Ir mano keli "poderliniai" pastebėjimai.
Auginau lauke gal šešolika rūšių po porą daigų dvejose skirtingose vietose.
Pernai nė vieno pomiko neparagavau, visi numaro, šiemet jau biški paragavau. Finale vis tiek maras įveikė, konservavau žalius. O nokinant ant palangės man kažkaip neskanūs, nėra ko lygint su nuskintais nuo krūmo.
Betaliuxai užsitraukė visišką nemalonę. Vieninteliai sugebėjo vasaros pradžioje nušalti ir patys pirmieji numaro.
Iš visų rūšių išskirčiau Matina (Rygos g. Vilniuje pirkau). Jie ir pašalimą geriausiai atlaikė ir pirmieji lauke sunoko. Pakankamai aukšti kaip laukui, bulvialapiai, reti, gal dėl to geresnis vėdinimas. Ir pakankamai skanūs.
Dar patiko Churma ir Rodstvenica, bet tų tik pirmi vaisiai spėjo ant krūmo prinokti.
Galvoju, kad kitąmet šiltnamio irgi nebus, reik per žiemą panaršyti pasaulyje ir pabandyti susirasi veislių, atsparių fitoftorai, gal trečiais metais pavyks bent puskibirį priskinti:)
Syberian Superior irgi ankstyvi, bet nežmoniškai leidžia atžalas, labai tankus krūmas ir daaug pomidorų.
Pernai purškiau rūgpieniu, šiemet ir pienu ir kefyru, biški asiūkliais. Tai pastebėjau (čia tik mano nuomonė) kad nuo to pieno ar kefyro tik blogiau

Bandysiu kitąmet eksperimentuoti su soda.