Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
sveikos,

susiduriua su beda, turiu duonkepe moulinex, na nesenai dovanu gavau, pirmus 3 kart nuona iskepe idealiai, o dabar nezinau, nebepakyla, viska darau kaip cerepte jau nebezinau, gal cia mieles kaltos? ar miltus ne tuos imu, as vokietijoj gyvenu tai sunkoka man cia ir isirinkti tiksliai ko reikia na bet juk negali duona nepakilti beveik, arba sukritus buti, suprasciau jei recepto butu nesilaikoma, zodziu baigiu prarast vilti naudotis duonkepe nes vis kazkas negerai
Atsakyti
QUOTE(Cit @ 2013 02 04, 01:59)
sveikos,

susiduriua su beda, turiu duonkepe moulinex, na nesenai dovanu gavau, pirmus 3 kart nuona iskepe idealiai, o dabar nezinau, nebepakyla, viska darau kaip cerepte jau nebezinau, gal cia mieles kaltos? ar miltus ne tuos imu, as vokietijoj gyvenu tai sunkoka man cia ir isirinkti tiksliai ko reikia  na bet juk negali duona nepakilti beveik, arba sukritus buti, suprasciau jei recepto butu nesilaikoma, zodziu baigiu prarast vilti naudotis duonkepe    nes vis kazkas negerai
pabandykit mielės pakeist, gal sugedo arba per karštu vandeniu užpilat
Atsakyti
Sveikos kepejėlės 4u.gif

-----------------------------------






 ! 
scorpionea, Kulinariname skyrelyje  DRAUDŽIAMI  skelbimai ! Skaitykite taisykles !


moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 05 vasario 2013 - 07:47
Sveikos kepejos,

norejau profu patarimo, kuriuos ruginius miltus rekomenduosite ruginei duonelei ir raugui? nes parduotuvej paziurejau pasirinkimas nemazas o kainos tpokios skirtingos.. Apsipirkineju maximoj, taj geriausiai is ju asortimento..

Is anksto dekui uz rekomendacijas1
Atsakyti
QUOTE(Kristinutia @ 2013 02 05, 10:47)
Sveikos kepejos,

norejau profu patarimo, kuriuos ruginius miltus rekomenduosite ruginei duonelei ir raugui? nes parduotuvej paziurejau pasirinkimas nemazas o kainos tpokios skirtingos.. Apsipirkineju maximoj, taj geriausiai is ju asortimento..

Is anksto dekui uz rekomendacijas1


Pasigaminau ruginį raugą ir sėkmingai kepu iš pigiausių ruginių rupaus malimo miltų wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristinutia @ 2013 02 05, 10:47)
Sveikos kepejos,

norejau profu patarimo, kuriuos ruginius miltus rekomenduosite ruginei duonelei ir raugui? nes parduotuvej paziurejau pasirinkimas nemazas o kainos tpokios skirtingos.. Apsipirkineju maximoj, taj geriausiai is ju asortimento..

Is anksto dekui uz rekomendacijas1


raugui geriau rupesni.
O šiaip man duonai labiau patinka kiek smulkesnio malimo, bet maximoj vien rupaus.
Nežinau, kokį jūs ten asortimentą ruginių miltų matot, bet nieko skirtingo nėra apart skirtingų fabrikų ir kokie vieni pavadinti ekologiškais ir kosmine kaina.
Atsakyti
Jau kurį laiką norėjau išsikepti naminės duonos, todėl pabandymui susiradau patį paprasčiausią duonos receptą. Kaip pirmam kartui gavosi tikrai neblogai. Jaučiu, kad užsivedžiau ir dabar norėsiu išmėginti ir kitus receptus smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cuaren: 05 vasario 2013 - 19:44
QUOTE(Cuaren @ 2013 02 05, 19:43)
Jau kurį laiką norėjau išsikepti naminės duonos, todėl pabandymui susiradau patį paprasčiausią duonos receptą. Kaip pirmam kartui gavosi tikrai neblogai. 

Prašau plačiau papasakokit apie savo duonelę. Ar tai su raugu, ar su mielėm ? Kvietinė ? Koks receptas ?
Atsakyti
QUOTE(Kristinutia @ 2013 02 05, 11:47)
Sveikos kepejos,

norejau profu patarimo, kuriuos ruginius miltus rekomenduosite ruginei duonelei ir raugui? nes parduotuvej paziurejau pasirinkimas nemazas o kainos tpokios skirtingos.. Apsipirkineju maximoj, taj geriausiai is ju asortimento..

Is anksto dekui uz rekomendacijas1


raugui naudoju rupius ruginius Kauno grūdų, o tešlai - Ustukių malūno ruginius. 4u.gif
Atsakyti
sveikos, pasirodo pas mane vertimo klaida, lietuviskuose duonos receptuose sumaisyti kiekiai knyguteje doh.gif dasuto vakar paziureti lenkiska vertima ir iskepiau duonyte pagal ten pateikta recepta ir isejo super thumbup.gif dabar tikiuos perskaicius temas pameginsiu ir ne duonkepeje kepama duonyte iskepti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 02 06, 11:07)
Prašau plačiau papasakokit apie savo duonelę. Ar tai su raugu, ar su mielėm ? Kvietinė ? Koks receptas ?

Rašau receptą:

500g. rupių kvietinių miltų
300ml šilto vandens
šaukštelis druskos
po šaukštelį kmynų ir kalendros
20g. šlapių mielių
2 šaukštai aliejaus
šaukštelis cukraus

Eiga:
Šiltame vandenyje ištirpinti cukrų ir mieles. Palaukti, kol iškils.
Kitame inde sumaišome miltus, druską, kmynus ir kalendrą. Dedame du šaukštus aliejaus ir supilame vandenyje ištirpintą cukrų su mielėmis. Gerai išminkyti tešlą ir palikti uždengus, šiltai 45 min. kilti. Iš iškilusios tešlos padaryti duonos kepaliuką, dėti į skardą. Uždengus duoną, palaikyti šiltai dar 30 min. Prieš kepant, duoną ištepti plaktu kiaušiniu ir pabarstyti kmynais. Įkaitintoje, 200° orkaitėje kepti 40 min.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 02 05, 16:30)
bet maximoj vien rupaus.
Nežinau, kokį jūs ten asortimentą ruginių miltų matot, bet nieko skirtingo nėra apart skirtingų fabrikų

Toks ir asortimentas: Kauno grūdų ir Malsenos. Atrodo turėtų būti vienodi. Bet iš Kauno grūdų gaunasi normali tešla, o iš Malsenos kaip molis. Įdomu koks skirtumas?
Atsakyti