Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai

QUOTE(Ugnužė @ 2012 09 06, 10:55)
Temos pirmame poste yra patarimas maru susirgusius pomidorus nupurkšti 10 proc. druskos tirpalu, kad vaisiai nepūtų. Gal kas esat išbandę, ar pasitvirtina? Gal taip būtų galima išsaugot bent dalį derliaus  g.gif .

mano pomidorai jau geras menuo kaip maru serga,bet man soda labai padejo,sunoko visi,supuvo gal tik kokie 5 pomidorai.bet as intensyviai skyniau pajuodusius lapus ir purskiau.gaila buvo,nes kai susirgo,dar visi zali buvo,dabar jau palikau uos ramybej.nors jau ir kotai juoduoja,bet pomidorai vos keli nesunoke beliko,tai kad ir nesunoks irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 09 06, 14:25)
Tai vistik ir chemija marui buvus nebuvus g.gif Jau norėjau klaust,ar pamačino tas revus.Jaučiu ir agresyvi chemija nieko nepadėtų,ypač kai orai atvėsta ir padrėksta schmoll.gif
Diuni,mano irgi kmiciai plikutukai,vyšnios dydžio vaisius nokina drinks_cheers.gif Bet ne maras,o rudoji demėtligė privertė lapus nuplėšyt.O purkš kažkaip tingiu,nes jau baigiasi pomidorai,daugiausiai kokie 30 litrų kabo,tai tesižino irnesakyk.gif

blush2.gif ax.gif ir aš jau senokai vėl purškiau...tingiu jau kažkaip...matyt , ruduo veikia mane taip...nors dar reiktų gal papurškaliot , nes žalių dar yra...ir kažkaip dabar labai jau lėtai jie keičia spalvą cool.gif rolleyes.gif

xxkamane-super apžvalga. O tu pati tikrai šaunuolė , kiek pamenu-pirmi auginimo metai , ir derlius superinis thumbup.gif 4u.gif

Aš turėjau 85 daigus. Jokio pertekliaus nebuvo. Sultims pomidorų neužteko...tiksliau , jų kažkiek dar dabar turiu ir dar bus kažkiek, bet dėl kokių 3-4 litrų aš tingiu ir pradėti...tai darysiu dar padažo , kiek turėsiu , ir lečo dar norėčiau ...bet ir pipirai šiemet streikuoja su nokimu unsure.gif
Tiesa , derlius , matau , kad buvo tikrai gal koks 1/3 iš to kas galėjo būti , jeigu ne kaitros ir ne maras... unsure.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Aciu Diuni, taip tai mano pirmi metai ax.gif bet man patiko, greiciausiai, o tuo kazkaip bent kol kas neabejoju tesiu sita uzkreciama reikala. ax.gif

labiausiai suzavejo tai jog is tu 30-ties seima pilnai privalge ir valgem jau nuo birzelio.
Tiesa kaitra neisejo ir man i gera, labai daug zuvo ziedu, kai tik atveso tada jie megzti beprociai pradejo lotuliukas.gif
O svarbiausiai jog viskas augo be chemijos, va tas tai man thumbup.gif
gerai, kad jus esate, nebutu man nieko be jusu patarimo, palaikymo 4u.gif
zinau jau, kad daigai nera baisiai lepus ir juos reikia GRUDINTI. nesusals jie ir niekas jiems neatsitiks jei darai protingai.
as turejau viena daiga toki "bandoma triusi" ismestas i lauka su vazonu buvo jau balandzio pabaigoj kaip barometras buvo salnos ar ne? ir ka as jo pagailejau ir pasodinau galiausiai i grunta, puikiai augo citrinka ir derlium nesiskunde wub.gif
Atsakyti
o ka merginos,kuriu pomidorai maru sirgo zadat daryti?kaip dezinfekuoti siltnami?girdejau apie sieros saskes g.gif kazkaip reikia ta bacila is ten isprasyt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 09 06, 13:25)
jau baigiasi pomidorai,daugiausiai kokie 30 litrų kabo,tai tesižino irnesakyk.gif

pokstininke lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Taip ir iskyla pries akis kabantys pomidoru sulciu buteliai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 06, 15:19)
as auginu ~ 100 daigu. Mums pats tas.
Cia kiekvienai seimai individualu. Pamenu, sake kazkas, kad ir 20 daigu per daug, nes ir valgo, ir konservuoja, ir gimines apdalina, ir vistiek lieka blink.gif

Mistika g.gif Nu Kristus skaičiau irgi su keliom žuvim ir kepaliuku duonos visą minią prišėrė.
118 daigai šiemet.Niekam nedalinau,tik mamai ir uošviams pavalgyt.Ačiū dievui,kad anytai unoras neleidžia iš,pasak jos,dekoratyvinės marčios vekavimui prašyt...
Kažkaip pamačius kaip sparčiai mažėja pomidorų,man jie vėl baisiai skanūs pasidarė g.gif Jaučiu,paskutinį valgydama,tai ir apsiraudosiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(V&E Mamytė @ 2012 09 06, 14:30)
Šiemet šiltnamio dirvos negerinau jokiu mėšlu, o tik pabarstau kokiais pelenais ir bechlorėm trąšom, kažin kada paskutinį kartą reiktų jų pabarstyti. Manau jeigu dar būtų šiltas rudenėlis, tai dar gal užberti reiktų??
Kaip Jūs manote??

Sveiki visi mazi ir dideli biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Man pelenai nemaiso ir ziema pabarstyti biggrin.gif barstau neatsizvelgdama i metu laika smile.gif bet tik tada kai turiu tam ikvepimo smile.gif
Atsakyti
ar bandet kas su spiritu pomidorus ziemai daryti ? kur padegti reikia ? siandien pririnkau grazuciu tokiu, susidejau ir suds gavosi, tik uzdegu, pagauna liepsna, uzteli ir uzgesta is karto, nedega stiklainyje tiek, kad speciau uzsukti ir laukciau kad oras izdegtu, ten matosi kad lieka dar daug dregmes is spirito... kazi ka ne taip darau ?
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 09 06, 13:04)
ir viena lapa toki kur virsui ruda demele o apacia tokia kaip su pelesiuku pilku tamsiu,

tai cia pats tikriausias maras...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 09 06, 17:09)
Kažkaip pamačius kaip sparčiai mažėja pomidorų,man jie vėl baisiai skanūs pasidarė g.gif

identiškai ir man drinks_cheers.gif Jau dabar valgau ir murmu 'jau dieve dieve kaip skanu' biggrin.gif O vakar su baklažanais kepiau, tai pusę skardos pati prarijau blink.gif Nu kodėl toks dieviškas skonis turi taip greit užsibaigt??? doh.gif doh.gif
Užtat ir bandau dantim ir nagais kovot už kiekvieną žalią krūmą.
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2012 09 06, 19:05)
tai cia pats tikriausias maras...

prie dėmėtligės irgi apačioj pilkas tartum pelėsiukas. Iš foto aiškiau būtų.
Va čia galima pasižiūrėti ir palyginti su savais. http://namuose.eu/in...-pomidoru-ligos
Papildyta:
QUOTE(Giga* @ 2012 09 06, 17:33)
ar bandet kas su spiritu pomidorus ziemai daryti ? kur padegti reikia ?

aš nebandžiau. Bet kažkas buvo rašęs, kad sugedo taip pastatyti pomidorai. Gal kam ir gerai laikėsi, bet nepamenu, kad būtų čia pasigyręs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 06 rugsėjo 2012 - 19:18
QUOTE(saintlina @ 2012 09 06, 19:19)
identiškai ir man  drinks_cheers.gif  Jau dabar valgau ir murmu 'jau dieve dieve kaip skanu'  biggrin.gif  O vakar su baklažanais kepiau, tai pusę skardos pati prarijau  blink.gif  Nu kodėl toks dieviškas skonis turi taip greit užsibaigt???  doh.gif  doh.gif
Užtat ir bandau dantim ir nagais kovot už kiekvieną žalią krūmą.
Papildyta:
prie dėmėtligės irgi apačioj pilkas tartum pelėsiukas. Iš foto aiškiau būtų.
Va čia galima pasižiūrėti ir palyginti su savais. http://namuose.eu/in...-pomidoru-ligos
Papildyta:
aš nebandžiau. Bet kažkas buvo rašęs, kad sugedo taip pastatyti pomidorai. Gal kam ir gerai laikėsi, bet nepamenu, kad būtų čia pasigyręs.

oj as tai jau atpazistu... turiu ir ta ir ta senajam siltnamyje... tik tiek, kad dar tik pati pradzia... isskinus ir nupurskius Funres, jau 2 diena nieko (tiesa nelabai yra kur ir pasireksti, black cherry visiskai plikas biggrin.gif )
mano plikuciai vakar fotkinti
[attachmentid=224510]
[attachmentid=224511]
[attachmentid=224514]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 06 rugsėjo 2012 - 19:42
Ir mano keli "poderliniai" pastebėjimai.
Auginau lauke gal šešolika rūšių po porą daigų dvejose skirtingose vietose.
Pernai nė vieno pomiko neparagavau, visi numaro, šiemet jau biški paragavau. Finale vis tiek maras įveikė, konservavau žalius. O nokinant ant palangės man kažkaip neskanūs, nėra ko lygint su nuskintais nuo krūmo.
Betaliuxai užsitraukė visišką nemalonę. Vieninteliai sugebėjo vasaros pradžioje nušalti ir patys pirmieji numaro.
Iš visų rūšių išskirčiau Matina (Rygos g. Vilniuje pirkau). Jie ir pašalimą geriausiai atlaikė ir pirmieji lauke sunoko. Pakankamai aukšti kaip laukui, bulvialapiai, reti, gal dėl to geresnis vėdinimas. Ir pakankamai skanūs.
Dar patiko Churma ir Rodstvenica, bet tų tik pirmi vaisiai spėjo ant krūmo prinokti.
Galvoju, kad kitąmet šiltnamio irgi nebus, reik per žiemą panaršyti pasaulyje ir pabandyti susirasi veislių, atsparių fitoftorai, gal trečiais metais pavyks bent puskibirį priskinti:)
Syberian Superior irgi ankstyvi, bet nežmoniškai leidžia atžalas, labai tankus krūmas ir daaug pomidorų.
Pernai purškiau rūgpieniu, šiemet ir pienu ir kefyru, biški asiūkliais. Tai pastebėjau (čia tik mano nuomonė) kad nuo to pieno ar kefyro tik blogiau ax.gif Bandysiu kitąmet eksperimentuoti su soda.
Atsakyti