Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

man ir visai normaliai nuskambėjo tas postas, kas čia pavadino savęs nemylėjimu.
aš nei pedikiūro, nei manikiūro nesidarau, ta prasme kitur, daraus pati. ir dėl pataupymo, bet daugiau dėl to, kad pedikiūro net negalėčiau, nes man baisiai kutena, biggrin.gif o ypač jei kiti liečia, tikrai negalėčiau. o manikiūro ir nepatiktų kai svetimi čiupina. man ir į kirpyklą eit šiokia tokia kančia, tiesiog nemėgstu svetimų žmonių lietimosi blush2.gif
na bet plaukus kerpuos, aišku. dažyt nesidažau, bet jau reiks pradėt nes žili lenda.

anksčiau ir turėjau belekiek kosmetos, kremų, aliejukų visokių, per kelis metus sunaudojau viską ir pamažu apmažinau, nes realiai tiek nereikia. dabar liko tik makiažo pagrindas, tušas ir šešėliai. viskas. na ir dieninis+naktinis kremai.
dar turiu 3 skirtingus veido prausiklius, tai kol nepabaigsiu nepirksiu nieko, irr po to bus tik vienas,
na tik dušo želių ir šamp9nų tiuriu po kelis, nes jie naudojami kasdien ir greičiau baigias, ir norisi įvairumo.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 02 09, 13:04)
man ir visai normaliai nuskambėjo tas postas, kas čia pavadino savęs nemylėjimu.
aš nei pedikiūro, nei manikiūro nesidarau, ta prasme kitur, daraus pati. ir dėl pataupymo, bet daugiau dėl to, kad pedikiūro net negalėčiau, nes man baisiai kutena, biggrin.gif  o ypač jei kiti liečia, tikrai negalėčiau. o manikiūro ir nepatiktų kai svetimi čiupina. man ir į kirpyklą eit šiokia tokia kančia, tiesiog nemėgstu svetimų žmonių lietimosi  blush2.gif
na bet plaukus kerpuos, aišku. dažyt nesidažau, bet jau reiks pradėt nes žili lenda.

anksčiau ir turėjau belekiek kosmetos, kremų, aliejukų visokių, per kelis metus sunaudojau viską ir pamažu apmažinau, nes realiai tiek nereikia. dabar liko tik makiažo pagrindas, tušas ir šešėliai. viskas. na ir dieninis+naktinis kremai.
dar turiu 3 skirtingus veido prausiklius, tai kol nepabaigsiu nepirksiu nieko, irr po to bus tik vienas,
na tik dušo želių ir šamp9nų tiuriu po kelis, nes jie naudojami kasdien ir greičiau baigias, ir norisi įvairumo.

drinks_cheers.gif Man irgi tas pats-negaliu pakesti svetimu prisilietimu...o jei kas liestusi prie nagu-numirciau turbut vietoje doh.gif Kas liecia ranku manikiura-mane nervina bent kiek ilgesni nagai ir lakas ant ju-jauciu del to gana dideli diskomforta,aisku,gal priprasciau,bet kazkaip nematau prasmes kankinti saves del neaisku ko...taigi-tik tvarkingi trumpai nukirpti nagai... ax.gif Turiu zilu plauku,bet taip pat turiu ir labai dekinga plauku spalva-tos zilumos nesimato...tai va tikiuosi kad su metais "nuzilsiu" graziai ir nereikes dazytis,nes labai jau nesinori aukoti saves tokioms proceduroms bigsmile.gif Be to,tuos pinigus ,manau,tikslingiau yra isleisti benzinui... lotuliukas.gif doh.gif
Su kremais ir sampunais irgi padariau tvarka,ir dabar grieztai neperku kito,kol nesunaudojau kas yra...ir ne tik del taupumo-tiesiog negyvai uzkniso milijonu buteliuku nukrautos lentynos,kad net nebezinai kuo cia dabar galima butu pasinaudoti... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 02 09, 13:04)
aš nei pedikiūro, nei manikiūro nesidarau, ta prasme kitur, daraus pati. ir dėl pataupymo, bet daugiau dėl to, kad pedikiūro net negalėčiau, nes man baisiai kutena, biggrin.gif  o ypač jei kiti liečia, tikrai negalėčiau. o manikiūro ir nepatiktų kai svetimi čiupina. man ir į kirpyklą eit šiokia tokia kančia, tiesiog nemėgstu svetimų žmonių lietimosi  blush2.gif

As irgi nemegstu visu tu proceduru darymo, o dar kai pagalvoji kiek pinigu kainuoja schmoll.gif sedeti kirpykloje man didziausia kančia tad dabar auginu ilgus plaukus kad tie apsilankymai butu kiek imanoma retesni drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pavydžiu jums, kas gali išsiversti be plaukų dažymo.
Pas mane genai nedėkingi. Žili plaukai gerai matosi, o aš pati nusidažyt negaliu. Kiek bandžiau tuos parduotuvinius dažus, nusiplauna greitai spalva ir plaukai po tų dažų nušiursta greitai. Tai ant visokių kaukių turėdavau daug leisti pinigų ir dažniau lankytis pas kirpėja - bent galiukus kirptis. Tai nusprendžiau, kad dažysiuos pas kirpėja. Kartą į 2-3 mėn. padažo ir pakerpa iškarto. Ir baimės nėra, kad gausis ne tokia spalva. Beto kaukių plaukams visai neperku. Tik porą kart į savaitę patepu aliejumi plaukus prieš plaunant galvą. Tai bent nesišakoja taip. rolleyes.gif

O dėl pedikiūro, tai vieną kart buvau kai reikėjo prieš vestuves, ir viskas, ilgai dabar neisiu. Sedėjau sukandus dantis, kad nespirčiau pedikiūrininkei į veidą. lotuliukas.gif Nu kutena tai ne tas žodis. Nuo to darausi tik pati. ax.gif

Bet pastebėjau, kad MB ant kirpimo nesutaupys. Jam reikia kas mėnėsį eiti. Tai žiūriu jis tris kartus apsilanko savoj kirpykloj, aš - vieną kart savoj, ir išleidžiam po tiek pat. unsure.gif
O po naujųjų jam kirpimas pabrango, tai jam kainuos dar daugiau. doh.gif
Atsakyti
Jei mergina/moteris kas mėnesį kirpyklom, manikiūram, pedikiūram, masažam ir reikia/nereikia rūbams išleidžia kelis šimtus (500 Lt ir daugiau), tai jos pagraudenimai, kad nėra pinigų ir nesusitaupom yra juokingi ax.gif Be abejo, tai priklauso ir nuo pajamų (minimalus, vidutinis ar l. geras atlyginimas) bei kas tai finansuoja - ji pati ar vyras.

Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 09, 17:12)
Bet pastebėjau, kad MB ant kirpimo nesutaupys. Jam reikia kas mėnėsį eiti. Tai žiūriu jis tris kartus apsilanko savoj kirpykloj, aš - vieną kart savoj, ir išleidžiam po tiek pat. unsure.gif
O po naujųjų jam kirpimas pabrango, tai jam kainuos dar daugiau.  doh.gif

o kerpa mašinėle ar ilgesni plaukai ir spec kiripimas?
nes jei mašinėle, tai investuokit į ją ir kirpkit namie.
mes taip padarėm, ne tik dėl sutaupymo pinigų, bet ir laiko,, maniškis kirpdavos už 7 eur. kas 1,5-2 mėn. ilgiausiai. tai per metus +- 50 eur išeidavo, taip paėmus nedaug, bet mašinėlę pirkau ir už +- 50 eur, ir jau ketvirti metai mes ją naudojam namie,tas seniai atsipirko, ir dabar kerpam kas mėn, kelios min, ir viskas nukirpta. nei kur važiuot spec, registruotis, laukt.
Atsakyti
Labai geras budas taupyti, tai pvz. litus keisti i kita valiuta 4u.gif Po to ranka nekyla vel atgal issikeisti, zinant kad reiks eit i banka, moket keitimo mokesti ir t.t. smile.gif
Pabandykit, tikrai padeda sutaupyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 02 09, 23:36)
o kerpa mašinėle ar ilgesni plaukai ir spec kiripimas?
mes taip padarėm, ne tik dėl sutaupymo pinigų, bet ir laiko,, maniškis kirpdavos už 7 eur. kas 1,5-2 mėn. ilgiausiai. tai per metus +- 50 eur išeidavo, taip paėmus nedaug, bet mašinėlę pirkau ir už +- 50 eur, ir jau ketvirti metai mes ją naudojam namie,tas seniai atsipirko, ir dabar kerpam kas mėn, kelios min, ir viskas nukirpta. nei kur važiuot spec, registruotis, laukt.

Trumpi plaukai, viršugalvį - žirklėmis, kitur - mašinėle. Galvojau apie tai, bet tai ne man. Nemoku kirpti, neturiu tam rankos. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 02 09, 23:36)

Mes taip ir padarėme, pradžioje buvo šiokių tokių kreivumų, bet per laiką išmokau ir be problemų per kelias minutes nukerpu. Maniškio plaukai greitai auga, kartais tenka ir kas dvi savaites kirpti, gaila būtų kirpykloje tiek pinigų palikti ax.gif
broliene33 postas man nuskambėjo gana kategoriškai, lyg žmogaus, kuri neseniai "atsivertė" į ekologiją biggrin.gif Jei per savaitę įmanoma sutaupyti 100 litų vien degalams, tai skamba lyg visai neseniai vos ne tris žingsnius važiuodavot g.gif Kosmetikos resursus jau seniai suoptimizavau, nebedusina kalnai buteliukų ax.gif Manikiūras/pedikiūras yra savotiškas hobis, investavau į gelinio lakavimo sistemą, pati viską pasidarau, nors labai man malonu rankas ištiesus sėdėti biggrin.gif Bet finansiškai tikrai labai greitai pasijautė.
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2014 02 08, 20:11)
broliene, man baisiai skamba toks saves nemylejimas- o kaip taupo vyras? Ar tik jus savo seimoje aukojates?

Baisiai? O nepagalvojote, kad pas kitus kitokie prioritetai? Kad myleti save galima visai kitaip, ne vien sukuosena ir manikiuru? Man asmeniskai tokie dalykai tai isvis be reikalo ismesti pinigai tongue.gif
Atsakyti
as plauku nedazau, siuo metu kerpu tik galiukus, manikiuro/pedikiuro salone nesidarau, tvarkausi namuose, kitokiu proceduru irgi nesidarau, na viska, ka reikia, pasidarau namie.
bet cia ne del to, kad saves nemyliu, tiesiog nematau prasmes leisti pinigus ir tai man nera malonumas, tiesiog kai kurios butinos proceduros. karta viena pazistama paklause, kodel as saves taip nemyliu, kad gailiu pinigu 'groziui'. atsakiau, kad myliu save kiek kitaip - negailiu pinigu knygoms, teatrui, koncertui, kazkokiom rankdarbiu prekems, kelionems ir pan. aisku, labai taupant tai nera itin dazni malonumai, bet jau sitiems dalykams man daug maloniau leisti pinigus negu pvz moketi uz tai, kad man koju nagus kazkas sutvarkytu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bim-bam: 10 vasario 2014 - 19:11
Palaukit. Taupyma as suprantu taip, kad anksciau dariau, o dabar nebe. Tai koks cia taupymas, jei tu pinigu niekada ir neleido groziui. As irgi manikiura darau kelis kartus i metus salone, tiesa, i kipykla einu. Kremus perku elementarius, po 20 lt, nes oda nereikalauja.
Bet niekada nesakau kad taupau grozio saskaita, taupau maisto saskaita, kai perku pigesnius produktus, taupau rubu saskaita, kai ju neperku ir pan. O jei broliene taupo grozio saskaita, tai matyt anksciau netaupe ar bent jau noretu netaupyti. Ir cia ne prie ko prioritetai ir pan.
Atsakyti