Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

Džiovinu ne ant radiatoriaus ir pastaruoju metu - ne saulėj, tieisog džiūsta ant tos pastatomos džiovyklės patalpoje. Bet pas mus ir šiaip gan sausa , gal todėl? O gal ir vanduo labai kietas g.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 09 17, 13:16)
O jei apie kasdieną..Taupiosios, gal mestelsit idėją.  ax.gif  Turiu problemą su rankšluosčiais. Ką tik nusipirkti jie minkštučiai švlenučiai, o po poros skalbimų - kieti šiurkštūs  stagarėliai sad.gif Ir minkštiklius įvairius bandžiau, net acto pyliau prisiskaičiuis, kad jis vandenį minkština - vis tiek nieko gero. O su stagarėliais negerai, ypač kūdikio jautrią odelę šluostyti - taigi, rankšluosčius tenka gan greitai keisti. Ką patartumėt, kaip jūs skalbiate ir išlaikote minkštumą?

Aš naudoju tuos ale ekologiškus minkštiklius, be kvapo, arba visai nenaudoju, tai man rankšluosčiai irgi būna tokie šiurkštoki, bet galvojau, kad čia dėl tų minkštiklių (arba jų nebuvimo).
Sako, kad ldžiovyklė šį reikalą išsprendžia, atseit purūs labai rankšluosčiai ebi kiti rūbai būnapo džiovinimo džiovyklėje. Neturiu, negaliu pakomentuoti, bet įsigyti visai planuočiau ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 09 17, 13:28)
Aaa, nu tai viskas o.k., nes iš pradžių pamaniau, kad čia kaip būtinas pirkti daiktas - tarkim, einat į pardę ir susidarot pirkinių sąrašą: pienas, duona, vynas, morkos, alus, bulvės  biggrin.gif

Pirkinių sąrašo nedarau, galva gera biggrin.gif juokauju rolleyes.gif
O vyro sąrašas, kad ir galvoje, tai nenustebčiau, kad yra su įtrauktu alum biggrin.gif nors paskutiniu metu retai beperka, vis kokio brangesnio viskio atsiranda ir vietoj alaus įsipila stiklą viskio su ledukais ir gurkšnoja visą vakarą (pvz. atėjus draugams ar man geriant taurę vyno prie filmo), gal net geriau taip g.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 09 17, 13:44)

Pirkinių sąrašo nedarau, galva gera biggrin.gif juokauju  rolleyes.gif
O vyro sąrašas, kad ir galvoje, tai nenustebčiau, kad yra su įtrauktu alum biggrin.gif nors paskutiniu metu retai beperka, vis kokio brangesnio viskio atsiranda ir vietoj alaus įsipila stiklą viskio su ledukais ir gurkšnoja visą vakarą (pvz. atėjus draugams ar man geriant taurę vyno prie filmo), gal net geriau taip g.gif

Kas dėl sąrašo - šiaip visai neblogai susidaryti namie, ypač, prieš didesnį apsipirkimą. Padarai spintelėse ir šaldytuve reviziją, pažiūri, kas jau eina į pabaigą, ko nebeturi,pamąstai, ką planuoji gaminti ir susirašai. Tada rečiau kažko staigiai prireikia ir pritrūksta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 09 17, 10:37)
nu nesakykit, kad savaitgalį nevartojat prie vakarienės pvz. vyno. Su draugėm dar išeinam pasivakaroti, tai tikrai ne arbatą geriam smile.gif kartą ar porą kartų per savaitę nieko blogo, ne litrais juk vartojama biggrin.gif
O saldumynai tai ko gero kasdien ką nors skanaus suvalgau ar kas antrą dieną, nu negi šokolado gabaliuką ar kokį pyragą valgot tik kartą ar du epr savaitę?  unsure.gif
Ačiū už diagnozę  biggrin.gif

Ne, mes nevartojam nei savaitgalio proga prie pietų ar vakarienės, nei dėl to, kad su draugais susitikom .... ax.gif Toks mūsų gyvenimo būdas - be svaigalų. O tai, kaip gyvenat jūs - tiesiog yra jūsų pasirinkimas.

Saldumynai - sausainiai, šokoladukas ar pyragas kartą per savaitę - yra visiškai normalu. Ypač dabar, kai galima smaližiauti nemokamom slyvom iš kieno nors sodo, obuoliais ar kriaušėm.

Štai ir vietos, kur galima sutaupyti mirksiukas.gif

Prašom už diagnozę 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Carpe diem @ 2014 09 17, 12:44)
nors paskutiniu metu retai beperka, vis kokio brangesnio viskio atsiranda ir vietoj alaus įsipila stiklą viskio su ledukais ir gurkšnoja visą vakarą (pvz. atėjus draugams ar man geriant taurę vyno prie filmo), gal net geriau taip g.gif

pereina prie stipresnių? g.gif
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2014 09 17, 12:16)
O jei apie kasdieną..Taupiosios, gal mestelsit idėją.  ax.gif  Turiu problemą su rankšluosčiais. Ką tik nusipirkti jie minkštučiai švlenučiai, o po poros skalbimų - kieti šiurkštūs  stagarėliai

Ieškokite bambukinių arba medvilnės su sintetika šiek tiek, taip pat gali būti 100 proc medvilnė bet audimas storas su tankiom ir mažom kilputėmis. Taip pat tai ne iš pigiųjų turi būti rankšluosčiai.

Taip pat atsisakykite iliuzijos, kad išskalbtas rankšluostis visada bus kaip naujas. Jie visi susidėvi, bet kai kurie - labiau ir iš karto, o kiti - lėčiau. Žodžiu esmė - paties audlinio struktūroje ir taip pat kai kurie pluoštai yra švelnesni už 100 proc. medvilnę.
Atsakyti
QUOTE(suvi @ 2014 09 17, 14:44)
Papildyta:
pereina prie stipresnių? g.gif

Mėsą vartojat? tuomet esate arčiau tos diagnozės nei mes, alkoholikai biggrin.gif Gyvenimo malonumai irgi turi būti, su saiku, bet būti, o šokoladuko vieno per visą savaitę man tikrai nepakaktų biggrin.gif ko gero tai diagnozė diabeto biggrin.gif
Gal geriau stiklas viskio nei keli buteliai alaus, aš taip mąstau. Beje vyras ne koks dresuotas šuo, turi savo pasirinkimus ir nuomonę, aš ne iš tų, kur kontroliuočiau ir burbėčiau, savo nuomonę taip pat turiu. Nuvils mane - pats kaltas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 09 17, 14:50)

Gal geriau stiklas viskio nei keli buteliai alaus, aš taip mąstau.

Geriau nieko, aš taip mąstau. smile.gif

O šiaip neerzina alkoholio kvapas bendrai namuose? Kai visą vakarą gurkšnoja.

Bet čia jau nelabai į taupymo temą. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(suvi @ 2014 09 17, 11:11)
g.gif saldumynai ir alkoholis kiekvieną savaitę? Su vėžio prevencija pas jus nekas...  verysad.gif

gal galetumete pateikti rimtu moksliniu tyrimu/straipsniu, kur tai konstatuojama? koki butent vezi sukelia alkoholio vartojimas, o koki saldumynu?

QUOTE(Carpe diem @ 2014 09 17, 11:37)
Ačiū už diagnozę  biggrin.gif

thumbup.gif

QUOTE(Carpe diem @ 2014 09 17, 12:59)
Nu tai ir gerai, pas kitus žmones kitaip yra, man skanu taurė gero vyno su maistu

drinks_cheers.gif

QUOTE(flight @ 2014 09 17, 13:16)
Turiu problemą su rankšluosčiais. Ką tik nusipirkti jie minkštučiai švlenučiai, o po poros skalbimų - kieti šiurkštūs  stagarėliai sad.gif Ir minkštiklius įvairius bandžiau, net acto pyliau prisiskaičiuis, kad jis vandenį minkština - vis tiek nieko gero. O su stagarėliais negerai, ypač kūdikio jautrią odelę šluostyti - taigi, rankšluosčius tenka gan greitai keisti. Ką patartumėt, kaip jūs skalbiate ir išlaikote minkštumą?
Aktualu ne tik rankšluosičams , o ir visiems skalbiniams - pas mus jie labai kieti. Nejau vienintelė išeitis - skalbyklė su džiovykle ?

dziovykle 4u.gif minkstikliu neperkam ir nenaudojam. syki pabandziau taupyti ir ranksluoscius ant saulutes isdziausciau bigsmile.gif teko perskalbt, atprate mes nuo stagaru unsure.gif

QUOTE(suvi @ 2014 09 17, 14:49)

jus onkologe, gebanti diagnozuoti per atstuma? bigsmile.gif thumbup.gif o is nuotraukos gal gydote g.gif
Atsakyti
Flight, norit minkstuciu ranksluosciu - dziovykle sprendimas. Gerulis dalykas dziovykla wub.gif

Alkoholis man nuo maisto neatsiejama dalis lotuliukas.gif Rimtai tongue.gif Vyne marinuota mesyte, padaziukai visokie, flombyravimai.... Nam nam.... Sy sekmadieni buvau i Svedija nuputus atsinaujinti alkoholio atsargas. Ten alkoholis daug pigiau biggrin.gif
Jungiuosi prie kompanijos, kur gero vyno taure prie skaniu pietu nera tabu (kad nekiltu sarsalas - ne kiekviena miela diena).
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 09 17, 14:57)
O šiaip neerzina alkoholio kvapas bendrai namuose? Kai visą vakarą gurkšnoja.

Bet čia jau nelabai į taupymo temą.  biggrin.gif

Jei pati gurkšnoju, tuomet neerzina lotuliukas.gif kitu atveju nėra labai malonus tas kvapas, nu bet ką padarysi. Būna, kad aš išgeriu kokio vyno ar proseco, o vyras - ne, tai jeigu man vyras pradėtų laidyti replikas, kad va, smirda alkoholiu nuo tavęs, tai ką aš žinau doh.gif tai kodėl aš jam turėčiau replikuoti ir priekaištauti?
Vyras, kaip minėjau, ne dresuojamas šuo, kad paliepiau ir vykdo komandas, juk turi savo nuomonę ir savo įpročius žmogus, kaip ir mes visos. Netiktų, nebūčiau tekėjus rolleyes.gif
O jūsiškis jums paliepus taip lengvai ir koreguoja savo elgseną, savo poreikius ir pomėgius taip lengvai pamina?

Papildyta:
QUOTE(Tosk @ 2014 09 17, 16:09)
Alkoholis man nuo maisto neatsiejama dalis lotuliukas.gif Rimtai tongue.gif

drinks_cheers.gif et tas mėgstančių išgerti gyvenimas su diagnoze prieš nosį biggrin.gif o gal prie kokio vyno taurės susitinkam apie taupymą padiskutuoti? bigsmile.gif
Jei rimtai, tai reiktų baigti apie tuos alkoholius ir ligas, nes ne į temą.
Nu yra mėgstančių, yra nemėgstančių, yra išdresavusių vyrus, yra tolerantiškų kitokiai nuomonei, nu ir gerai, pasaulis margas 4u.gif
O aš dar ir parūkau su draugėm susitikus vieną kitą cigaretę brunette.gif šeimos biudžetui tai kainuoja apie 1,60 Lt/mėn., nes pakelio užtenka pusei metų maždaug. Plaučius tyriaus neseniai - viskas tvarkoj thumbup.gif
Atsakyti
Švedijoj?? Pigiau?? Ar kas pasikeitė nesenai su kainomis?

Carpe Diem, nesiteisink. Taigi matome, kad raidžių nepainioji, kringeliais nerašai - ne alkoholikė dar biggrin.gif wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 17 rugsėjo 2014 - 15:44
QUOTE(Carpe diem @ 2014 09 17, 14:38)

drinks_cheers.gif et tas mėgstančių išgerti gyvenimas su diagnoze prieš nosį biggrin.gif o gal prie kokio vyno taurės susitinkam apie taupymą padiskutuoti?  bigsmile.gif

Mielai, bet speju tololkai mums butu lotuliukas.gif

QUOTE(flight @ 2014 09 17, 14:41)
Švedijoj?? Pigiau?? Ar kas pasikeitė nesenai su  kainomis?

As Norvegijoje gyvenu, tai man Svedijoje daug pigiau 4u.gif
Atsakyti
nerūkau,negeriu,ant šaldytuvo priklijavau stora,stora merga,kiekviena karta,kai atidarau šaldytuvą,su ja pasikalbu biggrin.gif
Atsakyti