Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(raganieška @ 2014 02 27, 12:25)
* o tai kaip indus palunate? Šildotės vandenį ar tik šaltu  g.gif
* permokėti bendrijai  rolleyes.gif  čia tik pinigų padėjimas į kitą vietą, o ne taupymas.
* O kas per dovanos tame sandėliuke? Gal jų nepadovanosite niekada, tai jau bus nuostolis  unsure.gif

*Taip, didžiąja dalį indų plauname šaltu vandeniu, nes mano įsitikinimu nelabai riebaluotiems indams pilnai užtenka indų ploviklio ir šalto vandens. Kai jau reikalą turime su stipriai riebaluotais indais (pvz.: skardomis po mėsos kepimo), tada kaičiame virdulį vandnens, pasigaminame arbatą, o kas lieka - pasitarnauja indų plovimui. Tad specialiai vandens indų plovimui niekada nekaičiu.
*Mes turbūt skirtingai suprantame taupymą: man tai ir yra pinigų išdėliojimas ar tai sąlyginis, kai lieka pinigai toje pačioje sąskaitoje, ar realus, kai juos pervedi į taupomąją sąskaitą, įmeti į taupyklę, įkiši į kojinę ar kokiu tik nori būdu. Žinau, kad mums žymiai sunkiau būtų neišleisti tų pačių 10Lt ir patiems finansiškai ruoštis pvz. vamzdžių keitimams, stogų remontams ar kitiems džiaugsmams:)
*Dovanų "sandeliuke" visada galima rasti įvairiausių gėrimų, saldainių dėžučių, kosmetikos, tokios kaip rankų kremai, plaukų kaukės,dušo žele, ir pan., žvakių, šiuo metu taip pat dovanojimui turime ir skutimosi peiliukų vyrams ir dar keleta niekučių. Niekada neperkame to, ko žinome, kad negalėsime padovanoti ir nuostolių nepatiriame:) labai puiku kai pasimiršta pažystamų gimtadieniai, reikia dovanos įkurtuvėms ar šiaip kokio niekučio. Nebėgi į parduotuvę ir neperki paskutinę akimirką niekų už ne niekišką kainą.
Atsakyti
QUOTE(Okokionera @ 2014 02 27, 14:11)
*Taip, didžiąja dalį indų plauname šaltu vandeniu, nes mano įsitikinimu nelabai riebaluotiems indams pilnai užtenka indų ploviklio ir šalto vandens. Kai jau reikalą turime su stipriai riebaluotais indais (pvz.: skardomis po mėsos kepimo), tada kaičiame virdulį vandnens, pasigaminame arbatą, o kas lieka - pasitarnauja indų plovimui. Tad specialiai vandens indų plovimui niekada nekaičiu.
*Mes turbūt skirtingai suprantame taupymą: man tai ir yra pinigų išdėliojimas ar  tai sąlyginis, kai lieka pinigai toje pačioje sąskaitoje, ar realus, kai juos pervedi į taupomąją sąskaitą, įmeti į taupyklę, įkiši į kojinę ar kokiu tik nori būdu. Žinau, kad mums žymiai sunkiau būtų neišleisti tų pačių 10Lt ir patiems finansiškai ruoštis pvz. vamzdžių keitimams, stogų remontams ar kitiems džiaugsmams:)
*Dovanų "sandeliuke" visada galima rasti įvairiausių gėrimų, saldainių dėžučių, kosmetikos, tokios kaip rankų kremai, plaukų kaukės,dušo žele, ir pan., žvakių, šiuo metu taip pat dovanojimui turime ir skutimosi peiliukų vyrams ir dar keleta niekučių. Niekada neperkame to, ko žinome, kad negalėsime padovanoti ir nuostolių nepatiriame:) labai puiku kai pasimiršta pažystamų gimtadieniai, reikia dovanos įkurtuvėms ar šiaip kokio niekučio. Nebėgi į parduotuvę ir neperki paskutinę akimirką niekų už ne niekišką kainą.

Tai jei niekas namie arbatos nenori - indai neplauti? Sitas budas sakyciau ziaurokas, isivaizduoju, kad tinkamas nebent kai valgyti neber uz ka pirkti.. Be to po saltu vandeniu - rankas skauda..
Mano mociute bande taip taupyti, bet jau fuu indai vistiek kazkokie lipnus budavo...
Ir siaip siek tiek liudna butu, jei draugai dovanotu tai ka pigiausiai gavo nupirkti (net ne kainoje cia esme) ar dar blogiau - sandeliuko pravalymas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Romy: 27 vasario 2014 - 13:56
Beje i taupymo tema. Sutaupau kruva pinigu ant rubu, net nezinau kaip g.gif . Tiesiog labai renkuosi su kuo deres rubas, dar geriau jei tinka darbui ir laisvalaikiui (pvz kokia palaidinuke ar bateliai). Spinta gerokai prasivaliau nuo rubu, bet dabar turiu daugiau pasirinkimo nei anskciau biggrin.gif
O siaip rimtas taupymas pas mus i investicinius fondus, nekilnojama turta ir saules kolektorius.
Atsakyti
QUOTE(Romy @ 2014 02 27, 14:27)
Tai jei niekas namie arbatos nenori - indai neplauti? Sitas budas sakyciau ziaurokas, isivaizduoju, kad tinkamas nebent kai valgyti neber uz ka pirkti.. Be to po saltu vandeniu - rankas skauda..
Mano mociute bande taip taupyti, bet jau fuu indai vistiek kazkokie lipnus budavo...
Ir siaip siek tiek liudna butu, jei draugai dovanotu tai ka pigiausiai gavo nupirkti (net ne kainoje cia esme) ar dar blogiau - sandeliuko pravalymas...

Nepatikėsite, bet pas mano senelius irgi indai kartais praščiau išplauti būna, o karštą vandenį jie turi g.gif garantuoju, kad tai ne nuo vandens temperatūros priklauso. Mums kuo puikiausiai indai išsiplauna šaltu vandeniu, jei būtu kitaip naudutume mes tą karštą vandenį. Mums puikiai sekasi taip - indai švarūs, pinigai sutaupyti. Tikrai Jums šio būdo nesiųlau.
O dėl dovanų sandeliuko, džiugu už Jūsų lakia fantaziją, nes įspūdis susidaro, kad įsivaizduojate kažkokį pelėsiais apėjusį sandelį prikištą pigaus kiniško šlamšto. Jei jums gražiau tai skambės, tai perfrazuosiu dovanų "sandeliuko" idėją: universaliomis dovanėlėmis pasirūpiname iš anksto. Ir nei tie mūsų draugai apdulkėjusius nekokybiškus daiktus gauna, nei jiems liūdna. tongue.gif Kad Jums taip liūdna nebūtų - daugumą dovanų taip pat planuojame ir perkame specialiai tiems žmonėms, tačiau turime ir planą B, jei planuoti ir rūpintis laiko neturime.
Atsakyti
QUOTE(Okokionera @ 2014 02 27, 14:11)
*Taip, didžiąja dalį indų plauname šaltu vandeniu, nes mano įsitikinimu nelabai riebaluotiems indams pilnai užtenka indų ploviklio ir šalto vandens.

sanariai jums primins ju nemylejima ateity ax.gif
Atsakyti
Daug visi isleidziame maistui, nes valgome kasdien. Todel pradejau apsipirkineti viena karta i savaite, jei ko pritrukstam issiverciam kaip nors... man tai vienintelis budas pataupyti.
Atsakyti
QUOTE(Okokionera @ 2014 02 27, 13:11)
*Mes turbūt skirtingai suprantame taupymą: man tai ir yra pinigų išdėliojimas ar  tai sąlyginis, kai lieka pinigai toje pačioje sąskaitoje, ar realus, kai juos pervedi į taupomąją sąskaitą, įmeti į taupyklę, įkiši į kojinę ar kokiu tik nori būdu. Žinau, kad mums žymiai sunkiau būtų neišleisti tų pačių 10Lt ir patiems finansiškai ruoštis pvz. vamzdžių keitimams, stogų remontams ar kitiems džiaugsmams:)

Mes vandeni irgi taupom, bet virtuvej apsieiti be karsto vandens... schmoll.gif Juk galima plona srovele leisti vandeni, Lietuvoj juk galim pasidaryt, kad begtu drungnas vanduo is krano smile.gif
Mokescius mokedama taupau smulkias imokas sumokedama uz einamaji menesi ir dar uz kelis i prieki. Juk jei abonentai, vistiek reikes moket. O banku ikainiai vis kyla... Litas prie lito ir susidaro smile.gif
Nesupykit, bet juk draugu gimtadieniai neteina netiketai? Gal verciau ne sandeliuka tureti namie, bet tiesiog menesio pradzioj perzvelgti kalendoriu ir susiplanuoti dovanas artimiausiam laikui? Juk akcijos vis kartojasi ir kartojasi, nereikia ju puse metu laukti, na gal tik zaislams reciau buna. O saldainiai juk genda greit, jei ne saldytuve ir kandys gali isimesti. Tada ne dovana gausis, o nemalonumas ax.gif
Atsakyti
Okokionera, na idomus jusu seimos sprendimai, turiu pasakyti g.gif As tik garsiai pasvarstysiu pvz del uzsukto karsto vandens- teisingai viena nare sako del sanariu, kita puse- na, ar daug jau susitaupo `ant` tu indu? Cia gal daugiau galiotu tuomet, kai indai prabuna kriauklej para laiko, o paskui juos dvigubai ilgiau reikia gramdyt, nes pvz man iskart pavalgius issiplaut indus kashtuoja tikrai nedaug vandens.
O del sandeliuko tai nepykit bet VAU blink.gif O kur asmeniskumai, kur demesys kiekvienam zmogui, ARTIMAM atskirai g.gif Ar verta tokia saskaita taupyti?
Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 02 27, 20:14)

O del sandeliuko tai nepykit bet VAU  blink.gif O kur asmeniskumai, kur demesys kiekvienam zmogui, ARTIMAM atskirai  g.gif Ar verta tokia saskaita taupyti?

apdovanotieji to nezino biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Okokionera @ 2014 02 27, 15:19)
Nepatikėsite, bet pas mano senelius irgi indai kartais praščiau išplauti būna, o karštą vandenį jie turi g.gif garantuoju, kad tai ne nuo vandens temperatūros priklauso. Mums kuo puikiausiai indai išsiplauna šaltu vandeniu, jei būtu kitaip naudutume mes tą karštą vandenį. Mums puikiai sekasi taip - indai švarūs, pinigai sutaupyti. Tikrai Jums šio būdo nesiųlau.
O dėl dovanų sandeliuko, džiugu už Jūsų lakia fantaziją, nes įspūdis susidaro, kad įsivaizduojate kažkokį pelėsiais apėjusį sandelį prikištą pigaus kiniško šlamšto. Jei jums gražiau tai skambės, tai perfrazuosiu dovanų "sandeliuko" idėją: universaliomis dovanėlėmis pasirūpiname iš anksto. Ir nei tie mūsų draugai apdulkėjusius nekokybiškus daiktus gauna, nei jiems liūdna.  tongue.gif Kad Jums taip liūdna nebūtų - daugumą dovanų taip pat planuojame ir perkame specialiai tiems žmonėms, tačiau turime ir planą B, jei planuoti ir rūpintis laiko neturime.

Na liudna ar ne - tai negali zinot. Zmones i akis retai tokius dalykus sako. Bet dovanos toks jau dalykas. Kai kas jas planuoja kruopsciai, galvodamas apie zmogu, kuriam bus dovanojama. O kai kam tik pareiga - duso zele nupirkta per nukainavima irgi dovana! Kas liecia dovanas- tai neturiu taupymo strategijos. Galiu nupirkti brangia, bet galiu ir pigiau. Bet butinai taikau pagal zmogu, o ne siaip ka nors,kad tik ka padavanot
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2014 02 27, 16:28)
sanariai jums primins ju nemylejima ateity  ax.gif

drinks_cheers.gif doh.gif rankytes bus grazios raudonos spalvos, siurkscios ir iskraipytais sanariais wub.gif
jei jau taupyti karsta vandeni, tai kodel neisigyti indaploves g.gif

o del dovanu, tai man labai keistai nuskambejo isvardintos dovanos unsure.gif nezinau kokius skutimosi peiliukus naudoja draugai/giminaiciai ar kiti, kuriems dovanojama schmoll.gif ir siaip higienos reikmenys man neatrodo geriausia dovana(tai tada galima ir iklotus dovanoti?), tinkanti tik artimam zmogui, artimam draugui smile.gif as is drauges irgi kartais gaunu kremu, bet ji artimiausia drauge, tai prasauti negaletu, zino kas patiks smile.gif
Atsakyti
Asmeniškai aš vandens atžvilgiu esu labai netaupi. Leidžiu jo daug. O visus indus ir plaunu iškart kol gaminu ir iškart kai pavalgau, tad jei man puodeliui nuo arbatos išplauti reikia ~ dviejų tokių kaip jis puodelių vandnens, tai lai jis būna šaltas. Nelabai žinau kokios temperatūros vanduo pas jus iš kranų bėga, bet pas mus, kad pradėtų bėgti toks nuo kurio rankos šala reikia gerų 10min, o iki to jis būna toks drungnas, Mintyse sukasi palyginimas kaip ežero vanduo vasarą - juk per 10min maudynių retai kas sušala:)
Dėl "sandeliuko" tai pradedu kaltinti tą termina kuriuo mes vadiname lentyną sekcijoje, bare. Nei ten kalnai saldainių yra nei ką. Ir artimų draugų gimtadieniai mums žinomi ir kiekvienas gauna tokia dovaną, kuri būtent jam tinkama, apgalvota ir išrinkta.
Bet jis puikiai naudojamas tokių žmonių kaip bendradarbiai, pažystami ir visi kiti, kuriuos pasveikinti reikia, bet asmeniškos dovanos nedovanosi. Jums gal priimtina praleisti pora valandų mąstant ir ieškant kokiai bendradarbei dovanos. Aš tuo tarpu ryte griebiu dovanų maišiuką, įdedu rankų kremo, plaukų kaukę ir kvepiančia žvakutę ir keliauju į darbą.
Ta pati situacija kai šeštadienio rytą sulauki draugų skambučio, kad nusipirko naują vyryklę ir ant jos jau verda firminis draugės troškinys - mes laukiami pietums. Tai griebiu aš tą saldainių dėžutę, butelį vyno ir važiuoju, o ne svarstau į kokią čia parduotuvę užvažiavus.
Tad man visiškai neatrodo nežmogiška lauktuvių veštis ar tam tikras smulkmenas dovanoti ne šviežiai iš parduotuvės lentynos, o iš savo baro lentynos tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Okokionera: 27 vasario 2014 - 20:46