Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos-III

o struma ar tai ne skydliaukes liga?
as turejau kazkada struma, dabar paskaicius cia isigandau! g.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2005 06 02, 15:22)
o struma ar tai ne skydliaukes liga?
as turejau kazkada struma, dabar paskaicius cia isigandau! g.gif

ne. struma - tai skydliaukės veiklos sutrikimas. o vėžys - atsiranda guzeliai, juos operuoja ir t.t.
Atsakyti
Na ,mano mamai skydliauke operavo pries 4,5 metu,po operacijos Kaune pasake tipo ,kur buvote anksciau,3-4 stadija.Pavazinejo i Vilniu i jodo terapijas,plius vartojo iv.prieparatus,(cia atskira tema),ir ka ,gyvenam.Aisku sirdis suvaryta,ir siap ligu n,bet veziukas kazkur pasislepe.
Atsakyti
mielosios dabar truputi sunerimavau,gal ir kvailokai skambes,bet pasakykite kurioje vietoje ta skydliauke?nes pas mane kur baigiasi kaklas kaireje puseje po kaulu yra nedidelis guziukas,buvau onkologiniame dare ehoskopija tai sake kad cista,ir ner ko pergyvent,tik man neramu kodel man nedare punkcijos?sako slankiojantis tai nieko baisaus.bet man vistiek neramu.
Atsakyti
Sveikos,

Jau praejo puse metu po jodo proceduru, dabar vaziuoja pasitinkrinti ar neatsinaujino liga. Labiausiai nukamova ne oparacija o jodo proceduros, nes jos labai kenkia organizmui, taip pat svekatai itakos turi hormonu svyravimai.. ir kitos ligos, kurios neturint skydliaukes suaktyvejo:(
Dabar vaziuoja mama pasitikrinti, visi tikimes, kad liga neatsinaujins smile.gif smile.gif smile.gif

Atsakyti
sveikos man kazkos guzas gerklej tai sumazeja tai padideja niekaip negaliu jo nuryti toks jausmas kad skrepliu gerklej pilna buvau pas endochrinologa sake skydliauke padidejus bet ma nuo vaikystes ji padidejus ir taip nebuvo galetu buti auglys ar kas padekit? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(miegapelė @ 2006 03 20, 13:14)
sveikos man kazkos guzas gerklej tai sumazeja tai padideja niekaip negaliu jo nuryti toks jausmas kad skrepliu gerklej pilna buvau pas endochrinologa sake skydliauke padidejus bet ma nuo vaikystes ji padidejus ir taip nebuvo galetu buti auglys  ar kas padekit? verysad.gif

Jei skydiauke padidejus nuo gimimo tai gal nieko? bet manau geriausia kreiptis i daktara, kuris apziures ir jei reikia nukreips tyrimams.
Mano mamai buvo skydliaukeje guzelis, ji isoperavus paaiskejo, kad piktybinis. Bet iki operacijos buvo atlikti tyrimai ir paskui tiktai operuota ir tirta koks tai navikas.
Man atrodo, kad gali buti guzeliu, kurie visai nekensmingi.
Atsakyti
QUOTE(dzestina @ 2006 02 05, 22:02)
nes pas mane kur baigiasi kaklas kaireje puseje po kaulu yra nedidelis guziukas,buvau onkologiniame dare ehoskopija tai sake kad cista

QUOTE(miegapelė @ 2006 03 20, 12:14)
sveikos man kazkos guzas gerklej tai sumazeja tai padideja

Gal pas jus- padidėjęs limfmazgis?
Atsakyti
QUOTE(SaulyteL @ 2006 05 02, 16:38)
Mazgų neturiu biggrin.gif
Ji pas mane hyperaktyvi.... Geriu Propycili, o nuo jo mažėja leukocitai kraujyje... Jau dabar yra 2.3, kai žemutine riba 4. Tai vat dėl to ir rekomenduoja operuotis, bet bandau vaistais gelbėtis... Kaip pasiskaitau, kaip jūs visos po operacijos jaučiatės... tai labai nenoriu išsioperuoti. schmoll.gif

Tai tau pašalins ne visą skydliaukę, o tik jos dalį. Taip dirbtinai padarys eutireozę. Jausies puikiai ir jokių horminų gerti nereiks mirksiukas.gif . Bent pradžiai, o vėliau nežinia kas tai skydliaukei užplauks blink.gif .
Kita išeitis - gerti radioaktyvųjį jodą. Čia geriausiai patarti galėtų Tina. Jos tokia pati diagnozė kaip ir tavoji mirksiukas.gif . Ji jau kuris laikas taip gydosi. Kol kas be didelių rezultatų verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, prisiregistruoju. Tiknoriu pataisyti kazkuria, kad nesigydau radioktyviuoju jodu kolkas aciu Dievui. Man paskirtas mazgo stebejimas, net vaistuku jokiu negeriu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos naujakurės,
Sakyčiau labai greitai mes tuos 50 puslapių prirašėme, tikros šaunuolės.

SaulyteL aš geriu jodą. Pas mane irgi hyper. Jei kas domina, parašysiu.
Atsakyti
oi kiek cia jus visko zinot... Man baisu daros ir kartu norisa kuo greiciau issiaiskint.. Tik kad mano gydytoja atostogauja...
Atsakyti