sveikos,
susiduriua su beda, turiu duonkepe moulinex, na nesenai dovanu gavau, pirmus 3 kart nuona iskepe idealiai, o dabar nezinau, nebepakyla, viska darau kaip cerepte jau nebezinau, gal cia mieles kaltos? ar miltus ne tuos imu, as vokietijoj gyvenu tai sunkoka man cia ir isirinkti tiksliai ko reikia na bet juk negali duona nepakilti beveik, arba sukritus buti, suprasciau jei recepto butu nesilaikoma, zodziu baigiu prarast vilti naudotis duonkepe nes vis kazkas negerai
QUOTE(Cit @ 2013 02 04, 01:59)
sveikos,
susiduriua su beda, turiu duonkepe moulinex, na nesenai dovanu gavau, pirmus 3 kart nuona iskepe idealiai, o dabar nezinau, nebepakyla, viska darau kaip cerepte jau nebezinau, gal cia mieles kaltos? ar miltus ne tuos imu, as vokietijoj gyvenu tai sunkoka man cia ir isirinkti tiksliai ko reikia na bet juk negali duona nepakilti beveik, arba sukritus buti, suprasciau jei recepto butu nesilaikoma, zodziu baigiu prarast vilti naudotis duonkepe nes vis kazkas negerai
pabandykit mielės pakeist, gal sugedo arba per karštu vandeniu užpilat susiduriua su beda, turiu duonkepe moulinex, na nesenai dovanu gavau, pirmus 3 kart nuona iskepe idealiai, o dabar nezinau, nebepakyla, viska darau kaip cerepte jau nebezinau, gal cia mieles kaltos? ar miltus ne tuos imu, as vokietijoj gyvenu tai sunkoka man cia ir isirinkti tiksliai ko reikia na bet juk negali duona nepakilti beveik, arba sukritus buti, suprasciau jei recepto butu nesilaikoma, zodziu baigiu prarast vilti naudotis duonkepe nes vis kazkas negerai
Sveikos kepejėlės
-----------------------------------

-----------------------------------
! | scorpionea, Kulinariname skyrelyje DRAUDŽIAMI skelbimai ! Skaitykite taisykles ! |
moderatorė irmulia
QUOTE(Kristinutia @ 2013 02 05, 10:47)
Sveikos kepejos,
norejau profu patarimo, kuriuos ruginius miltus rekomenduosite ruginei duonelei ir raugui? nes parduotuvej paziurejau pasirinkimas nemazas o kainos tpokios skirtingos.. Apsipirkineju maximoj, taj geriausiai is ju asortimento..
Is anksto dekui uz rekomendacijas1
norejau profu patarimo, kuriuos ruginius miltus rekomenduosite ruginei duonelei ir raugui? nes parduotuvej paziurejau pasirinkimas nemazas o kainos tpokios skirtingos.. Apsipirkineju maximoj, taj geriausiai is ju asortimento..
Is anksto dekui uz rekomendacijas1
Pasigaminau ruginį raugą ir sėkmingai kepu iš pigiausių ruginių rupaus malimo miltų


QUOTE(Kristinutia @ 2013 02 05, 10:47)
Sveikos kepejos,
norejau profu patarimo, kuriuos ruginius miltus rekomenduosite ruginei duonelei ir raugui? nes parduotuvej paziurejau pasirinkimas nemazas o kainos tpokios skirtingos.. Apsipirkineju maximoj, taj geriausiai is ju asortimento..
Is anksto dekui uz rekomendacijas1
norejau profu patarimo, kuriuos ruginius miltus rekomenduosite ruginei duonelei ir raugui? nes parduotuvej paziurejau pasirinkimas nemazas o kainos tpokios skirtingos.. Apsipirkineju maximoj, taj geriausiai is ju asortimento..
Is anksto dekui uz rekomendacijas1
raugui geriau rupesni.
O šiaip man duonai labiau patinka kiek smulkesnio malimo, bet maximoj vien rupaus.
Nežinau, kokį jūs ten asortimentą ruginių miltų matot, bet nieko skirtingo nėra apart skirtingų fabrikų ir kokie vieni pavadinti ekologiškais ir kosmine kaina.
Jau kurį laiką norėjau išsikepti naminės duonos, todėl pabandymui susiradau patį paprasčiausią duonos receptą. Kaip pirmam kartui gavosi tikrai neblogai. Jaučiu, kad užsivedžiau ir dabar norėsiu išmėginti ir kitus receptus

QUOTE(Cuaren @ 2013 02 05, 19:43)
Jau kurį laiką norėjau išsikepti naminės duonos, todėl pabandymui susiradau patį paprasčiausią duonos receptą. Kaip pirmam kartui gavosi tikrai neblogai.
Prašau plačiau papasakokit apie savo duonelę. Ar tai su raugu, ar su mielėm ? Kvietinė ? Koks receptas ?
QUOTE(Kristinutia @ 2013 02 05, 11:47)
Sveikos kepejos,
norejau profu patarimo, kuriuos ruginius miltus rekomenduosite ruginei duonelei ir raugui? nes parduotuvej paziurejau pasirinkimas nemazas o kainos tpokios skirtingos.. Apsipirkineju maximoj, taj geriausiai is ju asortimento..
Is anksto dekui uz rekomendacijas1
norejau profu patarimo, kuriuos ruginius miltus rekomenduosite ruginei duonelei ir raugui? nes parduotuvej paziurejau pasirinkimas nemazas o kainos tpokios skirtingos.. Apsipirkineju maximoj, taj geriausiai is ju asortimento..
Is anksto dekui uz rekomendacijas1
raugui naudoju rupius ruginius Kauno grūdų, o tešlai - Ustukių malūno ruginius.

sveikos, pasirodo pas mane vertimo klaida, lietuviskuose duonos receptuose sumaisyti kiekiai knyguteje
dasuto vakar paziureti lenkiska vertima ir iskepiau duonyte pagal ten pateikta recepta ir isejo super
dabar tikiuos perskaicius temas pameginsiu ir ne duonkepeje kepama duonyte iskepti



QUOTE(sivita @ 2013 02 06, 11:07)
Prašau plačiau papasakokit apie savo duonelę. Ar tai su raugu, ar su mielėm ? Kvietinė ? Koks receptas ?
Rašau receptą:
500g. rupių kvietinių miltų
300ml šilto vandens
šaukštelis druskos
po šaukštelį kmynų ir kalendros
20g. šlapių mielių
2 šaukštai aliejaus
šaukštelis cukraus
Eiga:
Šiltame vandenyje ištirpinti cukrų ir mieles. Palaukti, kol iškils.
Kitame inde sumaišome miltus, druską, kmynus ir kalendrą. Dedame du šaukštus aliejaus ir supilame vandenyje ištirpintą cukrų su mielėmis. Gerai išminkyti tešlą ir palikti uždengus, šiltai 45 min. kilti. Iš iškilusios tešlos padaryti duonos kepaliuką, dėti į skardą. Uždengus duoną, palaikyti šiltai dar 30 min. Prieš kepant, duoną ištepti plaktu kiaušiniu ir pabarstyti kmynais. Įkaitintoje, 200° orkaitėje kepti 40 min.
QUOTE(keistuole @ 2013 02 05, 16:30)
bet maximoj vien rupaus.
Nežinau, kokį jūs ten asortimentą ruginių miltų matot, bet nieko skirtingo nėra apart skirtingų fabrikų
Nežinau, kokį jūs ten asortimentą ruginių miltų matot, bet nieko skirtingo nėra apart skirtingų fabrikų
Toks ir asortimentas: Kauno grūdų ir Malsenos. Atrodo turėtų būti vienodi. Bet iš Kauno grūdų gaunasi normali tešla, o iš Malsenos kaip molis. Įdomu koks skirtumas?