Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa

QUOTE(ZAIKA2 @ 2012 09 08, 21:09)
as niekada taip ir nepripratau prie darzelio, tik istisai verkiau ir sirgau
ir dabar su siaubu prisimenu mokykla ir  darzeli
drinks_cheers.gif Ir aš tokia ax.gif Labai myliu žmones,mėgstu bendrauti,bet...
Laimei,turėjau senolę,kuri gyveno kartu,ir pagailėjo wub.gif
Buvo atidavę į savaitinį,tai kai atvesdavo pirmadienį ryte,taip ir verkdavau iki penktadienio vakaro verysad.gif
Atsakyti
mūsų mažius pradėjo lankyti darželį beveik ketverių (po daugiau nei dvejų metų namie) ir pirmą savaitę ėjo be jokių prieštaravimų. Tiesiog toks jo stresas buvo. Tik atsisakydavo eiti su mumis namo, o paliekamas beveik sustingdavo. Gal prieš metus išklausiau, kad jam buvo labai baisu, o vakare pykdavo ant mūsų, kad buvo paliktas ir protestuodavo - nenorėdavo namo, "nes rytoj vėl paliks, tai geriau jau dabar likti". Vėliau prasidėjo įsikibimai į koją ir nepaleidimai. Tokie tylūs, be verksmo. Rytais taip planuodavau, kad valandą ar pusantros praleisdavau darželyje. Susitardavom, kaip pasaugos kiškutį (toks grupės žaislas), kaip pasakys ant sienos nupieštam katinukui, dėl ko skaudėjo širdelę ir katinukas "stebuklingu būdu man į darbą praneš" ir t.t...priprato per porą mėnesių. Būna, kad ir dabar jautriai reaguoja į bendravimą su suaugusiais ir su vaikais, bet turim nuostabią auklėtoją. Tvarkomės. Pradėjau ieškot pradinių klasių mokytojos. Jei prisieis, vežiosim vaikus į skirtingas mokyklas...
Atsakyti
Maniškė tai nuėjusi į daržą pirmom dienom iš po kriauklės vamzdį išrovė verysad.gif . Parodė taip savo meilę visam kam- valstybinei įmonei, kuri ją ilgą laiką globojo, mums, kurie ją atvesdami į daržą iš naujo ją išdavėm. Pirmais mėnesiais irgi protestuodavo, kai ateidavom pasiimti- mūsų "nepastebėdavo ir nematydavo". Per pietų miegą parodydavo visą savo repertuarą. Auklėtoja mūsų pirmais metais pasitaikė nuostabi, bet net ją Pipiriukė privesdavo iki ašarų. Paskutiniais metais problemų praktiškai neliko. Net ta pati pirmoji Pipiriukės auklėtoja kaskart nuoširdžiai džiaugdavosi išties dideliais mūsų pasiekimais ir pokyčiais. Na o dabar į mokyklą. Darėm pirmuosius namų darbus. Spalvino du piešinukus, abu po porą valandų, atliko matematikos užduotėles, rašė pagaliukus. Užduotį sugeba perskaityti pati. Tik kadangi ji kairiarankė, sugeba sau su riešu uždengti matomumo lauką sąsiuvinyje. Kažkaip taip ir gyvenam. Ji gan judri, bet kai reikia, susikaupia. Va tas judrumas, skubėjimas kartais gali pakišti koją. Tokia pastebima visų ir iš tolo. Bet turim mokytoją, kuri pati energinga, šarminga ir griežta bei reikli. Labai tikiuosi, kad jų biolaukai sutaps. O kolkas dirbam su atsakomybės jausmu- darbelį reikia atlikti iki galo, labai svarbu klausyti ir išgirsti, ką sako mokytoja, turi būti tvarka kuprinėje ir stalčiuose. Gyvenam tais pačiais rūpesčiais, kaip ir bet kuris pirmokas. Rytoj trys pamokos psichologinio testavimo. Va ir pamatysim, kaip ir kas. Net ir blogiausiais rezultatais pasidalinsiu su jumis. Ačiū kad esate.
Atsakyti
Bet kiek kairiarankių. Mano Žiogas kairiarankis, Sunutės didžiukas kairiarankis.
Mūsų vasaros pasiekimai yra tie, kad jis neblogai išmoko skaičiuoti atgal. O toliau, tai vis dar dėliojam ir atimam pirštais, akmenukais, skaičių juosta arba skaičių lentele.Su lietuvių kalba viskas daug geriau.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 09 09, 22:30)
Bet kiek kairiarankių. Mano Žiogas kairiarankis, Sunutės didžiukas kairiarankis.
Mūsų vasaros pasiekimai yra tie, kad jis neblogai išmoko skaičiuoti atgal. O toliau, tai vis dar dėliojam ir atimam pirštais, akmenukais, skaičių juosta arba skaičių lentele.Su lietuvių kalba viskas daug geriau.

Aš ir pati kairiarankė, tik tarybinių laikų perdirbta- viską darau kaire, tik rašau abiem, labiau dešine. Tai tos kairiarankių problemėlės ir nepatogumai man puikiai suprantami smile.gif
Atsakyti
4u.gif Ir musu vyresnele kairiaranke tongue.gif Dar pirmais menesiais kai jas tik parsivezeme vyro motina bande koreguoti imti sauksta desiniaja rankyte, taciau vyras pasake tvirta NE, kad kaip vaikui patogu taip ir tegul lieka 4u.gif
Atsakyti
šaukštas dar nieko nereiškia biggrin.gif Braškė ima šaukštą ir žirkles kairiąja, visa kita - dešine ranka.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2012 09 10, 15:58)
šaukštas dar nieko nereiškia biggrin.gif Braškė ima šaukštą ir žirkles kairiąja, visa kita - dešine ranka.

pas mus vyresnele viska daro kairiaja rankute, viska
Atsakyti
Žodžiu pas mus buvo istorija nors griūk. Penktadienį mokytoja sako, kad Žiogas gal galėtų papsakoti apie Paryžių. Oho galvoju. Nieko nesakau, tik paklausiu kodėl apie Paryžių- sako bus visiems įdomu. Na, galvoju, apie šuniukus ne itin sugeba kas dien matydamas, o čia apie Paryžių.
Per savaitgalį aš čia jį mokau. Pamokiau. Ryte šiandien sumanau paklausti- o kodėl čia jos taip sugalvojo, kad jis ir apie tą Paryžių, jis ten nė karto nebuvo. Vaikas paraudonuoja kaip vėžys ir sako, čia tokia liga man buvo, per dailę- na kaip toms močiutėms po instituto- Paryžius. Žodžiu galų gale viską supratom, kad vaikui buvo paralyžius, kaip močiutėms po insulto. O mokytojos ir iš tiesų galvojo, kad jis Paryžiui buvo. Maža kur žmonės per atostogas keliauja.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 09 10, 19:45)
čia tokia liga man buvo, per dailę- na kaip toms močiutėms po instituto- Paryžius.

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 09 08, 10:31)
nepaguosiu. Kartais būna tokių visiškai ne darželinių vaikų. Vat nepatinka, negali ir viskas. Kad susirgo taip greitai - rodo labai labai sunkią adaptaciją.
bet, Arna, jis ir ne panašus į darželio vaiką- jis labai švelnus, minkštas, lyriškas vaikas. Šiuo periodu jis panašus į tokį, kuriam kolektyvizmas tai papjūtis. Jis gerąja prasme toks mamytės vaikas. Tavo vietoj man irgi būtų labai sunku jį taip palikti, jis labai nuoširdus vaikas, ir tokių vaikų ašaros, jos trigubai skaudesnės.

Žinau, kad jis mamyčiukas smile.gif ir su viskuo sutinku. Bet rūpi jam vaikai, norisi bendros veiklos. Tai ir bandom, o ir man laikas grįžt į darbą. Žiūrėsim, kas iš to išeis. Jei bus labai sunku, dar kiek auginsiu namie. Beje, sergam abu. doh.gif
Šiandien žiūrėjom nuotraukas, kur nusipaveikslavom išvykdami su VN auklėtoja ir vaikučiais o vėliau su manim. Tai kalbėjau, kad va pabuvai ir ten su vaikučiais, bet aš atėjau ir išsivedžiau ir dabar kasdien vesiuos namo. Nežinau, kiek jis ką prisimena, kaip viską supranta, bet ta dalis, kad vesiuos namo jam labai patiko.
QUOTE(alfija @ 2012 09 10, 19:45)
kaip toms močiutėms po instituto- Paryžius. Žodžiu galų gale viską supratom, kad vaikui buvo paralyžius, kaip močiutėms po insulto. O mokytojos ir iš tiesų galvojo, kad jis Paryžiui buvo. Maža kur žmonės per atostogas keliauja.

Diagnozė Paryžius - tikrai neeilinė thumbup.gif Matyt piešt labai tingėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 09 10, )

Čia tokia liga man buvo, per dailę- na kaip toms močiutėms po instituto- Paryžius. Žodžiu galų gale viską supratomd vaikui buvo paralyžius, kaip močiutėms po insulto.

Buvo Palanga močiučių, nuo šiol bus Paryžius:-). Mama, oi kaip girdi jis tave,kai ką nors pasakoji. Tie pavadinimai insultas,paralyžius turbūt vistiek iš tavo repertuaro, iš tavo lūpų?
Atsakyti