Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Mylia @ 2013 01 29, 18:11)
Labas, kepėjos smile.gif

bandau beveik pirmą kartą pasigaminti pati raugą ir iškilo klausimų. Pirmą kartą raugas nesigavo, bet dabar manau, kad buvo per skystas. Dabar darau pagal duotą Teros recepta. Pirmą dieną raugas pasibusbuliavo, pakilo, buvo viskas gerai. Antrą dieną pamaitinus pirmąkart irgi pafvigubėjo, buvo purus pilnas burbuliukų, na irgi mano supratimu, geras. O šianden pamaitinus antrą kartą jau kelios valandos stovi vietoj: nei burbuliukų, nei kilimo, žodžiu tyla... tai ar čia jau panikuot ar dar situaciją pasitaisys, ar visgi taip turi būti? Būčiau labai dėkinga už patarimus smile.gif

Man lygiai lygiai taip pat viskas darėsi biggrin.gif Supelijo senasis raugas, tai pasidariau naują smile.gif
Ramiai, be panikos, bus geras - va, savaitgalį jau kepiau duoną, net nepridėjau mielių, kaip rekomenduoja pirmą kartą, ir tešla puikiai minkėsi, pukšėdama, ir duonytė graži gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymus. Tai jei tas raugas ir nekils, jo neismesti, o vis tiek maitinti toliau ir tada su tokiu neiskilusiu bandyti kepti?
Zodziu dabar nelabai suprantu, ar geras raugas tik tas, kuris purus, iskiles ir pilnas burbuliuku ar nebutinai? Ot tai ilindau i duonos kepimo dziungles biggrin.gif skani bulka jau neblogai gaunasi, bet labai noriu namines rugines duonos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2013 01 29, 21:56)
Aciu uz atsakymus. Tai jei tas raugas ir nekils, jo neismesti, o vis tiek maitinti toliau ir tada su tokiu neiskilusiu bandyti kepti?
Zodziu dabar nelabai suprantu, ar geras raugas tik tas, kuris purus, iskiles ir pilnas burbuliuku ar nebutinai? Ot tai ilindau i duonos kepimo dziungles biggrin.gif skani bulka jau neblogai gaunasi, bet labai noriu namines rugines duonos  wub.gif

Mane paprotino nesukti sau galvos, aš jums tą patį irgi patariu drinks_cheers.gif
Lygiai taip, pirmas dvi paras burbuliavo, kėlėsi dvigubai, o paskui tarsi vandenukas paviršiuje susidarė, nurimo raugas... Bet viską dariau pagal instrukcijas ir penktoje dienoje užminkiau duoną. Iškilo ir iškepė kaip ir su senuoju raugu smile.gif
Atsakyti
Na va nuraminot smile.gif tada bandysiu kantriai daryti viska, kaip nurodyta recepte ir tada kepsim ir ziuresim, kas gausis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2013 01 29, 22:06)
Na va nuraminot smile.gif tada bandysiu kantriai daryti viska, kaip nurodyta recepte ir tada kepsim ir ziuresim, kas gausis  ax.gif

Sėkmės, turi pavykti 4u.gif

Pirmą kartą į naujutėlį raugą dar įbėriau sausų mielių, dabar nebėriau, gal kiek ilgėliau paminkiau tik.
Atsakyti
gal galit pasakyti, ką blogai darau, jei šaldytuve raugas susisloksniuoja (ta prasme ant raugo paviršiaus atsiranda sluoksnis vandens) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Di72 @ 2013 01 30, 17:04)
gal galit pasakyti, ką blogai darau, jei šaldytuve raugas susisloksniuoja (ta prasme ant raugo paviršiaus atsiranda sluoksnis vandens) g.gif

labas, perdaug vandens pilate
Atsakyti
QUOTE(wituxas @ 2013 01 30, 16:14)
labas, perdaug vandens pilate

Supratau 4u.gif taisysiuosi drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ateinu merginos pas jus su klausimu. Visad kepu duonyte su raugu orkaiteje ir dziaugiuosi. Taciau matau daug receptu duoneliu, batonu, kur kepa duonkepeje. As jos neturiu. O ar tinka tie receptai (kur parasyta kepti duonkepeje) ir orkaiteje kepti?

Aciu atsakiusioms
Atsakyti
QUOTE(Herukas @ 2013 01 31, 12:03)
Ateinu merginos pas jus su klausimu. Visad kepu duonyte su raugu orkaiteje ir dziaugiuosi. Taciau matau daug receptu duoneliu, batonu, kur kepa duonkepeje. As jos neturiu. O ar tinka tie receptai (kur parasyta kepti duonkepeje) ir orkaiteje kepti?

Aciu atsakiusioms

žinoma tinka.
Man viskas orkaitėj skaniau gaunasi nei duonkepėj.
Duonkepėj tiesiog paprasčiau
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 01 31, 14:19)
žinoma tinka.
Man viskas orkaitėj skaniau gaunasi nei duonkepėj.
Duonkepėj tiesiog paprasčiau

Aciu, drasiai bandysiu recepta is jusu temutes 4u.gif
Atsakyti
Na va mano raugas, atrodo, pavyko, iskepiau pirma duonele, gavosi gal ir netobula, bet kaip pirmam kartui skani smile.gif
Tad dar noriu paklausti: raugo dar liko pakankamai daug, ar galiu ji deti i saldytuva ir po poros dienu issiemusi vel su juo kepti?
Ir kaip reiktu elgtis su is saldytuvo isimtu raugu pries ji dedant i duonos tesla?
Atsakyti