Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(carinjo @ 2013 01 14, 09:31)
parasykit savo duonkepes marke, modeli... vis idomu kokia duonkepe neturi kepimo programos...  ax.gif

iš Vokietijos parkeliavo Clatronic bba 2605, senesnis modelis, gal todėl neturi g.gif arba aš nerandu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 01 13, 20:22)
Aš visai kvietinių miltų ruginei duonai nenaudoju ax.gif O kam jie, šiaip, dėl skonio, įvairumo? Nuėjau pasvėriau, tai mano viena porcija (de pailgi kepaliukai) 2kg



aš dedu kvietinių, nes maniškiai nelabai nori valgyt grunai ruginės.
O ir pati tešla su kvietiniais miltais man labiau patinka, turi elastingumo, gražesnį kepaliuką gali suformuot, lengviau kyla ir daugiau pakyla.





QUOTE(Hippie @ 2013 01 13, 15:55)
Gal gali savo kepamo batono receptą įdėt, gal kada reiks pabandyt, kai lauksim svečių, nes ne visiems dar įprastą lašišą su rugine duona valgyt smile.gif



batonas labai neblogas va šis

http://www.supermama...?...&p=28083582

nors aš batonų nemėgėja, bet iš visų bandytų maniškiai šitą labiausiai įvertino.

O dėl lašišos, tai nors vyras valgo ir su rugine duona, beš sakė su batonu nepalyginama smile.gif


QUOTE(Hippie @ 2013 01 13, 20:22)
O kur jos receptukas?



http://www.supermama...?...&p=34607585
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 14 sausio 2013 - 10:41
Sveikos. 4u.gif Gal esate kepusios su raugu pyraga, bandeles ar blynus?
Cia tam atvejui, kai nesinori kas 2 savates kepti duona.
Atsakyti
QUOTE(*Pavasare* @ 2013 01 19, 00:36)
Sveikos. 4u.gif Gal esate kepusios su raugu pyraga, bandeles ar blynus?
Cia tam atvejui, kai nesinori kas 2 savates kepti duona.
taip, kepam ax.gif tik pyragams ir bandelėms reikia kvietinio raugo(skaniau), o blynams galima ir kvietinio ir ruginio
Atsakyti
Supelijo mano šaldytuve laikytas raugas... verysad.gif Kas galėjo nutikti? Naudoju jį nuo vasaros, apie 1-2 savaites pralaikydavau lengvai užsuktu dangteliu šaldytuve, ir va - supelijo... Kas galėjo nutikti? g.gif
Teks auginti naują, o duonos kepimą atidėti savaitei doh.gif
Atsakyti
Gal galit pasidalint kepamų blynų receptuku (su ruginiu raugu)? 4u.gif

QUOTE(Miaška @ 2013 01 19, 16:29)
Supelijo mano šaldytuve laikytas raugas... verysad.gif  Kas galėjo nutikti? Naudoju jį nuo vasaros, apie 1-2 savaites pralaikydavau lengvai užsuktu dangteliu šaldytuve, ir va - supelijo... Kas galėjo nutikti? g.gif
Teks auginti naują, o duonos kepimą atidėti savaitei doh.gif


Pasakysiu kaip paslaptį, kad ir man kartą taip buvo nutikę topsecret.gif , bet...man labai reikėjo duonos, tai gražiai nuėmiau tą sluoksnelį, kuriame mačiau pelėsiuką ir sunaudojau blush2.gif , viskas suveikė puikiai-pakilo, jokio kitokio/įtartino kvapo ir skonio nei aš nei kas kitas nepajutom.A š tąkart pasidariau išvadą, kad gal stiklainiukas buvo nepakankamai "sterilus" g.gif , nors iš to raugo padarytos pirmos tešlos atsidėjau kitam kartui, bet kitą kartą jau buvo be jokio pelėsio, rūgimo kvapas wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 01 19, 17:38)
Gal galit pasidalint kepamų blynų receptuku (su ruginiu raugu)? 4u.gif



Nataliunciko blynai su raugu
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 01 14, 10:40)


Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 01 19, 17:38)
...nors iš to raugo padarytos pirmos tešlos atsidėjau kitam kartui, bet kitą kartą jau buvo be jokio pelėsio, rūgimo kvapas wub.gif

O aš, tūndra, jau išpyliau lauk... doh.gif Nors dukra irgi siūlė, gal gražiai nugriebt... Nu tūndra visiška, dabar teks naują augintis doh.gif
Atsakyti
ech... griztu vel po savaites. Ana savaite po ilgo kildinimo, sekmingai duonyte su raugu pakilo, iskepe ir lux!
Sia sav vel beda, rugimas jauciasi, uzminkyta tesla rugsti pasidare, o kilimo jokio? Imanoma dar ka nors pakeisti, ar pilti viska lauk, net elektros nebegadinant.
Minkiau plikyta kvietine duona.
verysad.gif mastau, o jeigu perminkyti? virtos bulves ideti, dar ko nors?

Aciu, mergaites 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juracka @ 2013 01 21, 11:58)
Sia sav vel beda, rugimas jauciasi, uzminkyta tesla rugsti pasidare, o kilimo jokio? Imanoma dar ka nors pakeisti, ar pilti viska lauk, net elektros nebegadinant.
Minkiau plikyta kvietine duona.

Pabandykit perminkyti/perlankstyti. Plikyta duona sunkiau kyla, reikia kylant kartais (kas ~50 min.) ją patampyt, perlenkti kelis kartus.
Vakar bandžiau eilinį kartą išgauti kuo tobulesnę, panašesnę duoną į "palangą". Sudėty buvo plikytų kvietinių miltų, tai taip pat iš pradžių sunkiai kilo. Po to įkurdinau arčiau radiatoriaus, tai procesas pagreitėjo. Bet norimo skonio taip ir negavau.
Gal kas žinote kokį receptuką, kuris būtų kuo panašesnis į mūsų vaikystės "palangą". Ar namų sąlygomis tai misija neįmanoma ?
Dar klausimas : ar paruošus ruginį raugą kilimui, jo paviršių reikia sulyginti? Man bekildinant raugą paviršius apdžiūna, užsideda tokia plutelė. O gal dar kitaip reikia elgtis ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sivita: 21 sausio 2013 - 12:54
šiandien ir aš užsimaniau naminės duonelės išsikepti - labai mėgstame prancūzišką bagetę . O čia labai mažai darbo - vos per 5 min. tešla užmaišoma ir jokio tešlos minkymo ! thumbup.gif

Magiška prancūziška bagetė (be tešlos minkymo)

user posted image

user posted image

user posted image


Reikės:


* 375 g miltų ( paprastų)
* 12 g šviežių mielių
* 8 g druskos
* 300 ml šilto vandens


Gaminimo eiga:

Kildinimo inde šlakelyje šilto vandens ištirpinti šviežias mieles, supilti likusį vandenį.
Suberti druską bei miltus ir mediniu šaukštu nepersistengiant išmaišyti tešlą.
Kildinimo indą su tešla uždengti švariu rankšluosčiu ir pastatyti šiltoje vietoje (palikau orkaitėje su įjungta šviesa) 1,5 val. iki tešla bent jau dvigubai pakils.
Tešlos paviršių galima lengvai pabarstyti miltais, kad iškilusi tešla nepriliptų prie rankšluosčio wink.gif
Iškilusią tešlą perdėti ant gerai miltais pabarstyto paviršiaus, padalinti į 2 ar daugiau dalių.
Padalintas tešlos dalis sudėti į kepimo skardą, 2 ar 3 kartus įkirpti jų paviršių.
Įkaitinti orkaitę iki 200- 240°C karščio.
Orkaitės apačioje pastatyti gilią skardą (indą) su vandeniu.
Tada pastatyti kepimo skardą (čia virš indo su vandeniu) su bagečių tešla.
Kepti 25-30 min. iki bagečių paviršius apskrus ir taps tvirtas.
Garai, kylantys iš po kepimo skarda esančio indo su vandeniu, padeda susiformuoti dailiai bagečių plutelei.
Karts nuo karto užmeskite akį, ar nereikia papildyti vandens inde. wink.gif


Skanaus mirksiukas.gif

Atsakyti