Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 01 10, 19:11)
ne visur galima reguliuot laiką, t.y. po išjungimo reikia laiko duonkepei atvėst, kitaip neįsijungia

pas mane taip ir yra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2013 01 10, 20:57)
pas mane taip ir yra  doh.gif
pas mane t.p., bet šio laiko pakakdavo iškept iki 1,5kg kepaliuką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 01 10, 18:53)
Viskas, pamaitinau savo 200g. 100-u gramų ruginių miltų ir tiek pat šilto vandens, lauksiu rytojaus smile.gif

Pagal ingredientus, tai prabangus pyragas turi gautis, reiks pabandyt, labai gražu būtų prieš Kalėdas pasidalint tom likusiom trim dalim raugo smile.gif


as vakar gavau raugo sauksta. aciu draugiskai Supermamytei... 4u.gif
vakare pamaitinau ir sian ryte jau buvo puse stiklines... thumbup.gif
vakare jau galesiu uzmaisyti, o ryt kepti duona... valioooooooooo... biggrin.gif

taigi ir pas jus turetu tas raugas "uzkrimsti: ir padvigubeti... lotuliukas.gif

o del pyrago, tai jau uzraugiau... rolleyes.gif jei turit sasaju su naujininkais, ir kas nors gali jums nuvezti i kauna laukneseli, tai galesiu veliau pasidalinti...

Atsakyti
Niu išlipo iš puslitriuko tie mano 400g. raugo, viską sukrapščiau, sumaišiau DVI porcijas duonos, po 12h, ryt-tešlos atidėjimas, likusių ingredientų sudėjimas, minkymas 20min. swoon.gif wub.gif ir kepimas...grįžusiam MB iš Vilniuje vyksiančio XXII http://www.vilnius.l...x.php?588710884 tradiciniio tarptautinio pagarbos bėgimo „Gyvybės ir mirties keliu" namai jau kvepės namine duona thumbup.gif

QUOTE(carinjo @ 2013 01 11, 09:46)
o del pyrago, tai jau uzraugiau...  rolleyes.gif  jei turit sasaju su naujininkais, ir kas nors gali jums nuvezti i kauna laukneseli, tai galesiu veliau pasidalinti...


Kaip miela iš jūsų pusės, bet tie su kuriais susitinku jau išlėkę iš Naujininkų, o kurie likę, tai iki Kauno nenusibrauna smile.gif Teks pačiai kada susimaišyt wink.gif Bet vis tiek ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 01 11, 19:57)
Niu išlipo iš puslitriuko tie mano 400g. raugo, viską sukrapščiau, sumaišiau DVI porcijas duonos, po 12h, ryt-tešlos atidėjimas, likusių ingredientų sudėjimas, minkymas 20min. swoon.gif  wub.gif ir kepimas...grįžusiam MB iš Vilniuje vyksiančio XXII http://www.vilnius.l...x.php?588710884 tradiciniio tarptautinio pagarbos bėgimo „Gyvybės ir mirties keliu" namai jau kvepės namine duona thumbup.gif
Kaip miela iš jūsų pusės, bet tie su kuriais susitinku jau išlėkę iš Naujininkų, o kurie likę, tai iki Kauno nenusibrauna smile.gif Teks pačiai kada susimaišyt wink.gif Bet vis tiek ačiū 4u.gif
tai kitą kartą žinosit mirksiukas.gif
o šiaip, man asmeniškai patogiau raugą laikyt ne stiklainyje, o indelyje pvz. 1,4l su dangčiu, patogu išimt/išmaišyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 01 11, 19:02)
o šiaip, man asmeniškai patogiau raugą laikyt ne stiklainyje, o indelyje pvz. 1,4l su dangčiu, patogu išimt/išmaišyt  ax.gif


Tai, kad man stiklainiuke patogu-nedaug vietos šaldytuve, lengva išplaut, aš ant jo tik uždedu metalinį dangtelį, bet jo neužsuku, tiesiog šįkart nepaskaičiavau kiekio, kitą kartą dvigubą normą darysiu 800ml užsukamame stiklainiuke. O jūs iš ko pagamintame indelyje laikot?
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 01 11, 20:15)
Tai, kad man stiklainiuke patogu-nedaug vietos šaldytuve, lengva išplaut, aš ant jo tik uždedu metalinį dangtelį, bet jo neužsuku, tiesiog šįkart nepaskaičiavau kiekio, kitą kartą dvigubą normą darysiu 800ml užsukamame stiklainiuke. O jūs iš ko pagamintame indelyje laikot?
plastmasiniame, panaudojus į apačią šaldytuvo pastatau ant stiklainiu ir viskas, vietos neužima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 01 11, 19:15)
Tai, kad man stiklainiuke patogu-nedaug vietos šaldytuve, lengva išplaut, aš ant jo tik uždedu metalinį dangtelį, bet jo neužsuku, tiesiog šįkart nepaskaičiavau kiekio, kitą kartą dvigubą normą darysiu 800ml užsukamame stiklainiuke. O jūs iš ko pagamintame indelyje laikot?

Aš irgi laikau stiklainiuke - šaldytuve. Kai prieš kepdama duoną, maitinu raugą - tada jau sumaišau litriniame, kad neliptų lauk. O paskui likutį - į puslitriuką, ir nesandariai uždengus - į stalčiuką šaldytuve.
Atsakyti
kepu orkaitje duonute,bet ji man gaunasi viduje slape,kokia funkcija nustatot orkaite duonos kepimui,ta pprasme virsu ir apacia,ar tik apacia ar su ventiliatoriumi
Atsakyti
Aš kepu tik apačią. Tačiau dažniau, man atrodo, duonos vidus drėgnas, jei ji neiškilusi buvo.
Atsakyti
smile.gif+2013 01 12, 20:12-->
QUOTE(As smile.gif @ 2013 01 12, 20:12)
Tačiau dažniau, man atrodo, duonos vidus drėgnas, jei ji neiškilusi buvo.


drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šiandien iškepiau dvigubą normą duonos ir dvigubą normą pyrago morkinio su bananais, tai tikiuosi užteks savaitei mano chebrytei biggrin.gif

user posted image

QUOTE(simh @ 2013 01 12, 19:41)
kepu orkaitje duonute,bet ji man gaunasi viduje slape,kokia funkcija nustatot orkaite duonos kepimui,ta pprasme virsu ir apacia,ar tik apacia ar su ventiliatoriumi


Aš kepiau 220 laipsnių 15min. ir 180 laipsnių 45min. viršus ir apačia elektrine orkaite. Šiandien bandžiau viršus ir apačia su ventiliatorium, pavyko taip pat puikiai smile.gif Čia ne dėl kepimo greičiausiai 4u.gif

Atsakyti