Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos - 38

Nida44, iš tiesų džiugu girdėt dėl MR atsakymo. Tikėkimės, kad ir "vakare" bus gerai 4u.gif
KRV, taip, tai tiesa - aš turiu biuletenį nuo vasario 1d, šiandien gavau leidimą tęsti dar 60 dienų. taigi viso jau bus kažkur apie 300 dienų.
Papildyta:
QUOTE(dina1 @ 2012 09 19, 15:43)
juk nuo pilno menesio biuletenio turetu moketi 100%.ar netaip?

Ne, Dina. Pirmas dvi (ar tris?) dienas moka 80proc darbdavys, veliau 7 dienas Sodra 40proc, jei sergi ilgiau - 80proc Sodra tol, kol neišeini į darbą. jei nors vienai dienai biuletenį nutrauki (išeini į darbą, pasiimi atostogų) ir vėl susergi, vėl prasideda iš naujo šie skaičiavimai, tačiau jau skaičiuojama ne nuo 100proc algos (ty nuo 3 mėn vidurkio kai dirbai), bet nuo paskutinių 3 mėn,ty jau nuo biuletenio pajamų arba nuo 80proc pajamų. taigi, nutraukti biuletenį labai nuostolinga.
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2012 09 19, 15:50)
Nida44, iš tiesų džiugu girdėt dėl MR atsakymo. Tikėkimės, kad ir "vakare" bus gerai  4u.gif
KRV, taip, tai tiesa - aš turiu biuletenį nuo vasario 1d, šiandien gavau leidimą tęsti dar 60 dienų. taigi viso jau bus kažkur apie 300 dienų.
Papildyta:

Ne, Dina. Pirmas dvi (ar tris?) dienas moka 80proc darbdavys, veliau 7 dienas Sodra 40proc, jei sergi ilgiau  - 80proc Sodra tol, kol neišeini į darbą. jei nors vienai dienai biuletenį nutrauki (išeini į darbą, pasiimi atostogų) ir vėl susergi, vėl prasideda iš naujo šie skaičiavimai, tačiau jau skaičiuojama ne nuo 100proc algos (ty nuo 3 mėn vidurkio kai dirbai), bet nuo paskutinių 3 mėn,ty jau nuo biuletenio pajamų arba nuo 80proc pajamų. taigi, nutraukti biuletenį labai nuostolinga.

o as galvoju kas cia darosi rolleyes.gif na mano biuletenis nuo kovo 28 d.ne kiek girdejau komisijoj sake181 diena.o kovo dar su vaiku turejau biuleteni tai jauciu cia jis man viska ir sumaise g.gif aciu ,kad paaisinot,o tai buciau jau skuodusi i sodra aiskintis. box.gif
Atsakyti
http://vznotes.vz.lt...225763F002F228B
QUOTE(dina1 @ 2012 09 19, 16:15)
o as galvoju kas cia darosi rolleyes.gif na mano biuletenis nuo kovo 28 d.ne kiek girdejau komisijoj sake181 diena.o kovo dar su vaiku turejau biuleteni tai jauciu cia jis man viska ir sumaise g.gif aciu ,kad paaisinot,o tai buciau jau skuodusi i sodra aiskintis. box.gif

gal kam bus idomu paskaityti
Atsakyti
http://www_versloban...r/479b1aa26c7b3
QUOTE(dina1 @ 2012 09 19, 18:42)

Atsakyti
Labai įdomu , Dina.
kas įdomu, tai straipsny yra minimos T ląstelės žudikės, kurios geriausiai dirba savo darbą naikindamos vėžines ląsteles. Tie rusiški preparatai, kuriuos man vienas mano gerbiamas daktaras rekomendavo yra čiobrialiaukės preparatai, skatinantys imuninę sistemą, kai žmogui nustatomas T sistemos rodiklių slopinimas. tai - taktivin, timalin ir panašūs preparatai. Po operacijos aš juos suileidau - buvau žymiai sustiprėjusi. kažkaip nesusipratau susileisti po paskutinės chemijos. Būtinai susileisiu po radioterapijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 19 rugsėjo 2012 - 19:23
QUOTE(dina1 @ 2012 09 19, 20:17)
[

Dina, tik jokiu būdu nerašyk pati pareiškimo atleisti iš darbo. schmoll.gif Net jei ir teks atsisveikinti su darbu - lai formina atleidimą pagal visus galiojančius įstatymus. Ir visai nebūtina trumpinti darbo valandų skaičiaus - tai tavo ir darbdavio susitarimo reikalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitute*: 20 rugsėjo 2012 - 06:52
Na va. Parskridau iš klinikų. Istorija dėl sanatorijos tokia:
I-a serija.
Nuėjau pas onkologę - nusiuntė pas soc. darbuotoją, soc. darbuotoja - pas reabilitologą, reabilitologas paskyrė ateiti po savaitės antrą kartą. Tada reikės vėl atgal pas soc. darbuotoją. Na, ir tikiuosi, kad tada jau bus viskas.
II-a serija bus po savaitės. mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai vat mergaitės turiu naujienų. Jau sakiau anksčiau, kad pagal naujus istatymus, ONKOLOGINIAMS ligoniams nebereikia išbūti 4 mėn biliotenyje kad gauti neįgalumą. Iki šiol vis tempiau, o dabar vos savaitę pabuvusi biliotenyje gydytojų buvau iškomandiruota į darbingumo nustatymo komisija. Turiu antrą grupę metams laiko. Niekas man akių ten nedraskė. Esu jauna, turiu aukštąjį išsilavinimą. Palinkėjo nesijaudinti ir greičiau pasveikti. smile.gif
Atsakyti
Galbūt yra susidūrusių su tiesiosios žarnos vėžiu?
Gal artimieji sirgo, ar patys sirgote. Gal galite parašyti į AŽ, labai pagelbėtumėte, norėčiau gauti truputį informacijos smile.gif
Atsakyti
Tikrai smagu, kai taip lengvai ir greitai tose komisijose viskas susitvarko. Tikrai nesavo noru ten einam, o pažymėjimus užkišam kuo giliau.
Atsakyti
QUOTE(Druida @ 2012 09 20, 12:47)
Tai vat mergaitės turiu naujienų. Jau sakiau anksčiau, kad pagal naujus istatymus, ONKOLOGINIAMS ligoniams nebereikia išbūti 4 mėn biliotenyje kad gauti neįgalumą. Iki šiol vis tempiau, o dabar vos savaitę pabuvusi biliotenyje gydytojų buvau iškomandiruota į darbingumo nustatymo komisija. Turiu antrą grupę metams laiko. Niekas man akių ten nedraskė.  Esu jauna, turiu aukštąjį išsilavinimą. Palinkėjo nesijaudinti ir greičiau pasveikti.  smile.gif

sveika,bet gal uz biuleteni geriau moka?kodel tave taip greit nusiunte i komisija juk tau dar operacijos net nedare/ ar ne taip?
Atsakyti
QUOTE(dina1 @ 2012 09 20, 16:51)
sveika,bet gal uz biuleteni geriau moka?kodel tave taip greit nusiunte i komisija juk tau dar operacijos net nedare/ ar ne taip?

Keista ir man. Nustačius neįgalumą apmokamo biuletenio per metus - 3mėn, tuo tarpu mūsų ligų gydymas užtrunka ilgiau. Aišku,ne visoms tiek kiek man, bet man išeis beveik dešimt mėn (ir tai jei viskas gerai). Kol neturiu grupės, biuletenis apmokamas, jei būčiau turėjus grupę, jau nuo gegužės mėn tektų tenkintis tik neįgalumo pašalpa, kuri tikrai mažesnė nei biuletenio apmokėjimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 20 rugsėjo 2012 - 18:35