Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(marytexxx @ 2014 09 17, 17:00)
nerūkau,negeriu,ant šaldytuvo priklijavau stora,stora merga,kiekviena karta,kai atidarau šaldytuvą,su ja pasikalbu biggrin.gif

Liuks mintis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(marytexxx @ 2014 09 17, 15:00)
nerūkau,negeriu,ant šaldytuvo priklijavau stora,stora merga,kiekviena karta,kai atidarau šaldytuvą,su ja pasikalbu biggrin.gif

bigsmile.gif Gerai skamba. Bet man nepadetu, as virsvorio neturiu ax.gif Sveriant 50kg nera reikalo kalbetis su stora merga ant saldytuvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2014 09 17, 16:57)
As Norvegijoje gyvenu, tai man Svedijoje daug pigiau 4u.gif

Supratau biggrin.gif

Žinote, kas dar padeda per daug neišleisti? Apsilankymai parduotuvėje su žviegiančiu kūdikiu. Tada tiik greitai greitutėliai pagriebi būtiniausius produktus (tokius kaip pienas, duona, varškė, kiaušiniai) ir skuodi lauk . bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 17 rugsėjo 2014 - 19:52
QUOTE(Tosk @ 2014 09 17, 15:09)
Alkoholis man nuo maisto neatsiejama dalis lotuliukas.gif Rimtai tongue.gif Vyne marinuota mesyte, padaziukai visokie, flombyravimai.... Nam nam.... Sy sekmadieni buvau i Svedija nuputus atsinaujinti alkoholio atsargas. Ten alkoholis daug pigiau biggrin.gif
Jungiuosi prie kompanijos, kur gero vyno taure prie skaniu pietu nera tabu (kad nekiltu sarsalas - ne kiekviena miela diena).

Atėjau iš buvusių alkoholikų temos (Nevartojame alkoholio), žiū - ir čia tokie patys moralai. Man skanu tešla žuviai su baltu alumi. Jei vyras kartais nusiperka alaus, tai perka iš savo sąskaitos, nelabai jaučiu poveikio piniginei. O štai prieš kokį gimtadienį pasijaučia išlaidos smile.gif
Atsakyti
Labai įdomi tema thumbup.gif Šaunuolė Flight, gerai atsilaikei biggrin.gif thumbup.gif

Esu skaičiusi, kad maistas bene yra pagrindinė sritis, kur daugiausiai galima sutaupyti. Aišku, niekas nesiūlo kokybišką maistą keisti į nekokybišką ir tuo pigesnį, bet koreguoti maitinimosi įpročius visai ne pro šalį.

Mūsų šeimynai labai padeda maisto planavimas. Šituom jau aš užsiimu. Tiesiog, man yra paprasčiau peržiūrėti parduotuvių siūlomas akcijas, nuolaidas ir pagal tai organizuoti meniu. Mūsų šeima mėsaėdžiai. Tad, pirmas dalykas ką darau, tai peržiūriu kokiai mėsai, žuviai geri pasiūlymai, ir pagal pagrindinį patiekalą, planuoju išlaidas.

Dar pastebėjau, kad apsipirkimas tam kartui yra pigesnis, nei savaitiniai apsipirkimai. Savaitinio apsipirkimo neatsisakėm, bet, dabar jį sudaro tik savaitei/dviem skirta mėsa, žuvis ir viskas kas reikalinga konkretiems patiekalams gaminti.

Kai planuoju meniu, tai dažniausiai planuoju, kad iš vienos dienos gaminimo gautųsi du patiekalai. Na, pvz. jei šiandien kepsnys su bulvių koše, tai bulvių košės verdu daugiau ir likutį sunaudosiu kitai dienai kokiam Šepardo pyragui arba orkaitėje keptiems bundukams. rolleyes.gif

Tiesa, dar: stengiuosi prekintis tose parduotuvėse, kurios siūlo kokias nors nuolaidų kaupimo programas ar pan. Vienoje būna renki taškus, ir paskui už juos gali kažką įsigyti. Kitoje vėlgi renki taškus, bet už juos gauni nuolaidų kuponus dažniausiai perkančioms prekėms. Pas mus labai dažnai mokėjimo kortelės siūlo vadinamąjį cashback. T.y. dalis pinigėlių sugrįžta atgal už pirkinius, jei dalyvauji programoje. Tai didesnius pirkinius apmoki ta kortele. Dažnai būna, kad tam tikra parduotuvė siūlo nuolaidą kurui, jei pas juos išleidi tiek ir tiek pinigų. Jei suma sutampa su sakykim, savaitinio apsipirkimo norma, tai apsiperkame ten. Ir, gaunam nuolaidą kurui.

Va taip. Gal kam bus naudinga kokia idėja 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už palaikymą ir geras mintis 4u.gif

Nors spalis dar neatėjo, jau kuris laikas neperku glaistytų (šokoladinių) sūrelių ir sulčių. Juos perku kartą per savaitę, penktadienį, pasilepinti savaitgalio proga. Mano vyresnėlis iš karto pastebėjo permainas ir dar parduotuvėje paklausė - mama, tu pradėjai taupyti? biggrin.gif Na, jei finansiškai neatsilieps, tai bent sveikiau maitinsimės. Vyras jau nekantrauja, kada vėl padarysiu naminių (platos grietinėlės su natūraliu jogurtu) ledų. Reikės pabandyti ir kažkurios įmestą ledų receptą - turėtų būti skanu su karštu pyragu, o pyragus kepti mėgstu ax.gif

Bet vis tiek maisto apsipirkimai brangiai išeina. Pvz., trys nedideli lašišos gabaliukai (troškinimui, sriubai)- jau virš 30 lt , o kur dar kitas maistas. Turguje gal būtų kiek pigiau, bet iki jo privažiuoti reikia, degalų sąnaudos, o prekybcentris man pakeliui - tai įtariu, tas ant to ir išeitų.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 09 21, 17:03)
Pvz., trys  nedideli lašišos gabaliukai  (troškinimui, sriubai)- jau virš 30 lt

O, pvz kaip ji atsiranda ant jūsų stalo? Sakykim, šią savaitę akcija lašišai tai ją ir perkat? Ar perkat, tai ką tiesiog norite tuo metu?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2014 09 21, 17:45)
O, pvz kaip ji atsiranda ant jūsų stalo? Sakykim, šią savaitę akcija lašišai tai ją ir perkat? Ar perkat, tai ką tiesiog norite tuo metu?

Perku, kai sugalvoju. Akcijų lašišai nepastebėjau, gal tiesiog neužtaikydavau?
Dar parašysiu tokį juokingą dalyką - mes iki šiol gyvenome su labai nediduku šaldytuvu (vienas iš siauriausių, su mažute kamera, kurioje tilpdavo viena pica ir ledukai), šaldytuvą į didesnį pasikeitėme visai neseniai. Tai dabar vis turiu sau priminti, kad o, mes juk turime didelę kamerą, galima jamti akcijinių mėsų, žuvų ir prisišaldyti bigsmile.gif Anksčiau pirkdavau tik tam kartui, dabar reikės keisti principus.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2014 09 21, 14:30)
Esu skaičiusi, kad maistas bene yra pagrindinė sritis, kur daugiausiai galima sutaupyti. Aišku, niekas nesiūlo kokybišką maistą keisti į nekokybišką ir tuo pigesnį, bet koreguoti maitinimosi įpročius visai ne pro šalį.

Tikrai taip. Bet iprociai greitai nepakinta, tam reikia kantrybes ir neretai... isminties. Mes per 2-3m. is namu isgyvendinome sausus pusrycius ir nutela. Bet jau kai isgyvendinome, tai niekas ir nepasigedo. Neseniai pirkau nutelos nediduka indeli desertiniams lietiniams, tai kiek su blynais suvalgeme - tiek, visa kita ir stovi. Niekam nebeidomu.
Anksciau niekas, be manes, nevalgydavo troskintu morku. Dabar beliko 1 is 4-iu nevalgantis. Vyras jas ir i darba nesasi prie kokio kepsnio ir ryziu, tik jam morkas stipriau paprieskuoniuoju. Morkos pas mus - vienos pigiausiu darzoviu.

Beje, lasisa perku itin retai, nes 80% jos yra is Norvegijos ukiu. Ji nera labai sveika, internete daug info apie tai. Visai kas kita laukine lasisa, bet jos pas mus beveik nebuna. Arba buna neprieinama kaina. Geriau upetakiai, o ir pigiau.
Atsakyti
Mes tai lašišą perkam su akcija, perkam, kada yra (neretai pasitaiko jei ne vienoje, tai kitoje parduotuvėje). Lašišą dalį pasūdom, lieka ir sumuštiniams, dalį iškepam (mūsų šeimai, be svečių užtenka dviem kartam), kaulus su mėsa apie juos paliekam sriubai - tai tikrai išeina daug ko iš vienos žuvies. Jei ne lašišą, gana dažnai nukainuoti būna aštuonkojo čiulptuvai, kartais krevetės, kardžuvė (na, man tai skanumėlis)... - brangesnių produktų atveju mes tikri "akcijų medžiojojai". biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2014 09 21, 15:30)

Kai planuoju meniu, tai dažniausiai planuoju, kad iš vienos dienos gaminimo gautųsi du patiekalai. Na, pvz. jei šiandien kepsnys su bulvių koše, tai bulvių košės verdu daugiau ir likutį sunaudosiu kitai dienai kokiam Šepardo pyragui arba orkaitėje keptiems bundukams.  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif Meniu - vienas geresniu budu sutaupyti. Sestadieni susirasiau meniu ir apsipirkau, sarasas 10 dienu doh.gif isleidau 300 lt (sarase ir jautiena ir vistiena, darzoves, sausainiai vaikams, keletas sokoladuku ir t.t.), na dar nusipirksiu duonos kazkuriuo metu ir varskes ax.gif, o penktadienio vakara kazka pasilepinti. Dar bus + apie 50 Lt
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2014 09 21, 18:50)
Anksciau niekas, be manes, nevalgydavo troskintu morku. Dabar beliko 1 is 4-iu nevalgantis. Vyras jas ir i darba nesasi prie kokio kepsnio ir ryziu, tik jam morkas stipriau paprieskuoniuoju. Morkos pas mus - vienos pigiausiu darzoviu.

O kaip skaniai morkas patroškinti?
Atsakyti