Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Sophi @ 2014 09 21, 20:18)
O kaip skaniai morkas patroškinti?

As siek tiek jas apverdu ir tada apkepinu su sviestu. O prieskuoniuoju ivairiai: jei neastriai, tai su svelniaja paprika (pas mus taip ir vadinasi), jei astriau - tai su kajeno pipirais, zhensheniu, kario misiniu.
pas mus prie darbo yra viena kavinuke, jos savininke yra kilusi is Portugalijos. Patiekalai gana iprasti ir kartu originalus, pvz:
- vistiena su basmati ryziais bei astrios morkos, cukinijos, zirneliai
- zuvis su basmati ryziais bei astriomis morkomis
- ravioli, ant virsaus siek tiek apvirtos cukinijos, prieskoniai ir suris.
As ten valgau retai, 1x per menesi, bet man ten patiekalai taip idealiai suprieskoniuoti wub.gif Cia
tas variantas, kai produktai paprasti, o esme - prieskoniuose.
Namie as kartais bandau kopijuoti tuos patiekalus, bet galutinis rezultatas - vis dar ne tas pats. Tik tiek, kad labiau pradejau dometis prieskoniais ir iv. virtuvemis, tuo paciu atrandu recepu is vis tu paciu elementu, bet pagamintu kitaip ir "skambanciu" kitaip. Siandiena, pvz., kepiau bulves ir cukinijas orkaiteje su sv. mesos desrelemis (is graikisku receptu knygos;: knyga is bibles, jei ka rolleyes.gif ). Produktai vietiniai, nebeliko nieko blink.gif O tikejausi, kad liks bent vyrui rytojaus pietums.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2014 09 21, 22:23)
As siek tiek jas apverdu ir tada apkepinu su sviestu. O prieskuoniuoju ivairiai: jei neastriai, tai su svelniaja paprika (pas mus taip ir vadinasi), jei astriau - tai su kajeno pipirais, zhensheniu, kario misiniu.
pas mus prie darbo yra viena kavinuke, jos savininke yra kilusi is Portugalijos. Patiekalai gana iprasti ir kartu originalus, pvz:
- vistiena su basmati ryziais bei astrios morkos, cukinijos, zirneliai
- zuvis su basmati ryziais bei astriomis morkomis
- ravioli, ant virsaus siek tiek apvirtos cukinijos, prieskoniai ir suris.
As ten valgau retai, 1x per menesi, bet man ten patiekalai taip idealiai suprieskoniuoti  wub.gif Cia
tas variantas, kai produktai paprasti, o esme - prieskoniuose.
Namie as kartais bandau kopijuoti tuos patiekalus, bet galutinis rezultatas - vis dar ne tas pats. Tik tiek, kad labiau pradejau dometis prieskoniais ir iv. virtuvemis, tuo paciu atrandu recepu is vis tu paciu elementu, bet pagamintu kitaip ir "skambanciu" kitaip. Siandiena, pvz., kepiau bulves ir cukinijas orkaiteje su sv. mesos desrelemis (is graikisku receptu knygos;: knyga is bibles, jei ka  rolleyes.gif ). Produktai vietiniai, nebeliko nieko  blink.gif O tikejausi, kad liks bent vyrui rytojaus pietums.


O kaip apverdate - su lupenom ar be, cielas ar pjaustytas? Ar tinka visi variantai.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 09 21, 18:32)
Perku, kai sugalvoju. Akcijų lašišai nepastebėjau, gal tiesiog neužtaikydavau?



Tai kad maximoj beveik kas antra savaitgali buna akcijos lasisoms,pasekit kada ju leidinius 4u.gif
Mes skumbre saldyta perkam,vyras isvalo ja, pasudo,paprieskoniauja ir valgo po keletos dienu,pirstus laizo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(suvi @ 2014 09 22, 08:12)
O kaip apverdate - su lupenom ar be, cielas ar pjaustytas? Ar tinka visi variantai.

Be lupenu, apverdu vos kelias minutes, nes ant keptuves jos pilnai neiskepa.
Nors yra kas megsta ir traskias morkas, tokiu atveju ir apvirti nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2014 09 22, 17:28)
Be lupenu, apverdu vos kelias minutes, nes ant keptuves jos pilnai neiskepa.
Nors yra kas megsta ir traskias morkas, tokiu atveju ir apvirti nereikia.


Ačiū, išmėginsiu. Aš tai niekad nevirdavau ir neapvirdavau - troškindavau tiesiai keptuvėj.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2014 09 22, 18:28)
Be lupenu, apverdu vos kelias minutes, nes ant keptuves jos pilnai neiskepa.
Nors yra kas megsta ir traskias morkas, tokiu atveju ir apvirti nereikia.


Pireja> o kokia forma pjaustai?
Atsakyti
Ovaliais "ziedais". Pas mus morkos nera itin dideles, gal lietuviskas kitaip reiketu pjaustyti.
Is darzoviu man dar burokeliai labai patinka, bet pas mus ju ne visur buna, o jei ir buna - tai nera pigi darzove. Bet internete ideju kaip juos paruosti - pilna, tiek nevirtu, tiek virtu. Mano sesers vaikai labai megsta varianta virti burokeliai+suris (ji deda, berods, fetos)+siek tiek graikisku riesutu. Padazas aliejinis, ne majonezinis. Si recepta pries kokius metus esu maciusi ir moters zurnalo e-puslapyje.

Dar is patikusiu darzoviniu patiekalu variantu: sublenderiuoti pomidorus (as naudoju konservuotus) su spinatais (arba atsaldytais, arba apkepintais svieste) ir uzpilti baigusia kepti vistiena su kariu.

Sauletavirtuve puslapyje maciau kavos su moliugu sirupu (ar panasiai) recepta. Dabar moliugu metas , tai man atrodo visai verta to sirupo (ar uogienes, nepamenu blush2.gif ) pasiruosti, jei ne kasdienai, tai sveciams pavaisinti 4u.gif
Dar esu uzmaciusi moliugu uogienes-sirupo recepta anglu kalba. Bei naminiu sausainiu recepta su tuo marmalu. Jei kam idomu, galesiu paieskoti.

O gal kas turite recepta kaip namu salygomis pasigaminti makaronus? Pirkau savaitgali parduotuveje sviezius, skonis tikrai daug geresnis, nei tu "dziovintu".

Pastarosomis dienomis del laiko trukumo stengiuosi gaminti paprastesnius patiekalus. Bet galiu tik patvirtinti, kad maisto ruosa uzima labai daug laiko, net jei namie indaplove, o patiekalai elementarus verysad.gif Ypac jei reikia suorganizuoti ne tik paprasta vakariene, bet ir paprastus pietus i darba 2-3 zmonems.
Papildyta:
Mineti kavos ir moliugu sirupo receptai: http://www.sauletavirtuve.lt/?p=2352
Atsakyti
Tas moliūgų sirupas tikrai įdomu. Dar pamąsčiau, kad lygiai tokiu pat principu juk galima pačiai visokių kitokių sirupų pasigaminti - aviečių, obuolių, svarainių, serbentų, kriaušių.... Kas čia dar rudenį „eina“?
Atsakyti
Nežinau, ar tai galiu vadinti taupymu, bet su pinigais stengiuosi elgtis protingai, planuoju išlaidas ir neleidžiu eurų vėjais, tačiau bet kuriuo metu galiu sau leisti kelionę ar brangų pirkinį, jeigu to noriu.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 09 17, 11:59)
Nu tai ir gerai, pas kitus žmones kitaip yra, man skanu taurė gero vyno su maistu, o ir naudinga, jei ne per dažnai (o mano spaudimas žemas  ax.gif), juk ir graikai, ir italai, ir ispanai tą vyną geria su maistu ir laiko norma (net kasdien), kodėl mes laikom tai girtuokliavimu ir neprideramu elgesiu bei kenkimu sveikatai, net jei tai tik savaitgalį  g.gif
Vyras mėgsta alų, nusiperka jo, tai ir išeina vidutiniškai per mėnesį koks 100 Lt alkoholiui. Tačiau nebūtinai kiekvieną savaitę planuojam to alkoholio pirkimus ir nebūtinai kievieną savaitgalį vartojam, be to nebūtinai savaitgalio proga vartojam biggrin.gif
Taip, pritariu, norint taupyti, galima atsisakyti ir alkoholio, ir saldumynų arba labai stipriai apmažinti.
O saldumynų aš labai mėgėja, tai sunkiai būtų  biggrin.gif tačiau lengvai išsiverčiu be raudonos mėsos, be sulčių, be limonadų ir dar kelių produktų.

Raudona mėsa beje taip pat tiesus kelias į vėžio diagnozę, o ko gero vartojat didžioji dauguma ir negalvojat, kad kenkiat sau.


Parasysiu iz zmonos accuonto.

Nereikia isgalvotu i nesamonigu argumentu graikai,ispanai ir t.t

https://www.youtube....h?v=ajW0K5EDYHs

numetu video kur viskas paiskinama , mamoms itin aktualu tai turetu buti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zana20: 07 vasario 2015 - 13:59
Turbūt nieko naujo, bet į parduotuvę tik su sąrašu, šaldytuve tvarka, visada planuoju ką gaminsiu. Akcijom nesivilioju, neperku daugiau nei reikia. Pastebėjau, kad daug pinigėlių tikrai pasilieka sūreliams, jogurtukams, na tam, kas sufasuota mažais kiekiais, tad atsisakiau. Pienuko, varškės, kiaušinius pas kaimynę perku. Vasarą gėrybės iš savo daržo wub.gif Neturiu priklausomybių rūkalams, alkoholiui...... Kartais batams nesusilaikau... lotuliukas.gif Vedu išlaidų sąrašą, labai padeda prisimint, kur buvo galima pasistengt pataupyt 4u.gif
O labiausiai mėgstu taupyt laiką, tad vengiu parduotuvių prieš šventes ir šventinėm dienom... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Victorious @ 2015 02 04, 17:27)
Nežinau, ar tai galiu vadinti taupymu, bet su pinigais stengiuosi elgtis protingai, planuoju išlaidas ir neleidžiu eurų vėjais, tačiau bet kuriuo metu galiu sau leisti kelionę ar brangų pirkinį, jeigu to noriu.


Aš taip pat drinks_cheers.gif
Taip pat 1 ir 2 eurų monetas metu į taupyklę, o kai turiu popierinių pinigų, gaila leisti, tai irgi savotiškas taupymas gaunasi, nes tada tikrai neperku nereikalingo daikto biggrin.gif
Atsakyti