Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Hippie @ 2013 01 10, 00:30)
O cukriuko nereikia rūgimui paskatinti? cool.gif


į raugą cukraus niekad nededu, visad turiu jį gryną miltai+vanduo

QUOTE(carinjo @ 2013 01 10, 09:33)
10 metu... 16 metu... o as daugiausia...  biggrin.gif  cia gimiau, cia uzaugau... ir iki siol cia gyvenu ir vaikus auginu...  smile.gif


ir aš gimiau ten ir užaugau, bet vėliau pabėgau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 01 07, 15:19)

Ten pagal receptą suprasit-pirma sudėsit viską PIRMAI tešlai (Maišiniui) ir tik TEŠLOS programą spauskit (ar atitinkamą), kibiriuko niekur neišiminėju, palieku duonkepėje, o po 12h taigi reiks pridėt jau ANTROS tešlos (Duonos tešla) ingredientus, taip kad gerai, kad vėl maišys, kildins ir keps (3,20-3,40h programa) 4u.gif


na va, tešla jau duonkepėje, bet turiu įtarimo, kad vėl nesigaus doh.gif raugas per naktį buvo gražiai pakilęs, o va tešla šiandien ne kaip kyla, tuoj duonkepė kept pradės, o tešla daugiausiai per 1 cm pakilo unsure.gif tikiuosi nereiks vėl mano duonai į šiukšlinę keliaut doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2013 01 10, 11:38)
na va, tešla jau duonkepėje, bet turiu įtarimo, kad vėl nesigaus  doh.gif raugas per naktį buvo gražiai pakilęs, o va tešla šiandien ne kaip kyla, tuoj duonkepė kept pradės, o tešla daugiausiai per 1 cm pakilo  unsure.gif tikiuosi nereiks vėl mano duonai į šiukšlinę keliaut  doh.gif
jei kepat su raugu, tai geriausia naudot tešlos maišymo programa, būna kad netgi po šios programos tešla ne iki galo iškyla, tai tiesiog nepakeliant dangčio (nes ten pakankamai šilta) duodat pastovėt su išjungta duonkepė, o kai jau pakankamai pakils, įjungiat kepimo programa ir kepat sau ramiai
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 01 10, 11:31)
jei kepat su raugu, tai geriausia naudot tešlos maišymo programa, būna kad netgi po šios programos tešla ne iki galo iškyla, tai tiesiog nepakeliant dangčio (nes ten pakankamai šilta) duodat pastovėt su išjungta duonkepė, o kai jau pakankamai pakils, įjungiat kepimo programa ir kepat sau ramiai


reikėjo anksčiau paskaityt doh.gif duona neiškilo, bet ir neiškepė. po kepimo programos viduj liko žalia, o viršus šiek tiek sukietėjo, bet garantuotai reikės išmest. net nebežinau ar verta dar kažką bandyt. Aš arba nerandu, arba pas mane nėra atskiros programos kepimui g.gif bandyčiau paruošti tešlą, palikt per naktį pakilt ir tada jau kept, bet kiek suprantu tai visos programos su minkymu.
Turbūt tai jau bus paskutinis mano kepimas su duonkepe biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2013 01 10, 12:43)
reikėjo anksčiau paskaityt  doh.gif duona neiškilo, bet ir neiškepė. po kepimo programos viduj liko žalia, o viršus šiek tiek sukietėjo, bet garantuotai reikės išmest. net nebežinau ar verta dar kažką bandyt. Aš arba nerandu, arba pas mane nėra atskiros programos kepimui  g.gif bandyčiau paruošti tešlą, palikt per naktį pakilt ir tada jau kept, bet kiek suprantu tai visos programos su minkymu.
Turbūt tai jau bus paskutinis mano kepimas su duonkepe  biggrin.gif



kokia duonepe turit? beje, kiek pastebejau, bene pas visu, kurios turi duonepes si programa yra
_ kepimo atskirai
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2013 01 10, 12:43)
reikėjo anksčiau paskaityt  doh.gif duona neiškilo, bet ir neiškepė. po kepimo programos viduj liko žalia, o viršus šiek tiek sukietėjo, bet garantuotai reikės išmest. net nebežinau ar verta dar kažką bandyt. Aš arba nerandu, arba pas mane nėra atskiros programos kepimui  g.gif bandyčiau paruošti tešlą, palikt per naktį pakilt ir tada jau kept, bet kiek suprantu tai visos programos su minkymu.
Turbūt tai jau bus paskutinis mano kepimas su duonkepe  biggrin.gif
turi būt g.gif parašykit modeliuką arba kas ant mygtuku surašyta
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 01 10, 12:02)
turi būt  g.gif parašykit modeliuką arba kas ant mygtuku surašyta

yra funkcija backen, bet instrukcijoj rašoma, kad ji apskrudinimui ir trunka tik 1h, tai kažin tiks kepimui g.gif nes visos kitos su minkymu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2013 01 10, 15:14)
yra funkcija backen, bet instrukcijoj rašoma, kad ji apskrudinimui ir trunka tik 1h, tai kažin tiks kepimui  g.gif nes visos kitos su minkymu  doh.gif
čia ir yra vien kepimas
Atsakyti
ačiū, išbandysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2013 01 10, 15:14)
yra funkcija backen, bet instrukcijoj rašoma, kad ji apskrudinimui ir trunka tik 1h, tai kažin tiks kepimui  g.gif nes visos kitos su minkymu  doh.gif



tai jus uzsistatote tiek kiek reikia kepti laiko, jei pritruksta vis ijungiate is naujo programa
Atsakyti
QUOTE(carinjo @ 2013 01 10, 09:33)
Is malsenos puslapio patarimai: Jei reikia didesnio kiekio raugo
Kad būtų aiškiau, pateiksime pavyzdį.Tarkime, Jūs turite 200 g. raugo. Vieną kartą jį pamaitinsite ir bus 600 g (200 g išrūgusio raugo + 200 g viso grūdo ruginių miltų + 200 g vandens). Raugas pakils per 6-8val., tuomet Jūs vėl jį pamaitinkite lygiom dalim (600g raugo+600 g v.g.miltų+600 g vandens) ir jau turite 1,8kg raugo. Tada pakildykite 6-8 val. ir galite maišyti duoną. Jeigu tiek per mažai, tai dar kartą pamaitinkite lygiom proporcijom (1,8 kg+1.8 kg +1.8 kg) ir turėsite 5,4 kg raugo.

Kad būtų lengviau suprasti pateikiame receptūrą 6 kg duonos kepalui. Tokio svorio duonai reikia iš vakaro užrauginti 1,5 kg viso grūdo ruginių miltų, 1,5 kg raugo ir 1,5 kg vandens. Ryte, raugui pakilus dvigubai į jį supilti: 0,75 kg kvietinių miltų, 0,75 kg ruginių viso grūdo miltų, 100 g druskos, 75 g kmynų, 240 g cukraus, 240 g medaus, 200-400g vandens (masė neturi būti skysta, pilkite po truputi, gal viso kiekio nereikės, masė turi laikyti formą, neišplaukti). Tešlos masę sudėti į formas, kildyti ir kepti.


Vatikano duona arba Hubertas arba Hermanas


Viskas, pamaitinau savo 200g. 100-u gramų ruginių miltų ir tiek pat šilto vandens, lauksiu rytojaus smile.gif

Pagal ingredientus, tai prabangus pyragas turi gautis, reiks pabandyt, labai gražu būtų prieš Kalėdas pasidalint tom likusiom trim dalim raugo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wituxas @ 2013 01 10, 19:49)
tai jus uzsistatote tiek kiek reikia kepti laiko, jei pritruksta vis ijungiate is naujo programa
ne visur galima reguliuot laiką, t.y. po išjungimo reikia laiko duonkepei atvėst, kitaip neįsijungia

Atsakyti