškant kokios informacijos tai padės
Kadangi mūsų čia jau pakankamai ir ko gero visos pirkom iš tos pačios Dianos, ir pirkimo metu kažkokių liudininkų ir daugiau buvo, kurie matė visą prikimo procesą, tai gal tada turim vilties tą aferistė iškelti į viešumą ir pareikalauti padengti nuostolius?
P.S. Aš kaip ieškojau apie "Atlant" avietes man googlas "išmetė" "Supermamų klubą" kur buvo domimasi šios rūšies avietėmis, gal būt ir ji rado mūsų diskusijas apie ją ir jos "super uogas"

Dabar jau aišku, kad aferistė ne pirmi metai

Kadangi mūsų čia jau pakankamai ir ko gero visos pirkom iš tos pačios Dianos, ir pirkimo metu kažkokių liudininkų ir daugiau buvo, kurie matė visą prikimo procesą, tai gal tada turim vilties tą aferistė iškelti į viešumą ir pareikalauti padengti nuostolius?
P.S. Aš kaip ieškojau apie "Atlant" avietes man googlas "išmetė" "Supermamų klubą" kur buvo domimasi šios rūšies avietėmis, gal būt ir ji rado mūsų diskusijas apie ją ir jos "super uogas"
QUOTE(jurgita_gita @ 2015 06 06, 18:15)
nes "atlant" su kitos veislės avietėmis augti nelabai gerai ,nes gali susikryžminti ir uogos bus prastos ir kaltinsiu juos, kad tipo blogą veislę pardavė

Arklio pasakos

Sodininku patarimuose atvirksciai skaiciau, kad norint gausesnio derliaus, reikia sodinti dvi-tris veisles. Tai dabar galvoju, ar man tas avietes raundapu sunaikinti, ar i ju tarpus sodinti savaja zinoma derlinga veisle?

[quote=sena pažįstama,2015 06 06, 18:38]
Arklio pasakos
Sudinos avietes, uz tai taip ir sako. Ir pati zino, kad vienai veislei vis skirtingus pavadinimus isgalvoja.
Sodininku patarimuose atvirksciai skaiciau, kad norint gausesnio derliaus, reikia sodinti dvi-tris veisles. Tai dabar galvoju, ar man tas avietes raundapu sunaikinti, ar i ju tarpus sodinti savaja zinoma derlinga veisle?
Gal, sakau, persikryzmintu ir nauda butu? 
[/quo
Na pasinaudojo proga, pamatė ale "naujieji ūkininkai", "žali" tai ir pripasakojo pasakų. Reikėjo ir man savo išskirstyti ir po biškį būčiau dovanai užsisodinusi plotelį...o dabar tik pyktis ant savęs ima, kad tokia patikli....Na va bandžiau skambinti tai telefonas ne išjungtas, o sako - sujungimas negalimas, prašome patikrinti numerį....Tai dabar tą Dianą reiks kaip vėją laukuose gaudyt ir ko gero ji jau šito numerio daugiau nebenaudos...
Arklio pasakos

[/quo
Na pasinaudojo proga, pamatė ale "naujieji ūkininkai", "žali" tai ir pripasakojo pasakų. Reikėjo ir man savo išskirstyti ir po biškį būčiau dovanai užsisodinusi plotelį...o dabar tik pyktis ant savęs ima, kad tokia patikli....Na va bandžiau skambinti tai telefonas ne išjungtas, o sako - sujungimas negalimas, prašome patikrinti numerį....Tai dabar tą Dianą reiks kaip vėją laukuose gaudyt ir ko gero ji jau šito numerio daugiau nebenaudos...

Ką tik grįžau iš daržo. Su avietėmis "atlant" iš jos pirkau ir 50 vnt. juodųjų serbentų "Bona", labai silpnučiai daigeliai buvo bet praktiškai buvo prigija visi, tik du po pirmų šalnų sunyko, tačiau ką šiandien pamačiau tai nustebau
pasirodo 12 mano serbentų pavirto į avietes ir dar yra keletas nudžiūvusiu
anksčiau to nepastebėjau, nes lapukai nevisi iki galo buvo išsiskleidę, bet šiandien tai akivaizdžiai matosi, kad avietės ir jau žydi...
Dar sužinojau įdomių naujienų apie tą Dianą, ji pati gyvena Šiauliuose, tačiau Širvintose gyvena jos mama ir ten pas ją ale užsiima sodinukų auginimu, bet tos plantacijos aviečių nuotraukose tikrai ne jos, o paimta iš interneto platybių
Dar kitas įdomus dalykas, kad ji užsiiminėja perpardavimu, važiuoja į Lenkiją ir iš ten gauna papigiai didelį kiekį ir čia parvežus pardavinėja kaip savo....Taip pat superka ir iš kitų augintojų, taip kaip ir iš manęs norėjo supirkti senąsias (veislė nežinoma, pagal ją "Polka") ir būtų pardavusi kaip kokias "Atlant" ar dar kt.
Įtariu, kad ir ūkis gali būti mamos vardu...Papasakojau aš situaciją tam žmogui, kuris šiek tiek suteikė info, tai nustebo tokiu įžuliu jos elgesiu, bet prasitarė, kad ji žiauriai daug, masiškai prekiavo "Atlantu", žmogus užsiimdamas šiuo verslu taip pat apie šią veislę nieko nežino ir bandė ieškoti info ir nelabai ką ir rado, tai ir jam įdomu iš kur ji veža šitą "stebūklą"....
Taip, kad panos esame mes tikrai ne vienos, gal tik labai maža dalelė nuo jos nukentėję, nors manęs tai visai neguodžia
Jeigu plačiau, viešai paskleidus šitą informaciją apie šitą apgavikę, atsirastų ženkliai daugiau nukentėjusiųjų ir manyčiau kuo daugiau liudininkų tuo lengviau būtų ją sustabdyti ir paviešinti
O gal net pas ką nors ir užfiksuota yra apie sodinukų įsigijimą pvz. sąskaita, pirkimo sutartis, o gal net pas ką nors nufilmuotas sandoris yra....

Dar sužinojau įdomių naujienų apie tą Dianą, ji pati gyvena Šiauliuose, tačiau Širvintose gyvena jos mama ir ten pas ją ale užsiima sodinukų auginimu, bet tos plantacijos aviečių nuotraukose tikrai ne jos, o paimta iš interneto platybių

Taip, kad panos esame mes tikrai ne vienos, gal tik labai maža dalelė nuo jos nukentėję, nors manęs tai visai neguodžia