
Dėkui, Jūs taip pat su šiomis Šventėmis, daug skaniai kvepiančių ir gardžių kepinių..

Su Šventomis Kalėdomis duonutės mylėtojas
Ateinu pasidžiaugti, kad mano duonos bandelės gavosi puikiai. Maišiau tokią pat tešlą, kaip duonai, tik vandenį supylinėjau pamažu, vis minkydama, stebėjau, kad tešla netaptų per skysta. Susiminkė ne visa įprasta vandens porcija, kai jau nutariau, kad gana, išdalinau tešlą į 8 dalis, šlapiomis rankomis formavau cepelinukus, apvoliojau kiekvieną saulėgrąžų sėklose, ir tupdžiau ant skardos, išklotos aliejumi pateptu popieriumi. Kildinau apie 2 valandas, tada kepiau apie 40 minučių, labai gražiai gavosi, ir ant mūsų Kūčių stalo puikiai valgėsi

Ateinu pasidžiaugti, kad mano duonos bandelės gavosi puikiai. Maišiau tokią pat tešlą, kaip duonai, tik vandenį supylinėjau pamažu, vis minkydama, stebėjau, kad tešla netaptų per skysta. Susiminkė ne visa įprasta vandens porcija, kai jau nutariau, kad gana, išdalinau tešlą į 8 dalis, šlapiomis rankomis formavau cepelinukus, apvoliojau kiekvieną saulėgrąžų sėklose, ir tupdžiau ant skardos, išklotos aliejumi pateptu popieriumi. Kildinau apie 2 valandas, tada kepiau apie 40 minučių, labai gražiai gavosi, ir ant mūsų Kūčių stalo puikiai valgėsi

kaip skaniai nuskambėjo

QUOTE(Koxamte @ 2012 12 25, 12:12)
Skaniai ir valgėsi, mano merginos vos praaušusią ragavo, tai irgi labai patiko

O Kalėdoms gavau dovanų knygą su duonos receptais, ui bus darbelio!..

Pavydžiu
Bet...tuo pačiu ir lauksim išbandytų, skanių receptų

Bet...tuo pačiu ir lauksim išbandytų, skanių receptų

P.s. Baltai pavydžiu
O kokią gavai?
Aš tai apie tokią svajoju, tik ar verta ji tų pinigų



Aš tai apie tokią svajoju, tik ar verta ji tų pinigų


QUOTE(Koxamte @ 2012 12 25, 15:13)
P.s. Baltai pavydžiu
O kokią gavai?
Aš tai apie tokią svajoju, tik ar verta ji tų pinigų



Aš tai apie tokią svajoju, tik ar verta ji tų pinigų


Varvinau seilę ir į šitą, na bet brangi brangi...

Gavau tokią:

sveikos kepejeles, gal sudiminsiu tokia duonkepe keota ja gal kokius 4-5 kartus, deja neprilipo man duoneles gaminimas, del kainos sutartume, atsiprasau uz off topic

Kaledoms gavau duonkepe. Jau keli kepaliukai bandyti kepti, bet visi gavos viduje dregnoki (nors receptai skirtingi). Gal galetume pakomentuoti ka ne taip darau?
QUOTE(mazojiR @ 2012 12 27, 20:29)
Kaledoms gavau duonkepe. Jau keli kepaliukai bandyti kepti, bet visi gavos viduje dregnoki (nors receptai skirtingi). Gal galetume pakomentuoti ka ne taip darau?
Man taip gaudavosi (orkaitėje, ne duonkepėje), kai perraugindavau tešlą, kildindavau apie 12 val. kambario temperatūroje.
Dabar kildinu 6 val., drėgnumo duonos vidury nebeliko

QUOTE(mazojiR @ 2012 12 27, 21:29)
Kaledoms gavau duonkepe. Jau keli kepaliukai bandyti kepti, bet visi gavos viduje dregnoki (nors receptai skirtingi). Gal galetume pakomentuoti ka ne taip darau?
o kaip darėt atskirai maišėt/kildinot/kepėt ar nustačius programą? receptai iš knygutės ar iš čia? ką naudojat (mieles/raugą), jei mieles, tai kokias? Pirmiausia pabandykit paimt iš čia receptuką ir pagal jį iškept duoną, galit trupučiuką pamažint vandens, nes jei namie padidintas drėgmingumas tai tai irgi turi įtakos