Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos - 38

Laba,
Del sumaisymo abejociau. Buna, kad skirtingais prietaisais mato skirtingus vaizdus. Todel vienos priemones tyrimo rezultatais nesivadovaujama. Nebent akivaizdu. Ir tai, tuomet tam, kad pradeti gydyma atliekama dar eile tyrimu(kraujas, biopsija ar kt.). Juk visi KT, MRT, echiskopija, rentgenas, PET-sesliu mokslas. Buitine kalba sakant, KT principas-kuno skanavimastam tikro storio pjuviais(kartais gali darinys tiesiog nepapulti i pjuvio vieta ir nuotraukoje nesimatyti). Echoskopo atveju-labai priklauso nuo echoskopuotojo kvalifikacijos. Paradoksalu, taciau zinau atveju, kai tik echoskopu buvo pastebeti pazenge pakitimai, o nei KT, nei PET, nei MRT nieko nerode. beje, vezio markeris tuo atveju norma virsijo beveik 100-a kartu.
Mano nuomone, turite prasyti gydytoju, kad issiaiskintu iki galo kas per darinys matomas echoskopu. Ir kaip imanoma skubiau. nes, kaip pastebejau, gydytojai megsta palikti darini stebejimui ir tik po kurio laiko, vel atlikti tam tikrus tyrimus.

Labas rytas,
Paskaitau jus daznai, bet rasau pirma karta. Musu seima sia liga aplanke jau seniai ( ir teva, ir mama, dabar vyra). Noriu jusu paklausti ar imanoma sumaisyti komp.tomografijos rezultatus? Gal kas nors girdejo apie tokius atvejus?Pas vyra echoskopija parode kazkoki darini inkstuose, o KT neparode. Biski neramu ar tikrai taip.
[/quote]
Atsakyti
[Labai aciu, VyteVytule uz atsakyma. Jau ir nezinau kur kreipris, mes buvome pas. prof. Jankeviciu (Santariskiu klinikos urologijos centro direktorius).Buvome ir privaciai, ir ligonineje.Lyg ir gydytojas auksto lygio, ir pats su radiologu kalbejo,toliau pasiule tik po 3 menesiu pakartoti echoskopija.
Atsakyti
Na echoskopija gali parodyti ir akmenukus, o Kt man atrodo mato ar tai nelabai geras darinys. Tai gal jūsų atveju taip ir buvo, ty gal kokie akmenukai inkstuose. Dėl duomenų sumaišymo tai maža tikimybė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 19 spalio 2012 - 08:24
willow, gydymo nebaigiau, jis trunka metus.

Sanatorija kaip ir priklausė, nes buvo atlikta operacija, bet po jos nevažiavau skubėdama gydytis, tad gavau tik tokią, kur apmokamos vien procedūros.
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2012 10 18, 07:53)
mam tiesmuki šiaip netrukdo, jei žmogus išmano, aš atleidžiu tokius grubumus. Bet.... chamavojimas tai jau nebūtinas. Tai - viena. Antra - jis labai skubėjo, tad man skyrė gal penkias minutes, o gal net mažiau. O laukiau beveik dvi valandas, kol nesužinojo kad kažkur reikia lėkt, su kitomis kalbėjo ne mažiau pusvalandį. Nei paklaust leido, nei kažką aiškino, toks piktas ant dviejų atspausdintų iš anksto rekomendacijų šiek tiek papildė, įkišo savo žolių už 100 Lt ir liepė eit iš kabinerto. kai kažko paklausiau, tai burbtelio, kad viskas parašyta. Na nepavyko man dėl tų jo atsiradusių reikalų, bet, tai jau bjauru šitaip elgtis. Bet per tas penkias minutes šlykščių juokelių pamėtyt suspėjo....

O aš dar galvojau nuvesti mamą? Nu, bet jei jis toks, tai ji visai pasimes. Dabar jau sunkiai valdos. Netgi užregistravau pas psichoterapeutę, tai truputį parašė AD vaistukų.
Sakykit, gal esat ką girdėję apie avižų nuovirą. Jį rekomneduoja gerti po chemijų. Ar kas nors gėrėt? Avižų turim, tik nežinau kaip jį išvirti.
Atsakyti
QUOTE(samantas @ 2012 10 19, 08:39)
[Labai aciu, VyteVytule uz atsakyma. Jau ir nezinau kur kreipris, mes buvome pas. prof. Jankeviciu (Santariskiu klinikos urologijos centro direktorius).Buvome ir privaciai, ir ligonineje.Lyg ir gydytojas auksto lygio, ir pats su radiologu kalbejo,toliau pasiule tik po 3 menesiu pakartoti echoskopija.

Teko man su šiuo puikiu profesorium turėti reikalų. Tikėkit, tuo, ką sako jis. Puikus savo darbo profesionalas.
Echoskopija žinoma, labai gerai, bet jeigu kompas nerodo, nurimkit ir darykit, kaip pasakė profesorius.

Vis skaitinėju diskusiją apie Ruolią. Man jis nepatiko. schmoll.gif Visiškai. Kas iš to, kad skyrė laiko, vis tiek rekomendacijos tos pačios visiems (su kolegėm sergančiom kalbėjau), o žolių sudėties nėra, tai nežinia, ko ten pridėta
Atsakyti
[quote=VyteVytule,2012 10 19, 08:21]
Laba,
Del sumaisymo abejociau. Buna, kad skirtingais prietaisais mato skirtingus vaizdus. Todel vienos priemones tyrimo rezultatais nesivadovaujama. Nebent akivaizdu. Ir tai, tuomet tam, kad pradeti gydyma atliekama dar eile tyrimu(kraujas, biopsija ar kt.). Juk visi KT, MRT, echiskopija, rentgenas, PET-sesliu mokslas. Buitine kalba sakant, KT principas-kuno skanavimastam tikro storio pjuviais(kartais gali darinys tiesiog nepapulti i pjuvio vieta ir nuotraukoje nesimatyti). Echoskopo atveju-labai priklauso nuo echoskopuotojo kvalifikacijos. Paradoksalu, taciau zinau atveju, kai tik echoskopu buvo pastebeti pazenge pakitimai, o nei KT, nei PET, nei MRT nieko nerode. beje, vezio markeris tuo atveju norma virsijo beveik 100-a kartu.
Mano nuomone, turite prasyti gydytoju, kad issiaiskintu iki galo kas per darinys matomas echoskopu.

Mano mamograma idealiai švari, ir tik echoskopija rodė auglį. Biopsija patvirtino pktą sad.gif
Atsakyti
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2012 10 19, 18:26)
Teko man su šiuo puikiu profesorium turėti reikalų. Tikėkit, tuo, ką sako jis. Puikus savo darbo profesionalas.
Echoskopija žinoma, labai gerai, bet jeigu kompas nerodo, nurimkit ir darykit, kaip pasakė profesorius.

Vis skaitinėju diskusiją apie Ruolią. Man jis nepatiko.  schmoll.gif Visiškai. Kas iš to, kad skyrė laiko, vis tiek rekomendacijos tos pačios visiems (su kolegėm sergančiom kalbėjau), o žolių sudėties nėra, tai nežinia, ko ten pridėta

man vienam lapely yra surašyta to didžiulio maišo sudėtis: vingiorykštės žolė, dobilo žolė ir žiedai, ožrožės žolė, medetkos žiedai ir žolė, beržo lapai, pelkinės sidabražolės šaknys, žolė, vėdrynai. Liepė papildomai prisidėti medetkų. Bet faktas tas, kad nei žmogus, nei jo liga jam neįdomu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 20 spalio 2012 - 09:08
Ilsėkis ramybėje, Magam...

user posted image
Atsakyti
Tegul būna lengva jai žemelė.... Užuojauta artimiesiems, pažinojusiems...
Atsakyti
....ir smiltainė su kapu kiekvienu mums- gyviesiems vis brangesnė daros. Užuojauta artimiesiems, draugams,pažinojusiems.
Atsakyti
[quote=šiandien besišypsanti,2012 10 19, 19:26]

Labas rytas,
Turiu karcios patirties bendravime su gydytojais.Labai noresi tiketi profesorium, bet isprasiau jo KT aprasymo, o ten parasyta, kad plauciuose yra 5mm zidinys ir kepenyse 2 zidiniai ( gal but cistos). O jis nieko nepasake. verysad.gif
Atsakyti