Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Tiga @ 2014 02 05, 13:27)
tai jus pasidare kaupiamaji indeli?smile.gif

Bent swedbanke man kaupiamąjį indėlį rekomendavo kaip alternatyvą dar vienai sąskaitai. Palūkanos dabar juokingos (o gal jau ir nulinės), bet indėlį atidaryti ar uždaryti nieko nekainuoja (skirtingai nuo sąskaitos), administruoti galima pačiai, per e-bankininkystę. Galima susikurti periodinį mokėjimą, automatiškai tam tikra suma nurodytą dieną suvažiuoja į indėlio sąskaitą. Tiesiog patogiau administruoti lėšas taip.
Atsakyti
Musu seimoje geriausias taupymas - atsideti 20% nuo algos iskart gavus pinigelius. Dedam I atskira saskaita, is kurios bet kada galima pasiimti pinigu reikalui esant. Taip teko daryti gal kokia pora kartu prispyrus reikalui, bet paskui iskart pinigeliai buvo grazinti atgal. Tiesiog tie pinigai yra nejudinami, o cia jau nuo kiekvieno valios priklauso matyt g.gif mes turim tiksla - isigyti nama, kaupiam pradiniui inasui 4u.gif Dar anksciau vedem biudzeta, stebejom, kur isplaukia pinigai - geras budas kontroliuoti savo islaidas, taciau reikalauja laiko, kantrybes, siuo metu "nepraktikuojam" sito blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2014 02 05, 14:27)
tai jus pasidare kaupiamaji indeli?smile.gif

Aš taip pat turiu kaupiamąjį indėlį SEB banke. Palūkanos- juokingos, bet kadangi negali lengvai tų pinigėlių paimti ( tik banke su pasu)- disciplinuoja. Ir imu iš ten tik tam tikslui, kuriam būna taupoma- kelionei ar kalių kergimui. Iššimu viską, paskui vėl pradedu kitam kartui atsidėti...Dedu po 100-200, bet nereguliariai, tada, kai atsiranda laisvesnių pinigų. Deja, tai nebūna labai dažnai, nes ir šeima didelė, ir hobis ( šunys) daug pinigų "suėda". biggrin.gif
Bandėme su vyru rašytis išlaidas, bet užkniso...Neturiu tiek kantrybės... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2014 02 02, 20:25)
jei nera didelio poreikio taupyt, nesmaugia paskolos...tai nebus ir noro taupyt.

Poreikis taupyt yra. Tik tas tikslas nėra kažkoks grandiozinis ( butas, senatvė), o toks lengviau pasiekiamas- kelionė, šuniukų vada, remontas, dabar atsirado dar vienas- išleisti vaiką į užsienį studijuoti... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Tiga @ 2014 02 05, 12:31)
Be to dar metam metalinius pinigus i taupykle, turime jau virs 3kg, bus kelionei sios santaupos smile.gif

Mes irgi turėjom taupyklę, į kurią mėtėm geltonus centus. Per metus "susimėtė" 150 Lt. Bet tai žaidimas, aišku...Nors iš kitos pusės- didelių pastangų nereikalauja- "prasivalai" piniginę nuo centų retkarčiais- op, ir yra šiek tiek. biggrin.gif
Vyrui nerimta viskas pasirodė, tai pradėjo mėtyti į taupyklę po 5 Lt. Žiūrėsim, kiek susitaupys per metus tokiu būdu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2014 02 06, 17:27)
Vyrui nerimta viskas pasirodė, tai pradėjo mėtyti į taupyklę  po  5 Lt. Žiūrėsim, kiek susitaupys per metus tokiu būdu.  ax.gif

tikrai daug susitaupys thumbup.gif
mama anūkams per metus apie 600lt sumeta bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2014 02 06, 17:27)
Aš taip pat turiu kaupiamąjį indėlį SEB banke. Palūkanos- juokingos, bet kadangi negali lengvai tų pinigėlių paimti ( tik banke su pasu)- disciplinuoja. Ir imu iš ten tik tam tikslui, kuriam būna taupoma- kelionei ar kalių kergimui. Iššimu viską, paskui vėl pradedu kitam kartui atsidėti...Dedu po 100-200, bet nereguliariai, tada, kai atsiranda laisvesnių pinigų. Deja, tai nebūna labai dažnai, nes ir šeima didelė, ir hobis ( šunys) daug pinigų "suėda". biggrin.gif
Bandėme su vyru rašytis išlaidas, bet užkniso...Neturiu tiek kantrybės... blush2.gif
Papildyta:
Poreikis taupyt yra. Tik tas tikslas nėra kažkoks grandiozinis ( butas, senatvė), o toks lengviau pasiekiamas- kelionė, šuniukų vada, remontas, dabar atsirado dar vienas- išleisti vaiką į užsienį studijuoti...  unsure.gif
Papildyta:
Mes irgi turėjom taupyklę, į kurią mėtėm geltonus centus. Per metus "susimėtė" 150 Lt. Bet tai žaidimas, aišku...Nors iš kitos pusės- didelių pastangų nereikalauja- "prasivalai" piniginę nuo centų retkarčiais- op, ir yra šiek tiek. biggrin.gif
Vyrui nerimta viskas pasirodė, tai pradėjo mėtyti į taupyklę  po  5 Lt. Žiūrėsim, kiek susitaupys per metus tokiu būdu.  ax.gif

Man kaupiamasis nepatinka kad negali iskart issimti pinigu,bei jei noresi daugiau isimt,kainuoja tai?smile.gif

meskaupiame po 1,2 ir 5lt, tai per tris men buvom 600 sukaupe,dabar jau zymiai ilgiau taupom:)
Atsakyti
Taupau po 5 litus, po 2 litus ir baltus centus. manau, kad susidarys kažkokia suma visai neskausmingu būdu.
Atsakyti
mes ir metam į taupyklę po 1 irr 2 eur, taip nesijaučia, bet kai prisirinks pilna bus šis tas.
Atsakyti
as taupau "grozio saskaita", viska ka darydavau salone-kirpykloj, dabar darausi pati uz 30lt dazai plaukams, plaukus drauge pakerpa galus paprastai tai kategoriskai trumpai, tai siek tiek atsviezina. 2k i metus einu i kirpykla forma kirpimo pasidarau, bet be dazymo. anksciau kas 3 men po 100 4u.gif dazausi pati ismokau ir tik saknis ir visus ir atspalvius visus ivaldai. kas liko tai butinai pedikiuras vasara be jo neisiverciu,bet ir tai susiradau namie moteriske uz 30 lt mazdaug sutvarko. manikiura ir visa kita pati.
rubai is pigiu rubu aisku, bet ir tai tik ko tikrai reikia, anksciau reikia nereikia maisais.
sumazintas kremu aliejuku ir tt kiekis, dabar yra geriamas linu semenu aliejus ir alyvuogiu aliejus masiomas i krema kunui/veidui, kaukes plaukams tinka patinka ir taupu, nes visi kremai vienod chemija 4u.gif
Papildyta:
ir dar... kas liecia bendzino pylima besaiki, daug kur beveik visur pradejau eiti peskom, tai ir sportas/sveikata ir taupymas, geras-blogas oras eini peskom, tikrai susitaupo tas po 100 lt kas savaite tongue.gif
Atsakyti
broliene, man baisiai skamba toks saves nemylejimas- o kaip taupo vyras? Ar tik jus savo seimoje aukojates?
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2014 02 08, 22:11)
broliene, man baisiai skamba toks saves nemylejimas- o kaip taupo vyras? Ar tik jus savo seimoje aukojates?

Man neskamba baisiai...smile.gif kazkodel man atrodo,kad ji visai nesiaukoja-tai tiesiog siek tiek kitoks gyvenimo budas... ax.gif Kiekvienam savo,as,pvz.,pedikiura darausi pati,manikiuro nedarau visai ir plauku nesidazau,ir isvis nesidazau,bet labai propaguoju besaiki benzino pylima-nes masina naudojama sportui smile.gif.
Atsakyti
Anksčiau taupydavau chaotiškai - kas atlikdavo nuo atlyginimo, o kadangi labai neatlikdavo, tai kažko ir nesutaupydavau doh.gif Išemigravus vienas pagrindinių tikslų kadangi buvo (bei tebėra) susitaupyti, tai taupau gana griežtai: iškart po atlyginimo pervedimo į sąsk. maždaug 30% keliauja į atskirą taupymo sąskaitą, o ten pinigai neliečiami. Už tai bankas prie įprastų palūkanų prideda dar "ištikimybės" bonusą, tai sumoje susidaro apie 0.7-0.75% per metus ax.gif Aišku, didelio uždirbio iš šių palūkanų nėra, jos tiesiog dar labiau motyvuoja tvarkingai taupyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(broliene33 @ 2014 02 08, 21:35)
kas liecia bendzino pylima besaiki...

nieko nesupratau unsure.gif

QUOTE(Veluma @ 2014 02 08, 22:11)

o kam tam vyrui taupyt? juk motera savo saskaita pataupo bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti