Mergaitės,man labai reikalinga jūsų profesionali pagalba
Pirmiausiai tai turiu prisipažinti,kad apie naminės duonos kepimą neturiu jokio supratimo
Svečiuojantis Lt rugpjūčio mėn,teko paragauti labai man patikusios naminės duonos/ragaišio.Kadangi tai buvo kepta giminaitės,tai paprašiau raugo/mama užsisakė jo taip pat/.labai netrukus ir mes bandėm keptis,deja-nieko nesigavo,tešla nepakilo visiškai,iškepus vidurys buvo žalias.Apkaltinau ka tik nori-netinkama temp.,laikymo sąlygas ir t.t,bet nusprendėm bandyti toliau.Netrukus aš gryžau į Uk,mama liko savuos namuos ir duoneles jau kepėm atskirai.labai apmaudu,bet ir antru bandymu mamai,o man pirmu-nieks nesigavo vėl.Susisiekaiu su recepto autore,viska susitikslinau-ar ner klaidu ir t.t
Todėl atiduodu jusų teismui tiek receptą,tiek eigą-gal jūs čia ką blogo įžvelgsite ir mane paprotinsite.
Beja,prisiskaičius jūsų temose,bandau tą raugą gaivint,manydama,kad jis čia kalčiausias-išėmus iš šaldytuvo,leidau pabūt kamb.temp,tada dadėjau miltų/vandens ir dar medaus šaukštą įmaišiau-blogiau jau vistiek nebebus.Tai visas šitas turinys dabar sau ''burbuliuoja'' šiltai,bet šiandien jau kept reiks.
Taigi,man liepta imti:
stikline kviečių selenų,
stiklinę avižinių dribsnių,
saują kmynų,sauja linu semenu
230gr cukraus,1kg Malsenos 550D kvietiniu miltu
apie 35gr druskos
1litras silto vandens,raugas 3-4 saukstai
Eiga:sausus produktus susimaisyti.I litro talpos inda,isipilti silto vandens,issitirpinti druska,susideti ten pat rauga,ir dapilti silto vandens,kad bendrame kiekyje gautusi 1 litras.si vandeni pilti i miltu/dribsniu misini ir labai gerai ismaisyti.tuomet viska palikti kildinimui 12kai valandu mazdaug 20-25laipsniu temperaturoje.iskilus teslai,pasilikti 3-4saukstus kitiems kartams ir kisti kepti i neikaitinta orkaite mazdaug 1-1:30val.
Atsiprašau labai už tokias ilgas ''litanijas'',bet gal jus ižvelgsite klaidu ir man pranesite.Dekinga is anksto