Sveiki, gal kam reikia Fragmin. Turime kelias ampules- padovanotume. Yra ir kokios 7 ampules Fragmin su pasibaigusiu galiojimo laiku. Baigesi 2012-02, nezinau, galima pasitart su farmacininkais, gal ji irgi galima sunaudoti.
QUOTE(lora++ @ 2012 09 18, 22:34)
Sveiki visi, kaip smagu matyti kad mes ne vieni lankomes pas Balvociute. Kai mama susirgo veziu (zarnyno), tai is kart po pirmos chemijos nulekem pas Balvociute, manome kad tik jos arbatos mamai padejo atlaikyti chemijos padarinius, ji daug greiciau atsigaudavo, viskas iseidavo lauk, atlaike nes 8 chemijas, tada jai buvo pagerejimas net trejus metus buvo viskas gerai. paskui gydytoja patikrinus krauja, pamate kad vel kazkas vyksta, prasvietus pamate kad vezys pasitrauke i kepenis, ir uzeme dideli dali, gydytoja gerai nenuteike, kitaip nei pirma karta ji pasake kad gali baigtis ir blogai. Mamai pradejo lasinti chemija, po pirmos chemijos ji jautesi taip blogai kaip pries trejus metus , tada mes vel nulekem pas Balvociute, ir ji prirase kruva zoliu pries ir po chemiju, blogai paderm kad mes pas ja nenuvaziavom po to kai vezys buvo pasitraukes, kad galetu testi gydyma arbatomis. Tai va, mama nusprende kad chemijos atsisakys, zolininke mums dave toki uzpila su mauda, sake kad tai yra labai stiprs nuodai, ir kiek skaiciau paie sia zole, kad ji yra labai nuodinga, bet puikus vaistas nuo naviku. tai pradejo ja vartoti. ir bus matyt kaip cia bus, bet svarbu tiketi kad ji pasalins is organizmo kas nereikalinga:) ar kas nors yra naudoje si uzpila su mauda?
ojee

Mano mamai lygiai tas pats, gydosi taip pat klaipedoje. apie gydytojus galiu psakyti, kad musu gydydtoja (Pauliukoniene) labaiu atsidaves zmonus kur tike esu maciusi. Atsisako nes jo organizmas nebepakelia chemijos, paskutini karta, tai yra trecia karta kai gulesi lasinimui, po poros valandu ji atrode kaip "lavonas", o kas butu po 48h lasinimo, as manau ji nebebutu is ten isejusi, tai ji trecios chemijos atlaike 3h. pries trejus metus ji kuo puikiausiai atlaike astuones, ir jai butu reikeja butu dar tiek pat atlaikiu. dabar jai leidzia kitus vaistus, kuriu nepernesa organizmas, pradejo justi salutiniu poveikiu, pradejo skrandi deginti, numete nemazai svorio, nuslinko plaukai, ir tt... dabar ji jauciasi kuo puikiausiai. Ji pasirinko, gal trumpa(kas cia zino,o gal ir dar 30metu+), bet kokybiska, na nezinau kas yra geriau,bando dabar kitus budus. pirma karta net minties nebuvo, kad reikia nutraukti chemija, bet sis kartas kitoks, kiekvienas jaucia savo vidumi kaip jam yra geriau...
Sutinku, kad kiekvienas jaučia...manasis irgi numetė svorio 27kg., visas šešias labai sunkiai pernešė, dvi pirmąsias irgi gulėjo kaip lavonas, ištisai vėmė norėjo atsisakyti, bet nugalėjo noras įveikti ligą...jo gydytoja J.Indriuškevičienė
QUOTE(KRV @ 2012 09 18, 21:32)
O kieno reikia prašytis sanatorijos? ar čia visom rūšim mūsų ligų priklauso? ir kas kiek laiko galima prašytis?
Pirmiausiai pasakyk savo onkologei, kad nori į sanatoriją. Tada tave siųs pas rebilitologą ir t.t.
merginos, gal kam naudinga bus mano patirtis. kaip prisimenat, savo poliklinikoj, tęsdama nedarbingumo pažymėjimą pas šeimos daktarę, turėjau praeiti gydytojų ir sodros komisiją,kurioje man leido tęsti NP dar 60 dienų, maždaug iki spalio 20. Tai va, pirmadienį pradėjau spinduliavimą, ir mano gydytoją keičianti gydytoja (manosios sirgo vaikas) pasiūlė tęsti biuletenį VUOI pas ją. Sutikau, nes man patogiau Santariškėse, vistiek dabar kasdien važiuoju švitintis. Dar pasakė, kad pratęsia man dešimčiai dienų ir kad nepamirščiau užeiti pas savo gydytoją po dešimties prasitęsti. Šiandien atėjau, o radiologė technikė varo pas manąją gydytoją (jau grįžo po vaiko ligos). ta sako, kodel komisijoj nebuvot? Aš , aišku, akis išpūčiau. Sako, šiandien jums reikėjo eit į komisiją, nes jūs 200d biuletenio išnaudojus. Sakau, aš gi turiu pratęsimą. Sako, pas mus negalioja pratęsimai iš kitos poliklinikos.... Sakau, o tai kaip galiojo Antakalny, kai man pirmą kartą pratęsė VUOI? Sako, čia nuo Sodros darbuotojos, kuri dirba su med. įstaiga priklauso. Gerai, nuejom. Atejo Sodros atstovė, kaip pradejo mane pjaut, ko aš neatėjau... Zyzė, zyzė, kol mano gydytoja neišlaikė ir sako, jūs gal nenervinkit tokių ligonių, o ana ir vel užsivedusi, kaip aš vos ne apgaudinėju darbdavį, Sodrą ir visus lietuvius
.... Teisybės dėlei, aš net nelabai klausiaus, ir nelabai nervavausi... tada neatlaikė nervai skyriaus vedėjai ir ta pasakė, jog , tai kam gi čia tos kalbos, visgi atėjo... Rezultate pratęse dar dviem mėn, ty iki lapkričio 18 , berods. Manęs gydytoja vos ne atsiprašinėt puolė, nors aš nelabai ir nervavausi, sako, čia šitas žmogus tokią psichologinę problemą turi. matyt , visos, kurioms pasitaikė ši Sodros moteriškė, parsineša neigiamas patirtis iš komisijų, nes ta, kuri buvo Antakalny, tai aš nematau problemų, jei visos tokios būtų.

[quote=willow,2012 09 19, 13:11]
merginos, gal kam naudinga bus mano patirtis. kaip prisimenat, savo poliklinikoj, tęsdama nedarbingumo pažymėjimą pas šeimos daktarę, turėjau praeiti gydytojų ir sodros komisiją,kurioje man leido tęsti NP dar 60 dienų, maždaug iki spalio 20.
as siandien irgi buvau prasitest su sodra biuleteni,tai pratese 2 men.jau antra karta pratese,tai sake ,kad sekanti karta jau sius invaliduma tvarkytis.tai vat nuejau i darboviete ir sakau,kad invaliduma tvarkysiu ir kaip cia bus su darbu,tai direktore pasake,kad reiks prasyma man rasyt,kad atleistu is darbo,nes jie negali suteikti lengvesnio darbo ir kad dirbciau maziau valandu
tai vat idomu kaip cia man daryt ar jie ismokes iseitine ar ne?gal kuriai teko susidurt?
merginos, gal kam naudinga bus mano patirtis. kaip prisimenat, savo poliklinikoj, tęsdama nedarbingumo pažymėjimą pas šeimos daktarę, turėjau praeiti gydytojų ir sodros komisiją,kurioje man leido tęsti NP dar 60 dienų, maždaug iki spalio 20.
as siandien irgi buvau prasitest su sodra biuleteni,tai pratese 2 men.jau antra karta pratese,tai sake ,kad sekanti karta jau sius invaliduma tvarkytis.tai vat nuejau i darboviete ir sakau,kad invaliduma tvarkysiu ir kaip cia bus su darbu,tai direktore pasake,kad reiks prasyma man rasyt,kad atleistu is darbo,nes jie negali suteikti lengvesnio darbo ir kad dirbciau maziau valandu

Dina, neskubėk. kai bus invalidume parašyta, ko negali dirbti, tada ir pateiksi savo direktorei. Antra, būtinai raštu paprašyk, kad suteiktų tau darbą pagal invalidume nustatytus apribojimus ir paprašyk, jog tau RAŠTU pateiktų atskakymą. Jei ne, pasinagrinėk, kaip jie tave gali atleisti - man atrodo, jei negali suteikti lengvesnio darbo, privalo su visokiom išeitinėm pašalpom. Be to, pas jus juk irgi onkologiniam yra socialinė darbuotoja, kuri šiuos klausimus žino geriausiai, manau tau reikia pasikonsultuoti, kad rasti geriausią sprendimą.
Be to, Dina, man atrodo, mums gali su mūsų ligomis ir netrumpinti darbo dienos, nebent tu pati labai nori ir prašysi.
Be to, Dina, man atrodo, mums gali su mūsų ligomis ir netrumpinti darbo dienos, nebent tu pati labai nori ir prašysi.
QUOTE(willow @ 2012 09 19, 14:34)
Dina, neskubėk. kai bus invalidume parašyta, ko negali dirbti, tada ir pateiksi savo direktorei. Antra, būtinai raštu paprašyk, kad suteiktų tau darbą pagal invalidume nustatytus apribojimus ir paprašyk, jog tau RAŠTU pateiktų atskakymą. Jei ne, pasinagrinėk, kaip jie tave gali atleisti - man atrodo, jei negali suteikti lengvesnio darbo, privalo su visokiom išeitinėm pašalpom. Be to, pas jus juk irgi onkologiniam yra socialinė darbuotoja, kuri šiuos klausimus žino geriausiai, manau tau reikia pasikonsultuoti, kad rasti geriausią sprendimą.
tai jo neskubesiu.ziuresim kuria grupe gausiu.labai sunku pas mus dirbti.oficialiai dirbi 12 val,bet buna pasako valanda anksciau ateit,nes nera kam dirbt ir eini

Dėl nedarbingumo pažymėjimo ir aš pasisakysiu. Tikrai netiesa, kad 60+60 dienų ir jau invalidumą reikia tvarkytis. Aš turėjau išnaudojus 120 dienų ir kaip tik prasidėjo spindulinis gydymas, tai šeimos gydytoja pati pasiskambino pasikonsultuoti, ir kai nuėjau į komisiją man dar pratęsė nedarbingumo pažymėjimą, tik tiksliai neatsimenu kiek. Juk kol nebaigtas gydymas, tai dar niekas nežino, ar reiks to invalidumo, pavyzdžiui man, kaip supratau, tikrai pilnai galėjo neduoti, dėl tokių priežasčių, kad jauna, aukštasis išsilavinimas, galiu persikvalifikuoti, ir tik dėl gydytojo geranoriškumo (pasirodo
)man jį metam suteikė - truputį apsurdas. Bet ko,gydymas tęsiamas, tai tikrai gali tęsti nedarbingumą. Sveikatos ir stiprybės visoms

Mano galvos MR atsakymas - geras. Valio. Bet negirk dienos eb vakaro.
Delfyje sveikatos skyr. yra str. apie pensininką, kuris specialia dieta išsigydė gaubtinės žarnos v. Buvo jau gydytojų nurašytas. Bet gali būti, kad jo ligą išprovokavo netaisyklinga mityba, o dieta - išgydė. Todėl kitų sričių v. toks metodas gali ir neveikti.
Dina, dėl neįgalumo (užmirškit žodį invalidumas) atleisti negali. Kalbėk su soc. darbuotoja ar teisininkais, įstatymai tavo pusėje.
Delfyje sveikatos skyr. yra str. apie pensininką, kuris specialia dieta išsigydė gaubtinės žarnos v. Buvo jau gydytojų nurašytas. Bet gali būti, kad jo ligą išprovokavo netaisyklinga mityba, o dieta - išgydė. Todėl kitų sričių v. toks metodas gali ir neveikti.
Dina, dėl neįgalumo (užmirškit žodį invalidumas) atleisti negali. Kalbėk su soc. darbuotoja ar teisininkais, įstatymai tavo pusėje.
QUOTE(nida44 @ 2012 09 19, 15:22)
Mano galvos MR atsakymas - geras. Valio. Bet negirk dienos eb vakaro.
aisku aciu merginos.dar norejau paklaust del sodros mokamo biuletenio.kazkaip as mazai gaunu.zinot kaip jie moka kas 10 dienu as nekreipiau demesio kiek man ten i menesi iseina.susirasiau ant lapelio triju menesiu pervestus pinigus issiziojau ,kad tiek mazai560 gaunasi uz viena menesi