QUOTE(amarrile @ 2012 09 07, 19:40)
Žinau,kad tai grybinis susirgimas,bet ir grybams reikia palankių salygų. Per trisdešimt metų pas mane siltnamyje jo nera buvę,jei ką..

Tai grybinių ligų yra daug...maras tik viena iš jų...gal kitas turit ir turėjot
, tai priežastys visų panašios ir sąlygos , kaip ir pastebėjot tiems grybeliams panašios...o šiaip visumoj protingoj literatūroj manoma , kad visa ko priežastis mikroelementų ir kitų maistinių medžiagų stygius...
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2012 09 08, 02:37)
Nu tikrai,matyt,pomidorai pasirenka sau šeimininkus.Pas mane jie nei ankstyvi,nei derlingi.Šiandien sėklas tvarkiau,tai promyk tikrai varys velniop.Ir radau nepraplėštų corianų,brooklyn,borsalinų,beefmaster

Niekaip nedašunta,ko šitų nesėjau
alinux,aš irgi suku galvą,kaip tas bacilas ir grybus iškrapštyt,bet tos dūmšaškės,tai nesprogdinsiu.Ir žemių nenukasinėsiu,nes pavasarį krūvą pinigo tie biohumusai ir kompostai kainavo

Nu ir plėvelės tikrai su jokiais proškais neplausiu,kaip nete pataria.Prikišiu serenčių,jei galutinai sraigės nesupus,pribersiu medžio pelenų,priliesiu bitkrėsle ir MB gražiai,tvarkingai viską sukas

Aišku,galvoju,kad gerai būtų garstyčių prisėt,bet jei pas mane dar pomidorai šiltnamy ilgėliau pabus?Kada tuos garstukus vėliausiai sėt galima?

o , ir aš tą patį galvoju daryt...dar turiu tokį fitosporiną , tai dar tą supilsiu ten , nes jau jis kitiems metams netiks naudoti...o dėl garstyčių

turbūt bet kada jas galima sėti , kad tik spėtų iki šalnų didelių sudygti , tai dar ir paaugs kažkiek šiltnamyje kol užšals...dar rugiai gerai labai , nes surenka iš dirvos nematodus...