Labai įdomi tema

Šaunuolė
Flight, gerai atsilaikei
Esu skaičiusi, kad maistas bene yra pagrindinė sritis, kur daugiausiai galima sutaupyti. Aišku, niekas nesiūlo kokybišką maistą keisti į nekokybišką ir tuo pigesnį, bet koreguoti maitinimosi įpročius visai ne pro šalį.
Mūsų šeimynai labai padeda maisto planavimas. Šituom jau aš užsiimu. Tiesiog, man yra paprasčiau peržiūrėti parduotuvių siūlomas akcijas, nuolaidas ir pagal tai organizuoti meniu. Mūsų šeima mėsaėdžiai. Tad, pirmas dalykas ką darau, tai peržiūriu kokiai mėsai, žuviai geri pasiūlymai, ir pagal pagrindinį patiekalą, planuoju išlaidas.
Dar pastebėjau, kad apsipirkimas tam kartui yra pigesnis, nei savaitiniai apsipirkimai. Savaitinio apsipirkimo neatsisakėm, bet, dabar jį sudaro tik savaitei/dviem skirta mėsa, žuvis ir viskas kas reikalinga konkretiems patiekalams gaminti.
Kai planuoju meniu, tai dažniausiai planuoju, kad iš vienos dienos gaminimo gautųsi du patiekalai. Na, pvz. jei šiandien kepsnys su bulvių koše, tai bulvių košės verdu daugiau ir likutį sunaudosiu kitai dienai kokiam Šepardo pyragui arba orkaitėje keptiems bundukams.
Tiesa, dar: stengiuosi prekintis tose parduotuvėse, kurios siūlo kokias nors nuolaidų kaupimo programas ar pan. Vienoje būna renki taškus, ir paskui už juos gali kažką įsigyti. Kitoje vėlgi renki taškus, bet už juos gauni nuolaidų kuponus dažniausiai perkančioms prekėms. Pas mus labai dažnai mokėjimo kortelės siūlo vadinamąjį cashback. T.y. dalis pinigėlių sugrįžta atgal už pirkinius, jei dalyvauji programoje. Tai didesnius pirkinius apmoki ta kortele. Dažnai būna, kad tam tikra parduotuvė siūlo nuolaidą kurui, jei pas juos išleidi tiek ir tiek pinigų. Jei suma sutampa su sakykim, savaitinio apsipirkimo norma, tai apsiperkame ten. Ir, gaunam nuolaidą kurui.
Va taip. Gal kam bus naudinga kokia idėja