Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Hippie, atrodo įspūdingai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 01 12, 23:12)
Šiandien iškepiau dvigubą normą duonos ir dvigubą normą pyrago morkinio su bananais, tai tikiuosi užteks savaitei mano chebrytei biggrin.gif

thumbup.gif įspūdinga

maniškiai mėgsta TIK šviežiai kepta, todėl reikia vos ne kasdien kept, bet dabar tai yra pliusas, namie žymiai šilčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 01 12, 22:36)
maniškiai mėgsta TIK šviežiai kepta, todėl reikia vos ne kasdien kept, bet dabar tai yra pliusas, namie žymiai šilčiau  biggrin.gif


O MB atvirkščiai-pirmą parą net nevalgo šviežios duonos, tik kitą dieną prapjauna. Bet kasdien kepat, šaunuolė, aš tai tinginė, o dar skaičiuoju, kad "pigia" elektra savaitgalį galėčiau pasinaudot rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 01 12, 23:10)
O MB atvirkščiai-pirmą parą net nevalgo šviežios duonos, tik kitą dieną prapjauna. Bet kasdien kepat, šaunuolė, aš tai tinginė, o dar skaičiuoju, kad "pigia" elektra savaitgalį galėčiau pasinaudot rolleyes.gif


o aš pati tik tos dienos duoną valgau senesnė man neskanu biggrin.gif
Bet kasdien nekepu, nes nesuvalgo maniškiai
Atsakyti
Aš irgi šiandien prakepiau 2 batonus ir 2 kepaliukus juodos duonos. Savaitei turėtų užtekti. O tos pačios dienos kepimo mums neskani irgi.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 01 13, 00:10)
O MB atvirkščiai-pirmą parą net nevalgo šviežios duonos, tik kitą dieną prapjauna. Bet kasdien kepat, šaunuolė, aš tai tinginė, o dar skaičiuoju, kad "pigia" elektra savaitgalį galėčiau pasinaudot rolleyes.gif
na ant dujų nėra dvejų tarifų skaitliukų biggrin.gif


QUOTE(keistuole @ 2013 01 13, 00:52)
o aš pati tik tos dienos duoną valgau senesnė man neskanu  biggrin.gif
Bet kasdien nekepu, nes nesuvalgo maniškiai
drinks_cheers.gif dingsta traškumas, šviežumas blush2.gif
maniškiai kaip duoniniai, tai pas mus prie visko, pradedant sriuba, baigiant uogiene
Atsakyti
rauga gavau is drauges
dedasi i tesla 1kg kvietiniu miltu,100gr aviziniu dribsniu,,1 l.silto vandens,2 sauksteliai druskos,300gr cukraus,as dejau maziau, ir sauja kmynu ,semenu,saulegrazu,kildinau 6val,tesla gaunasi grietines tirstumo. ar cia viskas gerai jusu nuomone man nesigauna,manau reiks rinktis jusiskius receptus cia tokia galybe
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 01 12, 23:52)
o aš pati tik tos dienos duoną valgau senesnė man neskanu 


Išlepot, tamstyte biggrin.gif Bet nelabai skrandžiui sveika šviežiai kepta duona. Net ir ne šviežiai keptą rekomenduoja paskrudint ar šiaip padžiūvusią kiek kramtyt. Pastarojo patarimo, tai nesilaikom kol ne badas, bet kaip minėjau pradedam valgyt antrą dieną, o ir paskrudint nevengiam smile.gif

QUOTE(Naistė @ 2013 01 13, 00:19)
Aš irgi šiandien prakepiau 2 batonus ir 2 kepaliukus juodos duonos. Savaitei turėtų užtekti. O tos pačios dienos kepimo mums neskani irgi.


Sakai užteks daugiavaikei savaitei? biggrin.gif Nors...kokio svorio tavo "kepaliukai"? Pagal kokį receptą juodą duoną kepi?

Gal gali savo kepamo batono receptą įdėt, gal kada reiks pabandyt, kai lauksim svečių, nes ne visiems dar įprastą lašišą su rugine duona valgyt smile.gif

O batonui turi kvietinį raugą, o ruginei duonai ruginį?

QUOTE(nataliuncik @ 2013 01 13, 11:35)
na ant dujų nėra dvejų tarifų skaitliukų  biggrin.gif

drinks_cheers.gif dingsta traškumas, šviežumas  blush2.gif
maniškiai kaip duoniniai, tai pas mus prie visko, pradedant sriuba, baigiant uogiene


Nepasisekė ar tai, kaip tik pasisekė biggrin.gif

Aš nemėgstu traškios, o MB palieku puskepį ne šaldytuve, tai jam ji traškia pluta ir lieka. Dar galima nedengt drėgnu rankšluostėliu po kepimo, irgi traškumas ilgiau išliktų.

QUOTE(simh @ 2013 01 13, 12:38)
rauga gavau is drauges
dedasi i tesla 1kg kvietiniu miltu,100gr aviziniu dribsniu,,1 l.silto vandens,2 sauksteliai druskos,300gr cukraus,as dejau maziau, ir sauja kmynu ,semenu,saulegrazu,kildinau 6val,tesla gaunasi grietines tirstumo. ar cia viskas gerai jusu nuomone man nesigauna,manau reiks rinktis jusiskius receptus cia tokia galybe


Negaliu patart, su kvietiniu raugu dar nieko nekepiau, nes dar jo nė kart neturėjau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hippie: 13 sausio 2013 - 15:57
QUOTE(Hippie @ 2013 01 13, 16:55)
Sakai užteks daugiavaikei savaitei?  biggrin.gif Nors...kokio svorio tavo "kepaliukai"? Pagal kokį receptą juodą duoną kepi?

Gal gali savo kepamo batono receptą įdėt, gal kada reiks pabandyt, kai lauksim svečių, nes ne visiems dar įprastą lašišą su rugine duona valgyt smile.gif

O batonui turi kvietinį raugą, o ruginei duonai ruginį?



Niu, užtenka kažkaip. Juodą valgom tik mudu su SB. Juodą kepu pagal Terros Palangos duonos receptą. Tik kvietinių ir ruginių miltų santyki kaitalioju. Kažkada kepiau ir vien iš ruginių. Kepaliukas apie 800-900 g sveria.

O batonus tai tik vaikams kepu niu ir sumuštiniam su lašiša. Va, pagal šitą:
Kaimiškas batonas
450 gr. miltų
50 ml. vandens
200 ml. pieno
šaukštelis druskos
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai aliejaus
4 gr. sausų mielių

Į šiltą pieną įmaišyti mieles ir cukrų, leisti šiek tiek pastovėti. Vandenį sumaišyti su druska ir aliejumi ir supilti į miltus, pridėti ir mielių mišinį, užminkyti tešlą.
Pastatyti šiltai , kad tešla padvigubėtu. Tai užtrunka apie valandą. Perminkyti tešlą, iškočioti ploną lakštą ir susukti į volelį. Statyti šiltai maždaug 20-čiai minučių.
Įkaitinti orkaitę iki 210 C. Į apatinę lentyną aš statau standartinę skardą pilna vandens.
Kai vanduo įkais virš jo dėti skardą su batonu ir kepti 15 min. Vėliau temperatūrą sumažinti iki 180 C ir išleisti garus, skardą su vandeniu išimti. Kepti dar 20 min.

Tik cukraus dedu dvigubai mažiau ir nežaidžiu su vandeniu orkaitėj. Minkau dvi normas.

Bandžiau kelis kartus baltą duoną su raugu kept, draugė buvo pangranduko davusi, niekas man nesigavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naistė: 13 sausio 2013 - 17:40
o man lyg pagaliau išėjo su duonkepe susidraugauti blush2.gif na bent jau apsiprasti vienai su kita lotuliukas.gif išėjo duona tik tada kai pradėjau savu būdu daryt biggrin.gif sumaišiau tešlą taip kaip ir orkaitei- rauga su visais produktais, tada palikau nakčiai stovėti. Ryte kepiau su ta apskrudinimo programa ir iškepė per tą valandą ax.gif tik va viršus niekaip neapkepa.... vis lieka šviesus, bet jau susitaikiau su tuo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Naistė @ 2013 01 13, 17:38)
Juodą kepu pagal Terros Palangos duonos receptą. Tik kvietinių ir ruginių miltų santyki kaitalioju. Kažkada kepiau ir vien iš ruginių. Kepaliukas apie 800-900 g sveria.

O batonus kepu pagal šitą:
4 gr. sausų mielių
Tik cukraus dedu dvigubai mažiau ir nežaidžiu su vandeniu orkaitėj. Minkau dvi normas.


O kur jos receptukas?
Aš visai kvietinių miltų ruginei duonai nenaudoju ax.gif O kam jie, šiaip, dėl skonio, įvairumo? Nuėjau pasvėriau, tai mano viena porcija (de pailgi kepaliukai) 2kg

Kokius miltus batonui, kvietinius? Rupaus malimo kvietinius galiu naudot? Šitą receptuką, kadangi su sausom mielėm, tai or duonkepei išbandyt galima thumbup.gif

QUOTE(Rose Prick @ 2013 01 13, 18:38)
o man lyg pagaliau išėjo su duonkepe susidraugauti  blush2.gif na bent jau apsiprasti vienai su kita  lotuliukas.gif išėjo duona tik tada kai pradėjau savu būdu daryt biggrin.gif


Taip dažniausiai geriausiai ir gaunasi geriausiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2013 01 13, 18:38)
o man lyg pagaliau išėjo su duonkepe susidraugauti  blush2.gif na bent jau apsiprasti vienai su kita  lotuliukas.gif išėjo duona tik tada kai pradėjau savu būdu daryt biggrin.gif sumaišiau tešlą taip kaip ir orkaitei- rauga su visais produktais, tada palikau nakčiai stovėti. Ryte kepiau su ta apskrudinimo programa ir iškepė per tą valandą  ax.gif tik va viršus niekaip neapkepa.... vis lieka šviesus, bet jau susitaikiau su tuo  biggrin.gif


parasykit savo duonkepes marke, modeli... vis idomu kokia duonkepe neturi kepimo programos... ax.gif
Atsakyti