Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai

QUOTE(aurute66 @ 2012 09 07, 09:17)
O aš visus nuroviau jau,žalius pomidorus nuskyniau,nes pasigavom puvinį kažkokį,akyse pūna pomidorai žali.Kaip gaila,nežinau ko laiku nepadariau,dar žiopla pirmametė pomidorininkė.Reiks verst internetines platybes,kad kitais metais užbėgčiau ligai už akių g.gif

Speju,kad pas tave maras,nes tų ligų nera marios,vis tos pačios...
neatsimenu,ar teko su maru susitikti šiltnamyje per visa daržininkavimą...Tai kažkaip norėtūs išsiaiškinti,kaip jis ten atsiranda mastau.gif kažkur su agrotechnika suklysta g.gif
Bulves serga maru,bet tai nebutinai kitais metais toj pačioj dirvoj kartojas beda. o kaip su pomidorais? ar serga kam antri metai iš eilesmaru .kurio požymis ryškus-juoduojantys vaisiai... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 07 rugsėjo 2012 - 18:31
QUOTE(amarrile @ 2012 09 07, 19:22)
Speju,kad pas tave maras,nes tų ligų nera marios,vis tos pačios...
neatsimenu,ar teko su maru susitikti šiltnamyje per visa daržininkavimą...Tai kažkaip norėtūs išsiaiškinti,kaip jis ten atsiranda mastau.gif kažkur su agrotechnika suklysta g.gif
Bulves serga maru,bet tai nebutinai kitais metais toj pačioj dirvoj kartojas beda. o kaip su pomidorais? ar serga kam antri metai iš eilesmaru .kurio požymis ryškus-juoduojantys vaisiai... g.gif

rolleyes.gif lotuliukas.gif na čia tu gerai pavarei....
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 09 07, 18:34)
rolleyes.gif  lotuliukas.gif na čia tu gerai pavarei....

Žinau,kad tai grybinis susirgimas,bet ir grybams reikia palankių salygų. Per trisdešimt metų pas mane siltnamyje jo nera buvę,jei ką..
Atsakyti
Labai megstu salotas suris Rokiskio 45 proc. ir pomidorai bei majonezas; snd vakarienei dariau lauko pomciku sunokintu ant palanges, merginos skonis ir kvapas viska uzmuse, vis tik kelciau kepure lauko pomcikui kas liecia maista wub.gif
Atsakyti
Mano mylimukai "Cantos"

user posted image
Atsakyti
[quote=saintlina,2012
nemanau, kad dilgeles kaltos. Nebet siaip dregmes daug buvo ir todel palankios salygos grybinems ligoms. Patart jau kazi ko nebesigaus. Teks skint pomidorus ir nokint namie.
[/quote]
teks,bet kad ir tie zali ruduoja dar ant saku budami sad.gif ryt nufotkinsiu. Siaip del weisliu,tai man super Columbianum,Mashotka ir Penis biggrin.gif juos butinai kitamet auginsiu. Dar noreciau labai ankstywu. Kokius patartumet? Turiu nusipirkus Beta seklas,raso ankstywi. Gal auginot?
Atsakyti
Iš ankstyvųjų šiemet sodinau Promyk. Patiko. Ir skanūs, ir derlingi.
Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2012 09 07, 23:42)
Iš ankstyvųjų šiemet sodinau Promyk. Patiko. Ir skanūs, ir derlingi.

Nu tikrai,matyt,pomidorai pasirenka sau šeimininkus.Pas mane jie nei ankstyvi,nei derlingi.Šiandien sėklas tvarkiau,tai promyk tikrai varys velniop.Ir radau nepraplėštų corianų,brooklyn,borsalinų,beefmaster blink.gif Niekaip nedašunta,ko šitų nesėjau g.gif

alinux,aš irgi suku galvą,kaip tas bacilas ir grybus iškrapštyt,bet tos dūmšaškės,tai nesprogdinsiu.Ir žemių nenukasinėsiu,nes pavasarį krūvą pinigo tie biohumusai ir kompostai kainavo schmoll.gif Nu ir plėvelės tikrai su jokiais proškais neplausiu,kaip nete pataria.Prikišiu serenčių,jei galutinai sraigės nesupus,pribersiu medžio pelenų,priliesiu bitkrėsle ir MB gražiai,tvarkingai viską sukas ax.gif Aišku,galvoju,kad gerai būtų garstyčių prisėt,bet jei pas mane dar pomidorai šiltnamy ilgėliau pabus?Kada tuos garstukus vėliausiai sėt galima?
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 09 07, 19:40)
Žinau,kad tai grybinis susirgimas,bet ir grybams reikia palankių salygų. Per trisdešimt metų pas mane siltnamyje jo nera buvę,jei ką..

rolleyes.gif Tai grybinių ligų yra daug...maras tik viena iš jų...gal kitas turit ir turėjot
, tai priežastys visų panašios ir sąlygos , kaip ir pastebėjot tiems grybeliams panašios...o šiaip visumoj protingoj literatūroj manoma , kad visa ko priežastis mikroelementų ir kitų maistinių medžiagų stygius...
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2012 09 08, 02:37)
Nu tikrai,matyt,pomidorai pasirenka sau šeimininkus.Pas mane jie nei ankstyvi,nei derlingi.Šiandien sėklas tvarkiau,tai promyk tikrai varys velniop.Ir radau nepraplėštų corianų,brooklyn,borsalinų,beefmaster  blink.gif  Niekaip nedašunta,ko šitų nesėjau g.gif

alinux,aš irgi suku galvą,kaip tas bacilas ir grybus iškrapštyt,bet tos dūmšaškės,tai nesprogdinsiu.Ir žemių nenukasinėsiu,nes pavasarį krūvą pinigo tie biohumusai ir kompostai kainavo  schmoll.gif Nu ir plėvelės tikrai su jokiais proškais neplausiu,kaip nete pataria.Prikišiu serenčių,jei galutinai sraigės nesupus,pribersiu medžio pelenų,priliesiu bitkrėsle ir MB gražiai,tvarkingai viską sukas ax.gif Aišku,galvoju,kad gerai būtų garstyčių prisėt,bet jei pas mane dar pomidorai šiltnamy ilgėliau pabus?Kada tuos garstukus vėliausiai sėt galima?

g.gif o , ir aš tą patį galvoju daryt...dar turiu tokį fitosporiną , tai dar tą supilsiu ten , nes jau jis kitiems metams netiks naudoti...o dėl garstyčių g.gif turbūt bet kada jas galima sėti , kad tik spėtų iki šalnų didelių sudygti , tai dar ir paaugs kažkiek šiltnamyje kol užšals...dar rugiai gerai labai , nes surenka iš dirvos nematodus...
Atsakyti
[quote=samanaa,2012 09 07, 22:41]
[quote=saintlina,2012

[/quote]
u. Dar noreciau labai ankstywu. Kokius patartumet? Turiu nusipirkus Beta seklas,raso ankstywi. Gal auginot?
[/quote]
man patys ankstyviausi buvo betaliux,as kitiems metams sesiu ju labai anksti,daugiau.
Papildyta:
[quote=adija5,2012 09 08, 02:37]
Nu tikrai,matyt,pomidorai pasirenka sau šeimininkus.Pas mane jie nei ankstyvi,nei derlingi.Šiandien sėklas tvarkiau,tai promyk tikrai varys velniop.Ir radau nepraplėštų corianų,brooklyn,borsalinų,beefmaster blink.gif Niekaip nedašunta,ko šitų nesėjau g.gif

man promyk ir nebuvo nei derlingi , nei ankstyvi ,kitamet ju neauginsiu.Beefmaster man tai ypatingai patiko ir derlingi ir dideli ir skanus,brooklyn derlingi grazus vienodo dydzio kekes,bet skonis tai siaip , as juos buvau veliau pasejusi tai didzioji dalis pradejo sirpti velokai,o kuo veliau tuo pomidorai neskanesni lotuliukas.gif
Atsakyti
Anksčiau betaliux man buvo ankstyvesni. Gal metai įtakoja. Man patiko Mashotka (jie panašiai su betaliux). Šiemet labai patiko krasny majak. Ankstyvi, dideli, širdies formos. Pirmi metai kai ankstyvi tikrai dideli. Anksčiau ar betaliux, ar mashotka, tai vaisiai nedideli, o čia kaip jaučio ar buivolo širdis ir anksti. Net ir vaisių nemažai. Jau kitąmet tikrai bus sodinami.
user posted image
Atsakyti
[quote=Regila,2012 09 08, 09:38]
Anksčiau betaliux man buvo ankstyvesni. Gal metai įtakoja. Man patiko Mashotka (jie panašiai su betaliux). Šiemet labai patiko krasny majak. Ankstyvi, dideli, širdies formos. Pirmi metai kai ankstyvi tikrai dideli. Anksčiau ar betaliux, ar mashotka, tai vaisiai nedideli, o čia kaip jaučio ar buivolo širdis ir anksti. Net ir vaisių nemažai. Jau kitąmet tikrai bus sodinami.[
kaip matau jie aukstaugiai,betaliux geri tuo,kad anksti pasiseji [ kaip as megstu]ir jie neisstypsta, lotuliukas.gif i lauka visada isnesu su obuoliukais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 08 rugsėjo 2012 - 11:08