Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos-III

QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2006 06 21, 15:57)
Sveikos 4u.gif Nu ir velniski karsciai uzejo toj musu Lietuvelej. Anksciau baisiai nepernesiau karsciu,maniau gal nuo skydliaukes,bet kur ten......skydliauke isoperuota,o karsta lygiai taip pat g.gif Matyt ne nuo to.

Tikrai kad velniški karščiai karsta.gif karsta.gif Aš niekad karščio nemėgau, bet dabar kai skydliaukė labai kvailioja, tai visai prastai... Visa išglebusi, prakaitas kibirais teka... Fu, labai šlykščiai jaučiuosi cry.gif cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Teressa @ 2006 06 20, 11:28)
Laikykis, Hedera
Papildyta:
man cia nelabai senai aptiko cista. tai kaip aiskino daktare, viena is ju atsiradimo priezasciu yra sutrikus hormonu veikla, t.y. skydliauke.
ar jus nei viena  nesat susidurusi su panasia problema?

o kurioje vietoje tau rado?
buvo pas mane krūtinėje, pagerėjo tuomet kai skydliaukės hormonų dozę padidino. šiaip tai kai streikuoja skydliaukė, tai ir su kiaušidėmis prastai. žodžiu, viską išbalansuoja blink.gif

QUOTE(Hedera @ 2006 06 22, 08:09)
Tikrai kad velniški karščiai  karsta.gif karsta.gif  Aš niekad karščio nemėgau, bet dabar kai skydliaukė labai kvailioja, tai visai prastai... Visa išglebusi, prakaitas kibirais teka... Fu, labai šlykščiai jaučiuosi  cry.gif  cry.gif

ojojoi kaip prastai per karščius...

o kaip sekasi toms, kurioms hipo? ar neprireikia dozės didinti?
o kaip su tinimais reikalai? aš tai tokia ištinus pasidariau....kaip kokia kolūkietė su šliurytėm ir laisvais sijonukais begaliu vaikščiot doh.gif doh.gif
ir sakykit, kokių priemonių imatės, kad geriau būtų?
Atsakyti
Aš tai nuo karščių gelbėjuosi taip: namuose - šaltu vandeniu, darbe - drėgnom servetėlėm. Ir dar, kolegė šiandien parodė tokį purškiamą vandenuką, kaip dezodorantas atrodo,tai labai gera kai pasipurški, šaldo odą,ypač gerai naudoti kelionėje, žodžiu kur nėra arti vandens.
O šiaip girdėjau,kad vasarą tiroksino dozę padidina, kai šalta sumažina, bėgsiu pas endokrinologą, gal pareguliuos hormonus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicci @ 2006 06 17, 01:25)
tiesa pasakius, neštumo metu jaučiausi labai gerai, na gal tik dar labiau karšta buvo. O pastojau iš karto, kai tik apsisprendžiau, kad noriu vaikiuko. Vaikiukas nėra irzlus, o ar turi kokių problemų su skydliauke, tai kol kas nežinau. Manau, kad turėtų būti viskas gerai.
Beje, neštumo metu lankiausi pas genetikus, kurie pasakė, kad gerti vaistus nėštumo metu nuo skydliaukės nėra blogai, t.y. vaikiukui pakenkti neturi. Būtų daug bloagiau, jei tų vaistų negerčiau, nes sukilę hormonai, kaip ir sumažėję nėštumą gali labai neigiamai paveikti. Hormonų tyrimus dariausi kiekvieną nėštumo mėnesį ir nuolat bendravau su endokrinologu, kuris sekė eiga ir kontroliavo vaistų dozę.
Po gimdymo kol kas hormonai normos ribose. O dėl savijautos, tai gal tik kartais vėl ta įtampa užpuola, bet šiaip tai neblogai.
Tai kol kas tiek. Jei kas dar domins, klausk

Aciu Vicci, kazkaip nuraminai nestumo klausimu.O tai as kai suzinojau kad man hormonai vel issibalansavo labai pergyvenau... verysad.gif
Beje anksciau klausiau del endokrinologo Kaune tvarkos. Jeigu noriu eiti nemokamai ne i privacia klinika, o tarkim i Klinikas, kokia tvarka, ar labai ilgai reikia kad gautum talona, kol tyrimus padarys? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2006 06 22, 14:54)
Aš tai nuo karščių gelbėjuosi taip: namuose - šaltu vandeniu, darbe - drėgnom servetėlėm. Ir dar, kolegė šiandien parodė tokį purškiamą vandenuką, kaip dezodorantas atrodo,tai labai gera kai pasipurški, šaldo odą,ypač gerai naudoti kelionėje, žodžiu kur nėra arti vandens.
O šiaip girdėjau,kad vasarą tiroksino dozę padidina, kai šalta sumažina, bėgsiu pas endokrinologą, gal pareguliuos hormonus  smile.gif

Beje, gera mintis vesinantis purskaliukas thumbup.gif Gal zinai kaip jis vadinasi, ar kokios firmos ir kur galima isigyti?
Atsakyti

Beje, gera mintis vesinantis purskaliukas thumbup.gif Gal zinai kaip jis vadinasi, ar kokios firmos ir kur galima isigyti?
[/quote]
Pavadinimo nepaziurejau, sake ju keliu rusiu yra, Droge pirko, reiks nueiti paziureti ar pardaveju paklausti.
Atsakyti
sveikos nustate skydliaukes hiper funkcija.
TSH per mazas.Siaip visi simptomai sutampa su sia liga.isskyrus kad viduriai man keiteja o ne laisvi.Ar gali buti taip ar cia dar kita liga kokia prisikabinus?klauikai jauciuosi.del uzkietejusiu viduriu ir vuirskinimas sutrikes visas.nugara skauda galva skauda kaip apsinuduojus pastoviai jauciuosi.
Ar gali buti nuo hyper funkcijos visa tai?
Atsakyti
[quote=inc,2006 06 22, 13:39]
o kurioje vietoje tau rado?
buvo pas mane krūtinėje, pagerėjo tuomet kai skydliaukės hormonų dozę padidino. šiaip tai kai streikuoja skydliaukė, tai ir su kiaušidėmis prastai. žodžiu, viską išbalansuoja blink.gif

[color=blue]ojojoi kaip prastai per karščius...

na man rado desinej kiausidej 4 cm skersmens. Paskyre gydima tokiais homeopatiniais vaistukais, kuriu dar nenusipirkau blush2.gif ir kalio jodida 2 kar per savaite. Siaip juk prie hyper jodo negalima, ber mano endokrinologe sake jei tablete nevirsys paros normos galiu gerti. Juo labiau, kad hormonai jau normos ribose.

Beje merginos, skaiciau toki patarima, gal kas ir zinot, kad prie hyper labai sveika valgyti visokius kopustus: ziedinius, brokolius, briuselio ir paprastus. Taip, kad skanaus:)))
Atsakyti
Gal ir sveika kopustai, bet jeigu ju nesinori tai juk nekisi per prievarta. As tai manau, organizmas pats pasirenka ko jam reikia, tai to tada labai ir norisi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Juratux @ 2006 06 23, 17:41)
Gal ir sveika kopustai, bet jeigu ju nesinori tai juk nekisi per prievarta. As tai manau, organizmas pats pasirenka ko jam reikia, tai to tada labai ir norisi  ax.gif

Sveikos mielosios iki siol as tik skaiciau jusu pasisakymus ,sendien nutariau ir as prie jusu prisijunkti. Esu labai dideliam strese g.gif pries gera menesi isoperavo visa skydliauke sveikata seip sau negana to nueinu pas kazanaviciu sako cia pas tave kaskas yra truputi trumpinsiu zodziu speja kad ataugo as i panika su ta mintim kad blogai isoperavo nors operavo kymantas doh.gif paskambinu jam sako negali buti nei atauge nei palikta sako gali buti randai ar kresuliai suauge su randais zodziu kazanavicius sako kad teks dar karta operuot o kymantas tuo abejoja labai noretusi tiket tuo kuris sako geriau.baigiu isprotet verysad.gif gal kam yra buvus panasi situacija ir ar tiesa kad kazanavicius linkes gazdinti?
Atsakyti
QUOTE(zii @ 2006 06 23, 09:42)
sveikos nustate skydliaukes hiper funkcija.
TSH per mazas.Siaip visi simptomai sutampa su sia liga.isskyrus kad viduriai man keiteja o ne laisvi.Ar gali buti taip ar cia dar kita liga kokia prisikabinus?klauikai jauciuosi.del uzkietejusiu viduriu ir vuirskinimas sutrikes visas.nugara skauda galva skauda kaip apsinuduojus pastoviai jauciuosi.
Ar gali buti nuo hyper funkcijos visa tai?

Labai gali būti. Pas mane irgi hyper. Viduriai tai nelabai kietėja. Bet dėl kitų simptomų, tai skydliaukės sutrikimai visą organizmą ir bet kurį organą gali išbalansuot. Pas mane, pavyzdžiui svoris nekrinta (kaip turėtų būti) o beveik atvirkščiai.
Prie hyperfunkcijos turėtų būti ir energijos perteklius, o aš visa kaip išspausta citrina jaučiuosi verysad.gif
Atsakyti
va va pas mane energija per krastus liejas...plaukuoitumas ne ten kur reikia.Net nzn kaip ica susitvarkyt gqal pades vaistai ir susitvarkys viskas tikiuosi tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(raski @ 2006 06 25, 16:20)
Sveikos mielosios iki siol as tik skaiciau jusu pasisakymus ,sendien nutariau ir as prie jusu prisijunkti. Esu labai dideliam strese g.gif pries gera menesi isoperavo visa skydliauke sveikata seip sau negana to nueinu pas kazanaviciu sako cia pas tave kaskas yra truputi trumpinsiu zodziu speja kad ataugo as i panika su ta mintim kad blogai isoperavo nors operavo kymantas doh.gif paskambinu jam sako negali buti nei atauge nei palikta sako gali buti randai ar kresuliai suauge su randais zodziu kazanavicius sako kad teks dar karta operuot o kymantas tuo abejoja labai noretusi tiket tuo kuris sako geriau.baigiu isprotet verysad.gif gal kam yra buvus panasi situacija ir ar tiesa kad kazanavicius linkes gazdinti?

Sveika 4u.gif Nu aš esu girdėjus, kad Kazanavičius yra linkęs pagąsdinti, nors manęs tai jis tikrai niekuo negasdino g.gif O dėl kokios priežasties tau buvo pašalinta visa skydliaukė?
Atsakyti