Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos - 38

Man irgi skauda juosmens sriti. Po chemiju padarius KT isvada isverte is koto: galimos mts L5 slankstelyje, kaulu vezio zymuo virs normos, vnz... panika nereali. Taciau, po operacijos buvo daryta scintigrafija ir KT. Paprasiau palyginti is kart po operacijos daryta nuotrauka su tuo metu atlikta-ir tada toj pacioj vietoj buvo matyti toks pat slankstelio istirpimas. Padare dar keleta tyrimu-isvados: degeneraciniai pazeidimai. Menesi vartojau kalci, Basica ir magni. Po menesio-kaulu zymuo nukrito.
Ir dabar, kai panesioju savo mazuosius, juosmens sriti skauda taip, kad net pajudeti negaliu. Bet nutaisau poza-ir i prieki:)
Papildyta:
As taip pat jauciuosi. Kol vyko gydymas-buvau rami, nes gydymas vyksta, as veikiu savo sveikatos labui. Kai gydymas baigesi-sukauste baime: o kaip dabar bus? Juk jokiu vaistu nebeleis?!? Tuomet pradejau dirbti su savo smegenine-o kodel tureciau bijoti? Turiu gyventi ir dziaugtis. Kiekviena diena sau kalu i galva, kad net ir dabar dar darau daug dalyku savo sveikatos labui, tad nusiramink ir eik i prieki:) Taip save drasinu, meldziuosi ir programuojuosi.
QUOTE(willow @ 2012 11 20, 15:48)
Nida, pati nežinau, kas darosi, optimizmo ir jėgų turėjau daugiau , kai gydžiausi... Čia mano toks jau bruožas, kai reikia kokius sunkumus įveikti, susikaupi, paskui kažkoks suglebimas atsiranda. Pamenu, kai maža buvau, tėtis įsikirto pirštą kirviu, atbėgo plūstantis krauju, mama buvo daržuose, padėjau užrišt, užveržt, apsipraust, įsodinau kaimynui į mašiną į polikliniką, papasakojau grįžusiai mamai ir... tada apalpau. Dėl juosmens gal ir per daug gąsdinuosi, naktimis neskauda - tik rytais.. Dabar jau lyg ir rytais antra diena ramu. Man panašu su kaulais: tai bet kokį krūvį jaučia, tai sustingsta. Ir skausmai per visą kūną įvairiausi vaikšto - visur - smogia tarsi peiliu arba aštriai veria, laikosi arba labai trumpai, arba užtrunka pusdienį...

Darbe buvau prikaupusi atostogų - leido dar dvi savaites paatostogauti. Ir viršininką gerą padorų naują gavau... Čia lyg ir gerai, nes bijojau tos darbe reorganizacijos, gal dėl to dar panika buvo apnikus...

Atsakyti
QUOTE(willow @ 2012 11 19, 18:42)
O kur sanatorijos malonumai???????

Kazkaip negalejau savo seimos ilgam laikui palikti, ypac mazosios. Dabar dar bandau nedarbingumo lygi nusistatyti.
Mano mamai pirminis buvo kruties vezys, veliau metastazavo i kaulus. Mama nieko pradzioje nejaute, nieko neskaudejo. Veliau jai pradejo skaudeti nugara, nuolat, plauciu srityje. Gydytoja pagalvojo, kad plauciu uzdegimas, gyde antibiotikais. Aisku nepadejo. Pradejo kristi greitai svoris, tada supratom, kad viskas zymiai rimciau. Padare kaulu tyrima, metastazes buvo visame stubure, apatiniame zandikaulyje ir dubens kauluose. Chemija nepadejo. Veliau buvo dar baisiau, as gal net ir nerasysiu.
Atsakyti
QUOTE(Iruce30 @ 2012 11 22, 21:52)
Kazkaip negalejau savo seimos ilgam laikui palikti, ypac mazosios. Dabar dar bandau nedarbingumo lygi nusistatyti.
Mano mamai pirminis buvo kruties vezys, veliau metastazavo i kaulus. Mama nieko pradzioje nejaute, nieko neskaudejo. Veliau jai pradejo skaudeti nugara, nuolat, plauciu srityje. Gydytoja pagalvojo, kad plauciu uzdegimas, gyde antibiotikais. Aisku nepadejo. Pradejo kristi greitai svoris, tada supratom, kad viskas zymiai rimciau. Padare kaulu tyrima, metastazes buvo visame stubure, apatiniame zandikaulyje ir dubens kauluose. Chemija nepadejo. Veliau buvo dar baisiau, as gal net ir nerasysiu.

Vienai moteriai, su kuria susibičiuliavome ligoninėje, buvo taip. Pradėjo skaudėti koją, vos ją primindavo, poliklinikoje pasakė, kad stuburo išvarža, reikia daryti operaciją. Ji dvejojo, o skausmai buvo tokie, kad važiuodavo į onkologinį ir gaudavo tuos pleistrus iš N raidės. Pagaliau ją pasiuntė daryti scintigramos. Tyrimas parodė, kad nieko nėra. Kažkaip ji išsiprašė dar MTR ir šis parodė, kad MTS jau sugraužė vieną stuburo slankstelį, kibo į kitą. Ligonių
kasa skyrė vaistus, skausmai aprimo, procesas kauluose buvo sustabdytas, bet persimetė į plaučius ir kepenis. Mirė praėjus ašruoniems mėnesiams nuo skausmų pradžios.

Ar tavo mamai skausmai buvo pastovūs, toje pačioje vietoje?

Man dabar gydymas, tyrimas gali būti vis tiek netikslus.

Bet žiopsoti irgi. Kai vis paskaudendavo galvą, raminausi, kad tai po chemijos, padidėjęs spaudimas, kas visą gyvenimą man ją paskauda, o paaiškėjo...

Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2012 11 23, 11:08)
Vienai moteriai, su kuria susibičiuliavome ligoninėje, buvo taip. Pradėjo skaudėti koją, vos ją primindavo, poliklinikoje pasakė, kad stuburo išvarža, reikia daryti operaciją. Ji dvejojo, o skausmai buvo tokie, kad važiuodavo į onkologinį ir gaudavo tuos pleistrus iš N raidės. Pagaliau ją pasiuntė daryti scintigramos. Tyrimas parodė, kad nieko nėra. Kažkaip ji išsiprašė dar MTR ir šis parodė, kad MTS jau sugraužė  vieną stuburo slankstelį, kibo į kitą. Ligonių 
kasa skyrė vaistus, skausmai aprimo, procesas kauluose buvo sustabdytas, bet persimetė į plaučius ir kepenis. Mirė praėjus ašruoniems mėnesiams nuo skausmų pradžios.

Ar tavo mamai skausmai buvo pastovūs, toje pačioje vietoje?

Man dabar gydymas, tyrimas gali būti vis tiek netikslus.

Bet žiopsoti irgi. Kai vis paskaudendavo galvą, raminausi, kad tai po chemijos, padidėjęs spaudimas, kas visą gyvenimą man ją paskauda, o paaiškėjo...

Taip, ji vis skundesi nuolatiniu nugaros skausmu. Paskutines dvi dienas mane kankina irgi toks sakyciau nedidelis galvos skausmas. Bet kazkaip nenoriu dabar galvoti apie blogiausia varianta schmoll.gif
Atsakyti

Tai va, esu darbinga 55proc. Pirmadienį einu į darbą. Kitą savaitę darbe prasideda reorganizacija doh.gif
[/quote]
Labas willow, o kiek pirmine komisija, poliklinikoje, tau parase procentu. Man parase, kad as 100% savarankiska. Manau, kad su tokiais procentais, liaudiskai sakant, jokios grupes negausiu.
O gal as klystu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iruce30 @ 2012 11 25, 12:42)
Labas willow, o kiek pirmine komisija, poliklinikoje, tau parase procentu. Man parase, kad as 100% savarankiska. Manau, kad su tokiais procentais, liaudiskai sakant, jokios grupes negausiu.
O gal as klystu g.gif

Sveika, kiek atsimenu, tai mano poliklinikos dokumentuose nieko nebuvo apie procentus parašyta....
Atsakyti
Labas 4u.gif
QUOTE(damke11 @ 2012 11 19, 19:04)
Labas.. labai dziugu skaityti, kad gerai jautiesi ir graziai planuoji  ateiti... nors butu labai smagu suzinoti, ta linksmaja data. mes noretumem pasveikinti Tave , nors cia  blush2.gif

Nezinau ar cia vietoje ir laiku savo dziaugsmais dalinuosi blush2.gif Tuoksimes per mano gimtadieni,t.y gruodzio 23 diena ax.gif
Is kitos puses taip norisi gero gaivos guzio inesti ,zinau,suprantu,nesu ir as gelezine,juolab girdint paskaitas apie tai,kad 4 stadijos vezininkai yra nepagydomi,bet "ale"vistiek spardosi,nors "zino",kad nepades (teko ir tai klausytis).Bet keista,naivu,galbut,bet tebunie...pabusiu as ta naivuole,netikinti statistikom.Vistik net po tokiu kalbu tikiu,kad tai pagydoma,kad manes dar laukia daug graziu akimirgu siame gyvenime smile.gif Planuoju,dziaugiuosi,pamirstu apie liga..galbut neprotinga taip elgtis,bet man gerai,neturiu laiko ir noro apie tai nuolat galvoti smile.gif Va tokia as ,naivuole biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(emilly @ 2012 11 26, 21:37)
Labas  4u.gif
Planuoju,dziaugiuosi,pamirstu apie liga..galbut neprotinga taip elgtis,bet man gerai,neturiu laiko ir noro apie tai nuolat galvoti smile.gif Va tokia as ,naivuole    biggrin.gif

Ne naivuolė, o šaunuolė 4u.gif TU TURI TEISĘ ir planuoti, ir džiaugtis, ir imti iš gyvenimo viską , ką jis duoda gero. Gyvenk, džiaukis, mylėk, griauk visas negeras statistikas, juk tai - Tavo dienos group.gif . Net neabejoju, kad mūsų piktasis džiaugsmo prisibijo ax.gif
Atsakyti
emilly ,kokia tu saunuole 4u.gif labai dziaugiuosi del taves,issivaizduoju,koia grazi bus ta diena wub.gif Gal parodysi mums nuotrauku po to blush2.gif ,turim mes toki albumeli,bet jau seniai niekas nepyldo jo...jei noresi ,parasysiu prisijungimo slaptazodi i AZ
Atsakyti
[quote=emilly,2012 11 26, 22:37]

Šaunuolė! thumbup.gif Labai džiaugiuosi už tave. yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(emilly @ 2012 11 26, 21:37)
Bet keista,naivu,galbut,bet tebunie...pabusiu as ta naivuole,netikinti statistikom.

O čia šiam skyrely yra kas "sulaužius" statistikas..
Tikėkit ....gal pavyks ir jums..
Atsakyti
QUOTE(emilly @ 2012 11 26, 22:37)

Emiliuke, labas 4u.gif Kokia tu šaunuolė! Tegul tavo optimizmas būna užkrečiantis, tegul jis tau padeda ir tave globoja! Tikrai, kaip Sveta sako, gal nuotraukytę kokią įdėsi į mūsų albumiuką, ir mus pamatysi ax.gif

Gražios tau šventės
victory.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 27 lapkričio 2012 - 09:06