Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai

QUOTE(SmilgaS @ 2012 10 07, 09:09)
Tany labai gražu, o kam tie indeliai nuo pieno padėti, ar jie yra įkasti  g.gif  g.gif
Labai įdomu man pasidarė?

ten uzdengti buteliai nuo Neptuno 1.5l... lasitau i butelius... nuo pieno buteliais uzdarau, kad negaruotu...

QUOTE(RZK @ 2012 10 07, 09:26)
Tany ,
labai gražūs bazilikai , daryk pesto greičiau , nes sušals .
Vakar nupjoviau savo bazilikučius , tai privariau to skanumyno , gal kokį krūmuką to pomidoro draugo įtupdyt į vazoną ir nešt rūsin , kitamet augtų sau drūtas  biggrin.gif

bazilikai tik cia atrodo grazus, o siai serga kazkuo, rudu demiu yra ant ju... siaip planavau isskinti jei dar rasciua sveiku ir isdziovinti.. bet nera kada...kol prisiruosiu jauciu visai nuruduos...
del ciliuko tai ir sakiau viena iskasiu... bet kur gi vis svarbesniu reikalu atsiranda... taip ir susals jauciu, kol prisiversiu ir gavus laisva minute prisiminsiu.... blogiausia, kad kai gaunu laiko visada pamirsut ka cia plabnavau padaryti doh.gif vnz..atsimenu viska nepatogiausiu momentu biggrin.gif
darza sio metu apleidau savo blush2.gif doh.gif antra diena nuo kompo neatlimpu doh.gif (prajektuoju savo busima virutve, puske pragane mano kurta puslapi, tai darau nauja... o kai ka nors darau tiap isijauciu, kad viska pamirstu...vakar iki puse 1 nakties vis kuriau kuriau ... is ryto atsikelus ir doh.gif biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2012 10 05, 20:57)
Prisidedu prie sveikinimų, Saintlina, ir spalvingų ir derlingų  medžių  mirksiukas.gif

oi, ačiū labai 4u.gif Net žioptelėjau tokį pomidorinį dangų pamačius bigsmile.gif Ech wub.gif

Pas mane šiltnamiai irgi žaliuoja dar. Pomidorų valgymui dar turim sočiai. Na, bet su vakavimais jau baigta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 07 spalio 2012 - 18:16
paziurejau prognozes...tai optimizmo mazoka... kita sestadieni jau minusa rodo... ir daugiau 10 laispniu diena nepakile virs savaites blink.gif panasu, kad tik radus laisva minute keliaus mano pomidorai i dezes jau... nerizikuosiu... manau dezese iki 2 menesiu isbus(arba as naivi biggrin.gif )...bet jie pas mane vos ne 2-3sav jau raudoni nuskinti isbuna, tai manau zali, kol prinoks, po to kadangi hibridai turetu ilgiau isbuti...
Atsakyti
Nesibaiminkit, skinkit, išbus iki Naujų metų. Po truputį noks, ilgam užteks. Pas mus sunokusių arti pilno kibiro. Žalių kašikas, tai ir panašus kiekis. Pačių mažiausių, nesubrendusių neskinam. Prieš dvi savaites parsivežus arti kibiro, tai dar nemažai. Prieš savaitę paskutinius sunokusius atidaviau mamai. Jau nelabai valgosi.. ne tas jau skonis.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 10 08, 07:31)
Nesibaiminkit, skinkit, išbus iki Naujų metų. Po truputį noks, ilgam užteks. Pas mus sunokusių arti pilno kibiro. Žalių kašikas, tai ir panašus kiekis. Pačių mažiausių, nesubrendusių neskinam. Prieš dvi savaites parsivežus arti kibiro, tai dar nemažai. Prieš savaitę paskutinius sunokusius atidaviau mamai. Jau nelabai valgosi.. ne tas jau skonis.

Kada pradėsite prekiauti šių metų pomidorų sėklytėmis? g.gif
Atsakyti
Jau pakuoju. Planuoju lapkričio 1d patalpinti į tinklapį.
Atsakyti
Regila labai lauksime ax.gif mane tai uzkabino tie Jusu rodyti fioletiniai, kkurie paskui juodoja blush2.gif idomus jie labai ax.gif
Atsakyti
Jie įdomiausi kol nesunokę:
user posted image
O čia tie patys tik jau sunokę:
user posted image
Kaip elementarus pomidoras..
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 10 08, 11:35)
Jie įdomiausi kol nesunokę:
Kaip elementarus pomidoras..

Nu jau tikrai elementariais negali pavadinti, tikrai įspūdingai atrodo thumbup.gif o kaip jų kitos savybės, be grožio biggrin.gif ?
Atsakyti
Rūgštelės turi. Man tamsūs arba oranžiniai skanesni. Jie panašūs į raudonus, skoniu. Nors aš labai džiaugiuosi, kad jie pateko į mano kolekciją. Kolekcionieriams -egzotika. Prieš tris metus apie juos išgirdau, tik niekaip negavau.
Dar viena šių metų naujovė pas mane-pomidorai morkų lapais. Tik gaila, kad jie tokie būna kol augalai jauni. Kai nokina vaisius jau beveik elementarus pomidoras. Nepasakysi, kad kažkas labai keisto. Jie žemi, ankstyvi.
Atsakyti
O pas mus prasineses uraganas nuplese verandos stogo viena laksta, tas pataike tiesiai i siltnamy doh.gif Silnamiui sakes, visa sulauze konstrukcija, tik polikarbonatiniai lakstai liko sveiki, nuimem, sudejom i garaza, su konstrukcija reikes atsisveikinti, paziuriu per langa, matau vaizda, sirdi suspaudzia verysad.gif O pomidoru buvo dar nemazai, nuskyniau visus, vakavau savaitgali visa, nuotaika subjurus, ne tas zodis...
Papildyta:
QUOTE(Regila @ 2012 10 08, 10:59)
Rūgštelės turi.

oooo, mano skonio thumbup.gif Man su rugstele paties tie smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SmilgaS @ 2012 10 07, 14:39)
RZK, gal gali pasidalinti  pesto padažo receptu. Niekad negaminau.
O rūsyje jie nesušals. Man irgi labai knieti išsisaugoti savo čiliukus varpelius, nesiruošia rausti, nors tu ką  schmoll.gif .

Apie PESTO

Nuskinti baziliko lapelius (Tany lapeliai pas Tave parudo tikriausiai dėl šalto oro , bazilikam šaltis kenkia , gali bandyt dėt tokius) , nuplauti , paskleisti ant rankšluostuko kad apdžiūtų , sutrinti su elektriniu smulkintuvu arba rankiniu būdu , baigiant smulkint , įmesti kelias skilteles česnako ir kelis šaukštus susmulkintų riešutų (kedro arba graikinių) viską dar persmulkinti kartu, tą sutrintą masę sudėti į dubenėlį , pilti alyvuogių aliejų , dėti druską , pipirus , gale įmaišyti šviežiai tarkuotą parmezaną .

baziliko lapeliai - 50g.(tiek daugiausiai telpa į mano smulkintuvą)
2-4 skiltelės česnako
4 šaukštai smulkintų riešutų
apie 5š. alyvuogių aliejaus (maišant dėti tiek , kad gautųsi norimo tirštumo )
3š. tarkuoto parmezano , galima "Džiugo"
druskos nedaug , pagal skonį
vos pipirų

Darau iš akies , kartais vieno ar kito komponento kiek kitaip , bet skonis labai specifinis ir pikantiškas . Su šviežia bandele ar ant makaronų liuks . Tiesa , čia nedidelis kiekis gaunasi . Jei bazilikų daugiau , reik makaluotis per kelis kartus.
Sėkmės tvarkant bazilikus !

essen.gif

Atsakyti