Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos-III

Ir dar mane domina, kiek pavyzdžiui mokėjote už operaciją? Man tą cistą siūlo operuot... Bent jau aš supratau, kad cistą, o ne pačią skydliaukę unsure.gif
Ir kaunietės pas ką operavotės?

Būčiau dėkinga už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zanetux @ 2006 08 02, 23:13)
o mano TTH buvo <0.02, tai čia skaitosi hipo ar hyper funkcija?
Ir kokios vaistų pasekmės būtų, jei paskirtų - svorio augimas? blink.gif

Sunku pasakyti ar hipo ar hyper, nes nežinau, pagal kokią skalę čia matuota (jų ne viena). Svoris dažniausiai auga tik jei vartoji tiroxiną hipo atveju (ypač jei neatitaikyta norma), hiper atveju, svoris dažniausiai neauga.
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2006 08 03, 00:44)
Sunku pasakyti ar hipo ar hyper, nes nežinau, pagal kokią skalę čia matuota (jų ne viena). Svoris dažniausiai auga tik jei vartoji tiroxiną hipo atveju (ypač jei neatitaikyta norma), hiper atveju, svoris dažniausiai neauga.

net nežinau, atrodo, kad kur norma būna nuo 0,2 iki 4. Nes daktaras sakė, kad būtų blogiau, jei TTH būtų >4.
Dar anksčiau ir FT4 dariausi, tai buvo vos virš normos, t.y. 20 su trupučiu...
Bet man tai nieko nesako visiškai, o gydytojas nelabai šnekus pasitaikė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2006 08 02, 20:20)
Vis tiek nieko nesuprantu. Kažkas geria tyroxiną, kad plonėtų, kažkas nuo jo storėja. Tai kaip veikia šis vaistas. Man irgi gydytojas sakė, kad galiu sustambėt, nes geriu šiek tiek padidintą dozę, nes mūsų ligos atvejku taip reikia. Kol kas didelių pokyčių nepajutau. Aš prieš kelis metus priaugau 6kg ir niekaip neatsikratau jų. O jeigu dar sustorėsiu  blink.gif  blink.gif  doh.gif

Dar kartą pasikartosiu, svoris dažniausiai auga tik jei vartoji tiroxiną hipo atveju (ypač jei neatitaikyta norma), hyper atveju, svoris dažniausiai neauga. Kai sveiki žmonės vartoja tiroxiną, iššaukia būseną, panašią į hiper, todėl dėl padidintų hormonų kiekio krenta svoris. Sakoma, kad tik hormonų reguliavimo metu auga tas svoris, tai jei tau svoris nustojo augti, matyt, dozę jau atitaikė. Tai neturėtų jis augti. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Zanetux @ 2006 08 03, 00:50)
net nežinau, atrodo, kad kur norma būna nuo 0,2 iki 4. Nes daktaras sakė, kad būtų blogiau, jei TTH būtų >4.
Dar anksčiau ir FT4 dariausi, tai buvo vos virš normos, t.y. 20 su trupučiu...
Bet man tai nieko nesako visiškai, o gydytojas nelabai šnekus pasitaikė g.gif

TTH ribos 0.27-4,2; FT4 12-22. Bet kaip bebūtų, gydytojas viską pacientui privalo išaiškinti pagal pacientų teises. Todėl gali reikalauti to, jei gydytojas pamiršta paaiškinti arba keisk gydytoją mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mičiko: 03 rugpjūčio 2006 - 00:03
QUOTE(Mičiko @ 2006 08 02, 23:44)
Svoris dažniausiai auga tik jei vartoji tiroxiną hipo atveju (ypač jei neatitaikyta norma), hiper atveju, svoris dažniausiai neauga.

Siūlau nenusiminti galvojant apie svorio priaugimą, jei geriat tiroksiną hipo atveju. Man jis tikrai neauga. Kartais netgi pakrenta. O turiu tikrai 'riebią' hipoteraozę blink.gif Čia turbūt tikrai priklauso nuo individualaus organizmo...
Atsakyti
Kas sergat autoimunine hipotireoze, ir yra darytas anti TPO, tyrimas, koks buvo jo lygis? pas mane yra 150. normos gerai nezinau, bet atrodo turetu buti maziau 50.?
Atsakyti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2006 08 03, 07:33)
Siūlau nenusiminti galvojant apie svorio priaugimą, jei geriat tiroksiną hipo atveju. Man jis tikrai neauga. Kartais netgi pakrenta. O turiu tikrai 'riebią' hipoteraozę blink.gif Čia turbūt tikrai priklauso nuo individualaus organizmo...

Na taip su tuo svoriu tai tikrai labai individualu. Teoriškai - kuo aktyvesnė skydliaukė tuo graitesnė medžiagų apykaita, taigi svoris turėtų kristi. Bet praktiškai, deja deja. Pas mane jau beveik 4 metai hyperfunkcija, o svoris nekrenta, kartais dar ir priaugu keletą kg.
Taigi ir aš siūlau neimti to labai į galvą, gydytis, labiau mylėti save ir mažiau kreipti dėmesį į tai, ką apie jus galvoja kiti...
Atsakyti
QUOTE(Hedera @ 2006 08 03, 09:36)
Taigi ir aš siūlau neimti to labai į galvą, gydytis, labiau mylėti save ir mažiau kreipti dėmesį į tai, ką apie jus galvoja kiti...

Dėkui už tokią paramą. Šiandien po ilgos pertraukos vėl pradėjau gerti vaistus, taip, kaip liepė šeštadienį gydytojas. Thybon ir tiroxiną. Bet po išgėrimo praėjus 4val kažkaip ėmė delnai prakaituoti, galva apsvaigo, nervuotesnė pasidariau. Ką tai galėtų reikšti? Ar kam nors taip buvo?
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2006 08 03, 11:58)
Dėkui už tokią paramą. Šiandien po ilgos pertraukos vėl pradėjau gerti vaistus, taip, kaip liepė šeštadienį gydytojas. Thybon ir tiroxiną. Bet po išgėrimo praėjus 4val kažkaip ėmė delnai prakaituoti, galva apsvaigo, nervuotesnė pasidariau. Ką tai galėtų reikšti? Ar kam nors taip buvo?

Gal reikėjo pradėti nuo mažesnės dozės ir per kelias dienas palaipsniui ją didinti - organizmui sunku prisitaikyti. Pasak mano gydytojos, taip gali būti ir ji man visada liepia, jei reikia, dozę didinti tik palaipsniui.
Atsakyti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2006 08 03, 14:28)
Gal reikėjo pradėti nuo mažesnės dozės ir per kelias dienas palaipsniui ją didinti - organizmui sunku prisitaikyti. Pasak mano gydytojos, taip gali būti ir ji man visada liepia, jei reikia, dozę didinti tik palaipsniui.

Aš ir pradėjau tik nuo 25. Po 2sav turėsiu 50. O thybon tik ketvirtį tabl. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedera @ 2006 08 03, 09:36)

Hedara, tavo žodžiai auksiniai wub.gif

QUOTE(Mičiko @ 2006 08 03, 12:58)
Bet po išgėrimo praėjus 4val kažkaip ėmė delnai prakaituoti, galva apsvaigo, nervuotesnė pasidariau. Ką tai galėtų reikšti? Ar kam nors taip buvo?

nesinervuok ir mažiau kreipk dėmesį. Vaistus gerk kaip vitaminus savo grožiui bei sveikatai mirksiukas.gif .
Atsakyti
njus va buvau pas Kazanaviciu... skydliauke padidejusi, hormonai ant visiskos ribos... dar turi itarima, kad su vyrysku hormonu kazkas ne taip... bet tik po 3 men galiu ji daryt, nes KT tik neseniai nustojau gert...
antradieni eisiu pas ji, sake gydyma skirs...
bet kaip gydytojas labai malonus zmogus...
Atsakyti