Hippie, atrodo įspūdingai

QUOTE(Hippie @ 2013 01 12, 23:12)
Šiandien iškepiau dvigubą normą duonos ir dvigubą normą pyrago morkinio su bananais, tai tikiuosi užteks savaitei mano chebrytei 

maniškiai mėgsta TIK šviežiai kepta, todėl reikia vos ne kasdien kept, bet dabar tai yra pliusas, namie žymiai šilčiau

QUOTE(nataliuncik @ 2013 01 12, 22:36)
maniškiai mėgsta TIK šviežiai kepta, todėl reikia vos ne kasdien kept, bet dabar tai yra pliusas, namie žymiai šilčiau 

O MB atvirkščiai-pirmą parą net nevalgo šviežios duonos, tik kitą dieną prapjauna. Bet kasdien kepat, šaunuolė, aš tai tinginė, o dar skaičiuoju, kad "pigia" elektra savaitgalį galėčiau pasinaudot

QUOTE(Hippie @ 2013 01 12, 23:10)
O MB atvirkščiai-pirmą parą net nevalgo šviežios duonos, tik kitą dieną prapjauna. Bet kasdien kepat, šaunuolė, aš tai tinginė, o dar skaičiuoju, kad "pigia" elektra savaitgalį galėčiau pasinaudot 

o aš pati tik tos dienos duoną valgau senesnė man neskanu

Bet kasdien nekepu, nes nesuvalgo maniškiai
Aš irgi šiandien prakepiau 2 batonus ir 2 kepaliukus juodos duonos. Savaitei turėtų užtekti. O tos pačios dienos kepimo mums neskani irgi.
QUOTE(Hippie @ 2013 01 13, 00:10)
na ant dujų nėra dvejų tarifų skaitliukų 

QUOTE(keistuole @ 2013 01 13, 00:52)

maniškiai kaip duoniniai, tai pas mus prie visko, pradedant sriuba, baigiant uogiene
rauga gavau is drauges
dedasi i tesla 1kg kvietiniu miltu,100gr aviziniu dribsniu,,1 l.silto vandens,2 sauksteliai druskos,300gr cukraus,as dejau maziau, ir sauja kmynu ,semenu,saulegrazu,kildinau 6val,tesla gaunasi grietines tirstumo. ar cia viskas gerai jusu nuomone man nesigauna,manau reiks rinktis jusiskius receptus cia tokia galybe
dedasi i tesla 1kg kvietiniu miltu,100gr aviziniu dribsniu,,1 l.silto vandens,2 sauksteliai druskos,300gr cukraus,as dejau maziau, ir sauja kmynu ,semenu,saulegrazu,kildinau 6val,tesla gaunasi grietines tirstumo. ar cia viskas gerai jusu nuomone man nesigauna,manau reiks rinktis jusiskius receptus cia tokia galybe
QUOTE(keistuole @ 2013 01 12, 23:52)
Išlepot, tamstyte

QUOTE(Naistė @ 2013 01 13, 00:19)
Aš irgi šiandien prakepiau 2 batonus ir 2 kepaliukus juodos duonos. Savaitei turėtų užtekti. O tos pačios dienos kepimo mums neskani irgi.
Sakai užteks daugiavaikei savaitei?

Gal gali savo kepamo batono receptą įdėt, gal kada reiks pabandyt, kai lauksim svečių, nes ne visiems dar įprastą lašišą su rugine duona valgyt

O batonui turi kvietinį raugą, o ruginei duonai ruginį?
QUOTE(nataliuncik @ 2013 01 13, 11:35)
na ant dujų nėra dvejų tarifų skaitliukų
dingsta traškumas, šviežumas
maniškiai kaip duoniniai, tai pas mus prie visko, pradedant sriuba, baigiant uogiene

Nepasisekė ar tai, kaip tik pasisekė

Aš nemėgstu traškios, o MB palieku puskepį ne šaldytuve, tai jam ji traškia pluta ir lieka. Dar galima nedengt drėgnu rankšluostėliu po kepimo, irgi traškumas ilgiau išliktų.
QUOTE(simh @ 2013 01 13, 12:38)
rauga gavau is drauges
Negaliu patart, su kvietiniu raugu dar nieko nekepiau, nes dar jo nė kart neturėjau

QUOTE(Hippie @ 2013 01 13, 16:55)
Sakai užteks daugiavaikei savaitei?
Nors...kokio svorio tavo "kepaliukai"? Pagal kokį receptą juodą duoną kepi?
Gal gali savo kepamo batono receptą įdėt, gal kada reiks pabandyt, kai lauksim svečių, nes ne visiems dar įprastą lašišą su rugine duona valgyt

Niu, užtenka kažkaip. Juodą valgom tik mudu su SB. Juodą kepu pagal Terros Palangos duonos receptą. Tik kvietinių ir ruginių miltų santyki kaitalioju. Kažkada kepiau ir vien iš ruginių. Kepaliukas apie 800-900 g sveria.
O batonus tai tik vaikams kepu niu ir sumuštiniam su lašiša. Va, pagal šitą:
Kaimiškas batonas
450 gr. miltų
50 ml. vandens
200 ml. pieno
šaukštelis druskos
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai aliejaus
4 gr. sausų mielių
Į šiltą pieną įmaišyti mieles ir cukrų, leisti šiek tiek pastovėti. Vandenį sumaišyti su druska ir aliejumi ir supilti į miltus, pridėti ir mielių mišinį, užminkyti tešlą.
Pastatyti šiltai , kad tešla padvigubėtu. Tai užtrunka apie valandą. Perminkyti tešlą, iškočioti ploną lakštą ir susukti į volelį. Statyti šiltai maždaug 20-čiai minučių.
Įkaitinti orkaitę iki 210 C. Į apatinę lentyną aš statau standartinę skardą pilna vandens.
Kai vanduo įkais virš jo dėti skardą su batonu ir kepti 15 min. Vėliau temperatūrą sumažinti iki 180 C ir išleisti garus, skardą su vandeniu išimti. Kepti dar 20 min.
Tik cukraus dedu dvigubai mažiau ir nežaidžiu su vandeniu orkaitėj. Minkau dvi normas.
Bandžiau kelis kartus baltą duoną su raugu kept, draugė buvo pangranduko davusi, niekas man nesigavo.
o man lyg pagaliau išėjo su duonkepe susidraugauti
na bent jau apsiprasti vienai su kita
išėjo duona tik tada kai pradėjau savu būdu daryt
sumaišiau tešlą taip kaip ir orkaitei- rauga su visais produktais, tada palikau nakčiai stovėti. Ryte kepiau su ta apskrudinimo programa ir iškepė per tą valandą
tik va viršus niekaip neapkepa.... vis lieka šviesus, bet jau susitaikiau su tuo

QUOTE(Naistė @ 2013 01 13, 17:38)
Juodą kepu pagal Terros Palangos duonos receptą. Tik kvietinių ir ruginių miltų santyki kaitalioju. Kažkada kepiau ir vien iš ruginių. Kepaliukas apie 800-900 g sveria.
O batonus kepu pagal šitą:
4 gr. sausų mielių
Tik cukraus dedu dvigubai mažiau ir nežaidžiu su vandeniu orkaitėj. Minkau dvi normas.
O batonus kepu pagal šitą:
4 gr. sausų mielių
O kur jos receptukas?
Aš visai kvietinių miltų ruginei duonai nenaudoju

Kokius miltus batonui, kvietinius? Rupaus malimo kvietinius galiu naudot? Šitą receptuką, kadangi su sausom mielėm, tai or duonkepei išbandyt galima

QUOTE(Rose Prick @ 2013 01 13, 18:38)

Taip dažniausiai geriausiai ir gaunasi geriausiai

QUOTE(Rose Prick @ 2013 01 13, 18:38)
sumaišiau tešlą taip kaip ir orkaitei- rauga su visais produktais, tada palikau nakčiai stovėti. Ryte kepiau su ta apskrudinimo programa ir iškepė per tą valandą
tik va viršus niekaip neapkepa.... vis lieka šviesus, bet jau susitaikiau su tuo 

parasykit savo duonkepes marke, modeli... vis idomu kokia duonkepe neturi kepimo programos...